Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
notsobadd wrote:A jak będzie <2,30 to szukaj na wschodzie nieba jasnej gwiazdy i trzech typów, będą nieśli wyprawkę dla maluszka: kadzidło, mirrę i bon do Smyka.
Jestem okropna, ale ryję 🤣🤣🤣 Ja to sobie zapisuję, @notsobadd!Pati2804, notsobadd, elektro96, Kalinowemarzenie lubią tę wiadomość
-
Dropsik wrote:Jeju... Ucho zaczyna mnie boleć 😭😭 Będę musiała iść do lekarza jak mi nie przejdzie przez noc Notsobad, Tobie w końcu przeszło to ucho kiedyś samo czy z lekami?
Ojeju, jak teraz sytuacja z uchem? Bardzo współczuję 🫂 Zawsze możesz ratować się Paracetamolem chociaż do jutra, ale mimo wszystko mam nadzieję, że aż tak mocno Ci nie dokucza 😘 -
Teraz serio idę się kąpać 🙈
-
ultramaryna_ wrote:Czyli jednak miałam nosa do tej sytuacji… 😉 Nic dziwnego, że potem człowiek nie zaufa.
Elektro, bardzo mi przykro, że musisz przez to przechodzić, kochana 🫂🥺 Jest takie powiedzenie: miłego złe początki. Myślę, że immunologia to dobry trop dla Was, i tak, nie trzeba mieć poronień, cb itd., aby robić te badania.
Teraz to jest mi zwyczajnie głupio, że stanęłam w obronie tej dziewczyny, serio. Jednak mam że dużą wiarę w ludzi 🙄 Naprawdę nie sądziłam, że w ogóle dojdzie do takiej sytuacji, dla mnie to absurd, żeby w takim miejscu pojawiały się takie osoby...Speranza :) lubi tę wiadomość
-
Nie można was zostawić samych, nadrobiłam wszystko 😩👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20 -
MummyYummy wrote:Teraz to jest mi zwyczajnie głupio, że stanęłam w obronie tej dziewczyny, serio. Jednak mam że dużą wiarę w ludzi 🙄 Naprawdę nie sądziłam, że w ogóle dojdzie do takiej sytuacji, dla mnie to absurd, żeby w takim miejscu pojawiały się takie osoby...
Po prostu jesteś dobrym człowieczkiem i nie zakładasz złej woli :* po pierwszym czy drugim poście ciężko było wnioskować, że mamy do czynienia z ćwierćinteligentem 🤪elektro96, Zaczarowan, MummyYummy, ultramaryna_, Speranza :) lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Suzie wrote:Nie można was zostawić samych, nadrobiłam wszystko 😩
Dawaj numer na priv migusiem!Pati2804 lubi tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Suzie wrote:Nie można was zostawić samych, nadrobiłam wszystko 😩
-
notsobadd wrote:Po prostu jesteś dobrym człowieczkiem i nie zakładasz złej woli :* po pierwszym czy drugim poście ciężko było wnioskować, że mamy do czynienia z ćwierćinteligentem 🤪
MummyYummy lubi tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Liyss🧚🏻 wrote:Mój spacer do paczkomatu zakończył się niefajnie. Bo wyrżnęłam jak długa na chodniku, zachaczylam o krawężnik 🙈 Na szczęście przewróciłam się na prawy bok a nie na brzuch . Duży siniak na udzie i obdarta dłoń i łokieć, że musiałam zrobić opatrunek.
Zadzwoniłam do mojej kliniki i moja gin mnie przyjęła po godzinach. Zrobiłam USG dla świętego spokoju. Wszystko ok 🥹 cieszę się, że zobaczyłam moją kruszynkę, akrobatka po matce jak się lekarka śmiała 🤣 Mała waży 212g a stópka ma 2,35 cm 🥹. Najważniejsze, że wszystko dobrze.
Tak więc nie dość, że wychodzę rzadko z domu to z takimi atrakcjami 🙈
Idę Was nadrabiać.
O rany! Liyss, wierzę, że najadłaś się stresu. Dobrze, że z Wami wszystko w porządku 😘 Chociaż u siebie jednak straty w siniakach o otarciach 🫂 Dla pocieszenia powiem Ci, że ja też się wywróciłam w pierwszej ciąży i jeszcze przeszorowałam trochę podłogi swoim ciałem. To były początki ciąży... 🥺 Na szczęście wszystko było ok - moja córcia trzepak po matce 🤭Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
-
Katsue wrote:No właśnie myślałam o tym, że przydałaby się taka konwersacja taka typowo dla nas dla takiej większej prywaty. Nie mówię żeby na takie standardowe posty, bo inaczej by taką konwersacja wybuchła 🤣 ale właśnie dla prywaty. Bo już nie raz byłam o krok od napisania czegoś, ale potem dochodziłam do wniosku, że przecież każdy to może przeczytać
Ja też właśnie z tych względów się hamuję... -
notsobadd wrote:Po prostu jesteś dobrym człowieczkiem i nie zakładasz złej woli :* po pierwszym czy drugim poście ciężko było wnioskować, że mamy do czynienia z ćwierćinteligentem 🤪
Dobry człowieczek 🥺🥺🥺 Jeju, jakie to miłe! Ty to jesteś kobieta do tańca i do różańca ♥️♥️♥️notsobadd lubi tę wiadomość
-
notsobadd wrote:Dawaj numer na priv migusiem!
997 🤣elektro96, Pati2804, Paima lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20 -
Suzie wrote:997 🤣
Ten numer to kłopoty… 🤣Suzie lubi tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Halo halo co się tu dzieje
Przenosimy się gdzieś?
Ja też chceeeee 😁Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Ja tez wysłałałam zaproszenie🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
MummyYummy wrote:@notsobadd, CHYBA dodałam Cię do przyjaciółek, bo kiedyś próbowałam z Suzie, ale do teraz nie wiem, czy się udało 🙈😅
Ja cię nie mam do dzisiaj to chyba nie pyklo xd👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20