Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
elektro96 wrote:A co do tematu floradixu - czy to że tam jest niemetylowana forma B12 to kiepsko? Przy mojej mutacji stwierdzonej raczej nie powinnam go brać?
elektro96 lubi tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
🩺 23.11. III prenatalne
-
Dziewczyny, przychodzę tylko z takim komunikatem..😮😬
https://www.gov.pl/web/gis/ostrzezenie-publiczne-dotyczace-zywnosci-wycofanie-jednej-partii-piwa-zywiec-jasne-pelne-ze-wzgledu-na-oznakowanie-wprowadzajace-konsumenta-w-blad -
Cześć dziewczyny, piszę ze szpitala badanie połówkowe a potem zwykła rutynową wizyta zamieniły się w pobyt szpitalny. Niestety ten dzień zaczął się dla mnie nerwowo i taki pozostał do końca.
Najpierw wizyty po przesuwane co najmniej o godzinę. I jak prenatalne wyszło ok to miało być z górki, niestety na wizycie powiedziałam o moim bolącym już żylaku i że się powiększył ( mam go od kąd pamietam) I niestety nie zdawałam sobie sprawy że może to być coś poważnego. Dostałam skierowanie i zaczeło się chodzenie od gabinetu do gabinetu aż w końcuvtafiłam na badanie dopiero, tam stwierdzili że zakrzepicy brak, ale żyła anatomicznie dziwna I operacyjna po ciąży. Tak oto leżę sobie na oddziale do juta bo dziś się już nic nie da załatwić07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne -
Malinowysorbet wrote:Cześć dziewczyny ❤️
Jestem juz w domu. Jak dobrze jest się zdrzemnąć obok męża 😊 przez cały szpital przeszłam bez żadnych emocji i w sumie się cieszę, przynajmniej trzymałam się kupy. Wyniki badań za miesiąc, oby to nie było nic powaznego🙏
Notsobadd wyślę zaproszenie i jak mogę prosić to dodaj mnie do grupki 😊
Mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku, powoli wrócę na forum bo bez was się nie da🤭 ale wiadomo co do staran na razie stop 🍀Malinowysorbet, Zbuntowana lubią tę wiadomość
07.2016 cp zakończona laparoskopowo
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
Eniana wrote:Cześć dziewczyny, piszę ze szpitala badanie połówkowe a potem zwykła rutynową wizyta zamieniły się w pobyt szpitalny. Niestety ten dzień zaczął się dla mnie nerwowo i taki pozostał do końca.
Najpierw wizyty po przesuwane co najmniej o godzinę. I jak prenatalne wyszło ok to miało być z górki, niestety na wizycie powiedziałam o moim bolącym już żylaku i że się powiększył ( mam go od kąd pamietam) I niestety nie zdawałam sobie sprawy że może to być coś poważnego. Dostałam skierowanie i zaczeło się chodzenie od gabinetu do gabinetu aż w końcuvtafiłam na badanie dopiero, tam stwierdzili że zakrzepicy brak, ale żyła anatomicznie dziwna I operacyjna po ciąży. Tak oto leżę sobie na oddziale do juta bo dziś się już nic nie da załatwić
Czy bierzesz leki przeciwzakrzepowe?👩🏻 28 | 👨🏻 29
📆 08/2023 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 8 tc 💔
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Zaczarowan wrote:Dziewczyny, przychodzę tylko z takim komunikatem..😮😬
https://www.gov.pl/web/gis/ostrzezenie-publiczne-dotyczace-zywnosci-wycofanie-jednej-partii-piwa-zywiec-jasne-pelne-ze-wzgledu-na-oznakowanie-wprowadzajace-konsumenta-w-bladZaczarowan lubi tę wiadomość
💔28.03.2024
⏸️30.09.2024 🥹🙏🌈
🩺21.10.2023 - ❤️
🩺29.10.2024 - 1,93 cm 🦐🥹 -
nick nieaktualny
-
Malinowysorbet wrote:Cześć dziewczyny ❤️
Jestem juz w domu. Jak dobrze jest się zdrzemnąć obok męża 😊 przez cały szpital przeszłam bez żadnych emocji i w sumie się cieszę, przynajmniej trzymałam się kupy. Wyniki badań za miesiąc, oby to nie było nic powaznego🙏
Notsobadd wyślę zaproszenie i jak mogę prosić to dodaj mnie do grupki 😊
Mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku, powoli wrócę na forum bo bez was się nie da🤭 ale wiadomo co do staran na razie stop 🍀
Sorbecik, jak dobrze że jesteś ❤️ Jesteś dzielna, odpoczywaj kochana i wracaj do sił ❤️Malinowysorbet, Zbuntowana lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Eniana wrote:Cześć dziewczyny, piszę ze szpitala badanie połówkowe a potem zwykła rutynową wizyta zamieniły się w pobyt szpitalny. Niestety ten dzień zaczął się dla mnie nerwowo i taki pozostał do końca.
Najpierw wizyty po przesuwane co najmniej o godzinę. I jak prenatalne wyszło ok to miało być z górki, niestety na wizycie powiedziałam o moim bolącym już żylaku i że się powiększył ( mam go od kąd pamietam) I niestety nie zdawałam sobie sprawy że może to być coś poważnego. Dostałam skierowanie i zaczeło się chodzenie od gabinetu do gabinetu aż w końcuvtafiłam na badanie dopiero, tam stwierdzili że zakrzepicy brak, ale żyła anatomicznie dziwna I operacyjna po ciąży. Tak oto leżę sobie na oddziale do juta bo dziś się już nic nie da załatwić
O kurde, mam nadzieję, że to nie jest nic poważnego👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20 -
O Boże.. Brakuje mi słów.. Dobrze, że jesteś w szpitalu, bezpieczna. Trzymaj się tam jakoś 🫂🫂 😘 najważniejsze, że z maleństwem wszystko dobrze..Eniana lubi tę wiadomość
-
Trzymaj się i spróbuj nie denerwować na zapas 🫂Eniana lubi tę wiadomość
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Weronka wrote:Czy bierzesz leki przeciwzakrzepowe?
Zbuntowana, Weronka lubią tę wiadomość
07.2016 cp zakończona laparoskopowo
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
Suzie wrote:O kurde, mam nadzieję, że to nie jest nic poważnego07.2016 cp zakończona laparoskopowo
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
Zaczarowan wrote:O Boże.. Brakuje mi słów.. Dobrze, że jesteś w szpitalu, bezpieczna. Trzymaj się tam jakoś 🫂🫂 😘 najważniejsze, że z maleństwem wszystko dobrze..07.2016 cp zakończona laparoskopowo
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
Eniana, jejku... Co planują lekarze z tym zylakiem? Zostawili Cię na obserwację tylko, jakieś leki dodatkowe wdrożą?"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
-
Eniana wrote:Na szczęście nie dla dziecka. Idą upały a ja w skarpetach przeciwzakrzepowych będę chodzić
Chociaż tyle... A może upały się rozmyśla i odejdą👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20 -
Eniana, kurczę, przykro mi mimo wszystko to chyba dobrze, że dmuchają na zimne…
Eniana lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Moje miasto postanowiło w godzinach szczytu zrobić ruch wahadłowy na jednej z większych ulic🙄którą wracam do domu. Jazda inną ulicą jeszcze bardziej mnie wkur... jutro jadę na rowerze, bo to samo ma być.
Współczuję osobom z większych miast niż moja popierdóła, wybuchłabym gdybym miała tak codziennie.💔28.03.2024
⏸️30.09.2024 🥹🙏🌈
🩺21.10.2023 - ❤️
🩺29.10.2024 - 1,93 cm 🦐🥹