Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
@NiedoszlaWielodzietna przytulam, oby zaczęło się jak najszybciej, może heparyna to faktycznie dobry trop?
Pati2804, NiedoszlaWielodzietna lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
W tym cyklu okres mam krótszy o jeden dzień zostało mi tylko lekkie plamienie, które powinno być jutro. Dla mnie to dobrze
Malinowysorbet, Prezesoowa, Leśneintro, notsobadd, Majuna, KejtKa lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
@Pati wlasnie na ten moment mam włączony Acard. I lekarz kazał jeszcze nie odstawiać (no ale same widziałyście betę więc nadziei nie ma). Kazał dopiero odstawić jak potwierdzę że beta znacznie spadła…
Może na kolejną ciążę pogadam o tej heparynie z nim. Mam iść do niego w przyszłym tygodniu powiedział że niezależnie od tego czy będzie krwawienie czy nie mam znowu przyjśsWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2024, 11:13
Start starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
W domu 2 zdrowych dzieci -
Pati2804 wrote:No to skoro dobrze to cieszę się z Tobą 😁
Dzisiaj taka pogoda nijaka, zastanawiam się co robić, żeby nie zwariować w domu z nudów.. 🤔😅 jakieś pomysły? 🤪 Co byście zrobiły gdybyście miały dzisiaj wolne ? 🙈
Oglądałabym RanczoPati2804, Leśneintro, Majuna lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
11 cs ❔🍀
8 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
29.12 - 🩸
12.01 - 🥚
26.01 - testowanie (proszę 🙏)
🔜
10.02 - drożność
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Prezesoowa wrote:No oczywiście. Mnie rażą takie już rzeczy typu darcie się do dziecka "wypi..dalaj", darcie się, że dziecko biega jak po.ebane, że roczne dziecko nie słucha i krzyczenie na nie "ty debilu", teksty, że się zachowuje jak popie.dolone itp. Szkoda dziecka
Ja zachęcam do reagowania w takich momentach. Ja mówię wprost ludziom, żeby się tak nie odzywali do dziecka albo dzieciom, które słyszą np, że "nie mają ryczeć", że przecież można płakać i ja też płaczę czasami. Może i to nic nie zmieni a może jednak tak, nigdy nie wiadomo. Czasem mówię rodzicom, że np mi też było bardzo ciężko z dwulatkiem i widzę, że im jest trochę lepiej, bo ktoś ich rozumie, zamiast ich oceniać a jak im jest lepiej to i inaczej się zachowują w stosunku do dziecka. No zależy od sytuacji, jaką strategię obieram ale reaguję, wg mnie to bardzo ważne.Pati2804, Prezesoowa, notsobadd, Monk@ lubią tę wiadomość
-
Dzisiaj taka pogoda nijaka, zastanawiam się co robić, żeby nie zwariować w domu z nudów.. 🤔😅 jakieś pomysły? 🤪 Co byście zrobiły gdybyście miały dzisiaj wolne ? 🙈Pati2804 lubi tę wiadomość
♀️28 ♂️33
Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
Marzec 2024 - początek starań
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
• październik 2024 - starania "na poważnie"
- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
- styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
- 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀
✨️2025 jest nasz!✨️ -
@Prezesoowa
Wczoraj pisałaś, że masz zapisaną stronkę o siemieniu lnianym, podeślesz? Chyba, że nie jesteś w pracy 😘♀️28 ♂️33
Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
Marzec 2024 - początek starań
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
• październik 2024 - starania "na poważnie"
- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
- styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
- 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Dzisiaj taka pogoda nijaka, zastanawiam się co robić, żeby nie zwariować w domu z nudów.. 🤔😅 jakieś pomysły? 🤪 Co byście zrobiły gdybyście miały dzisiaj wolne ? 🙈
Marzę o wolnym a w pracy gorący czas 😂
Położyłam bym się do łóżka i oglądała ukryta prawdę i jadła pyszne jedzonko 😂Prezesoowa, Pati2804, elektro96, Majuna lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Pewnie oglądałabym zaległe seriale i filmy albo czytała książkęPrezesoowa lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Prezesoowa wrote:Przytulam Cię mocno :* ja bym zrobiła tę betę nawet popołudniu, żeby wiedzieć jak wygląda sytuacja
Ale może jutro rano mi się uda bo zaczynam trochę później.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2024, 11:27
Pati2804, Prezesoowa lubią tę wiadomość
4 x 💔
Pati2804 wrote:Trzymaj się kochana , jesteśmy z Tobą 😘 myślałam o Tobie dzisiaj i chyba wywołałam Cię myślami..
Nie chcę się wtrącać, ale ja bym na Twoim miejscu powalczyła o heparynę z lekarzem.. bo z tego co kojarzę to też masz mutacje , tak jak ja nie wszystkie , u mnie niby też nie było potrzeby żeby przyjmować heparynę, ale dostałam profilaktycznie i jak na razie odpukać jest wszystko dobrze i ją biorę.
U mnie wizyta 23.04 prywatnie I 6.05 na nfz. Nie wiem jak to rozegrać w pracy i kiedy pójść na zwolnienie żeby było mi najkorzystniej. Chociaż nie wiem jeszczeczy ta ciąża się utrzyma.07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne -
Prezesoowa wrote:Ja się staram reagować, bo najczęściej słyszę takie teksty wśród znajomych, rzadziej skierowane bezpośrednio do dzieci, ale przede wszystkim mówione o nich. Ciężko się tego słucha naprawdę.. W 99% przypadków i tak słyszę, ze jestem wygodna i nie mam dzieci to nie wiem o czym mówię. Zwracam też uwagę, że niekiedy krzywda psychiczna jest gorsza niz ta fizyczna, bo zostaje z dzieckiem na zawsze i wpływa na jego wybory i zachowania w dorosłym życiu, ale czego się spodziewać po ludziach, którzy się tak zachowują
Moje podejście do życia jest dość optymistyczne, żeby nie powiedzieć idealistyczne i wierzę, że jeżeli chociaż jedna osoba będzie miała jakąś refleksję na temat swojego zachowania to już dużo. Ale fakt, że staram się najczęściej zwracać do dzieci, bo ja, dla odmiany trafiam na takie sytuacje przewaznie na żywo i mam nadzieję, że te maluchy zapamiętają, że na świecie są ludzie, którzy chcą ich bronić, jeżeli rodzice zawodzą. Nic mnie tak nie rusza, jak krzywda dzieci i nie umiem przechodzić obojętnie. Swoich też bronię jak lwica, wszystkie teksty od obcych ludzi typu: "jak będziesz niegrzeczny to Pan Cię zabierze" odpalają mnie w sekundę. Ja w ogóle żyję w takiej bańce, że ludzie są dla dzieci dobrzy, mam w swoim otoczeniu głównie osoby, które szanują swoje potomstwo, traktują ich jak jednostkę ludzką, nawet jeżeli są czasem wypaleni i jak się potem w rzeczywistości rozbijam o to, jak może być naprawdę to to jest dla mnie ogromny szok za każdym razem.Prezesoowa, Monk@ lubią tę wiadomość
-
Dobra dziewczyny, ja się wyłączam na trochę. Postaram się zaglądać co kilka dni, na pewno wrócę do Was tak całkiem jak wrócimy do gry
A na teraz to może trochę po zaglądam. Trzymajcie się!
Prezesoowa, notsobadd, Majuna lubią tę wiadomość
4 x 💔
NiedoszlaWielodzietna wrote:Dobra dziewczyny, ja się wyłączam na trochę. Postaram się zaglądać co kilka dni, na pewno wrócę do Was tak całkiem jak wrócimy do gry
A na teraz to może trochę po zaglądam. Trzymajcie się!
Trzymaj się👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog