Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
notsobadd wrote:Z tego co zauważyłam po znajomych to przy mieszkaniach w „starszych” blokach ten czynsz potrafi być nawet dwukrotnie wyższy niż w nowych blokach.
Z czego to wynika? Jakaś większa potrzeba „modernizacji” i większy fundusz remontowy? 🤨
Koleżanka mieszka od 2 lat w nowym bloku, prosto od dewelopera, czynsz ok 500 zl (45m). Druga znajoma w starym bloku, też niecałe 50m i czynsz prawie 1000 zł…
To zależy przede wszystkim od tego czy mieszkanie jest zarządzane przez spółdzielnię czy przez wspólnotę (mniejszy czynsz, a właściwie brak czynszu, a opłaty administracyjne). No i u mnie w mieście jest tak, że czym większa spółdzielnia tym wyższy czynsz, a przecież czym większa spółdzielnia tym więcej członków spółdzielni, żeby rozłożyć koszty stałe. No ale nie. Trzeba zrobić radę nadzorczą na 64 osoby, które za nic dostają 3 tysie na rękę miesięcznie i za to się płaci w spółdzielni m.in.Speranza :) lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Liyss🧚🏻 wrote:Czasami tak jest, bo często w nowym budownictwie też te wspólnoty mają mniejszą stawkę na fundusz remontowy.
Ale przykładowo mieszkanie w nowym bloku 700 tys mieszkanie w starym bloku 300 tys za ten sam metraż 🙈
Serio? To u nas jest na odwrótWhen life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny,
Notsobad widzę, że mamy takie same mutacje. No ja wyprosiłam o heparynę, ale nic to nie dało. Tzn na Acardzie i heparynie miałam dwa biochemy - najkrotsze z moich ciąż. Wcześniejsze dwa poronienia były późniejsze.
Poszłam do lekarza i powiedziałam, że nie chce już leków. Teraz znowu próbuje bez wspomagania. nie było bezpośredniego wskazania u mnie poza tymi mutacjami hetero.
Teraz lecę na samych witaminach I mam nadzieję że w końcu się uda.
Dziewczyny potrzebuje odpocząć od tematów staraniowych, wrócę do Was za jakiś czas. Teraz jestem na wakacjach więc wyłączam sięStart starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
W domu 2 zdrowych dzieci -
NiedoszlaWielodzietna wrote:Dziewczyny potrzebuje odpocząć od tematów staraniowych, wrócę do Was za jakiś czas. Teraz jestem na wakacjach więc wyłączam się
Udanego wypoczynku! 💚🌸
Zbuntowana, NiedoszlaWielodzietna lubią tę wiadomość
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
Prezesoowa wrote:Ja też nie... Nie ma nas w domu od 6:40 do 18:00 (minimum). Fakt, że mamy lodówkę i jeszcze dodatkową zamrażarkę, która jest dość stara, więc nie-energooszczędna, ale mamy ją już jakiś czas i wyrównanie nigdy nie było, aż takie - max. 50 zł. Nie używamy żadnych dodatkowych sprzętów, rzadko nawet telewizor. Jedynie mąż korzysta z laptopa, ale to max 2 godziny. No dramat ogólnie
W poprzednim mieszkaniu właściciel miał właśnie prognozowanie i tam naliczali nam kosmiczne kwoty, gdzie to mieszkanie miało 35m2, my we dwójkę tylko, sprzęty takie standardowe tv,lodówka, czajnik, bojler, suszarka, a też nas nie było po całych dniach..a tu nagle co pół roku niedopłata 300,400zł i rachunki co miesiąc po ok 200-230zl 😅
I doliczali nam jakieś niepotrzebne opłaty .
Teraz mamy mieszkanie 2xwieksze, dużo więcej sprzętu i płacimy co 2 miesiące 240zł 😀
Oszuści Oszuści 🤑Prezesoowa lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Najwięcej to mają że wszystkie opłaty w prądzie przesyłowe...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca, 17:14
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Dzień dobry w sierpniu. Pierwszy sierpniowy post zaczynam od życzeń! Notsobad wszystkiego dobrego! Niech ci się spełnią wszystkie twoje marzenia! Dużo uśmiechu, pomyślności z męża i żeby żywioł był już łaskawy. 🎂
notsobadd, Dropsik lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20 -
Suzie wrote:Dzień dobry w sierpniu. Pierwszy sierpniowy post zaczynam od życzeń! Notsobad wszystkiego dobrego! Niech ci się spełnią wszystkie twoje marzenia! Dużo uśmiechu, pomyślności z męża i żeby żywioł był już łaskawy. 🎂
Spełnienia wszystkich marzeń bez przeciwności losu 🎉notsobadd lubi tę wiadomość
💔28.03.2024
⏸️30.09.2024 🥹🙏🌈
🩺21.10.2023 - ❤️
🩺29.10.2024 - 1,93 cm 🦐🥹 -
Cześć dziewczyny😊
Notsobadd promyczku Ty mój 💓 wszystkiego najlepszego i najpiękniejszego! Spełnienia marzeń, spokoju wewnętrznego i jak najwięcej pięknych chwil - zwłaszcza dzisiaj w Twoje święto 😘❤️😘
notsobadd lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Miłego dnia dla nas wszystkich 😊 niech dzisiaj będą same dobre informacje. U mnie znowu czarno-brazowa krew, więc muszę jakoś dotrwać do wizyty. Chciałabym żeby ta krew wreszcie się skończyła.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia, 06:47
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Suzie, Nineq, Speranza bardzo Wam dziękuję, kochane 🥹🫶🏻
@Speranza, to musi być ciężkie dla Ciebie . Ale dobrze, że znasz przyczynę takiego stanu i, że jesteś zaopiekowana. Oby w końcu się skończyło 🥹🤞🏻Speranza :), Nineq lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Speranza :) wrote:Notsobadd jak dzisiaj spędzisz urodziny? Jakie plany? 😘
W pracy 😂 żadnych planów w sumie. Mąż pracuje do późna, a ja nikogo nie zapraszam w tym roku, bo nie chce mi się latać wokół gości 🤭 Spędzę ten dzień po swojemu 🤪Katsue, Prezesoowa, Dropsik, Speranza :), elektro96, Malinowysorbet, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
notsobadd wrote:W pracy 😂 żadnych planów w sumie. Mąż pracuje do późna, a ja nikogo nie zapraszam w tym roku, bo nie chce mi się latać wokół gości 🤭 Spędzę ten dzień po swojemu 🤪
Po swojemu brzmi bardzo dobrze 😘"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza :) wrote:Miłego dnia dla nas wszystkich 😊 niech dzisiaj będą same dobre informacje. U mnie znowu czarno-brazowa krew, więc muszę jakoś dotrwać do wizyty. Chciałabym żeby ta krew wreszcie się skończyła.
Jak ciemna to raczej stara. Będziemy z Tobą tamn❤️Speranza :) lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
Dziewczyny, możecie pospać, do Speranzy jedziemy dopiero na 12 ❤️
Dropsik, Speranza :), Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
Speranza :) wrote:Miłego dnia dla nas wszystkich 😊 niech dzisiaj będą same dobre informacje. U mnie znowu czarno-brazowa krew, więc muszę jakoś dotrwać do wizyty. Chciałabym żeby ta krew wreszcie się skończyła.
Czarna krew to też jest stara! Czekamy do 12 z Tobą są opóźnienia u Twojego lekarza?
Mam nadzieję, że już będzie po tym krwiaku na wizycie 🤞Speranza :) lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".