X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    I uwaga, uwaga - znamy płeć!!!! To będzie chłopczyk ❤️🥰❤️ Od początku tak czułam, a w snach kiedy śniło mi się dziecko to zawsze był chłopczyk ☺️
    Mam już termin kolejny na wrzesień. Poza tym ciąża wygląda na 13+2 dni, a nie 12+3 dni. Zapomniałam tylko dopytać o co chodzi i skąd ta różnica...
    Z mniej dobrych informacji to mam dużego krwiaka podkosmowkowego i stąd to krwawienie ostatnio. Może się jeszcze powtórzyc taka sytuacja, ale krwiak powinien sam się wchłonąć. Chyba tyle. A przynajmniej tyle zapamiętałam w tym stresie

Jejku jak cuuuudownie! Macie w głowach już jakieś imię? ;* Co do określenia tygodnia to na spokojnie, to się będzie zmieniało :* tak do połowy ciąży powinno być już jasne :D

Speranza :) lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Prezesowa nas czyta, bo na pierwszej stronie jest dopisany termin Leśnej oraz chłopiec u Speranzy 🥹

elektro96, Zaczarowan, notsobadd, Leśneintro, Paima, Speranza :), ellevv, Malinowysorbet, Dropsik, Liyss🧚🏻, CoffeeDream, PaulaG, Zbuntowana, Pati2804, Gregorka, Vienna, Chmurka21 lubią tę wiadomość

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣
    28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻

📆 Kalendarz wizyt
    22/8 - gin
    preg.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza, cudowne informacje! Mam nadzieję, że jesteś choć troszkę spokojniejsza ♥️

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 22 lipca 2024, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa, jeżeli czytasz to ślę ogrooooomne uściski !!! 🫂 😘

Zaczarowan, Speranza :), Malinowysorbet, Liyss🧚🏻, Anonim1992, Zbuntowana, Pati2804, Gregorka, Vienna lubią tę wiadomość

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 22 lipca 2024, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy wreszcie w domu ☺️ Wszystko dobrze. Bejbik ma 7 cm, lekarz wszystko oceniał szczegółowo i powiedział że wszystko jest prawidłowe, nosek, pęcherz moczowy, żołądek, mózg itd. I nic nie wskazuje na jakiekolwiek wady rozwojowe i genetyczne ☺️ Wyniki testu z krwi mają być za dwa tygodnie

Niesamowicie się cieszę 😍🥰🥺♥️

Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Dziewczyny, Prezesowa nas czyta, bo na pierwszej stronie jest dopisany termin Leśnej oraz chłopiec u Speranzy 🥹

o Ty stalkerko 😜🤫

Prezesowa, macham do Ciebie i ściskam! ♥️

Speranza :), Malinowysorbet, Zbuntowana, Pati2804, Gregorka, Vienna lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Paima Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:

I jakoś tak cieplej się na sercu zrobiło 😊

Speranza :), elektro96, Malinowysorbet, Suzie, Zbuntowana, Vienna lubią tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Speranza cudownie! 🩵 Wspaniałe wieści 🩵 rośnięcie zdrowo 🙃

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lesneintro, Speranza 🤞 Gratulacje, rośnijcie zdrowo ❤️😘🥹

Leśneintro, Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • MummyYummy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I uwaga, uwaga - znamy płeć!!!! To będzie chłopczyk ❤️🥰❤️ Od początku tak czułam, a w snach kiedy śniło mi się dziecko to zawsze był chłopczyk ☺️
    Mam już termin kolejny na wrzesień. Poza tym ciąża wygląda na 13+2 dni, a nie 12+3 dni. Zapomniałam tylko dopytać o co chodzi i skąd ta różnica...
    Z mniej dobrych informacji to mam dużego krwiaka podkosmowkowego i stąd to krwawienie ostatnio. Może się jeszcze powtórzyc taka sytuacja, ale krwiak powinien sam się wchłonąć. Chyba tyle. A przynajmniej tyle zapamiętałam w tym stresie

Witamy w gronie chłopców 💙🥺

Co do krwiaka, to ponoć zdarza się często. Teraz już wiesz, skąd krwawienie. U mojej siostry ciotecznej też się wchłonął.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2024, 20:58

• Speranza :) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:

Tak czułam!!!! Nawet mi się przyśniło dzisiaj, że wróciła do nas ❤️ Prezi czekamy na Ciebie ❤️ Odezwij się jak tylko będziesz chciała.

elektro96, Suzie, Dropsik, Zbuntowana, Vienna lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Zaczarowan Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezi czekamy na Ciebie ❤️💜

Speranza :), Suzie, Zbuntowana, Vienna lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza cudowne wiadomości! 🍀

PCOS cykle między 31 a 65 dni, cykle bezowulacyjne, nadwaga, pod kontrolą onkologa

🔹️wysokie TSH ‼️ (4,34) - lewotyroksyna
    🔹️19.07.2025 - dziewczynka
    🔹️15.07.2025 - najprawdopodobniej dziewczynka
    🔹️01.07.2025 - CRL 82.37mm, 82 gram
    🔹️27.05.2025 - CRL 19.41mm, 8t+3d
    🔹️16.05.2025 - CRL 5.9 mm
    🔹️11.05.2025 - CRL 3.87mm, serduszko puka w rytmie cza-cza
    🔹️27.04.2025 - nadal dwie kreski, druga mocniejsza ⏸️
    🔹️26.04.2025 - dwie kreski ⏸️

preg.png

🔹️ starania od 02.2024
    🔸️ 3 lata na AH

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
    🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa milion uścisków dla Ciebie ♥️ tęsknimy tu za Tobą Kachana!

Speranza :), Suzie, Anonim1992, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Jejku jak cuuuudownie! Macie w głowach już jakieś imię? ;* Co do określenia tygodnia to na spokojnie, to się będzie zmieniało :* tak do połowy ciąży powinno być już jasne :D

Czyli nie musiałam dopytywać o datę porodu? Moja koleżanka mówiła mi że to najważniejsze na pierwszych prenatalnych i że muszę o to koniecznie zapytać. I oczywiście nie zapytalam, a w opisie USG też nic nie mam. Wydawało mi się to dziwne, bo przecież jeszcze tyle ciąży przede mną i jak to niby ma być do ustalenia teraz. To mnie uspokoilas, że jeszcze się będzie zmieniało ☺️ Narzeczony wymyślił imię i próbuje mnie przekonać, ale dla mnie to jeszcze bardzo wcześnie i muszę się zastanowić. Wspólnie wybierzemy jakieś typy pewnie i będziemy za jakiś czas dyskutować. Ciekawe jak te ryzyka z krwi będą wyglądały, skoro USG wyszło super. Pewnie i tak statystyka dorzuci mój wiek i wyjdą średnie, ale teraz już mniej się tego boję ☺️

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • ultramaryna_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach, no i Notsobad, jeśli jutro sikasz, to zaklinam ten sik, aby był szczęśliwy 🤞❤️

Speranza :), notsobadd, elektro96, Malinowysorbet, Liyss🧚🏻, Zbuntowana, ellevv, Gregorka, Vienna, MummyYummy lubią tę wiadomość

Wysłany: 22 lipca 2024, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Notsobadd - 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠💓

Nadwyżka proszę się częstować dowolnie 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2024, 21:04

Paima, notsobadd, elektro96, Majlen, Suzie, Dropsik, Liyss🧚🏻, CoffeeDream, Anonim1992, Zbuntowana, ellevv, Gregorka, Vienna, MummyYummy lubią tę wiadomość

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie musiałam dopytywać o datę porodu? Moja koleżanka mówiła mi że to najważniejsze na pierwszych prenatalnych i że muszę o to koniecznie zapytać. I oczywiście nie zapytalam, a w opisie USG też nic nie mam. Wydawało mi się to dziwne, bo przecież jeszcze tyle ciąży przede mną i jak to niby ma być do ustalenia teraz. To mnie uspokoilas, że jeszcze się będzie zmieniało ☺️ Narzeczony wymyślił imię i próbuje mnie przekonać, ale dla mnie to jeszcze bardzo wcześnie i muszę się zastanowić. Wspólnie wybierzemy jakieś typy pewnie i będziemy za jakiś czas dyskutować. Ciekawe jak te ryzyka z krwi będą wyglądały, skoro USG wyszło super. Pewnie i tak statystyka dorzuci mój wiek i wyjdą średnie, ale teraz już mniej się tego boję ☺️
    Ja się nie zgadzam z tymi zmianami, owszem, każde dziecko po 1 prenatalnych rośnie już swoim tempem (stąd rozbieżności w tygodniach), dlatego kluczowe jest ustalenie terminu porodu właśnie do tych badań. Późniejszych pomiarów tygodni już się nie bierze pod uwagę, bo to indywidualne kwestie i genetyka. Dla przykładu mój syn urodził się w 36tc, a wagę i rozwój miał na 32tc ze względu na hipotrofię. Obowiazuje termin wpisany w kartę ciąży, zajrzyj do niej, co masz. On jest ustalany albo na usg ok. 10tc albo właśnie na pierwszych prenatalnych.

Zbuntowana lubi tę wiadomość

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienka Twoja wizyta jest już jutro? To już ta wizyta u doktora w Kato?

Vienna lubi tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Notsobadd - 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠💓

Nadwyżka proszę się częstować dowolnie 🥰

Przejmuje! 🫶🏻🫶🏻🫶🏻

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
‹‹ 1472 1473 1474 1475 1476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ