Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    A co do tematu floradixu - czy to że tam jest niemetylowana forma B12 to kiepsko? Przy mojej mutacji stwierdzonej raczej nie powinnam go brać?
    Nie, każdy floradix ma nieaktywne formy witamin B.

elektro96 lubi tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
    💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
    20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
    17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
    14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
    12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
    🩺 23.11. III prenatalne

preg.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przychodzę tylko z takim komunikatem..😮😬

https://www.gov.pl/web/gis/ostrzezenie-publiczne-dotyczace-zywnosci-wycofanie-jednej-partii-piwa-zywiec-jasne-pelne-ze-wzgledu-na-oznakowanie-wprowadzajace-konsumenta-w-blad

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Eniana Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, piszę ze szpitala :/ badanie połówkowe a potem zwykła rutynową wizyta zamieniły się w pobyt szpitalny. Niestety ten dzień zaczął się dla mnie nerwowo i taki pozostał do końca.
    Najpierw wizyty po przesuwane co najmniej o godzinę. I jak prenatalne wyszło ok to miało być z górki, niestety na wizycie powiedziałam o moim bolącym już żylaku i że się powiększył ( mam go od kąd pamietam) I niestety nie zdawałam sobie sprawy że może to być coś poważnego. Dostałam skierowanie i zaczeło się chodzenie od gabinetu do gabinetu aż w końcuvtafiłam na badanie dopiero, tam stwierdzili że zakrzepicy brak, ale żyła anatomicznie dziwna I operacyjna po ciąży. Tak oto leżę sobie na oddziale do juta bo dziś się już nic nie da załatwić :(

07.2016 cp zakończona laparoskopowo
    11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
    05.2019 👨‍👩‍👧 córka
    07.2022 kolejne starania
    01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
    04.2023 cb
    08.2023 cb
    01.2024 15tc 👼 córka
    04.2024 II
    06.06.2024 Badania prenatalne
  • Eniana Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Cześć dziewczyny ❤️
    Jestem juz w domu. Jak dobrze jest się zdrzemnąć obok męża 😊 przez cały szpital przeszłam bez żadnych emocji i w sumie się cieszę, przynajmniej trzymałam się kupy. Wyniki badań za miesiąc, oby to nie było nic powaznego🙏
    Notsobadd wyślę zaproszenie i jak mogę prosić to dodaj mnie do grupki 😊
    Mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku, powoli wrócę na forum bo bez was się nie da🤭 ale wiadomo co do staran na razie stop 🍀
    Powrót do domu to zawsze najlepszy moment. Oby tylko czekanie na wyniki się nie przedłużało.

Malinowysorbet, Zbuntowana lubią tę wiadomość

05.2019 👨‍👩‍👧 córka
    07.2022 kolejne starania
    04.2023 cb
    08.2023 cb
    01.2024 15tc 👼 córka
    04.2024 II
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniana wrote:
    Cześć dziewczyny, piszę ze szpitala :/ badanie połówkowe a potem zwykła rutynową wizyta zamieniły się w pobyt szpitalny. Niestety ten dzień zaczął się dla mnie nerwowo i taki pozostał do końca.
    Najpierw wizyty po przesuwane co najmniej o godzinę. I jak prenatalne wyszło ok to miało być z górki, niestety na wizycie powiedziałam o moim bolącym już żylaku i że się powiększył ( mam go od kąd pamietam) I niestety nie zdawałam sobie sprawy że może to być coś poważnego. Dostałam skierowanie i zaczeło się chodzenie od gabinetu do gabinetu aż w końcuvtafiłam na badanie dopiero, tam stwierdzili że zakrzepicy brak, ale żyła anatomicznie dziwna I operacyjna po ciąży. Tak oto leżę sobie na oddziale do juta bo dziś się już nic nie da załatwić :(

Czy bierzesz leki przeciwzakrzepowe?

👩🏻 28 | 👨🏻 29
    📆 08/2023 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 8 tc 💔
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Dziewczyny, przychodzę tylko z takim komunikatem..😮😬

https://www.gov.pl/web/gis/ostrzezenie-publiczne-dotyczace-zywnosci-wycofanie-jednej-partii-piwa-zywiec-jasne-pelne-ze-wzgledu-na-oznakowanie-wprowadzajace-konsumenta-w-blad
    Dobrze, że nie piję tego piwa 😵

Zaczarowan lubi tę wiadomość

💔28.03.2024

⏸️30.09.2024 🥹🙏🌈
    🩺21.10.2023 - ❤️
    🩺29.10.2024 - 1,93 cm 🦐🥹
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września, 17:44

• Speranza :) Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Cześć dziewczyny ❤️
    Jestem juz w domu. Jak dobrze jest się zdrzemnąć obok męża 😊 przez cały szpital przeszłam bez żadnych emocji i w sumie się cieszę, przynajmniej trzymałam się kupy. Wyniki badań za miesiąc, oby to nie było nic powaznego🙏
    Notsobadd wyślę zaproszenie i jak mogę prosić to dodaj mnie do grupki 😊
    Mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku, powoli wrócę na forum bo bez was się nie da🤭 ale wiadomo co do staran na razie stop 🍀

Sorbecik, jak dobrze że jesteś ❤️ Jesteś dzielna, odpoczywaj kochana i wracaj do sił ❤️

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te żelazo to wątpię czy będzie w normie po moim obfitym okresie 🙄 leje się ze mnie normalnie 🙄

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniana wrote:

O kurde, mam nadzieję, że to nie jest nic poważnego :(

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą

🩸5/11
    🥚🔜

📆 Kalendarz wizyt
    20/11 - monitoring, 14.20
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniana wrote:

O Boże.. :/ Brakuje mi słów.. Dobrze, że jesteś w szpitalu, bezpieczna. Trzymaj się tam jakoś 🫂🫂 😘 najważniejsze, że z maleństwem wszystko dobrze..

Eniana lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniana wrote:

Trzymaj się i spróbuj nie denerwować na zapas 🫂

Eniana lubi tę wiadomość

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Eniana Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    Czy bierzesz leki przeciwzakrzepowe?
    Tak, od początku ciąży neoparin 0.6 i Acard 150. I dlatego też dziwne że ten żylak tak się powiększył. Jednak wolała dmuchać na zimne i wszytsko sprawdzić.

Zbuntowana, Weronka lubią tę wiadomość

05.2019 👨‍👩‍👧 córka
    07.2022 kolejne starania
    04.2023 cb
    08.2023 cb
    01.2024 15tc 👼 córka
    04.2024 II
  • Eniana Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    O kurde, mam nadzieję, że to nie jest nic poważnego :(
    Na szczęście nie dla dziecka. Idą upały a ja w skarpetach przeciwzakrzepowych będę chodzić :(

05.2019 👨‍👩‍👧 córka
    07.2022 kolejne starania
    04.2023 cb
    08.2023 cb
    01.2024 15tc 👼 córka
    04.2024 II
  • Eniana Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    O Boże.. :/ Brakuje mi słów.. Dobrze, że jesteś w szpitalu, bezpieczna. Trzymaj się tam jakoś 🫂🫂 😘 najważniejsze, że z maleństwem wszystko dobrze..
    Dokładnie tak, ale wolałabym nie przedłużać tego pobytu :( bo jakoś szpitale dobrze mi się nie kojarzą:(

05.2019 👨‍👩‍👧 córka
    07.2022 kolejne starania
    04.2023 cb
    08.2023 cb
    01.2024 15tc 👼 córka
    04.2024 II
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniana, jejku... Co planują lekarze z tym zylakiem? Zostawili Cię na obserwację tylko, jakieś leki dodatkowe wdrożą?

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniana, ale słodko -gorzko. Dobrze że z maluchem ok, ale co z Tobą będzie? Doczytałam o tych pończochach, myślisz, że to konieczne? Jeju, współczuję Ci takiego obrotu sprawy.

Ultramaryna, doczytam skład zatem :) i zdecyduję co brać.

• Suzie Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniana wrote:
    Na szczęście nie dla dziecka. Idą upały a ja w skarpetach przeciwzakrzepowych będę chodzić :(

Chociaż tyle... A może upały się rozmyśla i odejdą :P

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą

🩸5/11
    🥚🔜

📆 Kalendarz wizyt
    20/11 - monitoring, 14.20
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniana, kurczę, przykro mi :( mimo wszystko to chyba dobrze, że dmuchają na zimne…

Eniana lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje miasto postanowiło w godzinach szczytu zrobić ruch wahadłowy na jednej z większych ulic🙄którą wracam do domu. Jazda inną ulicą jeszcze bardziej mnie wkur... jutro jadę na rowerze, bo to samo ma być.
    Współczuję osobom z większych miast niż moja popierdóła, wybuchłabym gdybym miała tak codziennie.

💔28.03.2024

⏸️30.09.2024 🥹🙏🌈
    🩺21.10.2023 - ❤️
    🩺29.10.2024 - 1,93 cm 🦐🥹
‹‹ 1572 1573 1574 1575 1576 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ