X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    I uwaga, uwaga - znamy płeć!!!! To będzie chłopczyk ❤️🥰❤️ Od początku tak czułam, a w snach kiedy śniło mi się dziecko to zawsze był chłopczyk ☺️
    Mam już termin kolejny na wrzesień. Poza tym ciąża wygląda na 13+2 dni, a nie 12+3 dni. Zapomniałam tylko dopytać o co chodzi i skąd ta różnica...
    Z mniej dobrych informacji to mam dużego krwiaka podkosmowkowego i stąd to krwawienie ostatnio. Może się jeszcze powtórzyc taka sytuacja, ale krwiak powinien sam się wchłonąć. Chyba tyle. A przynajmniej tyle zapamiętałam w tym stresie

Jejku jak cuuuudownie! Macie w głowach już jakieś imię? ;* Co do określenia tygodnia to na spokojnie, to się będzie zmieniało :* tak do połowy ciąży powinno być już jasne :D

Speranza :) lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Prezesowa nas czyta, bo na pierwszej stronie jest dopisany termin Leśnej oraz chłopiec u Speranzy 🥹

elektro96, Zaczarowan, notsobadd, Leśneintro, Paima, Speranza :), ellevv, Malinowysorbet, Dropsik, Liyss🧚🏻, CoffeeDream, PaulaG, Zbuntowana, Pati2804, Gregorka, Vienna, Chmurka21 lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza, cudowne informacje! Mam nadzieję, że jesteś choć troszkę spokojniejsza ♥️

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 22 lipca 2024, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa, jeżeli czytasz to ślę ogrooooomne uściski !!! 🫂 😘

Zaczarowan, Speranza :), Malinowysorbet, Liyss🧚🏻, Anonim1992, Zbuntowana, Pati2804, Gregorka, Vienna lubią tę wiadomość

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 22 lipca 2024, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy wreszcie w domu ☺️ Wszystko dobrze. Bejbik ma 7 cm, lekarz wszystko oceniał szczegółowo i powiedział że wszystko jest prawidłowe, nosek, pęcherz moczowy, żołądek, mózg itd. I nic nie wskazuje na jakiekolwiek wady rozwojowe i genetyczne ☺️ Wyniki testu z krwi mają być za dwa tygodnie

Niesamowicie się cieszę 😍🥰🥺♥️

Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Dziewczyny, Prezesowa nas czyta, bo na pierwszej stronie jest dopisany termin Leśnej oraz chłopiec u Speranzy 🥹

o Ty stalkerko 😜🤫

Prezesowa, macham do Ciebie i ściskam! ♥️

Speranza :), Malinowysorbet, Zbuntowana, Pati2804, Gregorka, Vienna lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Paima Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:

I jakoś tak cieplej się na sercu zrobiło 😊

Speranza :), elektro96, Malinowysorbet, Suzie, Zbuntowana, Vienna lubią tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Speranza cudownie! 🩵 Wspaniałe wieści 🩵 rośnięcie zdrowo 🙃

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lesneintro, Speranza 🤞 Gratulacje, rośnijcie zdrowo ❤️😘🥹

Leśneintro, Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • MummyYummy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I uwaga, uwaga - znamy płeć!!!! To będzie chłopczyk ❤️🥰❤️ Od początku tak czułam, a w snach kiedy śniło mi się dziecko to zawsze był chłopczyk ☺️
    Mam już termin kolejny na wrzesień. Poza tym ciąża wygląda na 13+2 dni, a nie 12+3 dni. Zapomniałam tylko dopytać o co chodzi i skąd ta różnica...
    Z mniej dobrych informacji to mam dużego krwiaka podkosmowkowego i stąd to krwawienie ostatnio. Może się jeszcze powtórzyc taka sytuacja, ale krwiak powinien sam się wchłonąć. Chyba tyle. A przynajmniej tyle zapamiętałam w tym stresie

Witamy w gronie chłopców 💙🥺

Co do krwiaka, to ponoć zdarza się często. Teraz już wiesz, skąd krwawienie. U mojej siostry ciotecznej też się wchłonął.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2024, 20:58

• Speranza :) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:

Tak czułam!!!! Nawet mi się przyśniło dzisiaj, że wróciła do nas ❤️ Prezi czekamy na Ciebie ❤️ Odezwij się jak tylko będziesz chciała.

elektro96, Suzie, Dropsik, Zbuntowana, Vienna lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Zaczarowan Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezi czekamy na Ciebie ❤️💜

Speranza :), Suzie, Zbuntowana, Vienna lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza cudowne wiadomości! 🍀

PCOS cykle między 31 a 65 dni, cykle bezowulacyjne, nadwaga

🔹️wysokie TSH (4,34) - lewotyroksyna
    🔹️14.08.2025 - 305 gram pannicy, 19t+5d, łożysko na przedniej ścianie
    🔹️06.08.2025 - to na pewno dziewczynka 🙈🩷
    🔹️01.07.2025 - CRL 82.37mm, 82 gram, 13t+3d
    🔹️27.05.2025 - CRL 19.41mm, 8t+3d
    🔹️16.05.2025 - CRL 5.9 mm
    🔹️11.05.2025 - CRL 3.87mm, serduszko puka w rytmie cza-cza
    🔹️27.04.2025 - nadal dwie kreski, druga mocniejsza ⏸️
    🔹️26.04.2025 - dwie kreski ⏸️

preg.png

🔹️ starania od 02.2024
    🔸️ 3 lata na AH

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
    🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa milion uścisków dla Ciebie ♥️ tęsknimy tu za Tobą Kachana!

Speranza :), Suzie, Anonim1992, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Jejku jak cuuuudownie! Macie w głowach już jakieś imię? ;* Co do określenia tygodnia to na spokojnie, to się będzie zmieniało :* tak do połowy ciąży powinno być już jasne :D

Czyli nie musiałam dopytywać o datę porodu? Moja koleżanka mówiła mi że to najważniejsze na pierwszych prenatalnych i że muszę o to koniecznie zapytać. I oczywiście nie zapytalam, a w opisie USG też nic nie mam. Wydawało mi się to dziwne, bo przecież jeszcze tyle ciąży przede mną i jak to niby ma być do ustalenia teraz. To mnie uspokoilas, że jeszcze się będzie zmieniało ☺️ Narzeczony wymyślił imię i próbuje mnie przekonać, ale dla mnie to jeszcze bardzo wcześnie i muszę się zastanowić. Wspólnie wybierzemy jakieś typy pewnie i będziemy za jakiś czas dyskutować. Ciekawe jak te ryzyka z krwi będą wyglądały, skoro USG wyszło super. Pewnie i tak statystyka dorzuci mój wiek i wyjdą średnie, ale teraz już mniej się tego boję ☺️

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • ultramaryna_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach, no i Notsobad, jeśli jutro sikasz, to zaklinam ten sik, aby był szczęśliwy 🤞❤️

Speranza :), notsobadd, elektro96, Malinowysorbet, Liyss🧚🏻, Zbuntowana, ellevv, Gregorka, Vienna, MummyYummy lubią tę wiadomość

Wysłany: 22 lipca 2024, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Notsobadd - 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠💓

Nadwyżka proszę się częstować dowolnie 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2024, 21:04

Paima, notsobadd, elektro96, Majlen, Suzie, Dropsik, Liyss🧚🏻, CoffeeDream, Anonim1992, Zbuntowana, ellevv, Gregorka, Vienna, MummyYummy lubią tę wiadomość

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie musiałam dopytywać o datę porodu? Moja koleżanka mówiła mi że to najważniejsze na pierwszych prenatalnych i że muszę o to koniecznie zapytać. I oczywiście nie zapytalam, a w opisie USG też nic nie mam. Wydawało mi się to dziwne, bo przecież jeszcze tyle ciąży przede mną i jak to niby ma być do ustalenia teraz. To mnie uspokoilas, że jeszcze się będzie zmieniało ☺️ Narzeczony wymyślił imię i próbuje mnie przekonać, ale dla mnie to jeszcze bardzo wcześnie i muszę się zastanowić. Wspólnie wybierzemy jakieś typy pewnie i będziemy za jakiś czas dyskutować. Ciekawe jak te ryzyka z krwi będą wyglądały, skoro USG wyszło super. Pewnie i tak statystyka dorzuci mój wiek i wyjdą średnie, ale teraz już mniej się tego boję ☺️
    Ja się nie zgadzam z tymi zmianami, owszem, każde dziecko po 1 prenatalnych rośnie już swoim tempem (stąd rozbieżności w tygodniach), dlatego kluczowe jest ustalenie terminu porodu właśnie do tych badań. Późniejszych pomiarów tygodni już się nie bierze pod uwagę, bo to indywidualne kwestie i genetyka. Dla przykładu mój syn urodził się w 36tc, a wagę i rozwój miał na 32tc ze względu na hipotrofię. Obowiazuje termin wpisany w kartę ciąży, zajrzyj do niej, co masz. On jest ustalany albo na usg ok. 10tc albo właśnie na pierwszych prenatalnych.

Zbuntowana lubi tę wiadomość

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienka Twoja wizyta jest już jutro? To już ta wizyta u doktora w Kato?

Vienna lubi tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Notsobadd - 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠💓

Nadwyżka proszę się częstować dowolnie 🥰

Przejmuje! 🫶🏻🫶🏻🫶🏻

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
‹‹ 1472 1473 1474 1475 1476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ