X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza ja również trzymam mocno kciuki i czekam 🍀🤞❤️

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż załatwił, miał to szczęście, że nie było proboszcza tylko był inny ksiądz 😅

Leśneintro, Dropsik, Vienna, elektro96, CoffeeDream, Malinowysorbet, MummyYummy, notsobadd, Liyss🧚🏻, ultramaryna_, Zaczarowan, Anonim1992, Katsue, Speranza :), Zbuntowana, Pati2804, Gregorka lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml

📆 Kalendarz wizyt
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
    18/02 - endokrynolog
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza czekamy na wieści!

Zbuntowana lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
    18/02 - endokrynolog
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Mąż załatwił, miał to szczęście, że nie było proboszcza tylko był inny ksiądz 😅
    No i super 🙃

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie, jednak inny ksiądz to podstawa 🤣

Speranza, też odświeżam za niusami 🥰

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Hej. Przepraszam, ze się nie odzywam. Staram się Was czytac od czasu do czasu, żeby sprawdzić co u Was. Brzuchatek coraz więcej ❤️❤️❤️

Postanowiłam wbić na wątek, bo zauważyłam wpis coffee. Przytulam Cię kochana, wiem co to wszystko znaczy, my od marca „walczymy”. Niby jesteśmy z Warszawy, ale nie wiem czy Ci polecić naszego androloga. Hormony maz ma już super, ale koncentracja spadła (morfologia za to się poprawiła). Swoją droga my takiej koncentracji nie mieliśmy w żadnym z badań, wiec myśle ze głowa do góry!

Myśle, ze tak jak napisała @sikoreczka, pakiet hormonów to podstawa No i usg. Ja tez polecam zrobić kolejne badanie po miesiącu, żeby sprawdzić czy to nie jest jednorazowy gorszy wynik.

Ja zobaczę, co u nas będzie. Zastanawiam się czy męża właśnie do Wolskiego nie zapisać. Trzymam kciuki i pozdrawiam wszystkie ❤️✊❤️✊

Dziękuję, że odpisałaś 🩷
    U nas mąż jednak najpierw uda się pewnie do urologa, który możliwe, że wykona USG i da skierowanie na hormony. Później uda się do androloga. W międzyczasie zakupimy suplement Tenfertil On , chociaż trochę mi się tam gryzie selen z cynkiem, ale myślę, że i tak lepsze to niż nic, bo mąż aktualnie przyjmował tylko regularnie magnez i witaminę D. Poziom witamin także będzie do sprawdzania.
    A u Ciebie czym mąż się wspomaga?

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy Speranza ! 🥰

• Majlen Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Zależy jak do tego podejdziesz Majlen, jak z każdym miesiącem będziesz np. bardzo przeżywała nieudany cykl, to rzeczywiście może działać to na szkodę..
    U mnie akurat działały takie wewnętrzne motywacje (od razu mówię, że jestem zdrową psychicznie), mówiłam do lustra, że w tym miesiącu będę w ciąży, głaskałam swój brzuch i wizualizowałam to, że jestem w ciąży. Jak wybił dokładnie rok starań, to był grudzień 2023 i wtedy uznałam, że święta to piękny czas i sama sobie robiłam prezenty, czyli np. Robiłam pierniki z intencją dla dziecka, kupiłam skarpetki dla bobasa i porozkładam je po kątach, jedne też zawiesiłam nad łóżkiem, jako taki amulet 😂 Z moim narzeczonym chodziliśmy na plażę w trakcie pełni i to również był taki spacer z intencją o dzieciątko. Pamiętam nawet mamy wspólne zdjęcie z pełni w udanym cyklu, a nawet nie wiedziałam, że jestem już w ciąży 😘

No i zaznaczam, że nie zawsze było tak cukrowo i pozytywnie, oczywiście że odczuwałam smutek i żal, ale chęć i moc posiadania dzidziusia była silniejsza od tych tymczasowych stanów.
    No powiem Ci, że ja też do niedawna wyobrażałam sobie brzuszek przed lustrem, mówiłam właśnie do siebie, że w tym cyklu będą dwie kreski, albo głaskałam się i mówię, że już niedługo. Kupiłam sobie jakieś te kamienie na płodność, mam do tego branzoletki, położyłam niedawno znaleziona 4 listną koniczynę na test ciążowy i mam szufladzie, prawie codziennie przed snem juz z zamkniętymi oczami wyobrażałam sobie jak bedzie wyglądać nasze przyszłe życie 🫶, zamówiłam też mojemu pidżamę-spodenki w krate i koszulka z napisem DAD, bo wymyśliłam, ze w taki sposób mu powiem, ze jestem w ciąży ❤️ i narazie czeka w szafie ma ten moment 🥺. No i generalnie tak to wyglądało, do czasu, aż zrobiłam badania, które wyszły tak sobie i wszystkiego mi się odechciało.
    Ale chyba ponowię te wszystkie rytuały 😃🤭🍀

Zaczarowan lubi tę wiadomość

♀️28 ♂️33

Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
    Marzec 2024 - początek starań
    • brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
    ⬇️
    • aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
    - badanie nasienia ✅️

• październik 2024 - starania "na poważnie"
    - 3 cykle lametta + duphaston ❌️
    - styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
    - 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀

✨️2025 jest nasz!✨️
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    A to już za tydzień! 😲😘

Oj tak. Mam nadzieję, że nie będzie żadnych problemów.... najgorzej ze musze jechać z mężem i dziećmi ale wejdę pewnie sama....

Zaczarowan lubi tę wiadomość

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
    💊 euthyrox, bisocard, insulina, acard, clexane

23.01 doppler
    30.01 skan+ diablo
    13.02 skan
    16.02 🏥 wywołanie porodu

preg.png[/url]
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza ja też jestem! Z poślizgiem ale jestem !

🇮🇪
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰

23.01 doppler
    30.01 skan+ diablo
    13.02 skan
    16.02 🏥 wywołanie porodu

preg.png[/url]
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też głaskałam brzuch, wyliczyłam datę porodu, w którym tygodniu będę danego dnia i się zdrowie posypało. Aktualnie mam stan już, że wszystko mi jedno. Co ma być to będzie.

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
    18/02 - endokrynolog
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 17:55

• PaulaG Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja głaskam czasami ale ciagle sie boje więc jestem taka ostrożna trochę z tym cieszeniem się....
    Vienna przytulam....

🇮🇪
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰

23.01 doppler
    30.01 skan+ diablo
    13.02 skan
    16.02 🏥 wywołanie porodu

preg.png[/url]
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza miała na 18? U mnie jest 18.42 wiec u was 19.42.... czyzby tak długo to trwało?

🇮🇪
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰

23.01 doppler
    30.01 skan+ diablo
    13.02 skan
    16.02 🏥 wywołanie porodu

preg.png[/url]
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nawet zrobiłam sobie zdjęcia w lustrze, żeby później zrobić porównanie juz z brzuszkiem 😆

Liyss🧚🏻, Zaczarowan lubią tę wiadomość

♀️28 ♂️33

Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
    Marzec 2024 - początek starań
    • brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
    ⬇️
    • aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
    - badanie nasienia ✅️

• październik 2024 - starania "na poważnie"
    - 3 cykle lametta + duphaston ❌️
    - styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
    - 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀

✨️2025 jest nasz!✨️
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaG wrote:
    Speranza miała na 18? U mnie jest 18.42 wiec u was 19.42.... czyzby tak długo to trwało?
    Tez się niepokoje 🙄

29 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 22 lipca 2024, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleeee pospałam po południu, spadł deszcz, nareszcie zrobiło się rześko na dworzu 😎
    Byłam w paczkomacie i odebrałam pakiet z testDNA, także jutro wrzucę z powrotem i będzie oczekiwanie na wynik.

Suzie, gratulacje dla męża, że przebił się przez kościelne procedury 😅🥳

Jak już tam tu piszecie o swoich patentach na „zaklinanie” ciąży to muszę Wam się do czegoś przyznać. Zrobiłam po południu test z milionowego sika 😂🤦🏼‍♀️ oczywiście bielsze nie będzie. Luknęłam po 10 min - biel, po pół godziny - biel, poszłam na drzemkę i wygrzebałam znowu ten test jak wariatka - jest blada druga kreska. Oczywiście wiem, że jest nieważny po kilku godzinach, nie musicie mi tego pisać 🤪 Po prostu moja fiksacja zaskakuje czasami mnie sama 😂
    Ale już będę grzeczna i na razie nie sikam 🙈

Dropsik, Zaczarowan, Vienna, Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza, czekam! 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Ja to nawet zrobiłam sobie zdjęcia w lustrze, żeby później zrobić porównanie juz z brzuszkiem 😆

Ja poszłam krok dalej, na TikToku jest filtr w którym AI przerabia Twoje zdjęcia na takie z brzuszkiem…
    Chyba bardziej zabolało jak ucieszyło 🙈

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak Was czytam i nie wiedziałam, że tyle z Was robiło wizualizacje 🙈 Przyznam, że ja też robiłam. Nie raz patrzałam na brzuch i głaskałam myśląc jakby tam było bobo, też już wyobrażałam sobie jak moje dziecko biega po naszym mieszkaniu, w ogóle się zastanawiałam jak to w ogóle jest, że te dziecko będzie w moim brzuchu i będzie brzuch rosnąć i, że ciekawe jakie to uczucie. No i pamiętam jak miałam ostatni okres przed ciążą to wtedy pomyślałam sobie, fajnie, jakby to był ostatni okres na długi czas i jakbym nie musiała kupować jej podpasek 🤣

A i też Suzie w pewnym momencie miałam tak jak Ty, że już wszystko mi było jedno.
    W kwietniu po okresie zrobiłam sobie zdjęcia mojej sylwetki bo chciałam zacząć ćwiczyć i biegać i wziąć się za siebie skoro nie ma ciąży i kupiłam nawet 2 pary butów sportowych 😁

A też pamiętam, że na forum był temat w grudniu, żeby pod choinkę dać kocyk bo to zwiastuje dziecko i tak miałam w głowie wtf pierwsze słyszę. A wiecie co dostałam od mamy pod choinkę? 🤪🤪 koc 😂

Malinowysorbet, Zaczarowan, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
‹‹ 1469 1470 1471 1472 1473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ