Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Speranza :) wrote:Jesteś pierwsza, więc Fertistim jest TwójStarania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Suzie wrote:Dałam detektywa, bo może się znajdą 😂
Mi nadal smutno po zniknięciu Magicznejnutki Mogła kurcze chociaż napisać, że zniknie, a nie tak konto usunąć nagle. Człowiek to się jednak przyzwyczaja...Mgiełka lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza :) wrote:Mi nadal smutno po zniknięciu Magicznejnutki Mogła kurcze chociaż napisać, że zniknie, a nie tak konto usunąć nagle. Człowiek to się jednak przyzwyczaja...
Też o niej ostatnio myślałam.. Mam nadzieję, że u niej wszystko ok, mimo wszystkoCoffeeDream, Speranza :), Majlen, Mgiełka lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Marzycielka wrote:Miłego dnia Wam życzę 🙂
Nie wprowadzajmy tu złej atmosfery 🤪Prezesoowa, elektro96, Liyss🧚🏻, notsobadd, MummyYummy, Malinowysorbet, ellevv lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Prezesoowa wrote:Też o niej ostatnio myślałam.. Mam nadzieję, że u niej wszystko ok, mimo wszystko
Mgiełka lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Speranza :) wrote:Mi nadal smutno po zniknięciu Magicznejnutki Mogła kurcze chociaż napisać, że zniknie, a nie tak konto usunąć nagle. Człowiek to się jednak przyzwyczaja...
Taak, brakuje tu jej, ale trudno... 😔 Trzeba uszanować jej decyzję.Speranza :), Prezesoowa, Mgiełka lubią tę wiadomość
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
Suz dziękuję Ci za linka 😘. Później poczytam. Z jednej strony mam coś takiego że do września chcę żyć na luzie a z drugiej strony myślę co mogę zrobić 😅
A to ja poproszę kategorie "Czytająca za krzaka" 🤣🤣🤣
Coffie i moje kciuki lecą 🤞🏻🤞🏻🤞🏻CoffeeDream, elektro96, Dropsik, Gregorka, Zbuntowana lubią tę wiadomość
PCOS, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️krew 2-5dc oddana
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
@Marzycielka Jesteśmy tu i zawsze wesprzemy dobrym słowem 🩷, ale co do porad to niestety nie każda z nas ma tyle wiedzy, żeby coś doradzać, a lepiej też nie wprowadzać w błąd.
Masz umówionego lekarza, żeby omówić te wyniki?Mgiełka lubi tę wiadomość
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
CoffeeDream wrote:Hej 🌸
Poproszę o pół kciuka dziś za wyniki męża 🙏🥹 Badał dziś hormony.CoffeeDream lubi tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
A to ja poproszę kategorie "Czytająca za krzaka" 🤣🤣🤣
Coffie i moje kciuki lecą 🤞🏻🤞🏻🤞🏻
Spoko, a co? Coś ci nie tak wyszło?👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20 -
Speranza :) wrote:Kiedy podajesz Ovi? Może weź wieczorem, to pęcherzyki jeszcze troszkę podrosną W sumie mogła Ci kazać zrobić jutro dopiero, a nie dzisiaj, bo one mogą rosną jakieś 1-2 mm dziennie (z tego co czytałam przynajmniej).
Podam dzisiaj późnym wieczorem i niech się dzieje wola nieba 😄👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
notsobadd wrote:Podam dzisiaj późnym wieczorem i niech się dzieje wola nieba 😄
I super Ovitrelle też nie powoduje pęknięcia pęcherzyka od razu po podaniu. Z tego co pamiętam to chyba dopiero 12-48 godzin później, więc pęchrzyki mogą jeszcze podrosnąć. Mocne kciuki!!!"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza :) wrote:Acco miałam z uwagi na problemy immuno i nie do końca dobre Kiry (nie było źle, ale lekarz stwierdził, że można trochę chyba tym poprawić sytuację), długo Accofilu nie brałam, bo nie było efektu. Przed szczęśliwym cyklem na pewno ze trzy miesiące już nie brałam. Co do dawki, to pamiętam, że miałam brać dwa zastrzyki w określonych dniach cyklu (tzn. jeden zastrzyk w jednym dniu, potem chyba ze dwa dni przerwy i następny zastrzyk). Dawka chyba standardowa 0,5 ml.
Z kolei Encorton dostałam w pierwszym dniu, w którym okazało się, że jestem w ciąży i brałam aż do wczoraj (tylko dawka była zmniejszana z 10 do 5) jako lek, który miał wyciszyć mój układ odparnościowy po to, żeby nie atakował malutkiej żabki. Teraz już nie biorę Encortonu, bo żabka jest na tyle duża, że ma już podobno własne mechanizmy obronne. Przynajmniej tak mi lekarz powiedział i staram się w to wierzyć -
Wkręciłam się w ten podcast. Dziewczyny przyjemny głos mają👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20 -
Dzień dobry Dziewczyny 🌸
Jestem wzruszona czytając, że pamiętacie o mnie.
Jednocześnie smucę się, że sprawiłam Wam przykrość tym moim nagłym zniknięciem i usunięciem konta.
Zniknęłam z forum, żeby uporządkować sprawy osobiste. Napisałam krótki post i później bardzo mało wchodziłam na forum. Ale w moich myślach jesteście ciągle obecne. Bardzo Wam kibicuję. Coś mnie dziś tchnęło, żeby wejść na forum i akurat o mnie wspomniałyście. Musiałam napisać choć kilka słów. Nadal będę mniej obecna. Mam nadzieję, że będę mogła wrócić na stałe - choć pewnie wtedy całkiem przeniesiecie się na priv - widzę, że trochę się tutaj zadziało
Ściskam Was mocnoWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia, 14:00
-
Mgiełka wrote:Dzień dobry Dziewczyny 🌸
Jestem wzruszona czytając, że pamiętacie o mnie.
Jednocześnie smucę się, że sprawiłam Wam przykrość tym moim nagłym zniknięciem i usunięciem konta.
Zniknęłam z forum, żeby uporządkować sprawy osobiste. Napisałam krótki post i później bardzo mało wchodziłam na forum. Ale w moich myślach jesteście ciągle obecne. Bardzo Wam kibicuję. Coś mnie dziś tchnęło, żeby wejść na forum i akurat o mnie wspomniałyście. Musiałam napisać choć kilka słów. Nadal będę mniej obecna. Mam nadzieję, że będę mogła wrócić na stałe - choć pewnie wtedy całkiem przeniesiecie się na priv - widzę, że trochę się tutaj zadziało
Ściskam Was mocnoStarania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ?