X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 16:14

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 16:14

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widzę że nie tylko ja mam gorszy dzień. Dużo siły dla każdego 💪🏻🍀

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡

25.11 - ⏸️ 🥹

Rośnij dalej Skarbie! 🌱✊🏻

preg.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:

Ja już któryś dzień z rzędu jem ogórki i pomidory pokrojone w grubsze kawałki i ser feta z ziołami i przyprawione pieprzem i solą 🙈 normalnie lubię ten smak słonej fety 🤤🤤 zawsze robiłam sałatkę tego typu ale nie mam ochoty na salate i sos gotowy więc robię uproszczona wersję 😁 polecam 😅

A niedługo będą swoje pomidorki i ogórki wtedy to będę jak smakować 😋 a ja do sałatek lubię wrzucić te gotowe sosy z knorr 🤩

Pati2804, Rachelka23, Prezesoowa lubią tę wiadomość

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡

25.11 - ⏸️ 🥹

preg.png
  • Eniana Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Bądź dobrej myśli :* wiem, że jest Ci trudno, ale my wszystkie wierzymy w Ciebie i Twoje Maleństwo, teraz już musi być dobrze!
    Jeśli w pracy masz dużo stresu to idź na zwolnienie od razu. Najkorzystniej finansowo jest na początku miesiąca po pełnym przepracowanym miesiącu :)
    Niestety pracuje głównie na prowizji.. cały poprzedni miesiąc byłam na urlopie wypoczynkowym i dostałam najniższa krajowa bo brak jakiejkolwiek prowizji, jak bym teraz poszła na l4 to byłabym mega stratna, pewnie musze poczekac kilka miesiecy aż ta różnica mi się wyrówna :/

07.2016 cp zakończona laparoskopowo
    11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
    05.2019 👨‍👩‍👧 córka
    07.2022 kolejne starania
    01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
    04.2023 cb
    08.2023 cb
    01.2024 15tc 👼 córka
    04.2024 II
    06.06.2024 Badania prenatalne
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @notsobadd, @elektro96 => wysyłam Wam wirtualne pocieszenie. 🫶

I wszystkim innym, które macie zły dzień.🫶🫶🫶

Ja dla równowagi mam dobry! Powtarzam się, jakoś od wczoraj dzieje się lepiej. Wiec mam nadzieje, ze trochę mojego humoru się udzieli Wam.

Zawsze jak czytałam takie wpisy, ze na pewno się uda tylko czasem trzeba więcej czasu;, to myślałam takie , No na bank. Teraz tez tak myśle @notsobadd- my tez będziemy mamami 😻😻😻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2024, 18:10

elektro96, notsobadd, Dropsik, Malinowysorbet, Prezesoowa lubią tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Tak, dostała naprawdę duzo badań i najgorsze jest to, że wyniki są naprawdę w porządku, i USG i RTG i podstawowe z krwi. Poza okropnym bólem i podwyższonym OB i CRP nie znalazło się nic niepokojącego. A to chyba jeszcze gorzej moim zdaniem 🙄
    Tak, masz rację… kiedy jest diagnoza, przynajmniej wiadomo z czym walczyć. A tak niestety człowiek jest kompletnie bezradny…

notsobadd lubi tę wiadomość

29 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    @notsobadd, @elektro96 => wysyłam Wam wirtualne pocieszenie. 🫶

I wszystkim innym, które macie zły dzień.🫶🫶🫶

Ja dla równowagi mam dobry! Powtarzam się, jakoś od wczoraj dzieje się lepiej. Wiec mam nadzieje, ze trochę mojego humoru się udzieli Wam.

Zawsze jak czytałam takie wpisy, ze na pewno się uda tylko czasem trzeba więcej czasu;, to myślałam takie , No na bank. Teraz tez tak myśle @notsobadd- my tez będziemy mamami 😻😻😻

Bardzo się cieszę, że ta wizyta meza u androloga tak dodała Ci skrzydeł 😚 I naprawdę z Twoich wpisów czuć tą energię, która w Ciebie wstąpiła ☺️
    Generalnie na codzień staram się pamiętać, że nastawienie to już połowa sukcesu, ale jakoś dzisiaj dałam się smutkom i właśnie mam takie „no na bank” 🤭

elektro96, Chmurka21, Prezesoowa lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Bardzo się cieszę, że ta wizyta meza u androloga tak dodała Ci skrzydeł 😚 I naprawdę z Twoich wpisów czuć tą energię, która w Ciebie wstąpiła ☺️
    Generalnie na codzień staram się pamiętać, że nastawienie to już połowa sukcesu, ale jakoś dzisiaj dałam się smutkom i właśnie mam takie „no na bank” 🤭
    Też widzę to w Tobie, Chmurka ❤️ zmiana nastawienia o 180 stopni! I super!

notsobadd, Chmurka21, Prezesoowa lubią tę wiadomość

29 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patience wrote:
    O kurcze to szybko poleciałaś z testami 🙈🙉🙊
    Ja dziś mam fatalny dzień.. Nawet z pracy się urwałam, bo głowa mi pęka.. Pospałam 30 minut, ale dalej się czuje taka nijaka.. 👀
    Jutro muszę test kupić i będę testować, bo @ nadal nie ma i nic się nie zapowiada póki co.. 🤞

Senna jestem, ale zwalam na pogodę 🤣

A kiedy powinnaś dostać @?
    No jak nic coś się szykuje 😁

Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
    nasz Cud 👼💔

Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
    12/2024 8 tc. 👼💔
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Przykro mi że względu na Twoją babcię, rak jest tak strasznie podstępny 🥹Najważniejsze, że walczy i że mimo wszystko rokowania dają jakieś nadzieję na jeszcze kawałek życia.

U mnie dochodzi ten problem, że i z babcią i z dziadkiem jestem bardzo mocno związana, mieszkałam z nimi przez 24 lata więc są mi równie bliscy jak rodzice.
    Nie wyobrażam sobie rozstania, a są już w takim wieku, że wiem że w każdej chwili mogą odejść. Strasznie mi się patrzy na to jak jedno i drugie jest coraz bardziej kruche.
    Byłam w takiej samej sytuacji co ty 😟 . Zanim wyprowadziłam się od rodziców, to wszyscy razem mieszkaliśmy z dziadkami. Byłam z nimi tak samo baardzo blisko, żyłam z nimi 22 lata, później się wyprowadziłam, a pół roku przed moją wyprowadzką zmarł dziadek, a 6 lat po nim, w tamtym roku babcia 😭 to jest tak przykre i nie da się z tym pogodzić, odeszli, a smutek pozostaje. Mam łezkę w oku jak to piszę 🥺

♀️28 ♂️33

Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
    Marzec 2024 - początek starań
    • brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
    ⬇️
    • aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
    - badanie nasienia ✅️

• październik 2024 - starania "na poważnie"
    - 3 cykle lametta + duphaston ❌️
    - styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
    - 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀

✨️2025 jest nasz!✨️
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Byłam w takiej samej sytuacji co ty 😟 . Zanim wyprowadziłam się od rodziców, to wszyscy razem mieszkaliśmy z dziadkami. Byłam z nimi tak samo baardzo blisko, żyłam z nimi 22 lata, później się wyprowadziłam, a pół roku przed moją wyprowadzką zmarł dziadek, a 6 lat po nim, w tamtym roku babcia 😭 to jest tak przykre i nie da się z tym pogodzić, odeszli, a smutek pozostaje. Mam łezkę w oku jak to piszę 🥺

Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty 🥹🫶🏻

Majlen lubi tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 18:36

Dropsik, elektro96, Malinowysorbet, Chmurka21, Eniana, notsobadd, Pati2804, Prezesoowa lubią tę wiadomość

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    12.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Prz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2024, 10:05

notsobadd, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka, super, że masz lepsze nastawienie :) Aż miło się czyta!

Chmurka21, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa :* 18.04 - mam wizytę u lekarza, możesz mnie wpisać bo przydadzą się wielkie kciuki od Was <3 w sumie na jutro też bo mam wizytę u hematologa xD

Malinowysorbet, Platynova55, Dropsik, elektro96, Majuna, Pati2804, Anonim1992, Vienna, Gregorka, Prezesoowa lubią tę wiadomość

25.11 - ⏸️ 🥹

preg.png
  • Himeria Debiutantka

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    @Himera, witaj! Myślę, że przed rozpoczęciem starań warto wybrać się do ginekologa 🙂 Kontrolę powinno robić się przynajmniej raz w roku. Rozumiem Cię z krostami, ja bardzo długi czas walczyłam z trądzikiem - były wymazy z krostek, antybiotyki, nawet miałam proponowany Izotek, ale nie zdecydowalam się, bo planowaliśmy starania o dziecko. U mnie w pewnym momencie pomogło odstawienie nabiału, bo jadłam go sporo. Hormony miałam ok, więc do dziś nie wiem, co było przyczyną (obstawiam po części stres, bo akurat miałam ciężki czas). Dieta jestnkoiczowa, ale też pielęgnacja - oczyszczanie dwuetapowe twarzy, dobrze dobrany tonik, krem, dodatkowe nawilżenie, ma przykład peptydy i koniecznie ochrona przeciwsłoneczna to absolutna podstawa. Trzymam kciuki, żeby.szyvko udało się zażegnać problem 💪
    Dziękuję ;) przyznam szczerze,że sama byłam, że to tyle czasu upłynęło po ostatniej wizycie. Czas leci bardzo szybko. Wizytę udało się umówić na przyszły tydzień. Super się sklada bo powinno być widać owulację. Zrobię wtedy również badania :). Co do pielęgnacji stosuje dwuetapowe oczyszczanie, tonik, serum, kremy i spf. Więc myślę ,że to jest bardziej kwestia hormonów niż pielęgnacji.
    U mnie ostatnio faktycznie tego stresu jest więcej. Postaram się zmienić nawyki żywieniowe :) oby przyniosło to rezultaty

• Himeria Debiutantka

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Bez-tytu-u.png

FT3 i FT4 najlepiej jakby były w min. 50% )

O dietę to nie chodziło mi o liczenie kalorii itp., ale o sam sposób odżywiania, warto o to zadbać :)

Jak tak długo nie byłaś u ginekologa to w pierwszej kolejności bym poszła na USG i cytologię. Na USG wybierz się w okolicach owulacji, żeby sprawdzić jak wyglądają jajniki i zbadaj progesteron 7 dni po owulacji lub jeśli masz regularne cykle to 7 dni przed miesiączką :)

Przy staraniach kluczowe też jest zbadanie glukozy i insuliny na czczo :)
    Na wizytę udało mi się umówić w przyszłym tygodniu :) więc powinno byc widać owulację. Zrobię również badania progesteronu.
    Glukozę i poziom insuliny robiłam w lutym jak zaczęły się problemy skórne.
    Glukoza 90 (70-99)
    Insulina 8.25 (1.90- 23.00)

@prezesoowa bardzo dziękuję za poświęcony mi czas ;)

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciężki dzień dziś był ,w pt endokrynolog mąż mi właśnie wyskakuje że idziemy na ślub pod koniec miesiąca, a ja nie wymyśliłam prezentu na naszą 15 rocznicę 😱😱😱 ratujcieeeee

Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023
    Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze wypad by się chciało ale z młodym to niestety nie wyjdzie ma zbyt ciężki okres teraz po dzisiejszym ataku szalu i zlosci o tak bo mama mu bajki nie wlaczy to mam takiego siniaka że mogłabym śmiało iść na obdukcje 😂😂🤣 a zostawić nie ma z kim moja mama młoda babcia nie ma czasu bo praca albo inne a teściowa miała go ostatnio przed świętami 😅dodatkowo owu planowo na pt/sob ehh skończy się kolacja w domku coś czuje 🤣🤣

Pati2804 lubi tę wiadomość

Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023
    Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ