X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2024, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Z tego co zauważyłam po znajomych to przy mieszkaniach w „starszych” blokach ten czynsz potrafi być nawet dwukrotnie wyższy niż w nowych blokach.
    Z czego to wynika? Jakaś większa potrzeba „modernizacji” i większy fundusz remontowy? 🤨

Koleżanka mieszka od 2 lat w nowym bloku, prosto od dewelopera, czynsz ok 500 zl (45m). Druga znajoma w starym bloku, też niecałe 50m i czynsz prawie 1000 zł…

To zależy przede wszystkim od tego czy mieszkanie jest zarządzane przez spółdzielnię czy przez wspólnotę (mniejszy czynsz, a właściwie brak czynszu, a opłaty administracyjne). No i u mnie w mieście jest tak, że czym większa spółdzielnia tym wyższy czynsz, a przecież czym większa spółdzielnia tym więcej członków spółdzielni, żeby rozłożyć koszty stałe. No ale nie. Trzeba zrobić radę nadzorczą na 64 osoby, które za nic dostają 3 tysie na rękę miesięcznie :P i za to się płaci w spółdzielni m.in.

Speranza :) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2024, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Czasami tak jest, bo często w nowym budownictwie też te wspólnoty mają mniejszą stawkę na fundusz remontowy.

Ale przykładowo mieszkanie w nowym bloku 700 tys mieszkanie w starym bloku 300 tys za ten sam metraż 🙈

Serio? To u nas jest na odwrót :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2024, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 17:44

• NiedoszlaWielodzietna Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2024, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Notsobad widzę, że mamy takie same mutacje. No ja wyprosiłam o heparynę, ale nic to nie dało. Tzn na Acardzie i heparynie miałam dwa biochemy - najkrotsze z moich ciąż. Wcześniejsze dwa poronienia były późniejsze.

Poszłam do lekarza i powiedziałam, że nie chce już leków. Teraz znowu próbuje bez wspomagania. nie było bezpośredniego wskazania u mnie poza tymi mutacjami hetero.

Teraz lecę na samych witaminach :) I mam nadzieję że w końcu się uda.

Dziewczyny potrzebuje odpocząć od tematów staraniowych, wrócę do Was za jakiś czas. Teraz jestem na wakacjach więc wyłączam się :)

Start starań: Czerwiec 2023

4 x 💔

W domu 2 zdrowych dzieci :)
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2024, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:
    Dziewczyny potrzebuje odpocząć od tematów staraniowych, wrócę do Was za jakiś czas. Teraz jestem na wakacjach więc wyłączam się :)

Udanego wypoczynku! 💚🌸

Zbuntowana, NiedoszlaWielodzietna lubią tę wiadomość

• Majlen Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2024, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Ja też nie... Nie ma nas w domu od 6:40 do 18:00 (minimum). Fakt, że mamy lodówkę i jeszcze dodatkową zamrażarkę, która jest dość stara, więc nie-energooszczędna, ale mamy ją już jakiś czas i wyrównanie nigdy nie było, aż takie - max. 50 zł. Nie używamy żadnych dodatkowych sprzętów, rzadko nawet telewizor. Jedynie mąż korzysta z laptopa, ale to max 2 godziny. No dramat ogólnie :P
    I my dlatego po kupnie mieszkania, wybraliśmy sobie bez prognozowania, a sami co miesiąc podajemy stan licznika.
    W poprzednim mieszkaniu właściciel miał właśnie prognozowanie i tam naliczali nam kosmiczne kwoty, gdzie to mieszkanie miało 35m2, my we dwójkę tylko, sprzęty takie standardowe tv,lodówka, czajnik, bojler, suszarka, a też nas nie było po całych dniach..a tu nagle co pół roku niedopłata 300,400zł i rachunki co miesiąc po ok 200-230zl 😅
    I doliczali nam jakieś niepotrzebne opłaty .
    Teraz mamy mieszkanie 2xwieksze, dużo więcej sprzętu i płacimy co 2 miesiące 240zł 😀
    Oszuści Oszuści 🤑

Prezesoowa lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka od marca 2024 🩷

♀️28 ♂️33

- po odstawieniu AH (8lat) brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna

Cykle z owulacją od 09.2024.
    Od 10.2014 przebyte 3 stymulowane cykle Lamettą, w każdym cyklu po 2 pęcherzyki, ale niestety nie udane.

➡️14.01.2025 - Drożność sono-hsg

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2024, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwięcej to mają że wszystkie opłaty w prądzie przesyłowe...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2024, 17:14

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2024, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w sierpniu. Pierwszy sierpniowy post zaczynam od życzeń! Notsobad wszystkiego dobrego! Niech ci się spełnią wszystkie twoje marzenia! Dużo uśmiechu, pomyślności z męża i żeby żywioł był już łaskawy. 🎂

notsobadd, Dropsik lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌problemy z tarczycą po zajściu w ciążę
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml

📆 Kalendarz wizyt
    13/01 - cytologia i badania do endokrynologa
    14/01 - endokrynolog
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2024, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Dzień dobry w sierpniu. Pierwszy sierpniowy post zaczynam od życzeń! Notsobad wszystkiego dobrego! Niech ci się spełnią wszystkie twoje marzenia! Dużo uśmiechu, pomyślności z męża i żeby żywioł był już łaskawy. 🎂
    To i ja dołączę do życzeń.
    Spełnienia wszystkich marzeń bez przeciwności losu 🎉

notsobadd lubi tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2024, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny😊

Notsobadd promyczku Ty mój 💓 wszystkiego najlepszego i najpiękniejszego! Spełnienia marzeń, spokoju wewnętrznego i jak najwięcej pięknych chwil - zwłaszcza dzisiaj w Twoje święto 😘❤️😘

notsobadd lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"

Wysłany: 1 sierpnia 2024, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dla nas wszystkich 😊 niech dzisiaj będą same dobre informacje. U mnie znowu czarno-brazowa krew, więc muszę jakoś dotrwać do wizyty. Chciałabym żeby ta krew wreszcie się skończyła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2024, 06:47

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2024, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie, Nineq, Speranza bardzo Wam dziękuję, kochane 🥹🫶🏻

@Speranza, to musi być ciężkie dla Ciebie :(. Ale dobrze, że znasz przyczynę takiego stanu i, że jesteś zaopiekowana. Oby w końcu się skończyło 🥹🤞🏻

Speranza :), Nineq lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻

Wysłany: 1 sierpnia 2024, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Notsobadd jak dzisiaj spędzisz urodziny? Jakie plany? 😘

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2024, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Notsobadd jak dzisiaj spędzisz urodziny? Jakie plany? 😘

W pracy 😂 żadnych planów w sumie. Mąż pracuje do późna, a ja nikogo nie zapraszam w tym roku, bo nie chce mi się latać wokół gości 🤭 Spędzę ten dzień po swojemu 🤪

Katsue, Prezesoowa, Dropsik, Speranza :), elektro96, Malinowysorbet, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻

Wysłany: 1 sierpnia 2024, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    W pracy 😂 żadnych planów w sumie. Mąż pracuje do późna, a ja nikogo nie zapraszam w tym roku, bo nie chce mi się latać wokół gości 🤭 Spędzę ten dzień po swojemu 🤪

Po swojemu brzmi bardzo dobrze 😘

• Suzie Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2024, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dla nas wszystkich 😊 niech dzisiaj będą same dobre informacje. U mnie znowu czarno-brazowa krew, więc muszę jakoś dotrwać do wizyty. Chciałabym żeby ta krew wreszcie się skończyła.

Jak ciemna to raczej stara. Będziemy z Tobą tamn❤️

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    14/01 - endokrynolog
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2024, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, możecie pospać, do Speranzy jedziemy dopiero na 12 ❤️

Dropsik, Speranza :), Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    14/01 - endokrynolog
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2024, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Notsobadd - wszystkiego, co najlepsze Kochana <3

Widziałam, że dziś zajęty dzień mamy - Suzie rządzisz pociągiem :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2024, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Czarna krew to też jest stara! Czekamy do 12 z Tobą :) są opóźnienia u Twojego lekarza?

Mam nadzieję, że już będzie po tym krwiaku na wizycie 🤞

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2024, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Notsobadd, wszystkiego najpiękniejszego 🥳🥳

Speranza, będziemy pod gabinetem!

Katuse, czekamy na wieści od nowego lekarza 🤞🤞

Suzie, Ciebie podglądać też będziemy 🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2024, 07:53

‹‹ 1581 1582 1583 1584 1585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ