Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Myślę właśnie nad tym i jak zacznę nowy cykl to na pewno uzupełnię. Muszę na pewno przenazlizować jakie suple kupić więc będzie przejrzyście 😁
    A co myślałaś żeby kupić, jakie suple masz na oku ? (Aż się zaśmiałam jak przeczytałam że napisałam o oku hahaha😅)

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Pamiętaj, żeby pościel wyprać 🤪

Hahahaaaaa :D :D :D

Liyss🧚🏻, Zbuntowana lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"

Wysłany: 30 lipca, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati - cudne wieści, Franeczek to już kawał człowieczka :) ❤️❤️❤️

Pati2804 lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"

Wysłany: 30 lipca, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mummy - czy ja dobrze rozumiem, że koenzym Q10 dopiero od 20 tygodnia można brać? Może głupie pytanie, ale mam jakiś spadek intelektu odkąd zajmuję się głównie leżeniem na kanapie w domu :D
    Zapytam też o to mojego lekarza w czwartek.

• Nineq Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    A co myślałaś żeby kupić, jakie suple masz na oku ? (Aż się zaśmiałam jak przeczytałam że napisałam o oku hahaha😅)
    Od maja kupuje Prenacaps Plan + DHA, zastanawiam się czy kontynuować. Kończę niedługo NAC z Now Food i Inozytole z Yango - zastanawiam się nad Ovi z Prenacaps, bo sumie jest 2w1.
    Magnez mam z Olimp, probiotyk ze Swansona. Wit. D mam z Now Food i B complex z Jarrow.

💔28.03.2024

⏸️30.09.2024 🥹🙏🌈
    🩺21.10.2023 - ❤️
    🩺29.10.2024 - 1,93 cm 🦐🥹
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę pod gabinetem. Obsuwa jak zawsze. Grzecznie czekam i się nie awanturuję 😁

Speranza :), Suzie, Pati2804, Prezesoowa, elektro96, notsobadd, Marzycielka, Liyss🧚🏻, CoffeeDream, ellevv, MummyYummy, Leśneintro, Zaczarowan, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Od maja kupuje Prenacaps Plan + DHA, zastanawiam się czy kontynuować. Kończę niedługo NAC z Now Food i Inozytole z Yango - zastanawiam się nad Ovi z Prenacaps, bo sumie jest 2w1.
    Magnez mam z Olimp, probiotyk ze Swansona. Wit. D mam z Now Food i B complex z Jarrow.
    No to jesteś dobrze przygotowana 🙂 formy witamin są te lepsze w tym co bierzesz więc możesz mieć spokojna głowę 🙂 tylko w b complex z jarrow jest też folian 400 i w prenacaps też masz folian , nie wiem czy to nie za dużo 🤔 bo wychodzi na to że bierzesz 1200 folianow a zalecamy 400-800 , ja w ciąży biorę 800

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    No to jesteś dobrze przygotowana 🙂 formy witamin są te lepsze w tym co bierzesz więc możesz mieć spokojna głowę 🙂 tylko w b complex z jarrow jest też folian 400 i w prenacaps też masz folian , nie wiem czy to nie za dużo 🤔 bo wychodzi na to że bierzesz 1200 folianow a zalecamy 400-800 , ja w ciąży biorę 800
    😵nie wiem, jak tego nie ogarnęłam. Zaćmienie.
    To muszę wyjeść najpierw to czego mniej zostało.
    Dzięki 😁

💔28.03.2024

⏸️30.09.2024 🥹🙏🌈
    🩺21.10.2023 - ❤️
    🩺29.10.2024 - 1,93 cm 🦐🥹
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    😵nie wiem, jak tego nie ogarnęłam. Zaćmienie.
    To muszę wyjeść najpierw to czego mniej zostało.
    Dzięki 😁
    A badania z 3dc miałaś robione?

🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
    Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle przepraszam że tak ni to z gruszki ni to z pietruszki.. ale pytałam o wasze opinie na temat tych paneli i w końcu wzięliśmy ciemniejszy odcień 😅🫣 boże jak ja się cieszę mieć podłogę po chyba 3 miesiącach 😮‍💨

CoffeeDream, Suzie, Dropsik, elektro96, Liyss🧚🏻, Zbuntowana, Paima, Pati2804 lubią tę wiadomość

PCOS, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa

🔹️krew 2-5dc oddana
    🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️

🔹️ starania od 02.2024

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙

🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤
    🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
    🔸️ 13.11.2019 - beta 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    A badania z 3dc miałaś robione?
    W poniedziałek planuję, będę miała 3/4 dc. Liczę, że mi się nie poprzestawia nic 🙄
    Znalazłam taki pakiet na diagnostyce. Trochę kosztuje, ale więcej za jednym razem zrobię.
    Screenshot-20240730-131609-Chrome.jpg

CoffeeDream, Zbuntowana lubią tę wiadomość

💔28.03.2024

⏸️30.09.2024 🥹🙏🌈
    🩺21.10.2023 - ❤️
    🩺29.10.2024 - 1,93 cm 🦐🥹
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Speranza, też tak to rozumiem 😊

Speranza :) lubi tę wiadomość

preg.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a któraś z Was badała tu pasożyty w Allergen? Ktoś badał, ale nie pamiętam kto 😁
    Bo chciałam spytać ile czekaliście na wynik. Nie mogę znaleźć info ile się czeka... I czy czas oczekiwania 5 dni podany na stronie to czas czekania na wynik czy na zestaw próbkowy ?

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    W poniedziałek planuję, będę miała 3/4 dc. Liczę, że mi się nie poprzestawia nic 🙄
    Znalazłam taki pakiet na diagnostyce. Trochę kosztuje, ale więcej za jednym razem zrobię.
    Jeśli faktycznie lepiej się opłaci niż dobierając pojedynczo to pewnie, bierz :)

Nineq lubi tę wiadomość

• ellevv Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ale to już duży chłopak jest! ❤️ ostrzegam, chłopaki to jednak są mamusi 😊

Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość

PCOS, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa

🔹️krew 2-5dc oddana
    🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️

🔹️ starania od 02.2024

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙

🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤
    🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
    🔸️ 13.11.2019 - beta 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:

Też go robiłam :D

Nineq lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą

🩸5/11
    🥚🔜

📆 Kalendarz wizyt
    20/11 - monitoring, 14.20

Wysłany: 30 lipca, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Dziewczyny, a któraś z Was badała tu pasożyty w Allergen? Ktoś badał, ale nie pamiętam kto 😁
    Bo chciałam spytać ile czekaliście na wynik. Nie mogę znaleźć info ile się czeka... I czy czas oczekiwania 5 dni podany na stronie to czas czekania na wynik czy na zestaw próbkowy ?

Ja robiłam w Olimpiamed. Pamiętam, że Notsobadd też chyba robiła, ale nie wiem w którym labie. Chyba że coś pokręciłam teraz... 🤔🫣

• Suzie Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, 21.08 jedziecie jeszcze ze mną na pobranie krwi. Ferrytyna głównie 🙈

Dropsik, CoffeeDream, Speranza :), Nineq, Prezesoowa, MummyYummy, Leśneintro, Liyss🧚🏻, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą

🩸5/11
    🥚🔜

📆 Kalendarz wizyt
    20/11 - monitoring, 14.20
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie jestem :) Endo kazał zmienić suple na takie bez jodu. Macie jakieś polecane suple z folianem ale bez jodu?Nie chcę łykać wszystkiego oddzielnie, bo mój żołądek kiepsko toleruje tabletki wszelakie, więc im mniej tego tym lepiej.

Wysłany: 30 lipca, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Dziewczyny, 21.08 jedziecie jeszcze ze mną na pobranie krwi. Ferrytyna głównie 🙈

Zapisuje w moim terminarzu! 😄

Suzie, Zbuntowana lubią tę wiadomość

‹‹ 1568 1569 1570 1571 1572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ