Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Zaczarowan wrote:Co serwuje dzisiaj kuchnia?
ja dzisiaj planuję zrobić zupę krem z warzyw z grzankami 😋
Mięsko, buraczki, fasolka, poznańska pyzaZaczarowan, Prezesoowa lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20 -
No i gdzie ten osikaniec @Marzycielka?! 🤭
Myślałam, że jak wejdę o tej godzinie to już będzie wiadomoSperanza :), Prezesoowa, Marzycielka, MummyYummy lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Majlen wrote:No i gdzie ten osikaniec @Marzycielka?! 🤭
Myślałam, że jak wejdę o tej godzinie to już będzie wiadomo
Też czekamMarzycielka lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
Majlen, widzę że wzięłaś ze mnie przykład, jeśli chodzi o owu i podpis👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
Lekarz napisał, że jeśli nie ma świeżej krwi, to na spokojnie i żebym więcej leżała. Mam też przyjść na wizytę wcześniej, więc idę w ten czwartek zamiast przyszły. Na razie nic złego się nie dzieje, więc myślę że to ten krwiak się opróżniał wczoraj.
elektro96, Dropsik, notsobadd, Pati2804, Zaczarowan, Liyss🧚🏻, Prezesoowa, Katsue, MummyYummy lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Majlen wrote:No i gdzie ten osikaniec @Marzycielka?! 🤭
Myślałam, że jak wejdę o tej godzinie to już będzie wiadomo
Ja też... Nieładnie tak 🧐"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Kochane musiałam trochę się najpierw wypłakać 😭
Test negatywny, a zaraz okres dostałam kilka dni za wcześnie ... Podejrzewam, że cykl bezowulacyjny i dlatego czułam się inaczej... Okropnie się nakręciłam już ... Jeszcze gardło mnie boli ... Ciężko oj ciężko ...👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Marzycielka wrote:Kochane musiałam trochę się najpierw wypłakać 😭
Test negatywny, a zaraz okres dostałam kilka dni za wcześnie ... Podejrzewam, że cykl bezowulacyjny i dlatego czułam się inaczej... Okropnie się nakręciłam już ... Jeszcze gardło mnie boli ... Ciężko oj ciężko ...
Przykro miMarzycielka lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
Speranza :) wrote:Lekarz napisał, że jeśli nie ma świeżej krwi, to na spokojnie i żebym więcej leżała. Mam też przyjść na wizytę wcześniej, więc idę w ten czwartek zamiast przyszły. Na razie nic złego się nie dzieje, więc myślę że to ten krwiak się opróżniał wczoraj.
Dużo odpoczywaj. Dobrze, że udało się dostać szybciej do lekarza 🫂Speranza :) lubi tę wiadomość
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
Zbuntowana wrote:Dzien dobry trzymam kciuki za testujące... za dzisiejsze wizyty...
Melduje ze mój cykl nadal nie zechciał się skonczyc...już mam go dość...
Wczoraj wuprawislxm swoje imieniny ... I powiem hit..
Szwagierka przyszła jako ostatnia i życzenia...
Zyczy mi żeby w końcu curidzila dziewczynkę... dobrze że szwagier przerwał jej dalsza część życzeń bo spociłam głowę zrobiło się smutno i o mało się nie rozpłakałam... po dwóch poronieniach po jednym cudownym chłopaku.. I jeszcze teraz ten długi cykl ... pomarudzilam... musiałam się wygadać.. no to już ufff glowa do gory .. zajac myśli...
Edit mamy dwie prowadzące oo jak fajnie dwie świetne dziewczyny super ...
Rozumiem, że na pewno Cię to dotknęło… ściskam 🫂Zbuntowana lubi tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
@elektro96 chyba dobre wieści, że coś się znalazło, co? kiedy macie wizytę, żeby mąż dostał na to jakieś leki?
@Malinowysorbet jestem przy Tobie dziś myślami 🫂Prezesoowa, Leśneintro lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Test negatywny, a zaraz okres dostałam kilka dni za wcześnie ... Podejrzewam, że cykl bezowulacyjny i dlatego czułam się inaczej... Okropnie się nakręciłam już ... Jeszcze gardło mnie boli ... Ciężko oj ciężko ...
Przykro mi... Zdrówka życzę i żeby następny cykl był tym szczęśliwym .Marzycielka lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Dropsik wrote:Speranza, może w czwartek czekają na Ciebie dobre wieści i krwiaka już nie będzie ☺️ Czy wtedy będziesz mogła pozwolić sobie na więcej aktywności? Ja się nie znam na tym kompletnie szczerze mówiąc.
Marzę o takich wieściach w czwartek Naprawdę jest mi ciężko nic nie robić... Póki co pracuję w pozycji półleżącej w domu, z laptopem. Popołudniu wyjdę chociaż na 20-minutowy spacer, bo przecież bejbik też tego potrzebuje... Tak mi się wydaje przynajmniej. Jak krwiak zniknie to chyba będę mogła wrócić do normalnej aktywności - zapytam w czwartek.Zaczarowan, elektro96 lubią tę wiadomość
Dziewczyny, jeśli chcecie możecie podawać daty sierpniowe do kalendarza.
Marzycielka lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
elektro96 wrote:Wizyta dopiero 23 🙄 wpisałam nas na listę rezerwowych, więc jak się coś zwolni to pojedziemy 😊
Trzymam kciuki Elektro żeby jak najszybciej się jakiś termin dla Was zwolnił Dobrze, że coś tam wyszło w badaniu. Naprawdę super, że te wszystkie badania Wam lekarz zlecił.elektro96 lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"