Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Speranza :) wrote:Jesteś pierwsza, więc Fertistim jest TwójStarania o pierwszego maluszka od marca 2024 🩷
♀️28 ♂️33
- po odstawieniu AH (8lat) brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna
Cykle z owulacją od 09.2024.
Od 10.2014 przebyte 3 stymulowane cykle Lamettą, w każdym cyklu po 2 pęcherzyki, ale niestety nie udane.
➡️14.01.2025 - Drożność sono-hsg
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Suzie wrote:Dałam detektywa, bo może się znajdą 😂
Mi nadal smutno po zniknięciu Magicznejnutki Mogła kurcze chociaż napisać, że zniknie, a nie tak konto usunąć nagle. Człowiek to się jednak przyzwyczaja...Mgiełka lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza :) wrote:Mi nadal smutno po zniknięciu Magicznejnutki Mogła kurcze chociaż napisać, że zniknie, a nie tak konto usunąć nagle. Człowiek to się jednak przyzwyczaja...
Też o niej ostatnio myślałam.. Mam nadzieję, że u niej wszystko ok, mimo wszystkoCoffeeDream, Speranza :), Majlen, Mgiełka lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Marzycielka wrote:Miłego dnia Wam życzę 🙂
Nie wprowadzajmy tu złej atmosfery 🤪Prezesoowa, elektro96, Liyss🧚🏻, notsobadd, MummyYummy, Malinowysorbet, ellevv lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka od marca 2024 🩷
♀️28 ♂️33
- po odstawieniu AH (8lat) brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna
Od 10.2014 przebyte 3 stymulowane cykle Lamettą, w każdym cyklu po 2 pęcherzyki, ale niestety nie udane.
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Prezesoowa wrote:Też o niej ostatnio myślałam.. Mam nadzieję, że u niej wszystko ok, mimo wszystko
Mgiełka lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka od marca 2024 🩷
♀️28 ♂️33
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Speranza :) wrote:Mi nadal smutno po zniknięciu Magicznejnutki Mogła kurcze chociaż napisać, że zniknie, a nie tak konto usunąć nagle. Człowiek to się jednak przyzwyczaja...
Taak, brakuje tu jej, ale trudno... 😔 Trzeba uszanować jej decyzję.Speranza :), Prezesoowa, Mgiełka lubią tę wiadomość
-
Suz dziękuję Ci za linka 😘. Później poczytam. Z jednej strony mam coś takiego że do września chcę żyć na luzie a z drugiej strony myślę co mogę zrobić 😅
A to ja poproszę kategorie "Czytająca za krzaka" 🤣🤣🤣
Coffie i moje kciuki lecą 🤞🏻🤞🏻🤞🏻CoffeeDream, elektro96, Dropsik, Gregorka, Zbuntowana lubią tę wiadomość
PCOS cykle między 31 a 37 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice w lutym - czekanie❓️
🔹️wizyta u drugiego ginekologa koniec stycznia (opinia drugiego ginekologa)
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
@Marzycielka Jesteśmy tu i zawsze wesprzemy dobrym słowem 🩷, ale co do porad to niestety nie każda z nas ma tyle wiedzy, żeby coś doradzać, a lepiej też nie wprowadzać w błąd.
Masz umówionego lekarza, żeby omówić te wyniki?Mgiełka lubi tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:Hej 🌸
Poproszę o pół kciuka dziś za wyniki męża 🙏🥹 Badał dziś hormony.CoffeeDream lubi tę wiadomość
28 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
A to ja poproszę kategorie "Czytająca za krzaka" 🤣🤣🤣
Coffie i moje kciuki lecą 🤞🏻🤞🏻🤞🏻
Spoko, a co? Coś ci nie tak wyszło?👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅unormowana niedoczynność tarczycy, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️ 05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
13/01 - cytologia
14/01 - USG piersi -
Speranza :) wrote:Kiedy podajesz Ovi? Może weź wieczorem, to pęcherzyki jeszcze troszkę podrosną W sumie mogła Ci kazać zrobić jutro dopiero, a nie dzisiaj, bo one mogą rosną jakieś 1-2 mm dziennie (z tego co czytałam przynajmniej).
Podam dzisiaj późnym wieczorem i niech się dzieje wola nieba 😄👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Podam dzisiaj późnym wieczorem i niech się dzieje wola nieba 😄
I super Ovitrelle też nie powoduje pęknięcia pęcherzyka od razu po podaniu. Z tego co pamiętam to chyba dopiero 12-48 godzin później, więc pęchrzyki mogą jeszcze podrosnąć. Mocne kciuki!!!"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Wkręciłam się w ten podcast. Dziewczyny przyjemny głos mają👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅unormowana niedoczynność tarczycy, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️ 05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
13/01 - cytologia
14/01 - USG piersi -
Dzień dobry Dziewczyny 🌸
Jestem wzruszona czytając, że pamiętacie o mnie.
Jednocześnie smucę się, że sprawiłam Wam przykrość tym moim nagłym zniknięciem i usunięciem konta.
Zniknęłam z forum, żeby uporządkować sprawy osobiste. Napisałam krótki post i później bardzo mało wchodziłam na forum. Ale w moich myślach jesteście ciągle obecne. Bardzo Wam kibicuję. Coś mnie dziś tchnęło, żeby wejść na forum i akurat o mnie wspomniałyście. Musiałam napisać choć kilka słów. Nadal będę mniej obecna. Mam nadzieję, że będę mogła wrócić na stałe - choć pewnie wtedy całkiem przeniesiecie się na priv - widzę, że trochę się tutaj zadziało
Ściskam Was mocnoWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2024, 14:00
-
Mgiełka wrote:Dzień dobry Dziewczyny 🌸
Jestem wzruszona czytając, że pamiętacie o mnie.
Jednocześnie smucę się, że sprawiłam Wam przykrość tym moim nagłym zniknięciem i usunięciem konta.
Zniknęłam z forum, żeby uporządkować sprawy osobiste. Napisałam krótki post i później bardzo mało wchodziłam na forum. Ale w moich myślach jesteście ciągle obecne. Bardzo Wam kibicuję. Coś mnie dziś tchnęło, żeby wejść na forum i akurat o mnie wspomniałyście. Musiałam napisać choć kilka słów. Nadal będę mniej obecna. Mam nadzieję, że będę mogła wrócić na stałe - choć pewnie wtedy całkiem przeniesiecie się na priv - widzę, że trochę się tutaj zadziało
Ściskam Was mocnoStarania o pierwszego maluszka od marca 2024 🩷
♀️28 ♂️33
✨️2025 jest nasz!✨️