X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Paima Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2024, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2024, 21:48

Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2024, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Ogólnie to tą omega3 dorzucę sobie do 1 tabl którą piję do obiadu, razem z witaminą d.
    A ten fertistim, to mogę pić drugą saszetkę do obiadu? Czy już lepiej 2 do śniadania?
    No i ten magnez i wiesiołek teraz do owulki, to będę pić 2h po metforminie chyba, tuż przed snem

Myślę, ze lepiej podzielić jednak ten fertisim :)

Majlen lubi tę wiadomość

• Majlen Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2024, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    To już bym chyba robiła z gorzkiej czekolady ☺️
    Ale gorzka nie jest słodka ;(

Starania o pierwszego maluszka od marca 2024 🩷

♀️28 ♂️33

- po odstawieniu AH (8lat) brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna

Cykle z owulacją od 09.2024.
    Od 10.2014 przebyte 3 stymulowane cykle Lamettą, w każdym cyklu po 2 pęcherzyki, ale niestety nie udane.

➡️14.01.2025 - Drożność sono-hsg

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2024, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Ale gorzka nie jest słodka ;(

Dla mnie trochę jest 🙈 możesz na wierzch owoce jagodowe dać to też dadzą słodkość.

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌problemy z tarczycą po zajściu w ciążę
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml

📆 Kalendarz wizyt
    13/01 - cytologia i badania do endokrynologa
    14/01 - endokrynolog
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2024, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby nie było to ja wiedziałam, że jestem w ciąży, czuję ruchy, widziałam USG itp. tylko od dzisiaj to się stało realne i prawdziwe. I że to w sumie niedługo już może nastąpić, bo synek w 38+0 się urodził. Poczułam presję czasu 😆 W pt idę na kontrolę ucha i wtedy chciałabym też szczepienia odhaczyć, bo mi to spędza sen z powiek już.

Najśmieszniejsze,że moja lista zakupów obejmuje jakieś 8-10 rzeczy z apteki, łóżeczko i prześcieradło, otulacz (przy synku nie używałam) i drugie lusterko do samochodu 😂 Koniec listy 🙈 To się na kupuję, że szok😆

Może mężowi zlecę zakup nowych opon do wózka, bo tamte stare mają już takie zjechane bieżniki, chociaż jeszcze nie wiem czy za chwilę wózka rok po roku nie będziemy kupować 🤔 mam tutaj zagwozdkę, ale to w praniu wyjdzie i nie decyzja na dziś.

• Majlen Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2024, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Dla mnie trochę jest 🙈 możesz na wierzch owoce jagodowe dać to też dadzą słodkość.
    No jest to jakieś rozwiązanie. Dodam świeże maliny

Dropsik lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka od marca 2024 🩷

♀️28 ♂️33

- po odstawieniu AH (8lat) brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna

Cykle z owulacją od 09.2024.
    Od 10.2014 przebyte 3 stymulowane cykle Lamettą, w każdym cyklu po 2 pęcherzyki, ale niestety nie udane.

➡️14.01.2025 - Drożność sono-hsg

✨️2025 jest nasz!✨️
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2024, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Speranza, skoro to taka brązowa krew, to myślę że naprawdę krwiaczek się opróżnia. Będzie dobrze 😘
    Coffee, super, że wizyta merytoryczna i że będziesz się leczyć 👍
    Dropsik, lepiej późno niż wcale 🤣

CoffeeDream, Speranza :), Dropsik lubią tę wiadomość

29 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 31 lipca 2024, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się żeby zrobić też badania na zespół antyfosfolipidowy i białko c, s. Wiecie może czy to mogę już teraz badać czy jest jakiś czas po poronieniu jaki trzeba odczekać z tymi badaniami?

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2024, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dajecie od rana, że nie można ogarnąć 😅
    Moje Kochane gadułki 😘😘

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2024, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Zastanawiam się żeby zrobić też badania na zespół antyfosfolipidowy i białko c, s. Wiecie może czy to mogę już teraz badać czy jest jakiś czas po poronieniu jaki trzeba odczekać z tymi badaniami?
    Nie przypadkiem do 6 tygodni po poronieniu?🤔

Prezesoowa, Malinowysorbet lubią tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2024, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:

Z tego co pamiętam to zespół antyfosfolipidowy to możesz od razu, nie wiem jak te białka, ale Pati robiła z tego co pamiętam to na pewno doradzi :)

Malinowysorbet lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2024, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy dziś też zawieszę stronę diagnostyki... :D

A tak w ogóle to miałam Wam opowiedzieć sen, był taki żywy, że szok :o

Najpierw mi się śniło, że siedzieliśmy z mężem na krzesełkach ustawionych w rzędy jak w kinie, ale to był bardziej ogródek restauracji i oglądaliśmy zorzę w dzień... :P potem weszłam do środka z tego ogródka i była masa pomieszczeń, a w każdym pełno garów do mycia i ja je tylko zbierałam i myłam i co umyłam to jeszcze gdzieś były, aż doszłam do ostatniego pomieszczenia i tam wśród garów siedziało takie malutkie dziecko, mogło mieć max. 6-7 msc i miało taką buzię brudną jakby jadło pomidorówkę. I jakoś wewnętrzne czułam, że to moje, bo je głaskałam i mówiłam, że już kończę i ogólnie tak mi się ciepło na jego widok zrobiło.

Ile tych garów muszę umyć jeszcze, żeby się doczekać dziecka? :D

Ogólnie to nie mogło być moje, bo z mężem obydwoje mamy naturalne włosy czorne jak śmierć, a to dzieciątko miało jasne, no ale kto by się czepiał szczegółów :P

Dropsik, CoffeeDream, elektro96 lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2024, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Najpierw mi się śniło, że siedzieliśmy z mężem na krzesełkach ustawionych w rzędy jak w kinie, ale to był bardziej ogródek restauracji i oglądaliśmy zorzę w dzień... :P potem weszłam do środka z tego ogródka i była masa pomieszczeń, a w każdym pełno garów do mycia i ja je tylko zbierałam i myłam i co umyłam to jeszcze gdzieś były, aż doszłam do ostatniego pomieszczenia i tam wśród garów siedziało takie malutkie dziecko, mogło mieć max. 6-7 msc i miało taką buzię brudną jakby jadło pomidorówkę. I jakoś wewnętrzne czułam, że to moje, bo je głaskałam i mówiłam, że już kończę i ogólnie tak mi się ciepło na jego widok zrobiło.

Ogólnie to nie mogło być moje, bo z mężem obydwoje mamy naturalne włosy czorne jak śmierć, a to dzieciątko miało jasne, no ale kto by się czepiał szczegółów :P

Według pewnej instagramerki od łączenia duszy, twoje dziecko się z tobą połączyło i cię odwiedziło. :P

Dropsik, Speranza :), Prezesoowa, elektro96, Zaczarowan, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    14/01 - endokrynolog
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2024, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Według pewnej instagramerki od łączenia duszy, twoje dziecko się z tobą połączyło i cię odwiedziło. :P

ło matko, co to za szamanka? :D

Zbuntowana lubi tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2024, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Aż się uśmiechnęłam jak czytałam 😊 Piękny sen... Na pewno stworzony z Twoich aktualnych przemyśleń 🩷

A i nie chce nic mówić, ale jasne włosy u małych dzieci później często ciemnieją 😛 W moim i brata przypadku to 100% prawdy 😁

Speranza :), Prezesoowa lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2024, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    ło matko, co to za szamanka? :D

Jakaś dziewczyna mi się wyświetliła niedawno. Że parę lat walki o dziecko, niepłodność, a jak połączyła dusze to ciąża bardzo szybko. Jak to zrobiła? Napisz w komentarzu DUSZA to ci wyśle instrukcje :P

Dropsik, Speranza :), Prezesoowa, elektro96, Katsue, Zbuntowana, ellevv lubią tę wiadomość

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    14/01 - endokrynolog
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2024, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Aż się uśmiechnęłam jak czytałam 😊 Piękny sen... Na pewno stworzony z Twoich aktualnych przemyśleń 🩷

A i nie chce nic mówić, ale jasne włosy u małych dzieci później często ciemnieją 😛 W moim i brata przypadku to 100% prawdy 😁

U mnie też! Urodziłam się miałam czarne, potem blond, a ok. 6 roku życia ściemniały to jasnego brązu :P

CoffeeDream, Prezesoowa lubią tę wiadomość

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    14/01 - endokrynolog
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2024, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się na jutro do endo 😳 W sumie to nie wiem po co 😅 Ale chcę, żeby spojrzał na mój wynik USG, który robiłam 2msc temu + ocenił swoim okiem hormony.
    Opinie ma całkiem dobre, więc zobaczymy. Idę osobiście, bo ostatnio jak chciałam omówić wynik USG na teleporadzie, to zaznaczył lekarz, że lepiej osobiście. To idę 😛

Dropsik, Suzie, Prezesoowa, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    A Ty miałaś tym razem heparynę i Acard? Bo chyba leczenie w przypadku tego zespołu chyba też tylko na heparynie i acardzie polega? Czy ja coś już kręcę?
    Te kilka lat temu podobno nieźle hulała strona na FB coś tam w nazwie Po poronieniu... Może tam dziewczyny by rozwiały wątpliwości co do tych badań, bo mi się też coś kojarzy, że trzeba poczekać, ale nie wiem ile i jak dokładnie.

• Nineq Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Jakaś dziewczyna mi się wyświetliła niedawno. Że parę lat walki o dziecko, niepłodność, a jak połączyła dusze to ciąża bardzo szybko. Jak to zrobiła? Napisz w komentarzu DUSZA to ci wyśle instrukcje :P
    O matko, widziałam ją, jak oglądałam rolki na instagramie 🤣
    Całkiem sporo komentarzy miała.

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
‹‹ 1578 1579 1580 1581 1582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ