Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że ciężko tak zaraz po urlopie 😵‍💫
    Jestem śpiąca od 11..

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po 😊 Oba jajowody drożne 🥰 Niezbyt przyjemne badanie. Przez chwilę bolało ale bez tragedii 😊 Dziękuję za kciuki ❤️

Liyss🧚🏻, NiedoszlaWielodzietna, notsobadd, elektro96, ellevv, Kori_, Gregorka, Speranza :), Dropsik, grazka0022, Suzie lubią tę wiadomość

• Iiiiii00 Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Jestem już po 😊 Oba jajowody drożne 🥰 Niezbyt przyjemne badanie. Przez chwilę bolało ale bez tragedii 😊 Dziękuję za kciuki ❤️

Hej, jestem nowa, przeglądam wpisy i natknęłam się, że zaczęłaś cykl tak samo jak ja, staramy się o bobasa niestety mam PCOS cykle 28-31 dni ciężko mi trafić w owulację nie wiem czy w ogóle ten cykl będzie z owulacją. Kochamy się codziennie choć według ovu jajeczkowanie przypada na sobotę. Jak to wygląda u Ciebie ? Pozdrawiam

👶 (3cs)
    26.10. 10dpo ⏸️
    27.10. 14,6 beta
    29.10 32,9 beta 15,87 prog
    31.10 55,7 beta
    05.11. 937.5 beta
    07.11. 1805.0 beta
    07.11 Jest pęcherzyk😍
    13.11 piękne serduszko 5+6 ❤️

preg.png
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iiiiii00 wrote:
    Hej, jestem nowa, przeglądam wpisy i natknęłam się, że zaczęłaś cykl tak samo jak ja, staramy się o bobasa niestety mam PCOS cykle 28-31 dni ciężko mi trafić w owulację nie wiem czy w ogóle ten cykl będzie z owulacją. Kochamy się codziennie choć według ovu jajeczkowanie przypada na sobotę. Jak to wygląda u Ciebie ? Pozdrawiam

Hej,

Zapraszamy na wątek miesięczny - pt. "Kto się w sierpniu w łanach stuka...", tam na pewno znajdziesz dużo pożytycznych informacji, bo jest to typowo staraniowy wątek.

notsobadd, MummyYummy, Zaczarowan lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"

Wysłany: 19 sierpnia, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:

Vienka - super informacje :) :) :) Czyli tamten zabieg niczego nie uszkodził i wszystko działa jak należy :). Bardzo się cieszę :) Odpoczywaj teraz sobie :)

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"

Wysłany: 19 sierpnia, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie jak urodziny? :)

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, przeżyłam pierwszy dzień. Ale przeorał mnie strasznie😂 Nie mam siły obiadu robić, chyba jajo sadzone wjedzie 🤭

Speranza, myśleliście już o imieniu dla małego kawalera? 🤪

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Wysłany: 19 sierpnia, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, nie wiem czy nie przyśpieszę wizyty u lekarza. Dzisiaj czuję jakieś kłucie w lewym jajniku od czasu do czasu... Nie wiem czy to normalny objaw :( Po tej stronie właśnie jest dziecko.

Wysłany: 19 sierpnia, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Kurcze, nie wiem czy nie przyśpieszę wizyty u lekarza. Dzisiaj czuję jakieś kłucie w lewym jajniku od czasu do czasu... Nie wiem czy to normalny objaw :( Po tej stronie właśnie jest dziecko.

Czy któraś z Was tak miała?

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:
    Cześć dziewczyny,

Ja dzisiaj pierwszy dzień w pracy po długim urlopie. Mega mi się nie chce i nie mogę wejść w rytm.

@Suzie najserdeczniejsze życzenia ode mnie. I życzę Ci spełnienia tego największego marzenia :)

Co do mojego cyklu to nie mam przeczuć ani w jedną ani w drugą stronę. Spodziewam się miesiączki 26.08. Prawdopodobnie zrobię test 24.08 bo idę na imprezę i na wszelki wypadek sprawdzę zanim wypije jakąś lampkę wina. Ja i tak piję minimalne ilości jak już no ale lepiej dmuchać na zimne. Co u Was dziewczyny? Czy mogę dołączyć do Was na Whatsappie?

Pewnie, podeślij mi nr na priv to Cie dodam :)

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza, jak Cię coś niepokoi to wiadomo do lekarza ale w ciąży też się wszystko rozciąga, czasami dziecko gdzieś uciśnie, mnie nie raz też coś uciska czy zakłuje ale raczej nie jakoś podejrzanie, żebym się martwiła 🥹

MummyYummy, Speranza :) lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
    26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
    10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
    🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kochana, jeśli poczujesz się lepiej, to pewnie, że przyspiesz 😘

Mnie czasem pobolewał prawy jajnik tak "owulacyjnie". Być może rozciągająca się macica uciska. Nigdy mnie to nie niepokoiło, bo też nie trwało to długo. Ale jeśli chcesz się uspokoić, to możesz skontaktować się z lekarzem 🙂

Speranza :) lubi tę wiadomość

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 😘

Coraz rzadziej tu zaglądam, ale wpadam, żeby zobaczyć, jak się macie i życzyć Wam miłego tygodnia 🥰

preg.png

Wysłany: 19 sierpnia, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Kochana, jeśli poczujesz się lepiej, to pewnie, że przyspiesz 😘

Mnie czasem pobolewał prawy jajnik tak "owulacyjnie". Być może rozciągająca się macica uciska. Nigdy mnie to nie niepokoiło, bo też nie trwało to długo. Ale jeśli chcesz się uspokoić, to możesz skontaktować się z lekarzem 🙂

Trwało godzinę i minęło. Wiec chyba ok 🥹

Dropsik, Liyss🧚🏻, MummyYummy lubią tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=Spe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września, 18:00

Speranza :), Zaczarowan, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

Wysłany: 19 sierpnia, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Takie i inne bóle mogą się pojawiać, ale zawsze najważniejsze jest nie nasze zdanie tylko Twoja intuicja i odczucie. Lepiej trzy razy za dużo coś sprawdzić niż raz za mało. Cieszę się jednak, że minęło 🥺
    Powiem Ci, że dla mnie najlepszy czas ciąży to ten jak już bobas się sporo rusza, bo jestem spokojniejsza. A do tego czasu trzeba próbować nie zwariować 😳

No właśnie też tak myślę, że chyba łatwiej będzie jak już będę czuła ruchy dziecka. A na razie wszystko wydaje mi się podejrzane. Dodatkowo jak siedzę w domu na zdalnej pracy to sobie więcej wymyślam i się doszukuje niepotrzebnie albo czytam w necie niepotrzebnie 🙄

• PaulaG Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jeśli po tej stronie jest dzidziuś może on kopać ten jajnik np albo sie do niego przytulać wlepiać wiesz...
    Ja tak miałam wiecznie jakieś kłucia bóle...
    Ale jesli czujesz że musisz sprawdzić lepiej sprawdź. Mama ma intuicję i lepiej ją sprawdzić 🥰

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
    Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
    Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
    preg.png[/url]
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września, 18:00

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kochana, u mnie też się tak zdarzało. Wszelkie kłucia są raczej uznawane za normę, ale tak jak mówią dziewczyny- dla własnego spokoju, pójdź sprawdzić ;*

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png

Wysłany: 19 sierpnia, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję dziewczyny 😘😘😘😘

‹‹ 1619 1620 1621 1622 1623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ