Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Suzie wrote:Ja nie mogę xD
Ja też... Moja cierpliwość wyczerpała się z 6 postów temu... Ale ja mam mało cierpliwości w tej ciążyDropsik lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza :) wrote:Ja też... Moja cierpliwość wyczerpała się z 6 postów temu... Ale ja mam mało cierpliwości w tej ciąży
Ja jestem cierpliwa w miarę, ale tez mam swoje graniceDropsik lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20 -
Motylek18 wrote:Do ginekologa dopiero w sierpniu a ja już schizuję znowu bo mam zaburzenia lękowe i prawie miałam atak paniki, ale obecność mojego pieska mnie Uspokoiła.. dlaczego nie odpiszą mi Panie na to moje ostatnie pytanie czy robiąc pojutrze badanie beta hcg z krwi będzie już 100% pewności, że nie doszło do zapłodnienia jeśli pojutrze minie 28 dni od stosunku oralnego i czy to nie za wcześnie na to badanie? Tylko o to prosiłam.. na prawdę nie mam kogo się poradzić, lekarza mam w sierpniu, a mój psychiatra jest na urlopie i tak się nie dodzwonię.. Prosiłam tylko o odpowiedź na to moje pytanie I już mnie tu nie ma bo nie chcę zaśmiecać forum.. Ja na prawdę mam duże problemy, proszę mi odpowiedzieć... Panie są doświadczone...
Ku*wa, odpisałam ci na to wszystko ileś postów temu. Nikt ci nie odpisuje, bo wszyscy odpowiedzieli na twoje pytania.
1. NIE DA SIĘ ZAJŚĆ W CIĄŻĘ PO STOSUNKU ORALNYM
2. BETA NAWET DZISIAJ DA RZETELNĄ ODPOWIEDŹ
3. NA 10000000000% NIE JESTEŚ W CIĄŻY
4. IDŹ POCZYTAĆ JAK WYGLĄDA CYKL MIESIĄCZKOWY U KOBIETY
5. MIESIĄCZKA WYKLUCZA CIĄŻĘ
amen.Speranza :), Leśneintro, Motylek18, Katsue lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
Weźcie mnie trzymajcie, bo nie wytrzymie xd
edit: ktoś tu posty usuwa, ja widziałamWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca, 15:16
Leśneintro, Speranza :), Zaczarowan, ellevv lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
Leśneintro wrote:To co tam dziewczynki u Was na obiad dziś, że tak temat zmienię?
Nie mam obiadu 🤣 ale w pracy miałam carbonaręLeśneintro lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
Dziewczyno, jeśli naprawdę masz problemy psychiczne, to bez złośliwości, ale polecam Ci zadzwonić do:
Centrum Wsparcia dla Osób Dorosłych w Kryzysie Psychicznym
Godziny: Całodobowo 7 dni w tygodniu
tel. 800 70 2222
Nie jest to w żadnym wypadku niemiłe, po prostu widzę duże problemy, z którymi nikt tutaj Ci nie pomoże, bo nie jesteśmy psychologami/psychiatrami/ginekologami. Jest to moja ostatnia wiadomość skierowana do Ciebie. Sądzę, że nikt inny również nie będzie się już do Ciebie zwracał. Życzę dużo zdrowia i spokoju. Pozdrawiam.Suzie, Leśneintro, Zaczarowan, Katsue, Paima, Dropsik, Vienna, Pati2804, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Suzie wrote:Weźcie mnie trzymajcie, bo nie wytrzymie xd
edit: ktoś tu posty usuwa, ja widziałam
Trzymam Cię Kurcze przewodnicząca każdego wątku powinna zyskać nowe uprawnienia.Leśneintro lubi tę wiadomość
Leśneintro wrote:To co tam dziewczynki u Was na obiad dziś, że tak temat zmienię?
Suzie, Leśneintro lubią tę wiadomość
▪︎MTHFR C677T (hetero)
▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
•Badanie nasienia-ok
03.2024 💔
07.2024💔
,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸 -
Suzie wrote:Weźcie mnie trzymajcie, bo nie wytrzymie xd
edit: ktoś tu posty usuwa, ja widziałam
Taaaaa, ja też widziałam i tylko się zdenerwowałam po zobaczeniu tego....Suzie lubi tę wiadomość
Ja obiad z wczoraj. Zrobiłam kurczaka ze szpinakiem i sosem serowym z sera pleśniowego 😉 z makaronemSuzie, Speranza :), Malinowysorbet, Leśneintro, Zaczarowan, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
Zjadłabym hamburgera. Niestety nic nie mam na obiad dzisiaj, a resztki wyjedliśmy wczoraj Muszę wymyślić jakiś szybki obiado na dzisiaj
Leśneintro, Dropsik, Zaczarowan lubią tę wiadomość
Coffeee ale bym takiego kurczaczka z makaronem zjadła Narobiłaś mi smaka
CoffeeDream lubi tę wiadomość
CoffeeDream wrote:Ja obiad z wczoraj. Zrobiłam kurczaka ze szpinakiem i sosem serowym z sera pleśniowego 😉 z makaronem
uwielbiam te polaczenie! ❤️
U mnie dzisiaj czystka lodówki czyli ryż z warzywami i jajkiem 😂CoffeeDream lubi tę wiadomość
-
Ja mam od kilku tygodni jakąś awersję do mięsa. Właściwie to co najbardziej mi smakuje to ziemniaki Ewentualnie jajko i pomidor"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
-
CoffeeDream wrote:@Mummy Kurcze... Ja nie rozumiem jak to działa, albo czemu nie działa... Czy faktycznie są tam tak zajęci, że nie mogą odbierać telefonu? Nie wiem, może macie kogoś znajomego na recepcji i mi wytłumaczycie? 😅
Moja babcia już drugi raz miała taką sytuację ostatnio, że dzwoni po wypisanie recepty i babka do niej, żeby zadzwoniła po 16. Po 16 dzwoni i nikt nie odbiera... 😳
Edit: no właśnie, problemy w uzupełnieniu kadry to jedyne wytłumaczenie.
Moja mama pielęgniarka kilka lat była główną pielęgniarką w przychodni. Na 6 kobiet siedzących w rejestracji tylko ona odbierała telefon. Inne nigdy. Ile awantur kar nic to nie dawało.🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
Speranza :) wrote:Siedzę w pracy i łapię schizy. Boję się tych wyników badań prenatalnych z krwi Czytam różne wpisy na forum i się boję... Niby na USG wszystko idealnie było, ale może we krwi będzie źle. Kurcze, czemu muszę aż tyle czekać na te wyniki . Jeszcze ten mój syndrom białego fartucha - w domu i w pracy ciśnienie 100/70 (nigdy więcej niż 120/80), a u lekarza zawsze jest dramat. Na tych prenatalnych też mi mierzyli i było beznadziejnie wysokie... To pewnie też zaburzy te wyniki . Przepraszam, że marudzę, jakoś tak mnie to dzisiaj dopadło nagle .
Ja nie nawidzę pappa. Prowadzi to tylko właśnie do ataków paniki jak u Ciebie. W pierwszej ciąży nie robiłam usg jest bardziej wiarygodne. Olej tą pappe. Nie martw sie kobieto dziecko masz zdrowe 🥰🥰🥰🥰🥰Speranza :) lubi tę wiadomość
🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url]