Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Majlen wrote:OFICJALNIE PROSZĘ O TO, ABY KAŻDA Z NAS ZGŁOSIŁA "KOLEŻANKĘ "
Idź szukać atecji wśród koleżanek, na podobnym poziomie 😊
Zgłoszona.Zbuntowana, MummyYummy lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Do dziewczyn co mają okres - jeszcze nie wszystko jest przesądzone, pamiętajcie!
Speranza :), Dropsik, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20 -
Speranza :) wrote:Mnie też się wydaje, że będzie ciąża i urodzi się małe trollątko
Znając nasze szczęście będą trojaczki i wszystkie przypełzną tu na wątek...notsobadd, Katsue, Speranza :), Dropsik, elektro96, Zbuntowana, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Prezesoowa wrote:Znając nasze szczęście będą trojaczki i wszystkie przypełzną tu na wątek...
😂😂😂 posikam sięSperanza :), Prezesoowa, Dropsik, Zbuntowana, Pati2804, ellevv lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
MummyYummy wrote:Dropsik, chętnie poczytam, bo teraz zastanawia mnie ten temat. To jest ten tekst: "USG III trymestru - co warto o nim wiedzieć?"
Myślę, że trzeba robić tak, żeby czuć się ze swoją decyzją dobrze. Jeśli ktoś czuje potrzebę i jest to ważne dla kogoś to powinien to zrobić.
Ja jakoś czuję się bezpiecznie, w pierwszej ciąży tak samo robiłam, więc czuję się z tą moją decyzją dobrze.MummyYummy, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
Nineq wrote:Dlatego nie daje rady na miesięcznych 😅tam co chwilę ktoś tak wyskakuje.
U nas zazwyczaj jest spokój, ale ostatnio widocznie w połowie wakacji dzieciaki się już znudziły i szukają innej rozrywki
Też nie dawałam rady na miesięcznych, w kółko te same pytania itp. czułam się jak na Sympatii "cześć, co tam" i tak 30 razy dziennie 😂😂😂Nineq, elektro96, Zbuntowana lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Cenie sobie spokój ❤️
Ja tam nawet nie wiem do kogo się odniesc: jedna po 1cs płacze, że nie ma ciąży, druga napisze jeden post, a w kolejnym już jest w ciąży. Taki miszmasz i przemiał, że odpadam w połowie czytania 😅notsobadd, Marzycielka lubią tę wiadomość
💔28.03.2024
⏸️30.09.2024 🥹🙏🌈
🩺21.10.2023 - ❤️
🩺29.10.2024 - 1,93 cm 🦐🥹 -
Nineq wrote:Cenie sobie spokój ❤️
Ja tam nawet nie wiem do kogo się odniesc: jedna po 1cs płacze, że nie ma ciąży, druga napisze jeden post, a w kolejnym już jest w ciąży. Taki miszmasz i przemiał, że odpadam w połowie czytania 😅
Dlatego chyba m.in. powstał ten wspólny wątek 🤪
Bo na miesięcznych są „drzwi obrotowe” i ciężko się odnaleźć.
Chociaż jak wspominam wątki miesięczne z początku swojej przygody tu to było zupełnie inaczej 🤨Prezesoowa, Nineq, Speranza :), MummyYummy, Leśneintro, Liyss🧚🏻, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Suzie wrote:Do dziewczyn co mają okres - jeszcze nie wszystko jest przesądzone, pamiętajcie!
Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
A dodatkowo Gabrysiaa, jak ci się chłopak spuści na twarz, to ciąża bliźniacza gwarantowana !
Bo przez pare oczu ci wleciPrezesoowa, elektro96, Speranza :), Dropsik, notsobadd, Marzycielka, Katsue, Zbuntowana, MummyYummy, grazka0022, Pati2804, ellevv lubią tę wiadomość
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Nineq wrote:Broń Boże 🤭chyba za stara jestem na takie rzeczy, nie chciałoby mi się.
Nineq, Zbuntowana lubią tę wiadomość
♀️28
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Majlen wrote:A dodatkowo Gabrysiaa, jak ci się chłopak spuści na twarz, to ciąża bliźniacza gwarantowana !
Bo przez pare oczu ci wleci
Majlen, nie znałam cię od tej strony 😂Majlen, Speranza :), Dropsik, notsobadd, Zbuntowana, MummyYummy, Leśneintro, Liyss🧚🏻, Pati2804, ellevv lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20 -
nick nieaktualny
-
Gabrysiaa wrote:Bym coś napisala ale wolę nie
Wszystkiego dobrego
Dowidzenia do nigdy.Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość
♀️28
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Suzie wrote:Majlen, nie znałam cię od tej strony 😂
Speranza :), Prezesoowa, Dropsik, Zbuntowana, Pati2804, ellevv lubią tę wiadomość
♀️28
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
notsobadd wrote:Dlatego chyba m.in. powstał ten wspólny wątek 🤪
Bo na miesięcznych są „drzwi obrotowe” i ciężko się odnaleźć.
Chociaż jak wspominam wątki miesięczne z początku swojej przygody tu to było zupełnie inaczej 🤨
Pewnie było mniej osób, mniej trolli, spokojniej itd.💔28.03.2024
⏸️30.09.2024 🥹🙏🌈
🩺21.10.2023 - ❤️
🩺29.10.2024 - 1,93 cm 🦐🥹 -
Nineq wrote:🫶ktoś był bardzo mądry.
Pewnie było mniej osób, mniej trolli, spokojniej itd.
I dało się nadążyć kto co z kim i po co. A teraz nie ogarniam kto jest kto xd👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20