Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, a macie gdzieś rozpiskę ile powinno być minimum cholesterolu?👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20 -
nick nieaktualny
-
Majlen wrote:No tak ,tylko boję się, że po tym floradexie mi też żelazo niepotrzebnie skoczy
Mi ostatnio po kontroli to niestety też żelazo spadło ze 103 na 78 😰 także, ciekawa jestem jak będzie tym razem...🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
Gabrysiaa wrote:Usuwam konto.
Nie obiecuj 🤭Suzie, Dropsik, Speranza :), Prezesoowa, Zaczarowan, Katsue, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
nick nieaktualny
-
I znowu to samo, a już był spokój.
Też jak tamta najpierw pisze posty, a potem je szybko usuwa...
Majlen... Ratuj...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca, 14:44
grazka0022 lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
notsobadd wrote:Nie obiecuj 🤭
Brzmi to bardziej jak groźba 😅PCOS, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️krew 2-5dc oddana
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Gabrysiaa wrote:...
I tutaj też nie masz czego szukać, TROLLU od ciąży przez palce...Speranza :), Prezesoowa, Marzycielka, Zbuntowana, ellevv, Suzie, MummyYummy, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Padłam Majlen No nie mogę, jaki tekst Kocham Cię dziewczyno
Majlen, Zbuntowana, Suzie lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Rzeczywiście na Winiarach też trollowała...
Zbuntowana lubi tę wiadomość
Dropsik wrote:Po wizycie jestem Endo kazał zmienić suple na takie bez jodu. Macie jakieś polecane suple z folianem ale bez jodu?Nie chcę łykać wszystkiego oddzielnie, bo mój żołądek kiepsko toleruje tabletki wszelakie, więc im mniej tego tym lepiej.
Dropsik lubi tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
🩺 23.11. III prenatalne
-
Majlen wrote:A jeśli ja miałam żelazo w czerwcu 115, ale ta ferretyna słabo - 29, to mogę mieć jakieś skutki uboczne, jak np to żelazo skoczy mi ponad normę?
Nadmiar żelaza jest gorszy niż jego niedobór...Zbuntowana lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Hejo, Nineq! 🙋♀️ Powodzenia 🤞🍀
Pati 😍 Jaki już duży Twój Franus 🥹Nineq, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
🩺 23.11. III prenatalne
-
Speranza :) wrote:Rzeczywiście na Winiarach też trollowała...
Kurcze z jednej strony, to nawet szkoda mi takich dzieci, które szukają atencji..mają wakacje i im się nudzi ...
Raczej nie sądzę, aby była to osoba dorosła lub posiadająca jakiekolwiek informacje na temat planowania ciąży i na temat, jak wygląda w ogóle proces zapłodnienia!
Biorąc pod uwagę wszystkie poprzednie wpisy..
No, a jeśli serio to ktoś dorosły, to naprawdę życzę szczęścia w życiu, będąc tak prostacką osobą z intelektem na poziomie 0 😱
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Prezesoowa wrote:Nadmiar żelaza jest gorszy niż jego niedobór...
Na Google piszą, że pomaga we wchłanianiu żelazaStarania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Majlen wrote:No a ta laktoferyna podnosi też poziom żelaza czy tylko ferretyny? Czy raczej nie da się aby nie podnosiła tego i tego .
Na Google piszą, że pomaga we wchłanianiu żelaza
Tak, pomaga we wchłanianiu żelaza. Ferrytyna to znacznik "magazynu" żelaza, więc jeśli żelazo krąży wolno we krwi - bo występują problemy z jego wchłanianiem - to mamy niską ferrkę i stosunkowo wysokie żelazo. Zależy nam, żeby i jedno i drugie było optymalne. Laktoferyna, witamina C i posiłki bogate w żelazo będa superMajlen lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Prezesoowa wrote:Tak, pomaga we wchłanianiu żelaza. Ferrytyna to znacznik "magazynu" żelaza, więc jeśli żelazo krąży wolno we krwi - bo występują problemy z jego wchłanianiem - to mamy niską ferrkę i stosunkowo wysokie żelazo. Zależy nam, żeby i jedno i drugie było optymalne. Laktoferyna, witamina C i posiłki bogate w żelazo będa super
Prezesoowa lubi tę wiadomość
♀️28
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Majlen wrote:
W kwietniu jak robiłam morfologię i żelazo, to wyszła mi spora anemia. Będę w poniedziałek sprawdzać czy coś podrosła po 3 miesiącach brania żelaza. Może też wezmę ferrytynę dodatkowo. A jak ją podwyższyć w razie co?👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat