Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Zaczarowan wrote:Speranza tutaj skan mojego dokumentu, w którym jest napisane nieco inaczej niż mówiłam, ale:
„Szacunkowa zgodność wszystkich wyników badań w ciąży jest ograniczona na 60-80%”
Doktor mi tak tłumaczył na kartce, że 60% to chyba właśnie te USG, a kolejne 20% z krwi daje 80% całościowej zgodności 😂 i mówił właśnie, że w razie wątpliwości czy potrzeby robi się takie rozszerzone badanie.
Bardzo Ci dziękujęZaczarowan lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Paima wrote:A sprawdź na stronie, może mają maila?
U mnie w przychodni na NFZ możesz dzwonić cały dzień i się nie dodzwonisz , a na maila odpisują w ciągu pół godziny 😉
Niestety nie znalazłam, ale chyba napisanie tu pomogło 💪 Odebrali 😅 Wizyta odwołana, obowiązek pacjenta spełniony 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca, 14:30
Dropsik, ultramaryna_, Speranza :), Malinowysorbet, CoffeeDream, Paima, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:Niestety nie znalazłem, ale chyba napisanie tu pomogło 💪 Odebrali 😅 Wizyta odwołana, obowiązek pacjenta spełniony 🤭
Pewnie czytają forum zamiast odbierać telefony Może to też jakieś staraczkiDropsik, Zaczarowan, Malinowysorbet, Suzie, MummyYummy, CoffeeDream, Pati2804 lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Leśneintro wrote:Mam dokładnie to samo z wizytą w poradnik leczenia niepłodności! Od kilku dni usiłuje odwołać, ale tak się po prostu nie da dodzwonić...
I blokuje komuś miejsce
Tu to już w ogóle grubo, bo u mnie to przepadłoby miejsce w zwykłej poradni, a jednak w tych zajmujących się leczeniem niepłodności to każdy termin jest na wagę złota...
Mam nadzieję, że się uda ✊💪Speranza :) lubi tę wiadomość
-
Gregorka wrote:Hej dziewczynki!
Piszę z lotniska 😊 Od rana dopakowywanie i inne sprawy organizacyjne🤗
Odezwę się nie wcześniej niż 05.08,bo wtedy wracamy,ale mam nadzieje,ze wrócę to będzie wysyp ⏸️❤️ a naszym słodkim brzuchatkom dzidziulek będą spisywać się na medal🤗
Wrócę z kolażami zdjęć ❤️❤️❤️❤️
Buziaczki💙❤️🧡💚💛👒Gregorka lubi tę wiadomość
-
Odezwę się nie wcześniej niż 05.08,bo wtedy wracamy,ale mam nadzieje,ze wrócę to będzie wysyp ⏸️❤️ a naszym słodkim brzuchatkom dzidziulek będą spisywać się na medal🤗
Buziaczki💙❤️🧡💚💛👒
Udanego urlopu! 🩷😘Gregorka, Zbuntowana lubią tę wiadomość
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
@Dropsiku, badania, które weźmiesz że sobą do szpitala, brzmią naprawdę poważnie 🤯 Szok, że to tak szybko leci!
Cieszę się, że u Twojej księżniczki wszystko dobrze 🥰 A Ty jak się masz? Pisałaś, że ostatnio średnio ze spaniem?
Ja rodziłam w zwykłej koszuli i, o dziwo, nie ucierpiała, nawet później po porządnym praniu mogłam jeszcze użyć jej w domu 🤭 Przy drugim miałam tą seksowną szpitalną koszulkę i bardzo sobie chwalę, bo rzeczywiście ledwo zasłania tyłek, ale jak przy CC była szybka akcja, to nie musiałam tracić czasu na zmianę ubrania. Poza tym była dość wygodna 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca, 14:33
Zaczarowan lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, a tak a propos ostatnich różnych pojawiających się informacji - to czy w klinice niepłodności, jak już ktoś decyduje się na in vitro, to zarodki nie są badane pod kątem genetycznym? Może to głupie pytanie, ale jakoś tak mnie to zastanawia od wczoraj. Na logikę, skoro płaci się już naście czy dziesiąt tysięcy złotych za całą procedurę, to chyba powinni te zarodki/zarodek zbadać przed transferem."Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
-
Buziaczki💙❤️🧡💚💛👒
Udanych wakacji moja droga Bawcie się dobrze i wracajcie bezpiecznie z mnóstwem zdjęć dla nasGregorka lubi tę wiadomość
Buziaczki💙❤️🧡💚💛👒Gregorka lubi tę wiadomość
▪︎MTHFR C677T (hetero)
▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
•Badanie nasienia-ok
03.2024 💔
07.2024💔
,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸 -
Speranza :) wrote:Dziewczyny, a tak a propos ostatnich różnych pojawiających się informacji - to czy w klinice niepłodności, jak już ktoś decyduje się na in vitro, to zarodki nie są badane pod kątem genetycznym? Może to głupie pytanie, ale jakoś tak mnie to zastanawia od wczoraj. Na logikę, skoro płaci się już naście czy dziesiąt tysięcy złotych za całą procedurę, to chyba powinni te zarodki/zarodek zbadać przed transferem.
-
MummyYummy wrote:@Dropsiku, badania, które weźmiesz że sobą do szpitala, brzmią naprawdę poważnie 🤯 Szok, że to tak szybko leci!
Cieszę się, że u Twojej księżniczki wszystko dobrze 🥰 A Ty jak się masz? Pisałaś, że ostatnio średnio ze spaniem?
Ja rodziłam w zwykłej koszuli i, o dziwo, nie ucierpiała, nawet później po porządnym praniu mogłam jeszcze użyć jej w domu 🤭 Przy drugim miałam tą seksowną szpitalną koszulkę i bardzo sobie chwalę, bo rzeczywiście ledwo zasłania tyłek, ale jak przy CC była szybka akcja, to nie musiałam tracić czasu na zmianę ubrania. Poza tym była dość wygodna 😅 -
Dropsik wrote:Możesz je zbadać i DODATKOWO zapłacić. Standardowo nikt nie bada, jest to coś dodatkowego.
To się dziwię, jeśli ludzie tego nie badają. In vitro to i tak przecież kosmiczne kwoty."Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza :) wrote:To się dziwię, jeśli ludzie tego nie badają. In vitro to i tak przecież kosmiczne kwoty.
Speranza :) lubi tę wiadomość
-
Buziaczki💙❤️🧡💚💛👒
Gregorka bawcie się dobrze i bezpiecznej podróży! ❤️ -
Motylek18 wrote:Bardzo proszę o rzetelną odpowiedź i już znikam.. wykończy mnie ten stres...
Motylku, proszę idź odpocznij i odetchnij troszkę. Jak masz jakieś nurtujące pytania, to pójdź do ginekologa, by poczuć się bezpieczniej. Wierzę, że napewno znajdziesz odpowiedź. Trzymaj sięultramaryna_, Suzie, Malinowysorbet, Leśneintro, Speranza :), Katsue, Dropsik, Vienna, Liyss🧚🏻, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Ja nie mogę xD
Speranza :), Dropsik, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20