Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
@Eniana przykro mi ze musiałaś trafić do szpitala. Będę trzymać kciuki, żebyś szybko mogła wrócić do domu 🤞🍀
@notsobadd wyslalam wiadomosc:)Eniana lubi tę wiadomość
▪︎MTHFR C677T (hetero)
▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
•Badanie nasienia-ok
03.2024 💔
07.2024💔
,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸 -
Malinowysorbet wrote:Cześć dziewczyny ❤️
Jestem juz w domu. Jak dobrze jest się zdrzemnąć obok męża 😊 przez cały szpital przeszłam bez żadnych emocji i w sumie się cieszę, przynajmniej trzymałam się kupy. Wyniki badań za miesiąc, oby to nie było nic powaznego🙏
Notsobadd wyślę zaproszenie i jak mogę prosić to dodaj mnie do grupki 😊
Mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku, powoli wrócę na forum bo bez was się nie da🤭 ale wiadomo co do staran na razie stop 🍀Malinowysorbet lubi tę wiadomość
-
Sorbeciku dobrze, że jesteś 😘
Eniana ✊🏻✊🏻 dobrze, że z makuszkiem ok, oby wszystko w szpitalu sprawdzili ✊🏻
Malinowysorbet, Eniana, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG + wizyta
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Eniana wrote:Cześć dziewczyny, piszę ze szpitala badanie połówkowe a potem zwykła rutynową wizyta zamieniły się w pobyt szpitalny. Niestety ten dzień zaczął się dla mnie nerwowo i taki pozostał do końca.
Najpierw wizyty po przesuwane co najmniej o godzinę. I jak prenatalne wyszło ok to miało być z górki, niestety na wizycie powiedziałam o moim bolącym już żylaku i że się powiększył ( mam go od kąd pamietam) I niestety nie zdawałam sobie sprawy że może to być coś poważnego. Dostałam skierowanie i zaczeło się chodzenie od gabinetu do gabinetu aż w końcuvtafiłam na badanie dopiero, tam stwierdzili że zakrzepicy brak, ale żyła anatomicznie dziwna I operacyjna po ciąży. Tak oto leżę sobie na oddziale do juta bo dziś się już nic nie da załatwićEniana lubi tę wiadomość
-
Byłam na drzemce po tym moim nocnym alarmie u śniło mi się, że robiłam ciasto 😀
No i bede zaraz robić Brownie z czerwonej fasoli 😄 Takie można jeść bez skrupułów 😁
I ten endokrynolog mi odpisał z receptą na
Glucophage XR 500
Jedna tabl wieczorem po kolacji
To mała dawka ogólnie, ale nie miałam niewiadomo jak złych wyników, to pewnie dlatego.
Znacie ten lek ? Jakieś rady ? 😜Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
@Malinowysorbet - fajnie, że jesteś 🥰
Malinowysorbet, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Majlen wrote:Byłam na drzemce po tym moim nocnym alarmie u śniło mi się, że robiłam ciasto 😀
No i bede zaraz robić Brownie z czerwonej fasoli 😄 Takie można jeść bez skrupułów 😁
Glucophage XR 500
To mała dawka ogólnie, ale nie miałam niewiadomo jak złych wyników, to pewnie dlatego.
Znacie ten lek ? Jakieś rady ? 😜
Nie znam ale ta nazwa glucophage bardzo często się przewija na wątkach czyli raczej lek znany.PCOS, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️krew 2-5dc oddana
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
ellevv wrote:Nie znam ale ta nazwa glucophage bardzo często się przewija na wątkach czyli raczej lek znany.Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Speranza :) wrote:Eniana, jejku... Co planują lekarze z tym zylakiem? Zostawili Cię na obserwację tylko, jakieś leki dodatkowe wdrożą?07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne -
Paima wrote:Ojej, współczuję 😔
Ale zostawili Cię na obserwację czy mają w planach jutro jakieś badania?
Trzymajcie się dzielnie ❤️07.2016 cp zakończona laparoskopowo
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
Majlen wrote:Byłam na drzemce po tym moim nocnym alarmie u śniło mi się, że robiłam ciasto 😀
Glucophage XR 500
A ten lek bierze moja współlokatorka z sali więc chyba jest ok
07.2016 cp zakończona laparoskopowo
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
Glucophage XR 500
Ja biorę👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20 -
Eniana wrote:Zrobili usg doplera i wyszło że nie ma zakrzepicy, ale żylak operacyjny po ciąży bo jest dziwnie zbudowane to naczynie u mnie i będzie coraz gorzej. Będę musiała w takich pończochach chodzić jak babcia.
O rety... Współczuję Ci Enianka, ale najważniejsze że dzidziuś zdrowy. Zabieg zrobisz po ciąży, a pończochy babcine czy nie, ważne żeby działały i Ci pomogły. Trzymaj się tam w szpitalu, bo to nic przyjemnego 😘elektro96, Eniana, Prezesoowa lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Suzie wrote:Ja bioręStarania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Eniana wrote:Zrobili usg doplera i wyszło że nie ma zakrzepicy, ale żylak operacyjny po ciąży bo jest dziwnie zbudowane to naczynie u mnie i będzie coraz gorzej. Będę musiała w takich pończochach chodzić jak babcia.
Te pończochy z jednej strony dobra sprawa ale z drugiej strony słabo. Mój tato takie ma.. kiedyś miał rajstopy, potem podkolanówki a teraz nosi takie podkolanówki bez palców. Podobno strasznie ciężko je się ubiera 😵💫 z tego co tak kojarze to już kilka razy mu żyły wycinali ale nie przez te skarpetki haha bo właśnie miał/ma jakieś problemy z żyłami i rany samoistnie się otwierały/otwierają na nogach.
Najważniejsze że dbają o Ciebie ❤️ a ewentualnie jakieś czaszki lub tęcze domalujesz na tych skarpetach 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca, 20:58
PCOS, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️krew 2-5dc oddana
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Majlen wrote:Też taką dawkę?
Zaczynałam od 500 właśnie, teraz 750 a potem mam skończyć na 1000, ale ja to mam przez te moja insulinę👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20