Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
elektro96 wrote:Chyba wszystkie mamy tych samych starych… 🤪🤣♀️28 ♂️33
Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
Marzec 2024 - początek starań
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
• październik 2024 - starania "na poważnie"
- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
- styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
- 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀
✨️2025 jest nasz!✨️ -
@Leśneintro- gratki za bobo ❤️🫶♀️28 ♂️33
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Podczytuję was ukradkiem w pracy 🕵♀️♀️28 ♂️33
⬇️
- badanie nasienia ✅️
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Mam dziś 31dc, przewidywany okres za 2 dni i chyba czuję już tą @, czuję trochę jajniki, ale znowu dziś złapałam jakieś niefajne myśli..że oczywiście niewiadomo co z tą tarczycą i być może hashimoto.., lekarz mi jeszcze nie odpisał, bo jest do końca miesiąca na urlopie i dupa.. oczywiście myślę sobie, że za długo nie chciałam dziecka i teraz nie jest mi to dane ..
Boże walnijcie mnie tym młotkiem 😭Dropsik lubi tę wiadomość
♀️28 ♂️33
⬇️
- badanie nasienia ✅️
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Suzie wrote:Nie, nie. Natrafiłam na informację (albo ktoś co pomieszał), że jak wezmę dupka to KOLEJNY tez będzie bezowulacyjny... To gdzieś tutaj na ovu, w jakichś starszych wątkach, ale już zamknęłam, więc chyba nie znajdę.
Kochana ja brałam duphaston chyba rok... moze nie cały. Miałam owulacje normalnie. Z ostatniej powstał Nikodem 🥰Speranza :) lubi tę wiadomość
🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
💊 euthyrox, bisocard, insulina, acard, clexane
23.01 doppler
30.01 skan+ diablo
13.02 skan
16.02 🏥 wywołanie porodu
[/url] -
PaulaG wrote:Kochana ja brałam duphaston chyba rok... moze nie cały. Miałam owulacje normalnie. Z ostatniej powstał Nikodem 🥰
Uff. 🙈 Bo tam ktoś nastraszyl, że przy dupku to krwawienie z odstawienia i organizm nie wie, że się zaczął nowy cykl, więc nic się nie dzieje 🙄👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Leśneintro wrote:Sorki dziewczyny, ale było spore opóźnienie a potem musiałam gnać do pracy. Dziękuję, że byliście tam że mną!
Jest 1 cm małego bombelka z bijącym serduszkiem ❤️
Wiek ciąży wychodzi taki sam jak z OM, czyli 7+1. Jestem wzruszona i dziękuję Wam za wsparcie ❤️❤️❤️
Teraz to zapraszamy na marcowe. Chociaż mi sie tam średnio podoba. Tu lepiej 😅
Gratulacje 🥰❤️🇮🇪
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
23.01 doppler
30.01 skan+ diablo
13.02 skan
16.02 🏥 wywołanie porodu
[/url] -
Majlen wrote:Mam dziś 31dc, przewidywany okres za 2 dni i chyba czuję już tą @, czuję trochę jajniki, ale znowu dziś złapałam jakieś niefajne myśli..że oczywiście niewiadomo co z tą tarczycą i być może hashimoto.., lekarz mi jeszcze nie odpisał, bo jest do końca miesiąca na urlopie i dupa.. oczywiście myślę sobie, że za długo nie chciałam dziecka i teraz nie jest mi to dane ..
Boże walnijcie mnie tym młotkiem 😭
Rozpędź się i walnij głową w ścianę.
Mam nadzieję ze wybijesz sobie te głupoty z głowy. Bedzie dzidziuś zobaczysz 🥰Majlen, elektro96 lubią tę wiadomość
🇮🇪
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
23.01 doppler
30.01 skan+ diablo
13.02 skan
16.02 🏥 wywołanie porodu
[/url] -
Majlen wrote:Mam dziś 31dc, przewidywany okres za 2 dni i chyba czuję już tą @, czuję trochę jajniki, ale znowu dziś złapałam jakieś niefajne myśli..że oczywiście niewiadomo co z tą tarczycą i być może hashimoto.., lekarz mi jeszcze nie odpisał, bo jest do końca miesiąca na urlopie i dupa.. oczywiście myślę sobie, że za długo nie chciałam dziecka i teraz nie jest mi to dane ..
Przecież jesteś jeszcze bardzo młoda!
Mam tyle samo lat i tak sobie tłumaczę 🤪
Idziemy łeb w łeb z cyklem, u mnie @ za 4 dni i też myśli są coraz gorsze, ale kto jak nie my! Nawet jak przyjdzie to kolejny miesiąc staniemy do walki. A pomysl sobie, że gdyby nie starania nie robiłabyś tych wszystkich badań, może latami nie wiedziałabyś że coś się dzieje. Wyłapujesz pierwsze objawy i dzięki temu możesz tak dużo działać dieta i suplami. Patrzmy na to w ten sposób - przede wszystkim zadbamy o zdrowie, dziecko uda nam się „zrobić przy okazji” całego przedsięwzięcia 😊♥️Majlen, elektro96, Zaczarowan, Malinowysorbet, Dropsik, Speranza :) lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Suzie wrote:Uff. 🙈 Bo tam ktoś nastraszyl, że przy dupku to krwawienie z odstawienia i organizm nie wie, że się zaczął nowy cykl, więc nic się nie dzieje 🙄
Mnie nastraszyła endo jak poszłam na osiemnastke z niedoczynnością ze mam juz robic dzieci bo mając 30 lat w ciążę nie zajdę...
Mam 28, w październiku 29 i mam trzecie w brzucuu... albo trzecie i czwarte 🤣
Ps. Ja tez ile żyje tak kawy nie lubie. Czasem wypije mrożoną ale to tak z nudów...🇮🇪
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
23.01 doppler
30.01 skan+ diablo
13.02 skan
16.02 🏥 wywołanie porodu
[/url] -
Kto tu jeszcze wizytował? Speranza? Na którą masz? Ile dzieciom zrobić obiad 😅🇮🇪
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
23.01 doppler
30.01 skan+ diablo
13.02 skan
16.02 🏥 wywołanie porodu
[/url] -
Kochana proszę te myśli wyrzucić z głowy!
Nie każda kobieta chciała mieć dziecko „od zawsze”, dla niektórych to przyszło z czasem. Ważne, że się badasz, że działacie i się staracie dbać o siebie 🥹😘
Edit Ty jesteś młoda dupa 😁😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2024, 16:15
Majlen lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
notsobadd wrote:Przecież jesteś jeszcze bardzo młoda!
Idziemy łeb w łeb z cyklem, u mnie @ za 4 dni i też myśli są coraz gorsze, ale kto jak nie my! Nawet jak przyjdzie to kolejny miesiąc staniemy do walki. A pomysl sobie, że gdyby nie starania nie robiłabyś tych wszystkich badań, może latami nie wiedziałabyś że coś się dzieje. Wyłapujesz pierwsze objawy i dzięki temu możesz tak dużo działać dieta i suplami. Patrzmy na to w ten sposób - przede wszystkim zadbamy o zdrowie, dziecko uda nam się „zrobić przy okazji” całego przedsięwzięcia 😊♥️
Zastanawiam się, czy ja kiedykolwiek będę miała okazję, żeby podzielić się z Wami dobrą nowinanotsobadd lubi tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Idziemy łeb w łeb z cyklem, u mnie @ za 4 dni i też myśli są coraz gorsze, ale kto jak nie my! Nawet jak przyjdzie to kolejny miesiąc staniemy do walki. A pomysl sobie, że gdyby nie starania nie robiłabyś tych wszystkich badań, może latami nie wiedziałabyś że coś się dzieje. Wyłapujesz pierwsze objawy i dzięki temu możesz tak dużo działać dieta i suplami. Patrzmy na to w ten sposób - przede wszystkim zadbamy o zdrowie, dziecko uda nam się „zrobić przy okazji” całego przedsięwzięcia 😊♥️
No tak to sobie też próbuje tłumaczyć, że nawet gdybym juz miała rzeczywiście coś z tą tarczycą, to narazie to najmniejsze stadium. I te badania, to masz rację, gdybym nie zrobiła, to bym tak próbowała i próbowała co cykl i byłoby to w nieskończoność.
Kurcze, najlepsze, że ja to wszystko wiem, i przez ostatnie 2 tygodnie czułam się super i nie miałam załamki, czułam że to udźwignę, mój też mnie wspiera i mówi, że napewno lekarz mi pomoże jeśli faktycznie jest taka potrzeba. No i tak, a od wczoraj mam mini doła i tak sobie w nim leżę z negatywnymi myślami
W tym cyklu lekarz już mnie uświadomił, że mogło nie b6c owulacji, bo jak u niego byłam i to był 20dc, to n8c tam nie wskazywało na owulkę, to nawet nie sikamWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2024, 16:21
♀️28 ♂️33
⬇️
- badanie nasienia ✅️
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Hej Kochane 😘 nie odzywałam się, bo byłam na wczasach 🙂 wróciłam i próbuję dojść do siebie 🤣
Jestem po owulacji i proszę o zapisanie mnie na testowanie na 29 lipca 🥰
Gratuluję 2 kreseczek, a pozostałym życzę 2 kreseczek 😍Zaczarowan, PaulaG, Suzie, Anonim1992, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Boże walnijcie mnie tym młotkiem 😭Majlen, Zaczarowan, Malinowysorbet, Liyss🧚🏻, PaulaG, Dropsik, Vienna, MummyYummy, notsobadd, Speranza :) lubią tę wiadomość
-
PaulaG wrote:Rozpędź się i walnij głową w ścianę.
Mam nadzieję ze wybijesz sobie te głupoty z głowy. Bedzie dzidziuś zobaczysz 🥰PaulaG, Zbuntowana lubią tę wiadomość
♀️28 ♂️33
⬇️
- badanie nasienia ✅️
✨️2025 jest nasz!✨️ -
PaulaG wrote:Teraz to zapraszamy na marcowe. Chociaż mi sie tam średnio podoba. Tu lepiej 😅
Gratulacje 🥰❤️Zaczarowan, Malinowysorbet, PaulaG, Anonim1992, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Liyss🧚🏻 wrote:Kochana proszę te myśli wyrzucić z głowy!
Nie każda kobieta chciała mieć dziecko „od zawsze”, dla niektórych to przyszło z czasem. Ważne, że się badasz, że działacie i się staracie dbać o siebie 🥹😘
Edit Ty jesteś młoda dupa 😁😘
Dziękuję za wsparcie :*
Wgl dałam sobie granicę, że do końca roku będzie ciąża, a teraz to nie wiem, czy nie muszę tego dalej przesunąć 🙈♀️28 ♂️33
⬇️
- badanie nasienia ✅️
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Leśneintro wrote:Niebawem dołączę, bo poczytuje z ukrycia już od dawna, ale nigdzie nie ma tak wspaniałych dziewczyn jak tu 😍
Zbuntowana lubi tę wiadomość
♀️28 ♂️33
⬇️
- badanie nasienia ✅️
✨️2025 jest nasz!✨️