Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Paima Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września, 21:48

Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

preg.png
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Ogólnie to tą omega3 dorzucę sobie do 1 tabl którą piję do obiadu, razem z witaminą d.
    A ten fertistim, to mogę pić drugą saszetkę do obiadu? Czy już lepiej 2 do śniadania?
    No i ten magnez i wiesiołek teraz do owulki, to będę pić 2h po metforminie chyba, tuż przed snem

Myślę, ze lepiej podzielić jednak ten fertisim :)

Majlen lubi tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    To już bym chyba robiła z gorzkiej czekolady ☺️
    Ale gorzka nie jest słodka ;(

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Ale gorzka nie jest słodka ;(

Dla mnie trochę jest 🙈 możesz na wierzch owoce jagodowe dać to też dadzą słodkość.

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą

🩸5/11
    🥚🔜

📆 Kalendarz wizyt
    20/11 - monitoring, 14.20
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby nie było to ja wiedziałam, że jestem w ciąży, czuję ruchy, widziałam USG itp. tylko od dzisiaj to się stało realne i prawdziwe. I że to w sumie niedługo już może nastąpić, bo synek w 38+0 się urodził. Poczułam presję czasu 😆 W pt idę na kontrolę ucha i wtedy chciałabym też szczepienia odhaczyć, bo mi to spędza sen z powiek już.

Najśmieszniejsze,że moja lista zakupów obejmuje jakieś 8-10 rzeczy z apteki, łóżeczko i prześcieradło, otulacz (przy synku nie używałam) i drugie lusterko do samochodu 😂 Koniec listy 🙈 To się na kupuję, że szok😆

Może mężowi zlecę zakup nowych opon do wózka, bo tamte stare mają już takie zjechane bieżniki, chociaż jeszcze nie wiem czy za chwilę wózka rok po roku nie będziemy kupować 🤔 mam tutaj zagwozdkę, ale to w praniu wyjdzie i nie decyzja na dziś.

• Majlen Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Dla mnie trochę jest 🙈 możesz na wierzch owoce jagodowe dać to też dadzą słodkość.
    No jest to jakieś rozwiązanie. Dodam świeże maliny

Dropsik lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Speranza, skoro to taka brązowa krew, to myślę że naprawdę krwiaczek się opróżnia. Będzie dobrze 😘
    Coffee, super, że wizyta merytoryczna i że będziesz się leczyć 👍
    Dropsik, lepiej późno niż wcale 🤣

CoffeeDream, Speranza :), Dropsik lubią tę wiadomość

27 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 31 lipca, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się żeby zrobić też badania na zespół antyfosfolipidowy i białko c, s. Wiecie może czy to mogę już teraz badać czy jest jakiś czas po poronieniu jaki trzeba odczekać z tymi badaniami?

▪︎MTHFR C677T (hetero)
    ▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
    •Badanie nasienia-ok
    03.2024 💔
    07.2024💔
    ,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dajecie od rana, że nie można ogarnąć 😅
    Moje Kochane gadułki 😘😘

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Zastanawiam się żeby zrobić też badania na zespół antyfosfolipidowy i białko c, s. Wiecie może czy to mogę już teraz badać czy jest jakiś czas po poronieniu jaki trzeba odczekać z tymi badaniami?
    Nie przypadkiem do 6 tygodni po poronieniu?🤔

Prezesoowa, Malinowysorbet lubią tę wiadomość

💔28.03.2024

⏸️30.09.2024 🥹🙏🌈
    🩺21.10.2023 - ❤️
    🩺29.10.2024 - 1,93 cm 🦐🥹
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:

Z tego co pamiętam to zespół antyfosfolipidowy to możesz od razu, nie wiem jak te białka, ale Pati robiła z tego co pamiętam to na pewno doradzi :)

Malinowysorbet lubi tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy dziś też zawieszę stronę diagnostyki... :D

A tak w ogóle to miałam Wam opowiedzieć sen, był taki żywy, że szok :o

Najpierw mi się śniło, że siedzieliśmy z mężem na krzesełkach ustawionych w rzędy jak w kinie, ale to był bardziej ogródek restauracji i oglądaliśmy zorzę w dzień... :P potem weszłam do środka z tego ogródka i była masa pomieszczeń, a w każdym pełno garów do mycia i ja je tylko zbierałam i myłam i co umyłam to jeszcze gdzieś były, aż doszłam do ostatniego pomieszczenia i tam wśród garów siedziało takie malutkie dziecko, mogło mieć max. 6-7 msc i miało taką buzię brudną jakby jadło pomidorówkę. I jakoś wewnętrzne czułam, że to moje, bo je głaskałam i mówiłam, że już kończę i ogólnie tak mi się ciepło na jego widok zrobiło.

Ile tych garów muszę umyć jeszcze, żeby się doczekać dziecka? :D

Ogólnie to nie mogło być moje, bo z mężem obydwoje mamy naturalne włosy czorne jak śmierć, a to dzieciątko miało jasne, no ale kto by się czepiał szczegółów :P

Dropsik, CoffeeDream, elektro96 lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Najpierw mi się śniło, że siedzieliśmy z mężem na krzesełkach ustawionych w rzędy jak w kinie, ale to był bardziej ogródek restauracji i oglądaliśmy zorzę w dzień... :P potem weszłam do środka z tego ogródka i była masa pomieszczeń, a w każdym pełno garów do mycia i ja je tylko zbierałam i myłam i co umyłam to jeszcze gdzieś były, aż doszłam do ostatniego pomieszczenia i tam wśród garów siedziało takie malutkie dziecko, mogło mieć max. 6-7 msc i miało taką buzię brudną jakby jadło pomidorówkę. I jakoś wewnętrzne czułam, że to moje, bo je głaskałam i mówiłam, że już kończę i ogólnie tak mi się ciepło na jego widok zrobiło.

Ogólnie to nie mogło być moje, bo z mężem obydwoje mamy naturalne włosy czorne jak śmierć, a to dzieciątko miało jasne, no ale kto by się czepiał szczegółów :P

Według pewnej instagramerki od łączenia duszy, twoje dziecko się z tobą połączyło i cię odwiedziło. :P

Dropsik, Speranza :), Prezesoowa, elektro96, Zaczarowan, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩29👨30
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ✅ obydwa jajowody drożne

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

💊11/2024 - 4cs z Lamettą

🩸5/11
    🥚🔜

📆 Kalendarz wizyt
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Według pewnej instagramerki od łączenia duszy, twoje dziecko się z tobą połączyło i cię odwiedziło. :P

ło matko, co to za szamanka? :D

Zbuntowana lubi tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Aż się uśmiechnęłam jak czytałam 😊 Piękny sen... Na pewno stworzony z Twoich aktualnych przemyśleń 🩷

A i nie chce nic mówić, ale jasne włosy u małych dzieci później często ciemnieją 😛 W moim i brata przypadku to 100% prawdy 😁

Speranza :), Prezesoowa lubią tę wiadomość

🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
    Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    ło matko, co to za szamanka? :D

Jakaś dziewczyna mi się wyświetliła niedawno. Że parę lat walki o dziecko, niepłodność, a jak połączyła dusze to ciąża bardzo szybko. Jak to zrobiła? Napisz w komentarzu DUSZA to ci wyśle instrukcje :P

Dropsik, Speranza :), Prezesoowa, elektro96, Katsue, Zbuntowana, ellevv lubią tę wiadomość

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

💊11/2024 - 4cs z Lamettą

🩸5/11
    🥚🔜

📆 Kalendarz wizyt
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Aż się uśmiechnęłam jak czytałam 😊 Piękny sen... Na pewno stworzony z Twoich aktualnych przemyśleń 🩷

A i nie chce nic mówić, ale jasne włosy u małych dzieci później często ciemnieją 😛 W moim i brata przypadku to 100% prawdy 😁

U mnie też! Urodziłam się miałam czarne, potem blond, a ok. 6 roku życia ściemniały to jasnego brązu :P

CoffeeDream, Prezesoowa lubią tę wiadomość

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

💊11/2024 - 4cs z Lamettą

🩸5/11
    🥚🔜

📆 Kalendarz wizyt
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się na jutro do endo 😳 W sumie to nie wiem po co 😅 Ale chcę, żeby spojrzał na mój wynik USG, który robiłam 2msc temu + ocenił swoim okiem hormony.
    Opinie ma całkiem dobre, więc zobaczymy. Idę osobiście, bo ostatnio jak chciałam omówić wynik USG na teleporadzie, to zaznaczył lekarz, że lepiej osobiście. To idę 😛

Dropsik, Suzie, Prezesoowa, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
    Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸
  • Dropsik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    A Ty miałaś tym razem heparynę i Acard? Bo chyba leczenie w przypadku tego zespołu chyba też tylko na heparynie i acardzie polega? Czy ja coś już kręcę?
    Te kilka lat temu podobno nieźle hulała strona na FB coś tam w nazwie Po poronieniu... Może tam dziewczyny by rozwiały wątpliwości co do tych badań, bo mi się też coś kojarzy, że trzeba poczekać, ale nie wiem ile i jak dokładnie.

• Nineq Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Jakaś dziewczyna mi się wyświetliła niedawno. Że parę lat walki o dziecko, niepłodność, a jak połączyła dusze to ciąża bardzo szybko. Jak to zrobiła? Napisz w komentarzu DUSZA to ci wyśle instrukcje :P
    O matko, widziałam ją, jak oglądałam rolki na instagramie 🤣
    Całkiem sporo komentarzy miała.

💔28.03.2024

⏸️30.09.2024 🥹🙏🌈
    🩺21.10.2023 - ❤️
    🩺29.10.2024 - 1,93 cm 🦐🥹
‹‹ 1578 1579 1580 1581 1582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ