Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Speranza :) wrote:Bardzo dziękuję dziewczyny 😘😘😘😘
A myślałaś może o zakupie detektora? Co prawda jesteś już w 16 tygodniu, więc pewnie coś za msc/1,5 będziesz już czuła ruchy, ale zawsze to też jakaś ulga.. 😂☺️
A właśnie, jak z imieniem? Macie jakieś pomysły? -
Mamy różne pomysły i jeszcze nie ma zdecydowanego faworyta 😊 Na początku chciałam Jaśka po prostu, ale jak zobaczyłam jak bardzo jest to obecnie popularne imię, to zrezygnowałam. Teraz najbardziej podoba mi się Jeremi 🥹 Zdrobniale Remuś albo Remi 😊
O tym detektorze słyszałam, ale też że trzeba umieć dobrze się tym posługiwać, bo można swoje tętno wyłapac zamiast dziecka. Korzystacie z tego? Jesteście zadowolone?Zaczarowan lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza ja nie kupowałam detektora bo bardziej by mnie to stresowało niż nie sprawdzanie 🙈
Dropsik no właśnie jak są ruchy bobasa to super, bo się człowiek nie stresuje ale od któregoś tc bobas musi ileś razy się ruszać w ciągu dnia i trzeba to sprawdzać coś mi świta?
Ja osiwieję 😂Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Liyss🧚🏻 wrote:Speranza ja nie kupowałam detektora bo bardziej by mnie to stresowało niż nie sprawdzanie 🙈
Dropsik no właśnie jak są ruchy bobasa to super, bo się człowiek nie stresuje ale od któregoś tc bobas musi ileś razy się ruszać w ciągu dnia i trzeba to sprawdzać coś mi świta?
Ja osiwieję 😂
Właśnie ja się też trochę boję, że np. będę tego źle używać i nic nie usłyszę i będę schizowac jeszcze bardziej 🫣😄"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza :) wrote:Mamy różne pomysły i jeszcze nie ma zdecydowanego faworyta 😊 Na początku chciałam Jaśka po prostu, ale jak zobaczyłam jak bardzo jest to obecnie popularne imię, to zrezygnowałam. Teraz najbardziej podoba mi się Jeremi 🥹 Zdrobniale Remuś albo Remi 😊
O tym detektorze słyszałam, ale też że trzeba umieć dobrze się tym posługiwać, bo można swoje tętno wyłapac zamiast dziecka. Korzystacie z tego? Jesteście zadowolone?
Jak nie czułam ruchów to korzystałam albo jak Tomus mega mało się ruszał, to też wyciągałam 😂 Hmm.. ogólnie nie powinnaś mieć problemu z rozpoznaniem czyje to tętno.. najważniejsze to nie świrować, serduszko synka może bić szybciej, a nagle wolnej i tak do bodajże 27 tygodnia (?), aż ta funkcja serduszka nie będzie w pełni rozwinięta.Speranza :), MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:Jak nie czułam ruchów to korzystałam albo jak Tomus mega mało się ruszał, to też wyciągałam 😂 Hmm.. ogólnie nie powinnaś mieć problemu z rozpoznaniem czyje to tętno.. najważniejsze to nie świrować, serduszko synka może bić szybciej, a nagle wolnej i tak do bodajże 27 tygodnia (?), aż ta funkcja serduszka nie będzie w pełni rozwinięta.
A jaki konkretnie masz detektor? Jesteś z niego zadowolona? Muszę przemyśleć zakup 😊"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza :) wrote:A jaki konkretnie masz detektor? Jesteś z niego zadowolona? Muszę przemyśleć zakup 😊
Z Jumpera tutaj na ovu mi polecono na tamten czas bardzo mnie uspokajał. Wyrwałam go na vinted za 110 złotychSperanza :), MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Speranza :) wrote:Mamy różne pomysły i jeszcze nie ma zdecydowanego faworyta 😊 Na początku chciałam Jaśka po prostu, ale jak zobaczyłam jak bardzo jest to obecnie popularne imię, to zrezygnowałam. Teraz najbardziej podoba mi się Jeremi 🥹 Zdrobniale Remuś albo Remi 😊
O tym detektorze słyszałam, ale też że trzeba umieć dobrze się tym posługiwać, bo można swoje tętno wyłapac zamiast dziecka. Korzystacie z tego? Jesteście zadowolone?Speranza :) lubi tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Paima, Zaczarowan lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Dzień dobry! Dziewczyny pilnujcie pociągów, bo jestem wyjechana aktualnie i nie zawsze mam możliwość pilnować 🙈
Speranza :), grazka0022 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20 -
Vienna wrote:Jestem już po 😊 Oba jajowody drożne 🥰 Niezbyt przyjemne badanie. Przez chwilę bolało ale bez tragedii 😊 Dziękuję za kciuki ❤️
Cudownie ❤️Vienna lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
Speranza :) wrote:Suzie jak urodziny?
Dobrze. Byliśmy na obiedzie, potem byłam na paznokciach a wieczorem pojechaliśmy do teściów i do czwartku tutaj zostajemy 🤭Speranza :), elektro96 lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
Speranza :) wrote:Kurcze, nie wiem czy nie przyśpieszę wizyty u lekarza. Dzisiaj czuję jakieś kłucie w lewym jajniku od czasu do czasu... Nie wiem czy to normalny objaw Po tej stronie właśnie jest dziecko.
Dziewczyny już odpowiedziały, ale też słyszałam, że to się zdarza 🤔Speranza :) lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
Speranza :) wrote:Zdania są mocno podzielone 😅27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺