Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 16:14
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 16:14
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Pati2804 wrote:
Ja już któryś dzień z rzędu jem ogórki i pomidory pokrojone w grubsze kawałki i ser feta z ziołami i przyprawione pieprzem i solą 🙈 normalnie lubię ten smak słonej fety 🤤🤤 zawsze robiłam sałatkę tego typu ale nie mam ochoty na salate i sos gotowy więc robię uproszczona wersję 😁 polecam 😅
A niedługo będą swoje pomidorki i ogórki wtedy to będę jak smakować 😋 a ja do sałatek lubię wrzucić te gotowe sosy z knorr 🤩Pati2804, Rachelka23, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Bądź dobrej myśli :* wiem, że jest Ci trudno, ale my wszystkie wierzymy w Ciebie i Twoje Maleństwo, teraz już musi być dobrze!
Jeśli w pracy masz dużo stresu to idź na zwolnienie od razu. Najkorzystniej finansowo jest na początku miesiąca po pełnym przepracowanym miesiącu07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne -
@notsobadd, @elektro96 => wysyłam Wam wirtualne pocieszenie. 🫶
I wszystkim innym, które macie zły dzień.🫶🫶🫶
Ja dla równowagi mam dobry! Powtarzam się, jakoś od wczoraj dzieje się lepiej. Wiec mam nadzieje, ze trochę mojego humoru się udzieli Wam.
Zawsze jak czytałam takie wpisy, ze na pewno się uda tylko czasem trzeba więcej czasu;, to myślałam takie , No na bank. Teraz tez tak myśle @notsobadd- my tez będziemy mamami 😻😻😻
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2024, 18:10
elektro96, notsobadd, Dropsik, Malinowysorbet, Prezesoowa lubią tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
notsobadd wrote:Tak, dostała naprawdę duzo badań i najgorsze jest to, że wyniki są naprawdę w porządku, i USG i RTG i podstawowe z krwi. Poza okropnym bólem i podwyższonym OB i CRP nie znalazło się nic niepokojącego. A to chyba jeszcze gorzej moim zdaniem 🙄
notsobadd lubi tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
I wszystkim innym, które macie zły dzień.🫶🫶🫶
Ja dla równowagi mam dobry! Powtarzam się, jakoś od wczoraj dzieje się lepiej. Wiec mam nadzieje, ze trochę mojego humoru się udzieli Wam.
Zawsze jak czytałam takie wpisy, ze na pewno się uda tylko czasem trzeba więcej czasu;, to myślałam takie , No na bank. Teraz tez tak myśle @notsobadd- my tez będziemy mamami 😻😻😻
Bardzo się cieszę, że ta wizyta meza u androloga tak dodała Ci skrzydeł 😚 I naprawdę z Twoich wpisów czuć tą energię, która w Ciebie wstąpiła ☺️
Generalnie na codzień staram się pamiętać, że nastawienie to już połowa sukcesu, ale jakoś dzisiaj dałam się smutkom i właśnie mam takie „no na bank” 🤭
elektro96, Chmurka21, Prezesoowa lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Bardzo się cieszę, że ta wizyta meza u androloga tak dodała Ci skrzydeł 😚 I naprawdę z Twoich wpisów czuć tą energię, która w Ciebie wstąpiła ☺️
Generalnie na codzień staram się pamiętać, że nastawienie to już połowa sukcesu, ale jakoś dzisiaj dałam się smutkom i właśnie mam takie „no na bank” 🤭notsobadd, Chmurka21, Prezesoowa lubią tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Ja dziś mam fatalny dzień.. Nawet z pracy się urwałam, bo głowa mi pęka.. Pospałam 30 minut, ale dalej się czuje taka nijaka.. 👀
Jutro muszę test kupić i będę testować, bo @ nadal nie ma i nic się nie zapowiada póki co.. 🤞
Senna jestem, ale zwalam na pogodę 🤣
A kiedy powinnaś dostać @?
No jak nic coś się szykuje 😁Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
nasz Cud 👼💔
Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
12/2024 8 tc. 👼💔 -
notsobadd wrote:Przykro mi że względu na Twoją babcię, rak jest tak strasznie podstępny 🥹Najważniejsze, że walczy i że mimo wszystko rokowania dają jakieś nadzieję na jeszcze kawałek życia.
U mnie dochodzi ten problem, że i z babcią i z dziadkiem jestem bardzo mocno związana, mieszkałam z nimi przez 24 lata więc są mi równie bliscy jak rodzice.
Nie wyobrażam sobie rozstania, a są już w takim wieku, że wiem że w każdej chwili mogą odejść. Strasznie mi się patrzy na to jak jedno i drugie jest coraz bardziej kruche.♀️28 ♂️33
Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
Marzec 2024 - początek starań
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
• październik 2024 - starania "na poważnie"
- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
- styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
- 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Majlen wrote:Byłam w takiej samej sytuacji co ty 😟 . Zanim wyprowadziłam się od rodziców, to wszyscy razem mieszkaliśmy z dziadkami. Byłam z nimi tak samo baardzo blisko, żyłam z nimi 22 lata, później się wyprowadziłam, a pół roku przed moją wyprowadzką zmarł dziadek, a 6 lat po nim, w tamtym roku babcia 😭 to jest tak przykre i nie da się z tym pogodzić, odeszli, a smutek pozostaje. Mam łezkę w oku jak to piszę 🥺
Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty 🥹🫶🏻Majlen lubi tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 18:36
Dropsik, elektro96, Malinowysorbet, Chmurka21, Eniana, notsobadd, Pati2804, Prezesoowa lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
12.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Prezesowa :* 18.04 - mam wizytę u lekarza, możesz mnie wpisać bo przydadzą się wielkie kciuki od Was w sumie na jutro też bo mam wizytę u hematologa xD
Malinowysorbet, Platynova55, Dropsik, elektro96, Majuna, Pati2804, Anonim1992, Vienna, Gregorka, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:@Himera, witaj! Myślę, że przed rozpoczęciem starań warto wybrać się do ginekologa 🙂 Kontrolę powinno robić się przynajmniej raz w roku. Rozumiem Cię z krostami, ja bardzo długi czas walczyłam z trądzikiem - były wymazy z krostek, antybiotyki, nawet miałam proponowany Izotek, ale nie zdecydowalam się, bo planowaliśmy starania o dziecko. U mnie w pewnym momencie pomogło odstawienie nabiału, bo jadłam go sporo. Hormony miałam ok, więc do dziś nie wiem, co było przyczyną (obstawiam po części stres, bo akurat miałam ciężki czas). Dieta jestnkoiczowa, ale też pielęgnacja - oczyszczanie dwuetapowe twarzy, dobrze dobrany tonik, krem, dodatkowe nawilżenie, ma przykład peptydy i koniecznie ochrona przeciwsłoneczna to absolutna podstawa. Trzymam kciuki, żeby.szyvko udało się zażegnać problem 💪
U mnie ostatnio faktycznie tego stresu jest więcej. Postaram się zmienić nawyki żywieniowe oby przyniosło to rezultaty -
Prezesoowa wrote:
FT3 i FT4 najlepiej jakby były w min. 50% )
O dietę to nie chodziło mi o liczenie kalorii itp., ale o sam sposób odżywiania, warto o to zadbać
Jak tak długo nie byłaś u ginekologa to w pierwszej kolejności bym poszła na USG i cytologię. Na USG wybierz się w okolicach owulacji, żeby sprawdzić jak wyglądają jajniki i zbadaj progesteron 7 dni po owulacji lub jeśli masz regularne cykle to 7 dni przed miesiączką
Przy staraniach kluczowe też jest zbadanie glukozy i insuliny na czczo
Glukozę i poziom insuliny robiłam w lutym jak zaczęły się problemy skórne.
Glukoza 90 (70-99)
Insulina 8.25 (1.90- 23.00)
@prezesoowa bardzo dziękuję za poświęcony mi czasPrezesoowa lubi tę wiadomość
-
U mnie ciężki dzień dziś był ,w pt endokrynolog mąż mi właśnie wyskakuje że idziemy na ślub pod koniec miesiąca, a ja nie wymyśliłam prezentu na naszą 15 rocznicę 😱😱😱 ratujcieeeeeHashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
Kurcze wypad by się chciało ale z młodym to niestety nie wyjdzie ma zbyt ciężki okres teraz po dzisiejszym ataku szalu i zlosci o tak bo mama mu bajki nie wlaczy to mam takiego siniaka że mogłabym śmiało iść na obdukcje 😂😂🤣 a zostawić nie ma z kim moja mama młoda babcia nie ma czasu bo praca albo inne a teściowa miała go ostatnio przed świętami 😅dodatkowo owu planowo na pt/sob ehh skończy się kolacja w domku coś czuje 🤣🤣
Pati2804 lubi tę wiadomość
Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley