Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Dropsik wrote:Ja tylko napomknę, że byłam u lekarza i dostałam kropelki. Stwierdziłam, że teraz weekend idzie i jak coś się wykrzaczy to będę cierpieć przez głupotę i lenistwo. Pani dr mówiła, że faktycznie ucho czerwone niestety
O kurczę👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20 -
Dropsik wrote:Ja tylko napomknę, że byłam u lekarza i dostałam kropelki. Stwierdziłam, że teraz weekend idzie i jak coś się wykrzaczy to będę cierpieć przez głupotę i lenistwo. Pani dr mówiła, że faktycznie ucho czerwone niestety
Ja z zapaleniem ucha bujałam się bardzo długo 🙄Dropsik lubi tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Przez weekend dzięki kropelkom zapomnę, że coś się w ogóle działo a tak to nie wiadomo co by było, więc rachunek był prosty Trafiłam na spoko lekarkę, bardzo ogarnięta, więc chociaż będę znała jakiegoś lekarza w przychodni w razie co.
Paima, elektro96, Suzie, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Mam nadzieję, że teraz już na pewno nic poważniejszego się z tego nie rozwinie
Czujesz się dobrze czy czujesz osłabienie? 🥹👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Suzie wrote:No ona miała online. I podkreśliła, ze zajmuje się on Hashimoto, którego ja nie mam
Ta szwagierka od choinek?"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza :) wrote:Ta szwagierka od choinek?
Tak 🤣👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
Prezesoowa wrote:Co do męża to zdarzyło mu się pierwszy raz, ale jest ciągle przemęczony no i wszystko jest na jego głowie. On też ma teraz ciężki czas zawodowo i w innych sprawach. U nas nieszczęścia nie chodzą parami, tylko galopują całym stadem
Przykro mi z powodu tego omdlenia męża... Naprawdę dużo się na Was nałożyło. Pamiętaj, że masz nasze wsparcie. Wnioskuję, że morfo pewnie niedawno badał 😘 -
Sorbecik… Słów brak, aby Cię pocieszyć… Nie umiem tego rozumieć… Dlaczego…
Mocno Cię przytulam i wspieram 🫂😭Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
🩺 23.11. III prenatalne
-
MummyYummy wrote:Przykro mi z powodu tego omdlenia męża... Naprawdę dużo się na Was nałożyło. Pamiętaj, że masz nasze wsparcie. Wnioskuję, że morfo pewnie niedawno badał 😘
Właśnie nie badał. Ma wykupiony cały pakiet badań, ale najpierw miał jelitówke, potem skończyło się antybiotykiem przy zapaleniu oskrzeli, więc czekają cały czas na wykonanieWhen life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Dropsik wrote:Kurczę coś mi dzwoni, ale nie wiem o co chodzi 😂 przypomnijcie
Coś pisałam o tym Hashimoto wtedy, że szwagierka diagnozuje, bo biorę letrox na niedoczynność, że metformina bezsensu, bo powinnam najpierw dietą, któreś dziewczyna napisała, że powinna iść na doktora i wtedy ludzi diagnozować, a ja że doktorat to ona ma, ale z 🌲🌲🌲 🤣Dropsik lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
Prezesoowa wrote:Dropsiku, dobrze że zareagowałaś w porę, bo ucho potrafi mocno nakomplikować
Jak coś czekamy z Tobą, nieważne o której tam wejdziesz 💪Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
Prezesoowa wrote:Właśnie nie badał. Ma wykupiony cały pakiet badań, ale najpierw miał jelitówke, potem skończyło się antybiotykiem przy zapaleniu oskrzeli, więc czekają cały czas na wykonanie
Może to też rozjaśni sytuację - czasem to nawet zwykłe niedobory przyczyniają się do omdleń. A jak jeszcze niedawno miał antybiotyk, to też mogli zrobić swoje. Teraz będzie większa mobilizacja, bo chyba z tego, co pamiętam, Twój mąż niespecjalnie przepada za badaniami 😉Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Suzie wrote:Jak coś czekamy z Tobą, nieważne o której tam wejdziesz 💪
Czekam już chwilę, jeszcze jedna osoba wchodzi przede mną
Najśmieszniejsze jest to, że ona mnie pewnie zapyta po co przyszłam, a ja nie wiem co powiedzieć 🫣When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Prezesoowa wrote:Czekam już chwilę, jeszcze jedna osoba wchodzi przede mną
Najśmieszniejsze jest to, że ona mnie pewnie zapyta po co przyszłam, a ja nie wiem co powiedzieć 🫣Prezesoowa, MummyYummy, notsobadd, elektro96, Zbuntowana, Pati2804, Vienna, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość