Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
CoffeeDream wrote:Zapisałam się na jutro do endo 😳 W sumie to nie wiem po co 😅 Ale chcę, żeby spojrzał na mój wynik USG, który robiłam 2msc temu + ocenił swoim okiem hormony.
Opinie ma całkiem dobre, więc zobaczymy. Idę osobiście, bo ostatnio jak chciałam omówić wynik USG na teleporadzie, to zaznaczył lekarz, że lepiej osobiście. To idę 😛 -
Prezesoowa wrote:Ciekawe czy dziś też zawieszę stronę diagnostyki...
A tak w ogóle to miałam Wam opowiedzieć sen, był taki żywy, że szok :o
Najpierw mi się śniło, że siedzieliśmy z mężem na krzesełkach ustawionych w rzędy jak w kinie, ale to był bardziej ogródek restauracji i oglądaliśmy zorzę w dzień... potem weszłam do środka z tego ogródka i była masa pomieszczeń, a w każdym pełno garów do mycia i ja je tylko zbierałam i myłam i co umyłam to jeszcze gdzieś były, aż doszłam do ostatniego pomieszczenia i tam wśród garów siedziało takie malutkie dziecko, mogło mieć max. 6-7 msc i miało taką buzię brudną jakby jadło pomidorówkę. I jakoś wewnętrzne czułam, że to moje, bo je głaskałam i mówiłam, że już kończę i ogólnie tak mi się ciepło na jego widok zrobiło.
Ile tych garów muszę umyć jeszcze, żeby się doczekać dziecka?
Ogólnie to nie mogło być moje, bo z mężem obydwoje mamy naturalne włosy czorne jak śmierć, a to dzieciątko miało jasne, no ale kto by się czepiał szczegółówCoffeeDream, Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Nineq wrote:O matko, widziałam ją, jak oglądałam rolki na instagramie 🤣
Całkiem sporo komentarzy miała.
Taak i udało się w momencie jak w czasie poczęcia widziała go i czuła, że już jest blisko👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20 -
CoffeeDream wrote:Aż się uśmiechnęłam jak czytałam 😊 Piękny sen... Na pewno stworzony z Twoich aktualnych przemyśleń 🩷
A i nie chce nic mówić, ale jasne włosy u małych dzieci później często ciemnieją 😛 W moim i brata przypadku to 100% prawdy 😁
A to u nas się nie sprawdziło - ja się urodziłam z czarnymi i tak zostało, starszy brat - blondyn i odrobinę mu ściemniały na taki ciemny blon i najstarszy też czorny i tak mu zostało ale faktycznie widziałam po bratanicach, że włosy się zmieniająWhen life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Prezi ale piękny sen, oby ten bobasek niedługo się zjawił u Ciebie 😘
Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Suzie wrote:Jakaś dziewczyna mi się wyświetliła niedawno. Że parę lat walki o dziecko, niepłodność, a jak połączyła dusze to ciąża bardzo szybko. Jak to zrobiła? Napisz w komentarzu DUSZA to ci wyśle instrukcje
Zbuntowana lubi tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Te kilka lat temu podobno nieźle hulała strona na FB coś tam w nazwie Po poronieniu... Może tam dziewczyny by rozwiały wątpliwości co do tych badań, bo mi się też coś kojarzy, że trzeba poczekać, ale nie wiem ile i jak dokładnie.Dropsik lubi tę wiadomość
▪︎MTHFR C677T (hetero)
▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
•Badanie nasienia-ok
03.2024 💔
07.2024💔
,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸 -
Dropsik lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Notsobadd - jak dobrze, że Ty to badanie zrobiłaś dziewczyno!
Ja mam inne MTHFR - hetero (oba MTHFR) i miałam zalecenie tylko metylowanych witamin. U Ciebie są inne nieprawidłowości, dziewczyny na pewno coś poradzą zaraz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca, 12:39
notsobadd lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
O kurczaki, ja tez się nie znam, ale na pewno dziewczyny doradzą.👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
Nie ma tragedii - metylowane witaminy, konsultacja z ginem/hematologiem/immunologiem i możesz dorzucić acard od okolic owulacji do @ :*notsobadd lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Speranza :) wrote:Notsobadd - jak dobrze, że Ty to badanie zrobiłaś dziewczyno!
Ja mam inne MTHFR - hetero (oba MTHFR) i miałam zalecenie tylko metylowanych witamin. U Ciebie są inne nieprawidłowości, dziewczyny na pewno coś poradzą zaraz.
już nie żałuje wydanych 4 stówek, może ta informacja pomoże ewentualnemu kropkowi 😊Suzie, Prezesoowa, Nineq, elektro96, Zaczarowan, Malinowysorbet, Speranza :), Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
notsobadd wrote:już nie żałuje wydanych 4 stówek, może ta informacja pomoże ewentualnemu kropkowi 😊
Prezesoowa, CoffeeDream, Speranza :), notsobadd, Zbuntowana lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
W sierpniu również robię 😊 Zawsze to dodatkowa cegiełka, żeby zbudować dróżkę dla bobaska 🥹Speranza :), Dropsik lubią tę wiadomość
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
Prezesoowa wrote:Ciekawe czy dziś też zawieszę stronę diagnostyki...
A tak w ogóle to miałam Wam opowiedzieć sen, był taki żywy, że szok :o
Najpierw mi się śniło, że siedzieliśmy z mężem na krzesełkach ustawionych w rzędy jak w kinie, ale to był bardziej ogródek restauracji i oglądaliśmy zorzę w dzień... potem weszłam do środka z tego ogródka i była masa pomieszczeń, a w każdym pełno garów do mycia i ja je tylko zbierałam i myłam i co umyłam to jeszcze gdzieś były, aż doszłam do ostatniego pomieszczenia i tam wśród garów siedziało takie malutkie dziecko, mogło mieć max. 6-7 msc i miało taką buzię brudną jakby jadło pomidorówkę. I jakoś wewnętrzne czułam, że to moje, bo je głaskałam i mówiłam, że już kończę i ogólnie tak mi się ciepło na jego widok zrobiło.
Ile tych garów muszę umyć jeszcze, żeby się doczekać dziecka?
Ogólnie to nie mogło być moje, bo z mężem obydwoje mamy naturalne włosy czorne jak śmierć, a to dzieciątko miało jasne, no ale kto by się czepiał szczegółów
Jak czułaś, że to Twoje, to napewno tak było! 😘 Wierzę, że jesteście już coraz bliżej 🫂🫂Prezesoowa, Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Ja na razie nie robię, najpierw muszę do owulacji dopuścić
Nineq lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
No to tak, jeśli chodzi o mutacje MTHFR i PAI lekarz powiedział mi, że są już badania wskazujące, że ma je nawet 50 procent kobiet (dlatego zmieniają się zalecenia co do kwasu foliowego). Głównym ich problemem jest to, że organizm nie przyswaja zwykłego kwasu foliowego, a jak wiadomo ma on ogromne znaczenie przy prawidłowym zagnieżdżeniu się zarodka. Wprowadź już na tym etapie folian (metafolin). Możliwe, że lekarz wprowadzi dodatkowo acard. Ja zaczęłam brać 75 od razu po odebraniu wyników na własną rękę, acard jest bez recepty i można go brać zapobiegawczo.
Również mam nieprawidłowe mutacje MTHFR i PAI i lekarz mówił, że gdybym nie miała dodatkowo nieprawidłowego wyniku V R2 to nie byłoby nawet konieczne wprowadzanie heparyny, więc może Ci się upiecze. 😊notsobadd lubi tę wiadomość
👩🏻 28 | 👨🏻 29
📆 08/2023 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 8 tc 💔
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
2025 r. będzie Nasz. 💙