Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję Dziewczyny za każde słowo wsparcia 😘 Jeśli nam się nie uda do końca roku to pewnie powiemy najbliższym, ale na razie trzymamy to dla siebie.
Dropsik, Malinowysorbet lubią tę wiadomość
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
PaulaG wrote:To u mnie odwrotnie... była rok temu impreza ze tak powiem maturalna naszej ostatniej klasy. I w sumie na 28 osób tylko ja miałam dwoje, jeden chłopak jedno i drugie w drodze. A reszta nic bez dzieci. I oni wszyscy sie mnie pytali o dzieci o rodzine o zycie.. nawet jeden chłopak dopytywał jak wygląda poród. Pytał o szczegóły 🤣
PaulaG lubi tę wiadomość
Motylek18 wrote:Hejka dziewczyny jestem tu nowa (i zielona trochę w temacie..) i chciałam się dowiedzieć, czy wykonanie testu Beta HCG z krwi w 28 dniu od zbliżenia będzie wiarygodne? W sensie czy wynik po tylu dniach będzie wiarygodny? Robiłam test z krwi w 20 dniu od zbliżenia i wynik wyszedł negatywny, tj. <0,10
Bardzo proszę o pomoc..
Pozdrawiam ciepło wszystkie mamusie i staraczki oraz przyszłe mamusie
Hej, a czy jesteś po terminie miesiączki?🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Dropsik wrote:Idę na wizytę 😁 Zapraszam pod gabinet, bo może dzisiaj IIi prenatalne zrobimy z doktorkiem
Ooooo 🥰 A ja myślałam, że kalendarz pusty 🤭 Wielkie kciuki ✊✊✊
Jak napisałaś o tych III prenatalnych, to na początku zastanawiałam się, dlaczego tak wcześnie, przecież u Ciebie 24 tc. A to jest 29 tc 😮♥️ -
Hej dziewczyny, obiecałam że się odezwę w środę, więc odzywam się. Miesiączki na razie brak…
Powinna zjawić się wczoraj. Testowanie w poniedziałek (lub @ przyjdzie wcześniej). Dużo podróżowałam może po prostu coś się poprzesuwało
Ja tam nie tłumaczę się nikomu z naszych starań, ale to jest decyzja każdej z nas.Start starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
W domu 2 zdrowych dzieci -
Motylek18 wrote:Cześć, miło mi Tak jestem już po terminie miesiączki ogólnie bardzo niekomfortowa dla mnie sytuacja, a nie mam z kim o tym porozmawiać i chciałam się zapytać tutaj na forum.. wiem, że to forum dla kobiet starających się o maluszka, a ja jestem bardzo zielona w temacie więc z góry przepraszam i bardzo proszę o pomoc w rozwianiu wątpliwości moja sytuacja w ogóle jest absurdalna ale na prawdę nie mam z kim o tym pogadać..
Też pytanie, czy miesiączki miewasz regularne i ile trwają u Ciebie cykle? Wiesz kiedy była owulacja?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca, 11:29
Wiecie co, wkurzam się na maksa 😡 Od tygodnia próbuję odwołać swoją wizytę u gina na NFZ, która jest w przyszłym tygodniu. Zdecydowaliśmy, że już zostanę tylko przy tych prywatnych, z uwagi na ostatnią "jakość" wizyty i po części dojazdy.
No i oczywiście cały czas jestem pierwszą w kolejce na linii, ale nikt nie odbiera! Codziennie, od tygodnia. I to nie jest tak, że czekam 2 minutki i nara - ja potrafię wisieć nawet z pół godziny. W ten sposób blokuje komuś miejsce, a później tyle się mówi, że pacjenci zapisują się na wizyty i nie przychodzą 🙄 -
NiedoszlaWielodzietna wrote:Hej dziewczyny, obiecałam że się odezwę w środę, więc odzywam się. Miesiączki na razie brak…
Powinna zjawić się wczoraj. Testowanie w poniedziałek (lub @ przyjdzie wcześniej). Dużo podróżowałam może po prostu coś się poprzesuwało
Ja tam nie tłumaczę się nikomu z naszych starań, ale to jest decyzja każdej z nas.
Trzymam kciuki w takim razie 🤞 odganiamy małpę!NiedoszlaWielodzietna lubi tę wiadomość
Dropsik trzymam kciuki 🥰🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
CoffeeDream wrote:Raczej będziemy trzymac to dla siebie, chyba że sytuacja wymknie się z pod kontroli i ktoś swoją dociekliwością nas wkurzy.
Ja to chyba sobie wykrakałem te problemy, bo kiedyś jak się jeszcze nie staraliśmy, uciszylam wujka tekstem, że nie wypada dopytywać, bo czasami ludzie mają jakieś problemy itp. od tamtej pory nie ma pytań. Tymczasem my się staramy i mamy te problemy... 🙈😟
Kochana nie myśl tak 🫂
Ja mężowi na początku starań powiedziałam, że to nie jest takie proste i pewnie zejdzie trochę czasu.. i chyba wolałam mieć takie nastawienie niż nastawiać się na pierwszy cykl gdzie naprawdę rzadko komu udaje się za pierwszym razem.
Nie wiem czy Wam pisałam o tym, ale jakieś 5 lat temu może byłam na tarocie i pytałam się czy wyjdę za mąż przed 30, czy będę mieć dzieci itp. No i wtedy mi ta babka powiedziała, że będę mieć problemy z zajściem w ciążę i będzie to trochę trwało.. I wiecie, że od tamtej pory byłam tak nakręcona na to, nie mogłam przestać o tym myśleć. Jak bym miała iść kolejny raz na tarota to ju bym nie poszła 🤣Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG + wizyta
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
MummyYummy wrote:Wiecie co, wkurzam się na maksa 😡 Od tygodnia próbuję odwołać swoją wizytę u gina na NFZ, która jest w przyszłym tygodniu. Zdecydowaliśmy, że już zostanę tylko przy tych prywatnych, z uwagi na ostatnią "jakość" wizyty i po części dojazdy.
No i oczywiście cały czas jestem pierwszą w kolejce na linii, ale nikt nie odbiera! Codziennie, od tygodnia. I to nie jest tak, że czekam 2 minutki i nara - ja potrafię wisieć nawet z pół godziny. W ten sposób blokuje komuś miejsce, a później tyle się mówi, że pacjenci zapisują się na wizyty i nie przychodzą 🙄
Nie dziwię się. Dlatego właśnie nie ma terminów i są kolejki bo nawet jak ktoś chce zrezygnować to nie ma takiej możliwości 😪 a może mają tam jakiegoś maila do tej Przychodni?Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
🔜 19.11 KTG + wizyta
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Dropsik kciuki ✊🏻 też myślę III prenatalne a Ty kochana już 29tc! Ten czas tak leciNadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
🔜 19.11 KTG + wizyta
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
CoffeeDream, niestety, niektóre laski, które już zaszły dostają nagłego zapalenia pieluszkowego mózgu i niewiele pomoże 😉 Myślę, że lepiej dla Ciebie jak się odetniesz od nich albo mocno ograniczysz kontakty, podejrzewam, że z nimi będzie tylko gorzej (im dalej w ciąży tym bardziej się nakręcą), a szkoda Twojej psychiki na te pierdoły 🫂
Dropsik, powodzenia, kciuki 🤞😍Suzie lubi tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
🩺 23.11. III prenatalne
-
1. Plemniki nie są w stanie przeżyć poza pochwą.
2. Skąpy okres to mogą być zaburzenia hormonalne, możliwe, że w związku z twoim pcos oraz tarczycą.
3. Nie jest możliwe.Motylek18 lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20 -
Motylek18, ten słowotok to ciężko się czyta, więc wniosek jest jeden - boisz się ciąży to się do jasnej ciasnej zabezpieczaj albo seksu nie uprawiaj.
Tu są dziewczyny, które chcą mieć dzieci i się o to starają, przejdź na inny wątek i tam swoje sci fi uprawiaj.Paima, Katsue lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
🩺 23.11. III prenatalne
-
Suzie wrote:1. Plemniki nie są w stanie przeżyć poza pochwą.
2. Skąpy okres to mogą być zaburzenia hormonalne, możliwe, że w związku z twoim pcos oraz tarczycą.
3. Nie jest możliwe.
@Motylek Podpisuję się pod powyższymi odpowiedziami Suzie.Motylek18, Pati2804 lubią tę wiadomość
ultramaryna_ wrote:Motylek18, ten słowotok to ciężko się czyta, więc wniosek jest jeden - boisz się ciąży to się do jasnej ciasnej zabezpieczaj albo seksu nie uprawiaj.
Tu są dziewczyny, które chcą mieć dzieci i się o to starają, przejdź na inny wątek i tam swoje sci fi uprawiaj.
Marynko, to jest trochę inna sytuacja - Motylek napisała, że ma zaburzenia lękowe, które naprawę potrafią namieszać. Stosunku nie było, więc też nie było się przed czym zabezpieczać. Może jestem naiwna, że wierzę w dobre intencje, ale myślę, że autorka nie miała tu nic złego na myśli i przemawia przez nią jej stan psychiczny.
Odpowiadając już bezpośrednio Motylkowi:
To niemożliwe, żeby plemniki przeżyły na Twoich palcach, to nie jest środowisko, w którym są w stanie przetrwać, o czym już pisała Suzie. Przy PCOS wszelkie zaburzenia miesiączki są możliwe, więc tak naprawdę nie jesteśmy w stanie odpowiedzieć na Twoje pytanie, co może być powodem. Najlepiej, żebyś skonsultowała się z ginekologiem, jeśli Cię to martwi.Suzie, Motylek18 lubią tę wiadomość