X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2024, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    To niech się zbada i będzie czarno na białym, bo jak Ty się przeleczysz, a on będzie to miał to będziecie się zarażać nawzajem.

Czy tylko mój mąż uwielbia żreć tabletki na wszystko? Kiedyś miałam infekcję i miałam zjeść dwie tabletki a on jedną. To pożarł mi dwie, bo on nie wierzy,że jedna tabletka może zadziałać i on też chce być zdrowy i nie zarażać 🙈😂 Dobrze, że nie mieliśmy problemu z receptami to skołowałam dla siebie dawkę, ale i tak sie wkurzyłam 😆

Mój się woli nie badać tylko brać tabletki :P wyjątkiem są przeciwbólowe, bo tego unika jak ognia, ale wszystko inne jak cukierki 🙈

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2024, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    Pytałam lekarza na ostatniej wizycie, czy 0,4 jest na pewno wystarczające. Powiedział, że nie widzi potrzeby wprowadzania większej dawki i że wszystko będzie w porządku i nie mam się martwić. Ogólnie bardzo pozytywnie jest nastawiony do tej ciąży i stwierdził, że zrobimy wszystko żeby ją utrzymać. 😊 Czuję się zaopiekowana, ale dopóki nie zobaczę bijącego serduszka to chyba i tak się nie uspokoję i nie uwierzę. 😅

Dzisiaj i tak jest przełom. W zeszłorocznej ciąży plamienie pojawiło się w 5 t 2d no i później to już wiadomo jaki był dalszy rozwój sytuacji. Kwietniowa ciąża skończyła się jeszcze szybciej. Dzisiaj 5t 3d i poza brakiem jakichkolwiek objawów ciąży nie widzę nic niepokojącego. Chociaż znając mnie jakbym miała mdłości i wymioty, to pewnie bym gadała "czemu ja" 😂 Tak źle, tak niedobrze.

Trawa u sąsiada jest zawsze bardziej zielona :) trzymam kciuki, żeby wszystko już poszło jak z płatka 🤞

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2024, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    A ja od dziś zaczynam życie z metforminą i chciałam zapytać czy mogę ją połączyć z wieczornym braniem magnezu, omega3 i inozytolu?

Wg mnie najlepiej zachować 2 godzinny odstęp, bo metformina baaardzo wpływa na wchłanianie innych składników, ale jeśli masz wątpliwości to dopytaj lekarza :)

• Speranza :) Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2024, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    Pytałam lekarza na ostatniej wizycie, czy 0,4 jest na pewno wystarczające. Powiedział, że nie widzi potrzeby wprowadzania większej dawki i że wszystko będzie w porządku i nie mam się martwić. Ogólnie bardzo pozytywnie jest nastawiony do tej ciąży i stwierdził, że zrobimy wszystko żeby ją utrzymać. 😊 Czuję się zaopiekowana, ale dopóki nie zobaczę bijącego serduszka to chyba i tak się nie uspokoję i nie uwierzę. 😅

Dzisiaj i tak jest przełom. W zeszłorocznej ciąży plamienie pojawiło się w 5 t 2d no i później to już wiadomo jaki był dalszy rozwój sytuacji. Kwietniowa ciąża skończyła się jeszcze szybciej. Dzisiaj 5t 3d i poza brakiem jakichkolwiek objawów ciąży nie widzę nic niepokojącego. Chociaż znając mnie jakbym miała mdłości i wymioty, to pewnie bym gadała "czemu ja" 😂 Tak źle, tak niedobrze.

Gdzie jest suwaczek??? Bardzo proszę dodać, bo ja potem jest pogubiona co i jak :D

Weronka lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"

Wysłany: 31 lipca 2024, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik ale się uśmiałam z Twojego wpisu o zorientowaniu się, że jesteś w ciąży :D I o podwójnych tabletkach męża :D :D :D Hahaaaaa, no cudne po prostu :D

Zbuntowana lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2024, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Brzmi to logicznie i kompleksowo, ale na pewno nie zaszkodzi dopytać :)

Noo, tylko jedną głupotę palnela...Z tym, że wtedy nie zaznaczyłam jej informacji o staraniach, dopiero później. Ale zwróciłam jej uwagę na moje niedobory to odnośnie kwasu foliowego powiedziała, że nie muszę przyjmować, żebym uzupełniała jedzeniem przy poziomie 9... 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2024, 09:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2024, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Noo, tylko jedną głupotę palnela...Z tym, że wtedy nie zaznaczyłam jej informacji o staraniach, dopiero później. Ale zwróciłam jej uwagę na moje niedobory to odnośnie kwasu foliowego powiedziała, że nie muszę przyjmować, żebym uzupełniała jedzeniem przy poziomie 9... 🙄

aha... no to faktycznie zabłysnęła :P

Wysłany: 31 lipca 2024, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:

Hahaa... Ja kiedyś chodziłam do ginekologa na NFZ - dawno temu i mnie przekonywał, że na Śląsku nie ma niedoborów kwadu foliowego w żywności i nie ma sensu suplementować dodatkowo - dopiero w ciąży się bierze :D Jakoś nie uwierzyłam i zbadałam poziom - dramatyczny wtedy był. Nigdy nie zrobił mi też badania USG - bo cytuję - to robi się tylko ciężarnym i jak kobieta ma jakieś wskazania, bo jest chora... Ach, stare czasy :D

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2024, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Hahaa... Ja kiedyś chodziłam do ginekologa na NFZ - dawno temu i mnie przekonywał, że na Śląsku nie ma niedoborów kwadu foliowego w żywności i nie ma sensu suplementować dodatkowo - dopiero w ciąży się bierze :D Jakoś nie uwierzyłam i zbadałam poziom - dramatyczny wtedy był. Nigdy nie zrobił mi też badania USG - bo cytuję - to robi się tylko ciężarnym i jak kobieta ma jakieś wskazania, bo jest chora... Ach, stare czasy :D
    O mamuniu... 🙈 Są tacy i chodzą po świecie 😬

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2024, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Coffee, dobrze, że maz się też przebada, będziecie mieli całościowy pogląd na sytuację. No i cieszę się, że udało się znaleźć ogarniętą lekarkę. Wybaczmy jej to drobne potknięcie z kwasem foliowym, nie można mieć wszystkiego 🤭🤪

@Dropsik, cholerka, ja rozumiem że mogłaś nie połączyć kropek wcześniej, ale najważniejsze że zorientowałaś się przed porodem… 🤪 uśmiałam się z tego wpisu 🤭

CoffeeDream, Prezesoowa, Dropsik lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2024, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja się tylko pytam - skąd oni się biorą i w których chipsach znaleźli dyplom 👀

Speranza :) lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2024, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry😊
    @Coffe trzymam kciuki za szybkie wyleczenie tego dziadostwa 🤞🍀
    @Speranza spory był ten twój krwiak więc skoro krew jest brązowa to pewnie powoli się oczyszcza. Dobrze ze juz jutro wizyta to wszystko dokładnie lekarz sprawdzi😊🍀
    @Dropsik no nie powiem, chwilę Ci zajęło przyswojenie informacji o ciąży 😅

CoffeeDream, Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2024, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsiku pamiętaj tylko o rozsądnych zakupach, bo teraz wpadniesz pewnie w zakupowy szal 😅

Dropsik, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2024, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Średniowiecze :P

Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Majlen Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2024, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Wg mnie najlepiej zachować 2 godzinny odstęp, bo metformina baaardzo wpływa na wchłanianie innych składników, ale jeśli masz wątpliwości to dopytaj lekarza :)
    Ogólnie to tą omega3 dorzucę sobie do 1 tabl którą piję do obiadu, razem z witaminą d.
    A ten fertistim, to mogę pić drugą saszetkę do obiadu? Czy już lepiej 2 do śniadania?
    No i ten magnez i wiesiołek teraz do owulki, to będę pić 2h po metforminie chyba, tuż przed snem

♀️29 ♂️34
    - styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
    • 1.03 betaHCG 222,70 - prog 19,38(13dpo)
    • 3.03 betaHCG 664,10 - prog 21,24
    • 5.03 betaHCG 1873,70 - prog 29,00
    • 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    • 2.04 - z usg 8+4 mały miś 🐻 CRL 2,01cm ❤️
    • 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
    • 28.04 (I prenatalne) - z usg 12+2 CRL 5,82cm niskie ryzyka 🥹 na 90% dziewczynka 🩷🥰
    • 19.05 - z usg 16+3 🩷 15cm i 128gram dziewczynki

02.06 - wizyta ginekolog
    - usg piersi

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2024, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie jest suwaczek??? Bardzo proszę dodać, bo ja potem jest pogubiona co i jak :D

ależ proszę! 🙈 wzbraniałam się bardzo, ale tak, chyba w końcu trzeba zacząć się cieszyć i odliczać do dobrego, zamiast obawiać się złego. 🥰

Prezesoowa, Speranza :), CoffeeDream lubią tę wiadomość

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2024, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

😳😳

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ❌anemia ciążowa
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia
    ❌IO u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱

📆 Kalendarz wizyt
    26/5 - gin
    3/6 - urofizjo
    5/6 - endo
    7/7 - USG III
    preg.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2024, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😘
    Czekamy na wyniki badań krwi dziewczyny 😘

CoffeeDream mam nadzieje ze plan leczenia się uda i niedługo zobaczymy tego efekty ✊🍀😘 dobrze ze wiesz w końcu co było nie tak..

Ja dziś jadę na pierwsze spotkanie z położną, jestem ciekawa jak to będzie wyglądać 🙈
    Jak wrócę to będę odpoczywać 😅

Miłego dnia ! 🌞

Dropsik, CoffeeDream, Zbuntowana lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2024, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia! 😘

Coffee oby kuracja przyniosła rezultaty, Twój mąż się przebada i wznowicie starania 🥹✊🏻 dobrze, że się zbadałaś w tym kierunku

Katsue i prezesowa kciuki za wyniki ✊🏻

Speranza odpoczywaj dużo 😘

Dropsik lepiej późno niż wcale 😂

Prezesoowa, Speranza :), Katsue lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2024, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2024, 21:47

Suzie lubi tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
‹‹ 1577 1578 1579 1580 1581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ