Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Leśneintro wrote:Speranza, czekamy
Piękny suwaczek 🥹Zbuntowana lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Malinowysorbet wrote:Aaa to to normalna sytuacja. Rozbieranie testu, oglądanie go przy każdym oknie bo przecież może światło źle pada, wyciąganie 100 razy z kosza 🤣
To jest nic, ja odkryłam że jest apka, która nazywa się Pregnancy Test Checker, wrzucasz zdjęcie i kombinujesz z kontrastem 🤣 no i gwóźdź programu - filtr, który odwraca kolory zdjęcia w taki negatyw i podświetla kreski - zero wątpliwości 🤣Zbuntowana lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Ojjj tak.wyciqganie z kosza bo nie jestem napewno pewna czy nie było cienia 🤣🤣 ja zastanawiam się czy jutro sobie nie siknac chociaz chce w piątek ale zobaczymy póki co objawowo brak jedynie piersi są tak nabrzmiałe ale dziwne bo nie bolą 😅
Zbuntowana lubi tę wiadomość
Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
notsobadd wrote:To jest nic, ja odkryłam że jest apka, która nazywa się Pregnancy Test Checker, wrzucasz zdjęcie i kombinujesz z kontrastem 🤣 no i gwóźdź programu - filtr, który odwraca kolory zdjęcia w taki negatyw i podświetla kreski - zero wątpliwości 🤣
Zbuntowana lubi tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Jesteśmy wreszcie w domu ☺️ Wszystko dobrze. Bejbik ma 7 cm, lekarz wszystko oceniał szczegółowo i powiedział że wszystko jest prawidłowe, nosek, pęcherz moczowy, żołądek, mózg itd. I nic nie wskazuje na jakiekolwiek wady rozwojowe i genetyczne ☺️ Wyniki testu z krwi mają być za dwa tygodnie
Anonim1992, Paima, Suzie, Katsue, PaulaG, Malinowysorbet, Vienna, Liyss🧚🏻, notsobadd, Sikoreczkaaa, Marzycielka, Zaczarowan, CoffeeDream, Dropsik, Leśneintro, elektro96, ultramaryna_, MummyYummy, ellevv, Pati2804, Gregorka lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
notsobadd wrote:Aleeee pospałam po południu, spadł deszcz, nareszcie zrobiło się rześko na dworzu 😎
Byłam w paczkomacie i odebrałam pakiet z testDNA, także jutro wrzucę z powrotem i będzie oczekiwanie na wynik.
Suzie, gratulacje dla męża, że przebił się przez kościelne procedury 😅🥳
Jak już tam tu piszecie o swoich patentach na „zaklinanie” ciąży to muszę Wam się do czegoś przyznać. Zrobiłam po południu test z milionowego sika 😂🤦🏼♀️ oczywiście bielsze nie będzie. Luknęłam po 10 min - biel, po pół godziny - biel, poszłam na drzemkę i wygrzebałam znowu ten test jak wariatka - jest blada druga kreska. Oczywiście wiem, że jest nieważny po kilku godzinach, nie musicie mi tego pisać 🤪 Po prostu moja fiksacja zaskakuje czasami mnie sama 😂
Ale już będę grzeczna i na razie nie sikam 🙈
Miałam cztery testy po kilku godzinach cień który co test był ciemniejszy.
Nie chce dawać fałszywych nadziei oczywiście... ale tak było!🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
💊 euthyrox, bisocard, insulina, acard, clexane
23.01 doppler
30.01 skan+ diablo
13.02 skan
16.02 🏥 wywołanie porodu
[/url] -
W razie czego będą dzwonić i wtedy będziemy decydować o dalszej diagnostyce. Przezierność karku też zmierzona i jest git 2,04 mm jeśli dobrze pamiętam. Lekarz był bardzo fajny, dużo mówił, bo ja byłam zdenerwowana, a to mnie uspokoiło. Na końcu powiedział że bardzo fajny ten Wasz dzidziuś 😃
Malinowysorbet, Marzycielka, Dropsik, elektro96, MummyYummy, ellevv, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza :) wrote:Jesteśmy wreszcie w domu ☺️ Wszystko dobrze. Bejbik ma 7 cm, lekarz wszystko oceniał szczegółowo i powiedział że wszystko jest prawidłowe, nosek, pęcherz moczowy, żołądek, mózg itd. I nic nie wskazuje na jakiekolwiek wady rozwojowe i genetyczne ☺️ Wyniki testu z krwi mają być za dwa tygodnie
Cudnie ❤️🥹
Teraz tylko wyniki z krwi -ale to już tylko statystyka. Ważne, że USG jest w porządku 😊
I jestem w szoku, że tak długo musisz czekać 🙈😱Speranza :) lubi tę wiadomość
-
Speranza super 🥰❤️
Speranza :) lubi tę wiadomość
🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
💊 euthyrox, bisocard, insulina, acard, clexane
23.01 doppler
30.01 skan+ diablo
13.02 skan
16.02 🏥 wywołanie porodu
[/url] -
I uwaga, uwaga - znamy płeć!!!! To będzie chłopczyk ❤️🥰❤️ Od początku tak czułam, a w snach kiedy śniło mi się dziecko to zawsze był chłopczyk ☺️
Mam już termin kolejny na wrzesień. Poza tym ciąża wygląda na 13+2 dni, a nie 12+3 dni. Zapomniałam tylko dopytać o co chodzi i skąd ta różnica...
Z mniej dobrych informacji to mam dużego krwiaka podkosmowkowego i stąd to krwawienie ostatnio. Może się jeszcze powtórzyc taka sytuacja, ale krwiak powinien sam się wchłonąć. Chyba tyle. A przynajmniej tyle zapamiętałam w tym stresiePaima, Liyss🧚🏻, notsobadd, Marzycielka, Dropsik, Zaczarowan, Suzie, Leśneintro, elektro96, ultramaryna_, MummyYummy, Katsue, ellevv, Anonim1992, PaulaG, Zbuntowana, Pati2804, Gregorka lubią tę wiadomość
PaulaG wrote:Miałam cztery testy po kilku godzinach cień który co test był ciemniejszy.
Nie chce dawać fałszywych nadziei oczywiście... ale tak było!
A mi w drugą stronę - w cyklu, w którym nie byłam w ciąży dwa testy DOZ pokazały po 10minutach kreski.
Byłam pewna ciąży, a ciąży nie było.
Więc myślę, że najlepiej brać pod uwagę testy, które wychodzą od razu.
Ale wierzę, że taki zobaczy Notsobadd jutro z rana 😄😄😄😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2024, 20:23
-
Speranza :) wrote:I uwaga, uwaga - znamy płeć!!!! To będzie chłopczyk ❤️🥰❤️ Od początku tak czułam, a w snach kiedy śniło mi się dziecko to zawsze był chłopczyk ☺️
Mam już termin kolejny na wrzesień. Poza tym ciąża wygląda na 13+2 dni, a nie 12+3 dni. Zapomniałam tylko dopytać o co chodzi i skąd ta różnica...
Z mniej dobrych informacji to mam dużego krwiaka podkosmowkowego i stąd to krwawienie ostatnio. Może się jeszcze powtórzyc taka sytuacja, ale krwiak powinien sam się wchłonąć. Chyba tyle. A przynajmniej tyle zapamiętałam w tym stresie
Niech żabka zdrowo rośnie 😊🥰
Ciekawe, czy płeć się potwierdzi w kolejnych badaniach 🤞Speranza :) lubi tę wiadomość
-
Speranza kochana 🥺🥺❤️❤️
Mam łzy w oczach jak czytam to wszystko ❤️ gratuluję synka!!! 🥺 niech żabciu rośniej piękny i zdrowy ❤️Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Speranza gratulacje synusia 🥹 dobrze, że wszystko ok z dzidziusiem. Myślę, że jak po USG jest wszystko dobrze to wyniki pappa to będzie tylko formalność 🥹😘
Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Speranza, czyli mamy Pana Żabkę na stanie, ale cudnie!! Ogromnie się cieszę! 🥹♥️
Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Speranza :) wrote:Jesteśmy wreszcie w domu ☺️ Wszystko dobrze. Bejbik ma 7 cm, lekarz wszystko oceniał szczegółowo i powiedział że wszystko jest prawidłowe, nosek, pęcherz moczowy, żołądek, mózg itd. I nic nie wskazuje na jakiekolwiek wady rozwojowe i genetyczne ☺️ Wyniki testu z krwi mają być za dwa tygodnie
Wspaniałe wieści 🥰🥰🥰CoffeeDream, Speranza :) lubią tę wiadomość
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Speranza :) wrote:I uwaga, uwaga - znamy płeć!!!! To będzie chłopczyk ❤️🥰❤️ Od początku tak czułam, a w snach kiedy śniło mi się dziecko to zawsze był chłopczyk ☺️
Z mniej dobrych informacji to mam dużego krwiaka podkosmowkowego i stąd to krwawienie ostatnio. Może się jeszcze powtórzyc taka sytuacja, ale krwiak powinien sam się wchłonąć. Chyba tyle. A przynajmniej tyle zapamiętałam w tym stresie
❤️❤️❤️Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog