Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Malinowysorbet wrote:Widze, ze niestety co jakiś czas pojawiają się na forum osoby obawiające się zajścia w ciążę przez palce. Szkoda, że edukacja seksualna w pl jest na tak niskim poziomie 😜
Wyglada mi to trochę jak troll.. 😂 ale jak nie, to oczywiście przepraszam i obiecuję poprawę 🫣Malinowysorbet, Speranza :), Katsue lubią tę wiadomość
-
Speranza :) wrote:Siedzę w pracy i łapię schizy. Boję się tych wyników badań prenatalnych z krwi Czytam różne wpisy na forum i się boję... Niby na USG wszystko idealnie było, ale może we krwi będzie źle. Kurcze, czemu muszę aż tyle czekać na te wyniki . Jeszcze ten mój syndrom białego fartucha - w domu i w pracy ciśnienie 100/70 (nigdy więcej niż 120/80), a u lekarza zawsze jest dramat. Na tych prenatalnych też mi mierzyli i było beznadziejnie wysokie... To pewnie też zaburzy te wyniki . Przepraszam, że marudzę, jakoś tak mnie to dzisiaj dopadło nagle .
Kochana, teraz spokój może Cię uratować 😘 Wiem, że łatwo się mówi, ale najważniejsze, że na USG jest wszystko w porządku. Test PAPP-A to nadal tylko statystyka, choć oczywiście warto ją wykonać. A ciśnienie mierzyli Ci przed USG czy po?
Fakt, najgorsze jest to czekanie 🙄 Warto też pamiętać, że choroby genetyczne często wiążą się z wadami, których podejrzenie można wysnuć już podczas pierwszego badania prenatalnego. A tutaj nie ma cienia podejrzeń, że coś jest nie tak. Żabka jest zdrowa, jestem tego pewna 😘Speranza :) lubi tę wiadomość
-
Motylek18 wrote:Przepraszam, że zadaję wkoło to samo pytanie.. moje zaburzenia lękowe też na tym trochę polegają co bardzo utrudnia mi czasem życie
Odpowiedziałam i pomogłam jak potrafiłam.
Życzę powodzenia!Motylek18 lubi tę wiadomość
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
nick nieaktualnyZaczarowan wrote:Wyglada mi to trochę jak troll.. 😂 ale jak nie, to oczywiście przepraszam i obiecuję poprawę 🫣
-
nick nieaktualnyCoffeeDream wrote:Jasne, ja już nie jestem w stanie pomóc.
Odpowiedziałam i pomogłam jak potrafiłam.
Życzę powodzenia!
Według Pani nie muszę obawiać się ciąży? Chciałam być pewna pytając, czy robiąc pojutrze betę z krwi będzie to wiarygodny wynik wykluczający ciążę? Bo to będzie pojutrze 28 dni kiedy minęło od stosunku oralnego... Okres skąpy był, ale był...Przepraszam, że się powtarzam.. Za duży niepokój mnie ogarnął jeszcze raz bardzo przepraszam... -
Motylek18 wrote:Bardzo dziękuję za pomoc, poświęcony czas i wyrozumiałość
Według Pani nie muszę obawiać się ciąży? Chciałam być pewna pytając, czy robiąc pojutrze betę z krwi będzie to wiarygodny wynik wykluczający ciążę? Bo to będzie pojutrze 28 dni kiedy minęło od stosunku oralnego... Okres skąpy był, ale był...Przepraszam, że się powtarzam.. Za duży niepokój mnie ogarnął jeszcze raz bardzo przepraszam...
Piszę ostatni raz, Coffee pewnie też. NIE MA SZANS na ciąże. Nawet jednego procenta szansy. Idź już, proszę. Tutaj są kobiety, które wręcz walczą o dziecko.CoffeeDream, Speranza :), Katsue lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20 -
Motylek18 wrote:Bardzo dziękuję za pomoc, poświęcony czas i wyrozumiałość
Według Pani nie muszę obawiać się ciąży? Chciałam być pewna pytając, czy robiąc pojutrze betę z krwi będzie to wiarygodny wynik wykluczający ciążę? Bo to będzie pojutrze 28 dni kiedy minęło od stosunku oralnego... Okres skąpy był, ale był...Przepraszam, że się powtarzam.. Za duży niepokój mnie ogarnął jeszcze raz bardzo przepraszam...
Jeśli wynik bety Cię uspokoi to go zrób i będzie wszystko jasne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca, 12:33
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
Motylek18 wrote:Bardzo Panią przepraszam...Nie uprawiam seksu bo się boję i nie jestem jeszcze gotowa... przepraszam za wszelkie problemy, które sprawiłam w mojej długiej wiadomości... Nie jestem żadnym trollem, potrzebowałam tylko porozmawiać z kimś doświadczonym, a mój psychiatra jest teraz na urlopie
Mummy, dzięki za czujność 😘 W ogóle tego nie doczytałam 🫣MummyYummy lubi tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
🩺 23.11. III prenatalne
-
Malinowysorbet wrote:Widze, ze niestety co jakiś czas pojawiają się na forum osoby obawiające się zajścia w ciążę przez palce. Szkoda, że edukacja seksualna w pl jest na tak niskim poziomie 😜
Speranza :), Katsue lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
ultramaryna_ wrote:Spokojnie, nie musisz przepraszać, po prostu na forum od czasu do czasu jest wysyp różnych indywidualności i trudno mi brać na poważnie takie wypowiedzi. Nie doczytałam, że borykasz się z lękami. Musisz nad tym pracować, z psychiatrą i psychologiem, bo się zajedziesz dziewczyno 🫂 Dużo zdrowia dla Ciebie 🍀
Mummy, dzięki za czujność 😘 W ogóle tego nie doczytałam 🫣
Kochana, każdemu się zdarza 😘 A też rzeczywiście co jakiś czas pojawia się u nas sporo dziewczyn, które wpadną, "pochwalą się" kreskami albo tym, że zaszły w ciążę o tak sobie i już ich nie ma. No to jest na maksa irytujące, bo jest specjalna sekcja do tego 🙄Speranza :), ultramaryna_ lubią tę wiadomość
-
Btw. To przepraszam dziewczyny, że tak zniknęłam po swoich pytaniach i nie odpowiadam, ale sama nie wiem gdzie uciekł mi czas na odrobienie się ze wszystkim przed wyjściem do pracy na popołudniówkę..choruje na niedoczas 😄
Dokończyłam przed chwilą obiad, szybki make-up, wyjscie z psem i lecę do pracyStarania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Zaczarowan wrote:Zapewne stres tak działa Przed badaniami najlepiej żebyś przyszła nieco szybciej, nie na tzw. „wariata”, napij się wody, pooddychaj i od razu wyjdziesz z lepszym ciśnieniem. Jaka to była zależność? 80% zgodności usg, a pozostałe 20% to badanie krwi czy pomyliłam?
Dobrze pamiętam, że będziesz chciała zrobić nifty? W twoim przypadku napewno to Cię bardziej uspokoi, oczywiście mam świadomość wysokich kosztów, ale daje to ulgę.
No i proszę… nie czytaj za dużo!! 🔨
Na razie z badaniami genetycznymi SANCO lub inne się wstrzymujemy do czasu otrzymania wyników z poniedziałkowego badania. Jeśli będzie coś nie tak, to będziemy decydować.
Kompletnie nie słyszałam o tej procentowej zależności. To oznacza, że badanie USG ma decydujące znaczenie, a badania z krwi tylko uzupełniająco o te 20 %?"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Suzie wrote:Piszę ostatni raz, Coffee pewnie też. NIE MA SZANS na ciąże. Nawet jednego procenta szansy. Idź już, proszę. Tutaj są kobiety, które wręcz walczą o dziecko.
Suzie, popieram"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Motylek18 wrote:Jeszcze raz pięknie dziękuję za cierpliwość i wyrozumiałość odnośnie moich lęków i obaw
Dziękuję za nurtujące mnie pytania, czy zapłodnienie w ten sposób było możliwe i czy wykonanie testu Beta HCG z krwi w 28 dniu od stosunku oralnego będzie wiarygodne i rzetelne skoro wystąpił skąpy okres... Biłam się z myślami, że w 28 dniu od stosunku oralnego może to będzie za wcześnie na test z krwi i może powinnam wykonać badanie 29.07 w poniedziałek czyli w 31 dniu od stosunku oralnego i na prawdę już miałam schizy więc chciałam zapytać kogoś bardziej doświadczonego skoro psychiatra mój jest jeszcze na urlopie...
Wszystkiego dobrego dla Pań❤️
Dziękujemy za życzenia. Cieszę się, że wielokrotnie udzielono odpowiedzi na Twoje pytania. Pozdrawiam, żegnając się jednocześnie"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Suzie przydałyby się dodatkowe funkcje na forum....
Paima, Malinowysorbet, Pati2804 lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"