Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Dropsik wrote:To niech się zbada i będzie czarno na białym, bo jak Ty się przeleczysz, a on będzie to miał to będziecie się zarażać nawzajem.
Czy tylko mój mąż uwielbia żreć tabletki na wszystko? Kiedyś miałam infekcję i miałam zjeść dwie tabletki a on jedną. To pożarł mi dwie, bo on nie wierzy,że jedna tabletka może zadziałać i on też chce być zdrowy i nie zarażać 🙈😂 Dobrze, że nie mieliśmy problemu z receptami to skołowałam dla siebie dawkę, ale i tak sie wkurzyłam 😆
Mój się woli nie badać tylko brać tabletki wyjątkiem są przeciwbólowe, bo tego unika jak ognia, ale wszystko inne jak cukierki 🙈When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Weronka wrote:Pytałam lekarza na ostatniej wizycie, czy 0,4 jest na pewno wystarczające. Powiedział, że nie widzi potrzeby wprowadzania większej dawki i że wszystko będzie w porządku i nie mam się martwić. Ogólnie bardzo pozytywnie jest nastawiony do tej ciąży i stwierdził, że zrobimy wszystko żeby ją utrzymać. 😊 Czuję się zaopiekowana, ale dopóki nie zobaczę bijącego serduszka to chyba i tak się nie uspokoję i nie uwierzę. 😅
Dzisiaj i tak jest przełom. W zeszłorocznej ciąży plamienie pojawiło się w 5 t 2d no i później to już wiadomo jaki był dalszy rozwój sytuacji. Kwietniowa ciąża skończyła się jeszcze szybciej. Dzisiaj 5t 3d i poza brakiem jakichkolwiek objawów ciąży nie widzę nic niepokojącego. Chociaż znając mnie jakbym miała mdłości i wymioty, to pewnie bym gadała "czemu ja" 😂 Tak źle, tak niedobrze.
Trawa u sąsiada jest zawsze bardziej zielona trzymam kciuki, żeby wszystko już poszło jak z płatka 🤞When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Majlen wrote:A ja od dziś zaczynam życie z metforminą i chciałam zapytać czy mogę ją połączyć z wieczornym braniem magnezu, omega3 i inozytolu?
Wg mnie najlepiej zachować 2 godzinny odstęp, bo metformina baaardzo wpływa na wchłanianie innych składników, ale jeśli masz wątpliwości to dopytaj lekarzaWhen life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Weronka wrote:Pytałam lekarza na ostatniej wizycie, czy 0,4 jest na pewno wystarczające. Powiedział, że nie widzi potrzeby wprowadzania większej dawki i że wszystko będzie w porządku i nie mam się martwić. Ogólnie bardzo pozytywnie jest nastawiony do tej ciąży i stwierdził, że zrobimy wszystko żeby ją utrzymać. 😊 Czuję się zaopiekowana, ale dopóki nie zobaczę bijącego serduszka to chyba i tak się nie uspokoję i nie uwierzę. 😅
Dzisiaj i tak jest przełom. W zeszłorocznej ciąży plamienie pojawiło się w 5 t 2d no i później to już wiadomo jaki był dalszy rozwój sytuacji. Kwietniowa ciąża skończyła się jeszcze szybciej. Dzisiaj 5t 3d i poza brakiem jakichkolwiek objawów ciąży nie widzę nic niepokojącego. Chociaż znając mnie jakbym miała mdłości i wymioty, to pewnie bym gadała "czemu ja" 😂 Tak źle, tak niedobrze.
Gdzie jest suwaczek??? Bardzo proszę dodać, bo ja potem jest pogubiona co i jakWeronka lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Dropsik ale się uśmiałam z Twojego wpisu o zorientowaniu się, że jesteś w ciąży I o podwójnych tabletkach męża Hahaaaaa, no cudne po prostu
Zbuntowana lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Prezesoowa wrote:Brzmi to logicznie i kompleksowo, ale na pewno nie zaszkodzi dopytać
Noo, tylko jedną głupotę palnela...Z tym, że wtedy nie zaznaczyłam jej informacji o staraniach, dopiero później. Ale zwróciłam jej uwagę na moje niedobory to odnośnie kwasu foliowego powiedziała, że nie muszę przyjmować, żebym uzupełniała jedzeniem przy poziomie 9... 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca, 09:15
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
CoffeeDream wrote:Noo, tylko jedną głupotę palnela...Z tym, że wtedy nie zaznaczyłam jej informacji o staraniach, dopiero później. Ale zwróciłam jej uwagę na moje niedobory to odnośnie kwasu foliowego powiedziała, że nie muszę przyjmować, żebym uzupełniała jedzeniem przy poziomie 9... 🙄
aha... no to faktycznie zabłysnęłaWhen life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
CoffeeDream wrote:Noo, tylko jedną głupotę palnela...Z tym, że wtedy nie zaznaczyłam jej informacji o staraniach, dopiero później. Ale zwróciłam jej uwagę na moje niedobory to odnośnie kwasu foliowego powiedziała, że nie muszę przyjmować, żebym uzupełniała jedzeniem przy poziomie 9... 🙄
Hahaa... Ja kiedyś chodziłam do ginekologa na NFZ - dawno temu i mnie przekonywał, że na Śląsku nie ma niedoborów kwadu foliowego w żywności i nie ma sensu suplementować dodatkowo - dopiero w ciąży się bierze Jakoś nie uwierzyłam i zbadałam poziom - dramatyczny wtedy był. Nigdy nie zrobił mi też badania USG - bo cytuję - to robi się tylko ciężarnym i jak kobieta ma jakieś wskazania, bo jest chora... Ach, stare czasy"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza :) wrote:Hahaa... Ja kiedyś chodziłam do ginekologa na NFZ - dawno temu i mnie przekonywał, że na Śląsku nie ma niedoborów kwadu foliowego w żywności i nie ma sensu suplementować dodatkowo - dopiero w ciąży się bierze Jakoś nie uwierzyłam i zbadałam poziom - dramatyczny wtedy był. Nigdy nie zrobił mi też badania USG - bo cytuję - to robi się tylko ciężarnym i jak kobieta ma jakieś wskazania, bo jest chora... Ach, stare czasy
-
@Coffee, dobrze, że maz się też przebada, będziecie mieli całościowy pogląd na sytuację. No i cieszę się, że udało się znaleźć ogarniętą lekarkę. Wybaczmy jej to drobne potknięcie z kwasem foliowym, nie można mieć wszystkiego 🤭🤪
@Dropsik, cholerka, ja rozumiem że mogłaś nie połączyć kropek wcześniej, ale najważniejsze że zorientowałaś się przed porodem… 🤪 uśmiałam się z tego wpisu 🤭CoffeeDream, Prezesoowa, Dropsik lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Speranza :) wrote:Hahaa... Ja kiedyś chodziłam do ginekologa na NFZ - dawno temu i mnie przekonywał, że na Śląsku nie ma niedoborów kwadu foliowego w żywności i nie ma sensu suplementować dodatkowo - dopiero w ciąży się bierze Jakoś nie uwierzyłam i zbadałam poziom - dramatyczny wtedy był. Nigdy nie zrobił mi też badania USG - bo cytuję - to robi się tylko ciężarnym i jak kobieta ma jakieś wskazania, bo jest chora... Ach, stare czasy
Ja się tylko pytam - skąd oni się biorą i w których chipsach znaleźli dyplom 👀Speranza :) lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Dzień dobry😊
@Coffe trzymam kciuki za szybkie wyleczenie tego dziadostwa 🤞🍀
@Speranza spory był ten twój krwiak więc skoro krew jest brązowa to pewnie powoli się oczyszcza. Dobrze ze juz jutro wizyta to wszystko dokładnie lekarz sprawdzi😊🍀
@Dropsik no nie powiem, chwilę Ci zajęło przyswojenie informacji o ciąży 😅CoffeeDream, Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość
▪︎MTHFR C677T (hetero)
▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
•Badanie nasienia-ok
03.2024 💔
07.2024💔
,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸 -
ŚredniowieczeSperanza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Prezesoowa wrote:Wg mnie najlepiej zachować 2 godzinny odstęp, bo metformina baaardzo wpływa na wchłanianie innych składników, ale jeśli masz wątpliwości to dopytaj lekarza
A ten fertistim, to mogę pić drugą saszetkę do obiadu? Czy już lepiej 2 do śniadania?
No i ten magnez i wiesiołek teraz do owulki, to będę pić 2h po metforminie chyba, tuż przed snemStarania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Speranza :) wrote:Gdzie jest suwaczek??? Bardzo proszę dodać, bo ja potem jest pogubiona co i jak
ależ proszę! 🙈 wzbraniałam się bardzo, ale tak, chyba w końcu trzeba zacząć się cieszyć i odliczać do dobrego, zamiast obawiać się złego. 🥰Prezesoowa, Speranza :), CoffeeDream lubią tę wiadomość
👩🏻 28 | 👨🏻 29
📆 08/2023 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 8 tc 💔
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
😳😳👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20 -
Dzień dobry 😘
Czekamy na wyniki badań krwi dziewczyny 😘
CoffeeDream mam nadzieje ze plan leczenia się uda i niedługo zobaczymy tego efekty ✊🍀😘 dobrze ze wiesz w końcu co było nie tak..
Ja dziś jadę na pierwsze spotkanie z położną, jestem ciekawa jak to będzie wyglądać 🙈
Jak wrócę to będę odpoczywać 😅
Miłego dnia ! 🌞Dropsik, CoffeeDream, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Miłego dnia! 😘
Coffee oby kuracja przyniosła rezultaty, Twój mąż się przebada i wznowicie starania 🥹✊🏻 dobrze, że się zbadałaś w tym kierunku
Katsue i prezesowa kciuki za wyniki ✊🏻
Speranza odpoczywaj dużo 😘
Dropsik lepiej późno niż wcale 😂Prezesoowa, Speranza :), Katsue lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG + wizyta
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰