Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Z tego co zauważyłam po znajomych to przy mieszkaniach w „starszych” blokach ten czynsz potrafi być nawet dwukrotnie wyższy niż w nowych blokach.
    Z czego to wynika? Jakaś większa potrzeba „modernizacji” i większy fundusz remontowy? 🤨

Koleżanka mieszka od 2 lat w nowym bloku, prosto od dewelopera, czynsz ok 500 zl (45m). Druga znajoma w starym bloku, też niecałe 50m i czynsz prawie 1000 zł…

To zależy przede wszystkim od tego czy mieszkanie jest zarządzane przez spółdzielnię czy przez wspólnotę (mniejszy czynsz, a właściwie brak czynszu, a opłaty administracyjne). No i u mnie w mieście jest tak, że czym większa spółdzielnia tym wyższy czynsz, a przecież czym większa spółdzielnia tym więcej członków spółdzielni, żeby rozłożyć koszty stałe. No ale nie. Trzeba zrobić radę nadzorczą na 64 osoby, które za nic dostają 3 tysie na rękę miesięcznie :P i za to się płaci w spółdzielni m.in.

Speranza :) lubi tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Czasami tak jest, bo często w nowym budownictwie też te wspólnoty mają mniejszą stawkę na fundusz remontowy.

Ale przykładowo mieszkanie w nowym bloku 700 tys mieszkanie w starym bloku 300 tys za ten sam metraż 🙈

Serio? To u nas jest na odwrót :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września, 17:44

• NiedoszlaWielodzietna Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Notsobad widzę, że mamy takie same mutacje. No ja wyprosiłam o heparynę, ale nic to nie dało. Tzn na Acardzie i heparynie miałam dwa biochemy - najkrotsze z moich ciąż. Wcześniejsze dwa poronienia były późniejsze.

Poszłam do lekarza i powiedziałam, że nie chce już leków. Teraz znowu próbuje bez wspomagania. nie było bezpośredniego wskazania u mnie poza tymi mutacjami hetero.

Teraz lecę na samych witaminach :) I mam nadzieję że w końcu się uda.

Dziewczyny potrzebuje odpocząć od tematów staraniowych, wrócę do Was za jakiś czas. Teraz jestem na wakacjach więc wyłączam się :)

Start starań: Czerwiec 2023

4 x 💔

W domu 2 zdrowych dzieci :)
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:
    Dziewczyny potrzebuje odpocząć od tematów staraniowych, wrócę do Was za jakiś czas. Teraz jestem na wakacjach więc wyłączam się :)

Udanego wypoczynku! 💚🌸

Zbuntowana, NiedoszlaWielodzietna lubią tę wiadomość

🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
    Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Ja też nie... Nie ma nas w domu od 6:40 do 18:00 (minimum). Fakt, że mamy lodówkę i jeszcze dodatkową zamrażarkę, która jest dość stara, więc nie-energooszczędna, ale mamy ją już jakiś czas i wyrównanie nigdy nie było, aż takie - max. 50 zł. Nie używamy żadnych dodatkowych sprzętów, rzadko nawet telewizor. Jedynie mąż korzysta z laptopa, ale to max 2 godziny. No dramat ogólnie :P
    I my dlatego po kupnie mieszkania, wybraliśmy sobie bez prognozowania, a sami co miesiąc podajemy stan licznika.
    W poprzednim mieszkaniu właściciel miał właśnie prognozowanie i tam naliczali nam kosmiczne kwoty, gdzie to mieszkanie miało 35m2, my we dwójkę tylko, sprzęty takie standardowe tv,lodówka, czajnik, bojler, suszarka, a też nas nie było po całych dniach..a tu nagle co pół roku niedopłata 300,400zł i rachunki co miesiąc po ok 200-230zl 😅
    I doliczali nam jakieś niepotrzebne opłaty .
    Teraz mamy mieszkanie 2xwieksze, dużo więcej sprzętu i płacimy co 2 miesiące 240zł 😀
    Oszuści Oszuści 🤑

Prezesoowa lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwięcej to mają że wszystkie opłaty w prądzie przesyłowe...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca, 17:14

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w sierpniu. Pierwszy sierpniowy post zaczynam od życzeń! Notsobad wszystkiego dobrego! Niech ci się spełnią wszystkie twoje marzenia! Dużo uśmiechu, pomyślności z męża i żeby żywioł był już łaskawy. 🎂

notsobadd, Dropsik lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą

🩸5/11
    🥚🔜

📆 Kalendarz wizyt
    20/11 - monitoring, 14.20
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Dzień dobry w sierpniu. Pierwszy sierpniowy post zaczynam od życzeń! Notsobad wszystkiego dobrego! Niech ci się spełnią wszystkie twoje marzenia! Dużo uśmiechu, pomyślności z męża i żeby żywioł był już łaskawy. 🎂
    To i ja dołączę do życzeń.
    Spełnienia wszystkich marzeń bez przeciwności losu 🎉

notsobadd lubi tę wiadomość

💔28.03.2024

⏸️30.09.2024 🥹🙏🌈
    🩺21.10.2023 - ❤️
    🩺29.10.2024 - 1,93 cm 🦐🥹
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny😊

Notsobadd promyczku Ty mój 💓 wszystkiego najlepszego i najpiękniejszego! Spełnienia marzeń, spokoju wewnętrznego i jak najwięcej pięknych chwil - zwłaszcza dzisiaj w Twoje święto 😘❤️😘

notsobadd lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"

Wysłany: 1 sierpnia, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dla nas wszystkich 😊 niech dzisiaj będą same dobre informacje. U mnie znowu czarno-brazowa krew, więc muszę jakoś dotrwać do wizyty. Chciałabym żeby ta krew wreszcie się skończyła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia, 06:47

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie, Nineq, Speranza bardzo Wam dziękuję, kochane 🥹🫶🏻

@Speranza, to musi być ciężkie dla Ciebie :(. Ale dobrze, że znasz przyczynę takiego stanu i, że jesteś zaopiekowana. Oby w końcu się skończyło 🥹🤞🏻

Speranza :), Nineq lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Wysłany: 1 sierpnia, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Notsobadd jak dzisiaj spędzisz urodziny? Jakie plany? 😘

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Notsobadd jak dzisiaj spędzisz urodziny? Jakie plany? 😘

W pracy 😂 żadnych planów w sumie. Mąż pracuje do późna, a ja nikogo nie zapraszam w tym roku, bo nie chce mi się latać wokół gości 🤭 Spędzę ten dzień po swojemu 🤪

Katsue, Prezesoowa, Dropsik, Speranza :), elektro96, Malinowysorbet, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Wysłany: 1 sierpnia, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    W pracy 😂 żadnych planów w sumie. Mąż pracuje do późna, a ja nikogo nie zapraszam w tym roku, bo nie chce mi się latać wokół gości 🤭 Spędzę ten dzień po swojemu 🤪

Po swojemu brzmi bardzo dobrze 😘

• Suzie Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dla nas wszystkich 😊 niech dzisiaj będą same dobre informacje. U mnie znowu czarno-brazowa krew, więc muszę jakoś dotrwać do wizyty. Chciałabym żeby ta krew wreszcie się skończyła.

Jak ciemna to raczej stara. Będziemy z Tobą tamn❤️

👩29👨30
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ✅ obydwa jajowody drożne

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

💊11/2024 - 4cs z Lamettą

🩸5/11
    🥚🔜

📆 Kalendarz wizyt
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, możecie pospać, do Speranzy jedziemy dopiero na 12 ❤️

Dropsik, Speranza :), Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

💊11/2024 - 4cs z Lamettą

🩸5/11
    🥚🔜

📆 Kalendarz wizyt
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Notsobadd - wszystkiego, co najlepsze Kochana <3

Widziałam, że dziś zajęty dzień mamy - Suzie rządzisz pociągiem :D

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Czarna krew to też jest stara! Czekamy do 12 z Tobą :) są opóźnienia u Twojego lekarza?

Mam nadzieję, że już będzie po tym krwiaku na wizycie 🤞

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Notsobadd, wszystkiego najpiękniejszego 🥳🥳

Speranza, będziemy pod gabinetem!

Katuse, czekamy na wieści od nowego lekarza 🤞🤞

Suzie, Ciebie podglądać też będziemy 🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia, 07:53

‹‹ 1581 1582 1583 1584 1585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ