Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Majlen wrote:Ogólnie to tą omega3 dorzucę sobie do 1 tabl którą piję do obiadu, razem z witaminą d.
A ten fertistim, to mogę pić drugą saszetkę do obiadu? Czy już lepiej 2 do śniadania?
No i ten magnez i wiesiołek teraz do owulki, to będę pić 2h po metforminie chyba, tuż przed snem
Myślę, ze lepiej podzielić jednak ten fertisimMajlen lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Paima wrote:To już bym chyba robiła z gorzkiej czekolady ☺️Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Majlen wrote:Ale gorzka nie jest słodka ;(
Dla mnie trochę jest 🙈 możesz na wierzch owoce jagodowe dać to też dadzą słodkość.👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20 -
Żeby nie było to ja wiedziałam, że jestem w ciąży, czuję ruchy, widziałam USG itp. tylko od dzisiaj to się stało realne i prawdziwe. I że to w sumie niedługo już może nastąpić, bo synek w 38+0 się urodził. Poczułam presję czasu 😆 W pt idę na kontrolę ucha i wtedy chciałabym też szczepienia odhaczyć, bo mi to spędza sen z powiek już.
Najśmieszniejsze,że moja lista zakupów obejmuje jakieś 8-10 rzeczy z apteki, łóżeczko i prześcieradło, otulacz (przy synku nie używałam) i drugie lusterko do samochodu 😂 Koniec listy 🙈 To się na kupuję, że szok😆
Może mężowi zlecę zakup nowych opon do wózka, bo tamte stare mają już takie zjechane bieżniki, chociaż jeszcze nie wiem czy za chwilę wózka rok po roku nie będziemy kupować 🤔 mam tutaj zagwozdkę, ale to w praniu wyjdzie i nie decyzja na dziś. -
Suzie wrote:Dla mnie trochę jest 🙈 możesz na wierzch owoce jagodowe dać to też dadzą słodkość.
Dropsik lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Hej!
Speranza, skoro to taka brązowa krew, to myślę że naprawdę krwiaczek się opróżnia. Będzie dobrze 😘
Coffee, super, że wizyta merytoryczna i że będziesz się leczyć 👍
Dropsik, lepiej późno niż wcale 🤣CoffeeDream, Speranza :), Dropsik lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Zastanawiam się żeby zrobić też badania na zespół antyfosfolipidowy i białko c, s. Wiecie może czy to mogę już teraz badać czy jest jakiś czas po poronieniu jaki trzeba odczekać z tymi badaniami?▪︎MTHFR C677T (hetero)
▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
•Badanie nasienia-ok
03.2024 💔
07.2024💔
,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸 -
Malinowysorbet wrote:Zastanawiam się żeby zrobić też badania na zespół antyfosfolipidowy i białko c, s. Wiecie może czy to mogę już teraz badać czy jest jakiś czas po poronieniu jaki trzeba odczekać z tymi badaniami?
Prezesoowa, Malinowysorbet lubią tę wiadomość
💔28.03.2024
⏸️30.09.2024 🥹🙏🌈
🩺21.10.2023 - ❤️
🩺29.10.2024 - 1,93 cm 🦐🥹 -
Malinowysorbet wrote:Zastanawiam się żeby zrobić też badania na zespół antyfosfolipidowy i białko c, s. Wiecie może czy to mogę już teraz badać czy jest jakiś czas po poronieniu jaki trzeba odczekać z tymi badaniami?
Z tego co pamiętam to zespół antyfosfolipidowy to możesz od razu, nie wiem jak te białka, ale Pati robiła z tego co pamiętam to na pewno doradziMalinowysorbet lubi tę wiadomość
Ciekawe czy dziś też zawieszę stronę diagnostyki...
A tak w ogóle to miałam Wam opowiedzieć sen, był taki żywy, że szok :o
Najpierw mi się śniło, że siedzieliśmy z mężem na krzesełkach ustawionych w rzędy jak w kinie, ale to był bardziej ogródek restauracji i oglądaliśmy zorzę w dzień... potem weszłam do środka z tego ogródka i była masa pomieszczeń, a w każdym pełno garów do mycia i ja je tylko zbierałam i myłam i co umyłam to jeszcze gdzieś były, aż doszłam do ostatniego pomieszczenia i tam wśród garów siedziało takie malutkie dziecko, mogło mieć max. 6-7 msc i miało taką buzię brudną jakby jadło pomidorówkę. I jakoś wewnętrzne czułam, że to moje, bo je głaskałam i mówiłam, że już kończę i ogólnie tak mi się ciepło na jego widok zrobiło.
Ile tych garów muszę umyć jeszcze, żeby się doczekać dziecka?
Ogólnie to nie mogło być moje, bo z mężem obydwoje mamy naturalne włosy czorne jak śmierć, a to dzieciątko miało jasne, no ale kto by się czepiał szczegółówDropsik, CoffeeDream, elektro96 lubią tę wiadomość
Prezesoowa wrote:Ciekawe czy dziś też zawieszę stronę diagnostyki...
Najpierw mi się śniło, że siedzieliśmy z mężem na krzesełkach ustawionych w rzędy jak w kinie, ale to był bardziej ogródek restauracji i oglądaliśmy zorzę w dzień... potem weszłam do środka z tego ogródka i była masa pomieszczeń, a w każdym pełno garów do mycia i ja je tylko zbierałam i myłam i co umyłam to jeszcze gdzieś były, aż doszłam do ostatniego pomieszczenia i tam wśród garów siedziało takie malutkie dziecko, mogło mieć max. 6-7 msc i miało taką buzię brudną jakby jadło pomidorówkę. I jakoś wewnętrzne czułam, że to moje, bo je głaskałam i mówiłam, że już kończę i ogólnie tak mi się ciepło na jego widok zrobiło.
Ogólnie to nie mogło być moje, bo z mężem obydwoje mamy naturalne włosy czorne jak śmierć, a to dzieciątko miało jasne, no ale kto by się czepiał szczegółów
Według pewnej instagramerki od łączenia duszy, twoje dziecko się z tobą połączyło i cię odwiedziło.Dropsik, Speranza :), Prezesoowa, elektro96, Zaczarowan, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
Prezesoowa wrote:Ciekawe czy dziś też zawieszę stronę diagnostyki...
Ogólnie to nie mogło być moje, bo z mężem obydwoje mamy naturalne włosy czorne jak śmierć, a to dzieciątko miało jasne, no ale kto by się czepiał szczegółów
Aż się uśmiechnęłam jak czytałam 😊 Piękny sen... Na pewno stworzony z Twoich aktualnych przemyśleń 🩷
A i nie chce nic mówić, ale jasne włosy u małych dzieci później często ciemnieją 😛 W moim i brata przypadku to 100% prawdy 😁Speranza :), Prezesoowa lubią tę wiadomość
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
Prezesoowa wrote:ło matko, co to za szamanka?
Jakaś dziewczyna mi się wyświetliła niedawno. Że parę lat walki o dziecko, niepłodność, a jak połączyła dusze to ciąża bardzo szybko. Jak to zrobiła? Napisz w komentarzu DUSZA to ci wyśle instrukcjeDropsik, Speranza :), Prezesoowa, elektro96, Katsue, Zbuntowana, ellevv lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
CoffeeDream wrote:Aż się uśmiechnęłam jak czytałam 😊 Piękny sen... Na pewno stworzony z Twoich aktualnych przemyśleń 🩷
A i nie chce nic mówić, ale jasne włosy u małych dzieci później często ciemnieją 😛 W moim i brata przypadku to 100% prawdy 😁
U mnie też! Urodziłam się miałam czarne, potem blond, a ok. 6 roku życia ściemniały to jasnego brązuCoffeeDream, Prezesoowa lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
Zapisałam się na jutro do endo 😳 W sumie to nie wiem po co 😅 Ale chcę, żeby spojrzał na mój wynik USG, który robiłam 2msc temu + ocenił swoim okiem hormony.
Opinie ma całkiem dobre, więc zobaczymy. Idę osobiście, bo ostatnio jak chciałam omówić wynik USG na teleporadzie, to zaznaczył lekarz, że lepiej osobiście. To idę 😛Dropsik, Suzie, Prezesoowa, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
Te kilka lat temu podobno nieźle hulała strona na FB coś tam w nazwie Po poronieniu... Może tam dziewczyny by rozwiały wątpliwości co do tych badań, bo mi się też coś kojarzy, że trzeba poczekać, ale nie wiem ile i jak dokładnie. -
Suzie wrote:Jakaś dziewczyna mi się wyświetliła niedawno. Że parę lat walki o dziecko, niepłodność, a jak połączyła dusze to ciąża bardzo szybko. Jak to zrobiła? Napisz w komentarzu DUSZA to ci wyśle instrukcje
Całkiem sporo komentarzy miała.💔28.03.2024
⏸️30.09.2024 🥹🙏🌈
🩺21.10.2023 - ❤️
🩺29.10.2024 - 1,93 cm 🦐🥹