Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Wątek miesięczny rzeczywiście jest specyficzny. Właśnie tam zajrzałam i jedna laska drugiej napisała, że jest zdrowa, bo Hashimoto to jest nic...
Nineq lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Także ten, jakby któraś miała, to się czujcie super zdrowe 😅
Katsue, Zbuntowana lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza :) wrote:Wątek miesięczny rzeczywiście jest specyficzny. Właśnie tam zajrzałam i jedna laska drugiej napisała, że jest zdrowa, bo Hashimoto to jest nic...
ellevv, Zbuntowana, Prezesoowa lubią tę wiadomość
💔28.03.2024
⏸️30.09.2024 🥹🙏🌈
🩺21.10.2023 - ❤️
🩺29.10.2024 - 1,93 cm 🦐🥹 -
Nineq wrote:Największy "płaczek" poprzedniego miesiąca chyba🙃
Taaa, czytałam... Mój ból jest większy niż Twój.Katsue, Zbuntowana, Prezesoowa lubią tę wiadomość
Poważnie??? 🤣PCOS, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️krew 2-5dc oddana
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Speranza :) wrote:Wątek miesięczny rzeczywiście jest specyficzny. Właśnie tam zajrzałam i jedna laska drugiej napisała, że jest zdrowa, bo Hashimoto to jest nic...
Wut👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20 -
Eniana wrote:Zrobili usg doplera i wyszło że nie ma zakrzepicy, ale żylak operacyjny po ciąży bo jest dziwnie zbudowane to naczynie u mnie i będzie coraz gorzej. Będę musiała w takich pończochach chodzić jak babcia.
Przykro mi że lezysz w szpitalu. Ja też mam żylaka na nodze i jest to okropne. Miałam go operowac ale nie można latac potem miesiąc i nie mam co zrobić... masz clexane?
Pończochy uciskowe cholernie nie wygodne ale pachną ładnie 🤭 nosiłam i rodziłam w nich.🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
Ps. Eniana.. kontrolujcie u gina czy nie robią Ci sie żylaki warg sromowych... mi sie zrobił dopiero w drugiej ciąży pod koniec.. dobrze że nie urósł za bardzo to mogłam rodzić naturalnie ....
Eniana lubi tę wiadomość
🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
Eniana wrote:Cześć dziewczyny, piszę ze szpitala badanie połówkowe a potem zwykła rutynową wizyta zamieniły się w pobyt szpitalny. Niestety ten dzień zaczął się dla mnie nerwowo i taki pozostał do końca.
Najpierw wizyty po przesuwane co najmniej o godzinę. I jak prenatalne wyszło ok to miało być z górki, niestety na wizycie powiedziałam o moim bolącym już żylaku i że się powiększył ( mam go od kąd pamietam) I niestety nie zdawałam sobie sprawy że może to być coś poważnego. Dostałam skierowanie i zaczeło się chodzenie od gabinetu do gabinetu aż w końcuvtafiłam na badanie dopiero, tam stwierdzili że zakrzepicy brak, ale żyła anatomicznie dziwna I operacyjna po ciąży. Tak oto leżę sobie na oddziale do juta bo dziś się już nic nie da załatwićEniana lubi tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Dziwne te wątki miesięczne się zrobiły ... u nas jest najlepiej🥰😘😘😘😘🤩
elektro96, Suzie, Prezesoowa lubią tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Zbuntowana wrote:Dziwne te wątki miesięczne się zrobiły ... u nas jest najlepiej🥰😘😘😘😘🤩
Dropsik, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
I wczesne dzień dobry 😊
Wczoraj zrobiłam to brownie, ale nie jedliśmy, bo późno wyszło z pieca i zanim osiadło i wystygło to...⏳️
Dziś będzie testowanie, myślałam, też żeby zrobić polewę z masła, kakao i erytrytolu, tak wiecie, wszystko razem rozpuścić, udawana czekolada 😜pomyślę coś.
Miłego dnia życzę :*
Oby bez żadnego trolla dziś!!
I kciuki dla potrzebujących 💗Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca, 04:40
Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
nick nieaktualny
-
Majlen wrote:I wczesne dzień dobry 😊
Wczoraj zrobiłam to brownie, ale nie jedliśmy, bo późno wyszło z pieca i zanim osiadło i wystygło to...⏳️
Dziś będzie testowanie, myślałam, też żeby zrobić polewę z masła, kakao i erytrytolu, tak wiecie, wszystko razem rozpuścić, udawana czekolada 😜pomyślę coś.
Miłego dnia życzę :*
Oby bez żadnego trolla dziś!!
I kciuki dla potrzebujących 💗
Z tego co wiem to trochę gorzkiej czekolady można zjeść. Ja do Brownie taka polewę zrobiłamMajlen lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20 -
PaulaG wrote:Ps. Eniana.. kontrolujcie u gina czy nie robią Ci sie żylaki warg sromowych... mi sie zrobił dopiero w drugiej ciąży pod koniec.. dobrze że nie urósł za bardzo to mogłam rodzić naturalnie ....07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne -
Eniana wrote:Tak, od początku ciąży neoparin 0.6 i Acard 150. I dlatego też dziwne że ten żylak tak się powiększył. Jednak wolała dmuchać na zimne i wszytsko sprawdzić.
Kurcze, myślałam, że przy stosowaniu leków przeciwzakrzepowych szansa na jakieś zdarzenia związane z krzepliwością krwi jest malutka, a tu proszę...
Ja jestem na Neoparin 0,4 i Acard 150 i w sumie teraz nie wiem, czy to nie za mało. Co prawda na ten moment nie mam żylaków ani nie zdarzyły mi się w życiu żadne zatory, ale jednak trombofilia potwierdzona.
Człowiek chyba nawet biorąc leki nie będzie do końca spokojny. 😐👩🏻 28 | 👨🏻 29
📆 08/2023 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 8 tc 💔
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
CoffeeDream wrote:Apropo ferrytyny/żelaza - właśnie dostałam wyniki z Allergen jak na wspomnienie. Robiłam badanie kompleksowe od pasożytów oraz dodatkowo helicobacter. Z tego wszystkiego wyszło mi, że mam Lamblie jelitową.
Nie wiem tylko co teraz z tym zrobić 🤔
Edit: to by tłumaczyło moje ostatnie wzdęcia czy bóle brzucha.
Z jednej strony dobrze, że coś wyszło, bo może to być Wasz puzzelek, którego "brakowało" 🤞
Jak się z tym czujesz? Jaki teraz masz plan?Zbuntowana lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Eniana wrote:Cześć dziewczyny, piszę ze szpitala badanie połówkowe a potem zwykła rutynową wizyta zamieniły się w pobyt szpitalny. Niestety ten dzień zaczął się dla mnie nerwowo i taki pozostał do końca.
Najpierw wizyty po przesuwane co najmniej o godzinę. I jak prenatalne wyszło ok to miało być z górki, niestety na wizycie powiedziałam o moim bolącym już żylaku i że się powiększył ( mam go od kąd pamietam) I niestety nie zdawałam sobie sprawy że może to być coś poważnego. Dostałam skierowanie i zaczeło się chodzenie od gabinetu do gabinetu aż w końcuvtafiłam na badanie dopiero, tam stwierdzili że zakrzepicy brak, ale żyła anatomicznie dziwna I operacyjna po ciąży. Tak oto leżę sobie na oddziale do juta bo dziś się już nic nie da załatwić
Bardzo mi przykro dobrze, że udało się wyłapać tak szybko.. Pończoch na gorącu współczuję, ale moja mama je nosi i to jej bardzo pomaga. Dawaj nam znać jak kolejne kroki 🤞
A masz może dla spragnionych ciotek jakieś foto bobasa?Zbuntowana lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Dobrego dnia dziewczyny! 😊
Katsue powodzenia na badaniach!Katsue, Zbuntowana lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"