Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Dropsik wrote:Ja tylko napomknę, że byłam u lekarza i dostałam kropelki. Stwierdziłam, że teraz weekend idzie i jak coś się wykrzaczy to będę cierpieć przez głupotę i lenistwo. Pani dr mówiła, że faktycznie ucho czerwone niestety
O kurczę👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Dropsik wrote:Ja tylko napomknę, że byłam u lekarza i dostałam kropelki. Stwierdziłam, że teraz weekend idzie i jak coś się wykrzaczy to będę cierpieć przez głupotę i lenistwo. Pani dr mówiła, że faktycznie ucho czerwone niestety
Ja z zapaleniem ucha bujałam się bardzo długo 🙄Dropsik lubi tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Przez weekend dzięki kropelkom zapomnę, że coś się w ogóle działo a tak to nie wiadomo co by było, więc rachunek był prosty Trafiłam na spoko lekarkę, bardzo ogarnięta, więc chociaż będę znała jakiegoś lekarza w przychodni w razie co.
Paima, elektro96, Suzie, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Mam nadzieję, że teraz już na pewno nic poważniejszego się z tego nie rozwinie
Czujesz się dobrze czy czujesz osłabienie? 🥹👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Suzie wrote:No ona miała online. I podkreśliła, ze zajmuje się on Hashimoto, którego ja nie mam
Ta szwagierka od choinek?"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza :) wrote:Ta szwagierka od choinek?
Tak 🤣👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Prezesoowa wrote:Co do męża to zdarzyło mu się pierwszy raz, ale jest ciągle przemęczony no i wszystko jest na jego głowie. On też ma teraz ciężki czas zawodowo i w innych sprawach. U nas nieszczęścia nie chodzą parami, tylko galopują całym stadem
Przykro mi z powodu tego omdlenia męża... Naprawdę dużo się na Was nałożyło. Pamiętaj, że masz nasze wsparcie. Wnioskuję, że morfo pewnie niedawno badał 😘 -
Sorbecik… Słów brak, aby Cię pocieszyć… Nie umiem tego rozumieć… Dlaczego…
Mocno Cię przytulam i wspieram 🫂😭Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
17.12. 2600g córci 🥰 (34+2)
30.12. 2725g, KTG 👌 (36+2)
7.01. 2900g, KTG 👌 (37+3)
🩺 13.01.
-
nick nieaktualnyMummyYummy wrote:Przykro mi z powodu tego omdlenia męża... Naprawdę dużo się na Was nałożyło. Pamiętaj, że masz nasze wsparcie. Wnioskuję, że morfo pewnie niedawno badał 😘
Właśnie nie badał. Ma wykupiony cały pakiet badań, ale najpierw miał jelitówke, potem skończyło się antybiotykiem przy zapaleniu oskrzeli, więc czekają cały czas na wykonanie -
nick nieaktualny
-
Dropsik wrote:Kurczę coś mi dzwoni, ale nie wiem o co chodzi 😂 przypomnijcie
Coś pisałam o tym Hashimoto wtedy, że szwagierka diagnozuje, bo biorę letrox na niedoczynność, że metformina bezsensu, bo powinnam najpierw dietą, któreś dziewczyna napisała, że powinna iść na doktora i wtedy ludzi diagnozować, a ja że doktorat to ona ma, ale z 🌲🌲🌲 🤣Dropsik lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Prezesoowa wrote:Dropsiku, dobrze że zareagowałaś w porę, bo ucho potrafi mocno nakomplikować
Jak coś czekamy z Tobą, nieważne o której tam wejdziesz 💪Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Prezesoowa wrote:Właśnie nie badał. Ma wykupiony cały pakiet badań, ale najpierw miał jelitówke, potem skończyło się antybiotykiem przy zapaleniu oskrzeli, więc czekają cały czas na wykonanie
Może to też rozjaśni sytuację - czasem to nawet zwykłe niedobory przyczyniają się do omdleń. A jak jeszcze niedawno miał antybiotyk, to też mogli zrobić swoje. Teraz będzie większa mobilizacja, bo chyba z tego, co pamiętam, Twój mąż niespecjalnie przepada za badaniami 😉Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Prezesoowa wrote:Czekam już chwilę, jeszcze jedna osoba wchodzi przede mną
Najśmieszniejsze jest to, że ona mnie pewnie zapyta po co przyszłam, a ja nie wiem co powiedzieć 🫣Prezesoowa, MummyYummy, notsobadd, elektro96, Zbuntowana, Pati2804, Vienna, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość