X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To raczej normalne, że dręczą nas wszystkie takie myśli... O tym, że wcześniej nie pomyślało się o staraniach, ale kto wiedział? No niestety, nikt nie jest w stanie przewidzieć, w którym cyklu się uda, z jakimi przeciwnościami będzie dane nam się zmierzyć po drodze. Ja też jestem z tych niecierpliwych i też inaczej to sobie planowałam... 🙁 Jednak co ja mogę zrobić w tej sytuacji? Jedynie walczyć i cierpliwie czekać na kropka.

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Niestety nie wiem… Podobno ta pani nic konkretnego nie powiedziała, dlaczego mogło tak się stać.

Kurcze... I kiedy teraz mąż ma możliwość powtórzyć wynik?

• Majlen Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    To raczej normalne, że dręczą nas wszystkie takie myśli... O tym, że wcześniej nie pomyślało się o staraniach, ale kto wiedział? No niestety, nikt nie jest w stanie przewidzieć, w którym cyklu się uda, z jakimi przeciwnościami będzie dane nam się zmierzyć po drodze. Ja też jestem z tych niecierpliwych i też inaczej to sobie planowałam... 🙁 Jednak co ja mogę zrobić w tej sytuacji? Jedynie walczyć i cierpliwie czekać na kropka.
    No niestety oprócz przeprogramowania się na zdrowy styl życia itp, pozostaje nam tylko uzbroić się w cierpliwość, co jest niekiedy najtrudniejsze

Zbuntowana lubi tę wiadomość

♀️29 ♂️34
    -tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
    - wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
    - 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
    - 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    - 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
    - 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    - 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    - 16.07 - 23+3 663g 🎀
    - 05.08 - 26+3 900g 🩷
    - 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
    - 10.09 - 31+4 1946g💪

cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️

- 01.10- wizyta

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Przepraszam, ze się nie odzywam. Staram się Was czytac od czasu do czasu, żeby sprawdzić co u Was. Brzuchatek coraz więcej ❤️❤️❤️

Postanowiłam wbić na wątek, bo zauważyłam wpis coffee. Przytulam Cię kochana, wiem co to wszystko znaczy, my od marca „walczymy”. Niby jesteśmy z Warszawy, ale nie wiem czy Ci polecić naszego androloga. Hormony maz ma już super, ale koncentracja spadła (morfologia za to się poprawiła). Swoją droga my takiej koncentracji nie mieliśmy w żadnym z badań, wiec myśle ze głowa do góry!

Myśle, ze tak jak napisała @sikoreczka, pakiet hormonów to podstawa No i usg. Ja tez polecam zrobić kolejne badanie po miesiącu, żeby sprawdzić czy to nie jest jednorazowy gorszy wynik.

Ja zobaczę, co u nas będzie. Zastanawiam się czy męża właśnie do Wolskiego nie zapisać. Trzymam kciuki i pozdrawiam wszystkie ❤️✊❤️✊
    CoffeeDream wrote:
    Hej, po dłuższym przerwie... 😶‍🌫️ Przepraszam, że tyle czasu się nie odzywałam, ale potrzebowałam odciąć się trochę. Oczywiście podczytywalam Was i zdążyłam zauważyć, że nasza Prezesowa zniknęła 😞 Mam nadzieję, że u niej wszystko ok i, że jednak kiedyś wróci. ❤️
    Ale ten czas leci... Suwaczki naszych brzuchatek pędzą jak szalone 🙈
    Kciuki za dzisiejsze wizyty 🤞 i przytulam, jeśli ktoś ma gorszy nastrój 🫂

Co u mnie? No tak sobie...
    Przez ten czas zdążyłam zrobić biocenozę pochwy, bo chciałam wiedzieć czy jest ok (wydawało mi się, że w poprzednim cyklu miałam i infekcję), ale wyszli, że jest ok. Jedynie muszę zakupić jakieś globulki ze srebrem, które działają antybakteryjnie i może to pomoże zlikwidować kilka obecnych leukocytów. Ale nie ma ich na tyle dużo, żeby panikować, bo te dobre bakterie też mam i bez sensu tu byłaby antybiotykoterapia.
    Poza tym? Jestem w trakcie badania na pasożyty i helicobacter. Jutro zabieram ostatnia próbkę i wysyłam do laba.
    Dodatkowo... Mąż jest po badaniu nasienia. No nie jest kolorowo. Podejrzenie oligoteratozoospermii. Jestesmy w trakcie szukania androloga, dlatego jeśli któraś z Was ma do polecenia kogoś z mazowieckiego to chętnie przyjmę polecjaki. Słyszałam o dr Wolskim, ciekawe tylko jak z terminami, a jednak zależy nam żeby jak najszybciej działać. I też pewnie lepiej wykonać dodatkowo badania hormonów przed wizytą?

👩31l.
    👱‍♂️34l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    27cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: ciężki OAT

beta 9dpt: 248,1. 11dpt: 735,4 🥰
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elektro tak bardzo mi przykro że ciągle coś.. :(

Starania od 06.2022

👦
    ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
    I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

"Żelazo trzeba kuć
    Co miałeś robić - rób
    Nie czekaj już na cud"

🍀🍀🍀🍀
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Zaczarowana, Ty jesteś z okolic, może Cię zainteresuje to wydarzenie w Gdyni dla kobiet w ciąży https://www.facebook.com/share/BTSmhe9qB96YYuN8/
    Mnie akurat nie ma na miejscu, ale pewnie bym poszła i posłuchała mądrych osób czy jakieś próbki zgarnęła 😁

• Paima Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    U nas jak zwykle pod górkę…
    Zadzwonili z labu, że wynik posiewu męża jest niejednoznaczny i musi jeszcze dowieźć próbkę…
    Czy nam naprawdę chociaż raz coś nie mogłoby wyjść bezproblemowo? 😵‍💫

Ale lipa 🥺

Ale z drugiej strony, patrząc pozytywnie-dobrze, że dzwonią i lepiej, żeby zrobili badania jeszcze raz , niż jakby miały powychodzić głupoty.
    Szkoda, że od was tak daleko z tego, co pamiętam.
    🙄

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nawet nie chodzi, że się wcześniej nie chciało... Wcześniej w ogóle się nie chciało dzieci... W sensie nigdy nigdy.

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    @Zaczarowana @Liyss - może to złe, że dałam sobie taki wyznacznik, bo teraz im będzie bliżej tego grudnia, a może jeszcze nam się nie uda, to będzie to dobijające..

Zależy jak do tego podejdziesz Majlen, jak z każdym miesiącem będziesz np. bardzo przeżywała nieudany cykl, to rzeczywiście może działać to na szkodę..
    U mnie akurat działały takie wewnętrzne motywacje (od razu mówię, że jestem zdrową psychicznie), mówiłam do lustra, że w tym miesiącu będę w ciąży, głaskałam swój brzuch i wizualizowałam to, że jestem w ciąży. Jak wybił dokładnie rok starań, to był grudzień 2023 i wtedy uznałam, że święta to piękny czas i sama sobie robiłam prezenty, czyli np. Robiłam pierniki z intencją dla dziecka, kupiłam skarpetki dla bobasa i porozkładam je po kątach, jedne też zawiesiłam nad łóżkiem, jako taki amulet 😂 Z moim narzeczonym chodziliśmy na plażę w trakcie pełni i to również był taki spacer z intencją o dzieciątko. Pamiętam nawet mamy wspólne zdjęcie z pełni w udanym cyklu, a nawet nie wiedziałam, że jestem już w ciąży 😘

No i zaznaczam, że nie zawsze było tak cukrowo i pozytywnie, oczywiście że odczuwałam smutek i żal, ale chęć i moc posiadania dzidziusia była silniejsza od tych tymczasowych stanów.

elektro96, Liyss🧚🏻, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @elektro noo nieee. Kiedy mąż powtórzy badanie?

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    @Zaczarowana, Ty jesteś z okolic, może Cię zainteresuje to wydarzenie w Gdyni dla kobiet w ciąży https://www.facebook.com/share/BTSmhe9qB96YYuN8/
    Mnie akurat nie ma na miejscu, ale pewnie bym poszła i posłuchała mądrych osób czy jakieś próbki zgarnęła 😁

O wowww!! Jakie super wydarzenie! 🥰 dziękuję Dropsik 💜

Dropsik, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza czekamy pod gabinetem ❤️❤️😘🤞🏻

Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki, mąż idzie do księdza jeszcze raz. Tym razem z papierem od księdza, że mieliśmy ślub kościelny 🤣

Zaczarowan, Vienna, Leśneintro, elektro96, Dropsik, Liyss🧚🏻, Anonim1992, Speranza :), Zbuntowana, Gregorka lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @elektro, przykro mi bardzo,że tak "pod górkę"... No to jest taka głupia niesprawiedliwość losu 🫂

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Speranza, czekamy ✊♥️

Vienna, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Vienna Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 17:54

MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @speranza czekam na dobre wieści 🤞🏻

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Trzymajcie kciuki, mąż idzie do księdza jeszcze raz. Tym razem z papierem od księdza, że mieliśmy ślub kościelny 🤣
    Mam nadzieję, że się uda to ogarnąć

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Kurcze... I kiedy teraz mąż ma możliwość powtórzyć wynik?
    W któryś dzień w tym tygodniu pojedzie. Weźmie urlop bo już chcielibyśmy mieć to z głowy…

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 22 lipca 2024, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza, jestem, czekam ♥️

Speranza :) lubi tę wiadomość

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ