Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
To raczej normalne, że dręczą nas wszystkie takie myśli... O tym, że wcześniej nie pomyślało się o staraniach, ale kto wiedział? No niestety, nikt nie jest w stanie przewidzieć, w którym cyklu się uda, z jakimi przeciwnościami będzie dane nam się zmierzyć po drodze. Ja też jestem z tych niecierpliwych i też inaczej to sobie planowałam... 🙁 Jednak co ja mogę zrobić w tej sytuacji? Jedynie walczyć i cierpliwie czekać na kropka.
-
CoffeeDream wrote:To raczej normalne, że dręczą nas wszystkie takie myśli... O tym, że wcześniej nie pomyślało się o staraniach, ale kto wiedział? No niestety, nikt nie jest w stanie przewidzieć, w którym cyklu się uda, z jakimi przeciwnościami będzie dane nam się zmierzyć po drodze. Ja też jestem z tych niecierpliwych i też inaczej to sobie planowałam... 🙁 Jednak co ja mogę zrobić w tej sytuacji? Jedynie walczyć i cierpliwie czekać na kropka.
Zbuntowana lubi tę wiadomość
♀️28 ♂️33
Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
Marzec 2024 - początek starań
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
• październik 2024 - starania "na poważnie"
- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
- styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
- 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Hej. Przepraszam, ze się nie odzywam. Staram się Was czytac od czasu do czasu, żeby sprawdzić co u Was. Brzuchatek coraz więcej ❤️❤️❤️
Postanowiłam wbić na wątek, bo zauważyłam wpis coffee. Przytulam Cię kochana, wiem co to wszystko znaczy, my od marca „walczymy”. Niby jesteśmy z Warszawy, ale nie wiem czy Ci polecić naszego androloga. Hormony maz ma już super, ale koncentracja spadła (morfologia za to się poprawiła). Swoją droga my takiej koncentracji nie mieliśmy w żadnym z badań, wiec myśle ze głowa do góry!
Myśle, ze tak jak napisała @sikoreczka, pakiet hormonów to podstawa No i usg. Ja tez polecam zrobić kolejne badanie po miesiącu, żeby sprawdzić czy to nie jest jednorazowy gorszy wynik.
Ja zobaczę, co u nas będzie. Zastanawiam się czy męża właśnie do Wolskiego nie zapisać. Trzymam kciuki i pozdrawiam wszystkie ❤️✊❤️✊
CoffeeDream wrote:Hej, po dłuższym przerwie... 😶🌫️ Przepraszam, że tyle czasu się nie odzywałam, ale potrzebowałam odciąć się trochę. Oczywiście podczytywalam Was i zdążyłam zauważyć, że nasza Prezesowa zniknęła 😞 Mam nadzieję, że u niej wszystko ok i, że jednak kiedyś wróci. ❤️
Ale ten czas leci... Suwaczki naszych brzuchatek pędzą jak szalone 🙈
Kciuki za dzisiejsze wizyty 🤞 i przytulam, jeśli ktoś ma gorszy nastrój 🫂
Co u mnie? No tak sobie...
Przez ten czas zdążyłam zrobić biocenozę pochwy, bo chciałam wiedzieć czy jest ok (wydawało mi się, że w poprzednim cyklu miałam i infekcję), ale wyszli, że jest ok. Jedynie muszę zakupić jakieś globulki ze srebrem, które działają antybakteryjnie i może to pomoże zlikwidować kilka obecnych leukocytów. Ale nie ma ich na tyle dużo, żeby panikować, bo te dobre bakterie też mam i bez sensu tu byłaby antybiotykoterapia.
Poza tym? Jestem w trakcie badania na pasożyty i helicobacter. Jutro zabieram ostatnia próbkę i wysyłam do laba.
Dodatkowo... Mąż jest po badaniu nasienia. No nie jest kolorowo. Podejrzenie oligoteratozoospermii. Jestesmy w trakcie szukania androloga, dlatego jeśli któraś z Was ma do polecenia kogoś z mazowieckiego to chętnie przyjmę polecjaki. Słyszałam o dr Wolskim, ciekawe tylko jak z terminami, a jednak zależy nam żeby jak najszybciej działać. I też pewnie lepiej wykonać dodatkowo badania hormonów przed wizytą?👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
@Zaczarowana, Ty jesteś z okolic, może Cię zainteresuje to wydarzenie w Gdyni dla kobiet w ciąży https://www.facebook.com/share/BTSmhe9qB96YYuN8/
Mnie akurat nie ma na miejscu, ale pewnie bym poszła i posłuchała mądrych osób czy jakieś próbki zgarnęła 😁 -
elektro96 wrote:U nas jak zwykle pod górkę…
Zadzwonili z labu, że wynik posiewu męża jest niejednoznaczny i musi jeszcze dowieźć próbkę…
Czy nam naprawdę chociaż raz coś nie mogłoby wyjść bezproblemowo? 😵💫
Ale lipa 🥺
Ale z drugiej strony, patrząc pozytywnie-dobrze, że dzwonią i lepiej, żeby zrobili badania jeszcze raz , niż jakby miały powychodzić głupoty.
Szkoda, że od was tak daleko z tego, co pamiętam.
🙄 -
To nawet nie chodzi, że się wcześniej nie chciało... Wcześniej w ogóle się nie chciało dzieci... W sensie nigdy nigdy.👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Majlen wrote:@Zaczarowana @Liyss - może to złe, że dałam sobie taki wyznacznik, bo teraz im będzie bliżej tego grudnia, a może jeszcze nam się nie uda, to będzie to dobijające..
Zależy jak do tego podejdziesz Majlen, jak z każdym miesiącem będziesz np. bardzo przeżywała nieudany cykl, to rzeczywiście może działać to na szkodę..
U mnie akurat działały takie wewnętrzne motywacje (od razu mówię, że jestem zdrową psychicznie), mówiłam do lustra, że w tym miesiącu będę w ciąży, głaskałam swój brzuch i wizualizowałam to, że jestem w ciąży. Jak wybił dokładnie rok starań, to był grudzień 2023 i wtedy uznałam, że święta to piękny czas i sama sobie robiłam prezenty, czyli np. Robiłam pierniki z intencją dla dziecka, kupiłam skarpetki dla bobasa i porozkładam je po kątach, jedne też zawiesiłam nad łóżkiem, jako taki amulet 😂 Z moim narzeczonym chodziliśmy na plażę w trakcie pełni i to również był taki spacer z intencją o dzieciątko. Pamiętam nawet mamy wspólne zdjęcie z pełni w udanym cyklu, a nawet nie wiedziałam, że jestem już w ciąży 😘
No i zaznaczam, że nie zawsze było tak cukrowo i pozytywnie, oczywiście że odczuwałam smutek i żal, ale chęć i moc posiadania dzidziusia była silniejsza od tych tymczasowych stanów.elektro96, Liyss🧚🏻, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Dropsik wrote:@Zaczarowana, Ty jesteś z okolic, może Cię zainteresuje to wydarzenie w Gdyni dla kobiet w ciąży https://www.facebook.com/share/BTSmhe9qB96YYuN8/
Mnie akurat nie ma na miejscu, ale pewnie bym poszła i posłuchała mądrych osób czy jakieś próbki zgarnęła 😁
O wowww!! Jakie super wydarzenie! 🥰 dziękuję Dropsik 💜Dropsik, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Trzymajcie kciuki, mąż idzie do księdza jeszcze raz. Tym razem z papierem od księdza, że mieliśmy ślub kościelny 🤣
Zaczarowan, Vienna, Leśneintro, elektro96, Dropsik, Liyss🧚🏻, Anonim1992, Speranza :), Zbuntowana, Gregorka lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
CoffeeDream wrote:Kurcze... I kiedy teraz mąż ma możliwość powtórzyć wynik?29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Speranza :) lubi tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺