X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że dziś cięższy dzień u większości. U mnie też nie najlepszy, może to też pogoda. Zmierzyłam ciśnienie 100/70. Dziś chyba z 5 razy mówiłam do małża, że ja już nie wierze, że kiedykolwiek się uda. Zawsze po dniach płodnych spadek samopoczucia i negatywne nastawienie. Ale jutro będzie nowy dzień i nowe nadzieje. Mam plan, 2 wizyty więc może się czegoś dowiem 🥹

Elektro 🫂🫂 dużo siły przesyłam w tym ciężkim czasie
    Patience kobieto już powinnaś dawno sikać! 😁
    Prezesowa udanego wypadu 😘
    Pati, zawsze ciepło o Tobie myślę i wiem, że z Twoja ciąża będzie wszystko Ok do samego końca 🥹

Pati2804, Anonim1992, elektro96, Majuna, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰
    04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
    12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️
    05.03 156 g dzidziusia 🥰
    25.03 292g kuleczki, widzieliśmy Twoją buźkę 🥰
    01.04 20cm i 344g malutkiego człowieczka 🫶🏻

preg.png
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie co z tym osikancem jak tak można 🤣

Oj ja wypiłam dziś chyba 4 kawy a czuje się gorzej niż kiedykolwiek po nieprzespanej nocy chociaż też słabo spałam tej nocy 🤣
    Co do spadku i utraty nadzieji to chyba progesteron wjeżdża z taką,,motywacja i ospałością,,

Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023
    Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonim1992 wrote:
    Kurcze wypad by się chciało ale z młodym to niestety nie wyjdzie ma zbyt ciężki okres teraz po dzisiejszym ataku szalu i zlosci o tak bo mama mu bajki nie wlaczy to mam takiego siniaka że mogłabym śmiało iść na obdukcje 😂😂🤣 a zostawić nie ma z kim moja mama młoda babcia nie ma czasu bo praca albo inne a teściowa miała go ostatnio przed świętami 😅dodatkowo owu planowo na pt/sob ehh skończy się kolacja w domku coś czuje 🤣🤣
    Dokładnie tak jak Pati napisała, wieczór w domu tez może być fajny. Ogarnijcie ulubiona kolacje, netflix and chill a i masaż z dobrym olejkiem na deser wejdzie jak złoto 🤭 trzymam kciuki za udany wieczór 😊

Pati2804, elektro96, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Kolacja w domku też może być super, kciuki za udany wieczór 😁✊🍀
    Nie dziękuję 🧞‍♀️
    niech chociaz jedno z tych 3 skutecznie pęknie i będę zachwycona 🤣

elektro96, Pati2804 lubią tę wiadomość

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra zamówię sushi😅 bo czuje ze mój młodszy Skarbek nie pozwoli zrobić samemu a może krewetki hmmm... no zobaczymy

Dobrze tu do was wpaść od razu wraca zapal do życia 😅🤣

Malinowysorbet, Pati2804, elektro96, Dropsik, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Kochanie, Twój nick jak widzę to mam ochotę iść po loda do zamrażarki... hahahha 🤣🤣 a już dzisiaj jadłam 🙈
    Przepraszam ale mój mózg oszalał 😅🍦🍨🍧
    Hahahaha 🤣 no cóż, smacznego 😆 lato się zbliża, będę swoim nickiem robić smaka jak te jeżdżące lodowozy 😆

Pati2804, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Kochanie, Twój nick jak widzę to mam ochotę iść po loda do zamrażarki... hahahha 🤣🤣 a już dzisiaj jadłam 🙈
    Przepraszam ale mój mózg oszalał 😅🍦🍨🍧
    Pati w ciąży mogłam żywić się tylko lodami śmiałam się nawet że jestem na diecie lodowej ale dzięki nim nie miałam mdłości przestałam na chwilę zajadać lody 🤮🤮co chwilę po wszystkim

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023

• Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Czy Wam woda ze szklanej butelki lepiej smakuje niż z plastikowej ? To też moje odkrycie świeże, czy to możliwe? 🤔
    Tak i mam też tak że w szklance smakuje mi bardziej niż z butelki😅

Pati2804 lubi tę wiadomość

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    W ogóle gdzie są wszyscy ? 🤯 Co tu tak cicho.. zaczynam się martwić 😶
    Bardzo cicho...ja to już czekam na info od MummyYummy :p co do wody, ja pije z plastiku albo z dzbanka z filtrem ale zdecydowanie zdrowsze są właśnie te w szklanej butelce. Nie przenika do nich to całe plastikowe badziewie ;)

elektro96, Platynova55 lubią tę wiadomość

• Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Bardzo cicho...ja to już czekam na info od MummyYummy :p co do wody, ja pije z plastiku albo z dzbanka z filtrem ale zdecydowanie zdrowsze są właśnie te w szklanej butelce. Nie przenika do nich to całe plastikowe badziewie ;)
    Kurcze już godzina że powinna się odezwać 😅 też czekam

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    W ogóle gdzie są wszyscy ? 🤯 Co tu tak cicho.. zaczynam się martwić 😶
    Wszyscy zmierzają do wesołego autobusu jadącego pod gabinet Mummy 🤪

Malinowysorbet, Anonim1992, Smerfetkaa, notsobadd, Pati2804, Platynova55, Chmurka21, Majuna, Vienna, Lauraa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój dzień dzisiaj był pełny energii. Rano mąż zabrał mnie do sklepu i kupił nowy rower. W pracy taki luuuuz że aż głupio się przyznawać. I można powiedzieć że zaczynam weeeeekendzik 😁
    2 dni wziełam wolnego :)
    Jutro o 8 wizyta na badanie czystości , proszę żeby oznaki infekcji znikneły całkowicie i można było przeprowadzić badanie 🙏 i odbieram cytologię.
    Coś już mnie prawy jajnik podgryza więc owulacja się zbliża. Jutro jeszcze wizyta w klinice. Więc zobaczymy co tam w trawie piszczy.
    Intensywny dzień się szykuje ale będę informować o postępach 😊

Bardzo mocno tulę za dziadków, za babcie. Jeszcze nie doświadczyłam takiej straty i nawet nie chcę sobie wyobrażać jak to musi boleć.

Spędzanie wieczoru w domu z mężem to jest coś co bardzo lubię. Wspólna kąpiel, ulubione jedzienie przygotowane wspólnie, film i rozmowy. Jest to dla mnie czas bardzo bliski. W tak bardzo zabieganym czasie.
    Wieczór w domu jak najbardziej na tak! ❤ no i zawsze może wyjść z tego coś za 9 miesięcy hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2024, 21:16

Pati2804, Malinowysorbet, Majuna, Lauraa, nick nieaktualny, Amira lubią tę wiadomość

01.2025 💙
  • Rahia Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Czy Wam woda ze szklanej butelki lepiej smakuje niż z plastikowej ? To też moje odkrycie świeże, czy to możliwe? 🤔
    Na wode nie zwróciłam uwagi ale jeśli chodzi o coca - cole to zdecydowanie tak

Pati2804, grazka0022, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

01.2025 💙
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 08:35

elektro96, Platynova55, Monk@, Malinowysorbet, Majuna, Lauraa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 08:35

elektro96 lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Juz jesteśmy na miejscu, prawda? 🙈🤪
    Oczywiście, tuptamy głośno dla małego bąbelka 🤣

Pati2804, Majuna, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że i u nas kiepski dzień. Syn ewidentnie potrzebuje żłobka, dziś prawie nie spał i mimo choroby roznosiła go energia. Słaba kombinacja, kiedy nie miałam totalnie siły i cierpliwości, ale jestem z siebie mega dumna, że udawało mi się powoli oddychać i nie wybuchnąć, choć było ciężko ;)

Na spacerze chciałam wejść do cukierni po coś na pocieszenie, ale się powstrzymałam, no bo przecież dam radę i no zdrowo się trzeba odżywiać, co nie? A potem to już zadzwoniłam do męża, żeby kupił mi pączka i dużą Milkę w drodze powrotnej z pracy 🥸 wszystko oczywiście spałaszowane, a mi się płakać chce.
    No, wyżaliłam się, zarządzam zbiorowego przytulasa ze wszystkimi, które miały dziś kiepski dzień i z resztą, która też się z nami przytuli 🫂🫂🫂

I czekamy na MummyYummy, właściwie tylko po to dziś wpadłam, bo najchętniej poszłabym już spać 😵‍💫

Dropsik, Majuna, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Rahia to jutro kciuki za Ciebie trzymamy ✊🍀

MummyYummy ma wizytę o 21.30 więc zaraz wchodzi dopiero 🙈 ja już pod gabinetem 😁 idę po loda , na przeczekanie 😅🍦
    Już myślałam, że to ja źle coś zapamiętałam, bo tu już mówią, że powinna się dawno odezwać 🫣
    Jakiego masz loda? 🤤

Co do wody, to mi również i woda i cola smakują o wiele lepiej z butelki szklanej :)

Pati2804, grazka0022 lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Rahia Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drużyna Tuptaczek zgłacza się 😁

Dropsik, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

01.2025 💙

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Melduję, że i u nas kiepski dzień. Syn ewidentnie potrzebuje żłobka, dziś prawie nie spał i mimo choroby roznosiła go energia. Słaba kombinacja, kiedy nie miałam totalnie siły i cierpliwości, ale jestem z siebie mega dumna, że udawało mi się powoli oddychać i nie wybuchnąć, choć było ciężko ;)

Na spacerze chciałam wejść do cukierni po coś na pocieszenie, ale się powstrzymałam, no bo przecież dam radę i no zdrowo się trzeba odżywiać, co nie? A potem to już zadzwoniłam do męża, żeby kupił mi pączka i dużą Milkę w drodze powrotnej z pracy 🥸 wszystko oczywiście spałaszowane, a mi się płakać chce.
    No, wyżaliłam się, zarządzam zbiorowego przytulasa ze wszystkimi, które miały dziś kiepski dzień i z resztą, która też się z nami przytuli 🫂🫂🫂

I czekamy na MummyYummy, właściwie tylko po to dziś wpadłam, bo najchętniej poszłabym już spać 😵‍💫
    Zbiorowy tulas 🫂🫂 i tuptamy razem pod gabinetem👣 😊

Monk@, Pati2804, elektro96, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

‹‹ 150 151 152 153 154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ