Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Marzycielka wrote:Kochane musiałam trochę się najpierw wypłakać 😭
Test negatywny, a zaraz okres dostałam kilka dni za wcześnie ... Podejrzewam, że cykl bezowulacyjny i dlatego czułam się inaczej... Okropnie się nakręciłam już ... Jeszcze gardło mnie boli ... Ciężko oj ciężko ...
Bardzo mi przykro... Przytulam Cię mocno :*Marzycielka lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Suzie jak znajdziesz czas, to proszę o wpisanie:
- 23.08 ginekolog 17:40
No i muszę jeszcze umówić gina na NFZ, ale to jeszcze nie jest pewneSuzie, elektro96 lubią tę wiadomość
-
Speranza :) wrote:Trzymam kciuki Elektro żeby jak najszybciej się jakiś termin dla Was zwolnił Dobrze, że coś tam wyszło w badaniu. Naprawdę super, że te wszystkie badania Wam lekarz zlecił.
Prezesoowa, Speranza :), Dropsik lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Tak ogólnie to mamy strasznie słaby ten lipiec, ale to zawsze oznacza, że w sierpniu worek się rozsypie! Czemu nikt się nie zapisuje na sikando? :> bo wyjmę młotekSperanza :), Zaczarowan, Zbuntowana lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Właśnie ogarnęłam dziewczyny, że zaczynam 3 trymestr ciąży! 😅❤️ jak to szybko minęło..
Speranza :), Prezesoowa, Suzie, Marzycielka, Paima, Liyss🧚🏻, Leśneintro, Dropsik, Pati2804, ellevv lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Mam nadzieję, że jak usunę pierwszy post to wątek nie zniknie...
Tak ogólnie to mamy strasznie słaby ten lipiec, ale to zawsze oznacza, że w sierpniu worek się rozsypie! Czemu nikt się nie zapisuje na sikando? :> bo wyjmę młotek
Ja mam zakaz sikania zgodnie z regulaminem... Tak to bym się zapisałaPrezesoowa, Pati2804, ellevv lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Prezesoowa wrote:Suzie - ja mam 29.08 o 16:00 USG - jednak idę skontrolować tego mojego jajnika
No i to się chwali 🤪 do kogoś sprawdzonego?Zbuntowana lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Zaczarowan wrote:Suzie jak znajdziesz czas, to proszę o wpisanie:
- 23.08 ginekolog 17:40
No i muszę jeszcze umówić gina na NFZ, ale to jeszcze nie jest pewneZaczarowan, Prezesoowa, Suzie, Speranza :) lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Jejjj! Gratulacje Leci ten czas, leci... U mnie w piątek drugi się zacznie.elektro96, Zaczarowan, Zbuntowana lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza, jeśli masz nakaz leżenia to dotyczy to także spaceru, jeśli nie, to udanego wyjścia 😊
Marzycielka, przykro mi 🫂🥲
Suzie, u mnie wizyta u gina 20.08. 🤞Marzycielka lubi tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
🩺 23.11. III prenatalne
-
Marzycielka wrote:Kochane musiałam trochę się najpierw wypłakać 😭
Test negatywny, a zaraz okres dostałam kilka dni za wcześnie ... Podejrzewam, że cykl bezowulacyjny i dlatego czułam się inaczej... Okropnie się nakręciłam już ... Jeszcze gardło mnie boli ... Ciężko oj ciężko ...Marzycielka lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Mam nadzieję, że jak usunę pierwszy post to wątek nie zniknie...
Tak ogólnie to mamy strasznie słaby ten lipiec, ale to zawsze oznacza, że w sierpniu worek się rozsypie! Czemu nikt się nie zapisuje na sikando? :> bo wyjmę młotek
Przykro mi, ja nie testuję już 😛🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
elektro96 wrote:To jedziemy razem bo ja 23 sierpnia 17:30 napro 🤪
O to ten u którego byliście ostatnio? To już powinniście dostać jakąś informację zwrotną!Speranza :), elektro96 lubią tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:Przykro mi, ja nie testuję już 😛
ja po tym cyklu też nie będę już sikać (chyba) 🤭
przeorały mnie te cienie i domysły 😂👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Bo u mnie sikania nie będzie. I też myślałam dzisiaj, że ale by było gdyby wątek sie usunął 🤣👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20 -
Suzie wrote:Bo u mnie sikania nie będzie. I też myślałam dzisiaj, że ale by było gdyby wątek sie usunął 🤣
To może nie będę usuwać tylko edytuję treść do "."? Co myślisz?elektro96 lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".