Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Jesteś pierwsza, więc Fertistim jest Twój :)
    Super 🥰

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie kategoria "Zaginione staraczki" mnie rozwaliła :D Teraz doczytałam co tam nam wpisałaś na 1 stronie :D

Muszę doczytać w takim razie :D

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Speranza :) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Dałam detektywa, bo może się znajdą 😂

Mi nadal smutno po zniknięciu Magicznejnutki :( Mogła kurcze chociaż napisać, że zniknie, a nie tak konto usunąć nagle. Człowiek to się jednak przyzwyczaja...

Mgiełka lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Prezesoowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Hej 🌸

Poproszę o pół kciuka dziś za wyniki męża 🙏🥹 Badał dziś hormony.

Są kciuki! Czekamy na wyniki :) będą dzisiaj?

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nadal smutno po zniknięciu Magicznejnutki :( Mogła kurcze chociaż napisać, że zniknie, a nie tak konto usunąć nagle. Człowiek to się jednak przyzwyczaja...

Też o niej ostatnio myślałam.. Mam nadzieję, że u niej wszystko ok, mimo wszystko :)

CoffeeDream, Speranza :), Majlen, Mgiełka lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Są kciuki! Czekamy na wyniki :) będą dzisiaj?

🩷🩷🩷

Powinny być, ale kto tam ich wie... 🙈

Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
    Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸
  • Majlen Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    Miłego dnia Wam życzę 🙂
    I jeszcze tak chciałam dodać i nie odbierz tego, że na ciebie naskakuje, ale kiedyś jak było faktycznie dużo tutaj pisania, to jak wchodziłaś, to marudziłaś, że jest za dużo do nadrabiania i nawet nie odnosiłaś się do każdej z nas, a teraz jak jest mało, to też jest jakieś 'ale' 😀.
    Nie wprowadzajmy tu złej atmosfery 🤪

Prezesoowa, elektro96, Liyss🧚🏻, notsobadd, MummyYummy, Malinowysorbet, ellevv lubią tę wiadomość

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Majlen Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Też o niej ostatnio myślałam.. Mam nadzieję, że u niej wszystko ok, mimo wszystko :)
    Też mi jej brakuje :(

♀️28

nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Taak, brakuje tu jej, ale trudno... 😔 Trzeba uszanować jej decyzję.

Speranza :), Prezesoowa, Mgiełka lubią tę wiadomość

Wysłany: 8 sierpnia, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen napisałam na priv.

Majlen lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suz dziękuję Ci za linka 😘. Później poczytam. Z jednej strony mam coś takiego że do września chcę żyć na luzie a z drugiej strony myślę co mogę zrobić 😅

A to ja poproszę kategorie "Czytająca za krzaka" 🤣🤣🤣

Coffie i moje kciuki lecą 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

CoffeeDream, elektro96, Dropsik, Gregorka, Zbuntowana lubią tę wiadomość

PCOS, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa

🔹️krew 2-5dc oddana
    🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️

🔹️ starania od 02.2024

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙

🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤
    🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
    🔸️ 13.11.2019 - beta 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Marzycielka Jesteśmy tu i zawsze wesprzemy dobrym słowem 🩷, ale co do porad to niestety nie każda z nas ma tyle wiedzy, żeby coś doradzać, a lepiej też nie wprowadzać w błąd.
    Masz umówionego lekarza, żeby omówić te wyniki?

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Hej 🌸

Poproszę o pół kciuka dziś za wyniki męża 🙏🥹 Badał dziś hormony.
    Kciuki! Dawaj znać ♥️

CoffeeDream lubi tę wiadomość

27 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 8 sierpnia, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:
    Suz dziękuję Ci za linka 😘. Później poczytam. Z jednej strony mam coś takiego że do września chcę żyć na luzie a z drugiej strony myślę co mogę zrobić 😅

A to ja poproszę kategorie "Czytająca za krzaka" 🤣🤣🤣

Coffie i moje kciuki lecą 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

Spoko, a co? Coś ci nie tak wyszło?

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą

🩸5/11
    🥚🔜

📆 Kalendarz wizyt
    20/11 - monitoring, 14.20
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy podajesz Ovi? Może weź wieczorem, to pęcherzyki jeszcze troszkę podrosną :) W sumie mogła Ci kazać zrobić jutro dopiero, a nie dzisiaj, bo one mogą rosną jakieś 1-2 mm dziennie (z tego co czytałam przynajmniej).

Podam dzisiaj późnym wieczorem :) i niech się dzieje wola nieba 😄

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Wysłany: 8 sierpnia, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Podam dzisiaj późnym wieczorem :) i niech się dzieje wola nieba 😄

I super :) Ovitrelle też nie powoduje pęknięcia pęcherzyka od razu po podaniu. Z tego co pamiętam to chyba dopiero 12-48 godzin później, więc pęchrzyki mogą jeszcze podrosnąć. Mocne kciuki!!! :)

• Vienna Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acco miałam z uwagi na problemy immuno i nie do końca dobre Kiry (nie było źle, ale lekarz stwierdził, że można trochę chyba tym poprawić sytuację), długo Accofilu nie brałam, bo nie było efektu. Przed szczęśliwym cyklem na pewno ze trzy miesiące już nie brałam. Co do dawki, to pamiętam, że miałam brać dwa zastrzyki w określonych dniach cyklu (tzn. jeden zastrzyk w jednym dniu, potem chyba ze dwa dni przerwy i następny zastrzyk). Dawka chyba standardowa 0,5 ml.
    Z kolei Encorton dostałam w pierwszym dniu, w którym okazało się, że jestem w ciąży i brałam aż do wczoraj (tylko dawka była zmniejszana z 10 do 5) jako lek, który miał wyciszyć mój układ odparnościowy po to, żeby nie atakował malutkiej żabki. Teraz już nie biorę Encortonu, bo żabka jest na tyle duża, że ma już podobno własne mechanizmy obronne. Przynajmniej tak mi lekarz powiedział i staram się w to wierzyć :)
    Ja właśnie czekam dalej na wyniki tych Kirów i przyznam że się trochę stresuje 😅 po wynikach trombofilii ucieszyłam się że zastrzyki z heparyną mnie ominą, a potem zaczęłam czytać o tych Kirach i tam też zastrzyki 🫣

• Suzie Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkręciłam się w ten podcast. Dziewczyny przyjemny głos mają :D

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą

🩸5/11
    🥚🔜

📆 Kalendarz wizyt
    20/11 - monitoring, 14.20
  • Mgiełka Nowa

Wysłany: 8 sierpnia, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny 🌸

Jestem wzruszona czytając, że pamiętacie o mnie.
    Jednocześnie smucę się, że sprawiłam Wam przykrość tym moim nagłym zniknięciem i usunięciem konta.
    Zniknęłam z forum, żeby uporządkować sprawy osobiste. Napisałam krótki post i później bardzo mało wchodziłam na forum. Ale w moich myślach jesteście ciągle obecne. Bardzo Wam kibicuję. Coś mnie dziś tchnęło, żeby wejść na forum i akurat o mnie wspomniałyście. Musiałam napisać choć kilka słów. Nadal będę mniej obecna. Mam nadzieję, że będę mogła wrócić na stałe - choć pewnie wtedy całkiem przeniesiecie się na priv - widzę, że trochę się tutaj zadziało :)

Ściskam Was mocno :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia, 14:00

• Majlen Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mgiełka wrote:
    Dzień dobry Dziewczyny 🌸

Jestem wzruszona czytając, że pamiętacie o mnie.
    Jednocześnie smucę się, że sprawiłam Wam przykrość tym moim nagłym zniknięciem i usunięciem konta.
    Zniknęłam z forum, żeby uporządkować sprawy osobiste. Napisałam krótki post i później bardzo mało wchodziłam na forum. Ale w moich myślach jesteście ciągle obecne. Bardzo Wam kibicuję. Coś mnie dziś tchnęło, żeby wejść na forum i akurat o mnie wspomniałyście. Musiałam napisać choć kilka słów. Nadal będę mniej obecna. Mam nadzieję, że będę mogła wrócić na stałe - choć pewnie wtedy całkiem przeniesiecie się na priv - widzę, że trochę się tutaj zadziało :)

Ściskam Was mocno :)
    Czy to ty MagicznaNutko ? :)

♀️28

nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
‹‹ 1608 1609 1610 1611 1612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ