Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Speranza :) wrote:I uwaga, uwaga - znamy płeć!!!! To będzie chłopczyk ❤️🥰❤️ Od początku tak czułam, a w snach kiedy śniło mi się dziecko to zawsze był chłopczyk ☺️
Mam już termin kolejny na wrzesień. Poza tym ciąża wygląda na 13+2 dni, a nie 12+3 dni. Zapomniałam tylko dopytać o co chodzi i skąd ta różnica...
Z mniej dobrych informacji to mam dużego krwiaka podkosmowkowego i stąd to krwawienie ostatnio. Może się jeszcze powtórzyc taka sytuacja, ale krwiak powinien sam się wchłonąć. Chyba tyle. A przynajmniej tyle zapamiętałam w tym stresie
Jejku jak cuuuudownie! Macie w głowach już jakieś imię? ;* Co do określenia tygodnia to na spokojnie, to się będzie zmieniało :* tak do połowy ciąży powinno być już jasne
Speranza :) lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, Prezesowa nas czyta, bo na pierwszej stronie jest dopisany termin Leśnej oraz chłopiec u Speranzy 🥹
elektro96, Zaczarowan, notsobadd, Leśneintro, Paima, Speranza :), ellevv, Malinowysorbet, Dropsik, Liyss🧚🏻, CoffeeDream, PaulaG, Zbuntowana, Pati2804, Gregorka, Vienna, Chmurka21 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Speranza, cudowne informacje! Mam nadzieję, że jesteś choć troszkę spokojniejsza ♥️
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Zaczarowan, Speranza :), Malinowysorbet, Liyss🧚🏻, Anonim1992, Zbuntowana, Pati2804, Gregorka, Vienna lubią tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Speranza :) wrote:Jesteśmy wreszcie w domu ☺️ Wszystko dobrze. Bejbik ma 7 cm, lekarz wszystko oceniał szczegółowo i powiedział że wszystko jest prawidłowe, nosek, pęcherz moczowy, żołądek, mózg itd. I nic nie wskazuje na jakiekolwiek wady rozwojowe i genetyczne ☺️ Wyniki testu z krwi mają być za dwa tygodnie
Niesamowicie się cieszę 😍🥰🥺♥️Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Suzie wrote:Dziewczyny, Prezesowa nas czyta, bo na pierwszej stronie jest dopisany termin Leśnej oraz chłopiec u Speranzy 🥹
o Ty stalkerko 😜🤫
Prezesowa, macham do Ciebie i ściskam! ♥️Speranza :), Malinowysorbet, Zbuntowana, Pati2804, Gregorka, Vienna lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Suzie wrote:Dziewczyny, Prezesowa nas czyta, bo na pierwszej stronie jest dopisany termin Leśnej oraz chłopiec u Speranzy 🥹
I jakoś tak cieplej się na sercu zrobiło 😊Speranza :), elektro96, Malinowysorbet, Suzie, Zbuntowana, Vienna lubią tę wiadomość
-
Lesneintro, Speranza 🤞 Gratulacje, rośnijcie zdrowo ❤️😘🥹
Leśneintro, Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
17.12. 2600g córci 🥰 (34+2)
30.12. 2725g, KTG 👌 (36+2)
7.01. 2900g, KTG 👌 (37+3)
🩺 13.01.
-
Speranza :) wrote:I uwaga, uwaga - znamy płeć!!!! To będzie chłopczyk ❤️🥰❤️ Od początku tak czułam, a w snach kiedy śniło mi się dziecko to zawsze był chłopczyk ☺️
Mam już termin kolejny na wrzesień. Poza tym ciąża wygląda na 13+2 dni, a nie 12+3 dni. Zapomniałam tylko dopytać o co chodzi i skąd ta różnica...
Z mniej dobrych informacji to mam dużego krwiaka podkosmowkowego i stąd to krwawienie ostatnio. Może się jeszcze powtórzyc taka sytuacja, ale krwiak powinien sam się wchłonąć. Chyba tyle. A przynajmniej tyle zapamiętałam w tym stresie
Witamy w gronie chłopców 💙🥺
Co do krwiaka, to ponoć zdarza się często. Teraz już wiesz, skąd krwawienie. U mojej siostry ciotecznej też się wchłonął.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2024, 20:58
-
Tak czułam!!!! Nawet mi się przyśniło dzisiaj, że wróciła do nas ❤️ Prezi czekamy na Ciebie ❤️ Odezwij się jak tylko będziesz chciała.elektro96, Suzie, Dropsik, Zbuntowana, Vienna lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza cudowne wiadomości! 🍀
Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość
PCOS cykle między 31 a 37 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - połowa lutego
🔹️wizyta u drugiego ginekologa od problemów z płodnością pod koniec stycznia (druga opinia)
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Zaczarowan wrote:Jejku jak cuuuudownie! Macie w głowach już jakieś imię? ;* Co do określenia tygodnia to na spokojnie, to się będzie zmieniało :* tak do połowy ciąży powinno być już jasne
Czyli nie musiałam dopytywać o datę porodu? Moja koleżanka mówiła mi że to najważniejsze na pierwszych prenatalnych i że muszę o to koniecznie zapytać. I oczywiście nie zapytalam, a w opisie USG też nic nie mam. Wydawało mi się to dziwne, bo przecież jeszcze tyle ciąży przede mną i jak to niby ma być do ustalenia teraz. To mnie uspokoilas, że jeszcze się będzie zmieniało ☺️ Narzeczony wymyślił imię i próbuje mnie przekonać, ale dla mnie to jeszcze bardzo wcześnie i muszę się zastanowić. Wspólnie wybierzemy jakieś typy pewnie i będziemy za jakiś czas dyskutować. Ciekawe jak te ryzyka z krwi będą wyglądały, skoro USG wyszło super. Pewnie i tak statystyka dorzuci mój wiek i wyjdą średnie, ale teraz już mniej się tego boję ☺️"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Ach, no i Notsobad, jeśli jutro sikasz, to zaklinam ten sik, aby był szczęśliwy 🤞❤️
Speranza :), notsobadd, elektro96, Malinowysorbet, Liyss🧚🏻, Zbuntowana, ellevv, Gregorka, Vienna, MummyYummy lubią tę wiadomość
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
🩺 13.01.
-
Właśnie Notsobadd - 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠💓
Nadwyżka proszę się częstować dowolnie 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2024, 21:04
Paima, notsobadd, elektro96, Majlen, Suzie, Dropsik, Liyss🧚🏻, CoffeeDream, Anonim1992, Zbuntowana, ellevv, Gregorka, Vienna, MummyYummy lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza :) wrote:Czyli nie musiałam dopytywać o datę porodu? Moja koleżanka mówiła mi że to najważniejsze na pierwszych prenatalnych i że muszę o to koniecznie zapytać. I oczywiście nie zapytalam, a w opisie USG też nic nie mam. Wydawało mi się to dziwne, bo przecież jeszcze tyle ciąży przede mną i jak to niby ma być do ustalenia teraz. To mnie uspokoilas, że jeszcze się będzie zmieniało ☺️ Narzeczony wymyślił imię i próbuje mnie przekonać, ale dla mnie to jeszcze bardzo wcześnie i muszę się zastanowić. Wspólnie wybierzemy jakieś typy pewnie i będziemy za jakiś czas dyskutować. Ciekawe jak te ryzyka z krwi będą wyglądały, skoro USG wyszło super. Pewnie i tak statystyka dorzuci mój wiek i wyjdą średnie, ale teraz już mniej się tego boję ☺️
Zbuntowana lubi tę wiadomość
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
🩺 13.01.
-
Vienka Twoja wizyta jest już jutro? To już ta wizyta u doktora w Kato?
Vienna lubi tę wiadomość
Speranza :) wrote:Właśnie Notsobadd - 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠💓
Nadwyżka proszę się częstować dowolnie 🥰
Przejmuje! 🫶🏻🫶🏻🫶🏻Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻