Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Prezesoowa wrote:Będzie zdjęcie bobasa?
Podejrzewam, że jak to ten na NFZ to może być ciężko 😂 Dropsik tuptamy z tobą na wizytę! Wyproś pana o foteczkę, niech się postara 😂😂😘Prezesoowa, Speranza :) lubią tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:Podejrzewam, że jak to ten na NFZ to może być ciężko 😂 Dropsik tuptamy z tobą na wizytę! Wyproś pana o foteczkę, niech się postara 😂😂😘
No niech się postara! Dropsik - przekaż, że sfrustrowane staraczki chcą zobaczyć bobaska bo jak nie to zupa będzie za słona... 😂😂Zaczarowan, Speranza :), elektro96 lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Zaczarowan wrote:Wypłata wpadła? Wpadła 😂 więc leć! A było dzialane w tym cyklu?
Nie bardzo dobrze, że kolejny cykl zaczynam urlopem, więc będzie więcej okazjiZaczarowan, Zbuntowana lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Prezesoowa wrote:A ja mam problem z dupy - wydać kasę na proga i estradiol 7dpo czy nie
Dawaj!👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20 -
Zaczarowana to super, że masz większość wyprawki już 🥹 i z głowy można teraz do końca ciąży chillować haha 😁
My na razie kupiliśmy wózek! Ale zawsze już coś jest 🤣Dropsik, Marzycielka lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG + wizyta
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Liyss🧚🏻 wrote:Zaczarowana to super, że masz większość wyprawki już 🥹 i z głowy można teraz do końca ciąży chillować haha 😁
My na razie kupiliśmy wózek! Ale zawsze już coś jest 🤣
O jaki, pochwal się 😂Prezesoowa, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
Suzie wrote:Majlen, widzę że wzięłaś ze mnie przykład, jeśli chodzi o owu i podpisStarania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Prezesoowa wrote:Mam nadzieję, że jak usunę pierwszy post to wątek nie zniknie...
Tak ogólnie to mamy strasznie słaby ten lipiec, ale to zawsze oznacza, że w sierpniu worek się rozsypie! Czemu nikt się nie zapisuje na sikando? :> bo wyjmę młotekStarania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
NiedoszlaWielodzietna wrote:Ja dzisiaj sikałam i nic ciekawego nie wysikałam, niemniej miesiączki jak nie było tak nie ma. Czyli czekam dalej, może coś po tym biochemie się poprzesuwało
Niedoszła, a czy ustalono u Ciebie przyczynę tych strat? Jeśli pisałaś, a nie pamiętam, to przepraszam. Współczuję spóźniającej się 🐒"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
1.5kg bąbla i za dwa tygodnie kolejna wizyta 😳 Nie wiem czemu tak szybko 🤷♀️ Fot na NFZ nie dostaje od jakiegoś czasu 🤣 ale może z ostatniej wizyty u prywatnego cos znajdę. Tylko najpierw muszę coś zjeść 😎
ultramaryna_, Suzie, Speranza :), Leśneintro, Anonim1992, Zaczarowan, Marzycielka, Katsue, notsobadd, elektro96, Paima, Pati2804, ellevv, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Sorbecik jestem z Tobą dzisiaj myślami 🫂❤️
Dropsik, Zbuntowana, Zbuntowana lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Dropsik wrote:1.5kg bąbla i za dwa tygodnie kolejna wizyta 😳 Nie wiem czemu tak szybko 🤷♀️ Fot na NFZ nie dostaje od jakiegoś czasu 🤣 ale może z ostatniej wizyty u prywatnego cos znajdę. Tylko najpierw muszę coś zjeść 😎
1.5 kg to już poważny mały człowiekWhen life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Dropsik wrote:1.5kg bąbla i za dwa tygodnie kolejna wizyta 😳 Nie wiem czemu tak szybko 🤷♀️ Fot na NFZ nie dostaje od jakiegoś czasu 🤣 ale może z ostatniej wizyty u prywatnego cos znajdę. Tylko najpierw muszę coś zjeść 😎
To już kawał baby!👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20 -
Speranza :) wrote:Niedoszła, a czy ustalono u Ciebie przyczynę tych strat? Jeśli pisałaś, a nie pamiętam, to przepraszam. Współczuję spóźniającej się 🐒
Robiliśmy wszystkie badania na krzepliwość, immunologiczne i kariotypy.Start starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
W domu 2 zdrowych dzieci