Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Liyss🧚🏻 wrote:Haha, a ja mam podobne! Bo też french ale na takiej błyszczącej bazie ale delikatniejszej niż na fotce. Trojaczki 😂😂
Kolejna sis! 😄notsobadd lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Pati po to tu jesteśmy żeby się wspierać na dobre i złe 🥹
A pamiętam jak niedawno biedna się martwiłaś, że nie masz objawów 🥹Chmurka21, Prezesoowa lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Pati2804 wrote:Dziewczyny, ja mam jakiś kryzys ostatnio.. te złe samopoczucie I wracający ból migrenowy daje mi ostatnio popalić, dzisiaj to przegięcie, mam dość czasami , najgorsze jest to że w ciąży nie za dużo można brać I zostaje się męczyć 😧 musiałam się wyżalić, już mi lepiej 🙈
Wiem że przy problemach zdrowotnych niektórych osób moja migrena i mdłości to pikuś, dlatego mam wyrzuty sumienia że tak marudzę.. mam nadzieje że się poprawię 🙈 ale poskarżenie się i wygadanie naprawdę pomaga wiec korzystam 🙈
Spokojnej nocy , dobranoc 😴
A daj spokój, jeden dzień można przeboleć, ale jak ciągle cię boli to nic dziwnego, że masz dosyć. Na psychikę taka niemoc też wpływa ;/ człowiek chciałby dobrze przeżywać ten czas, ale dolegliwości dokuczają to się w 100% nie da...👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Hej dziewczyny, nadrobiłam Was, ale do każdej nie jestem w stanie się odnieść…
Prezesoowa, już chyba wszystko zostało powiedziane. Jesteś mega dzielną i silną babką, niejedna by się załamała, a Ty podniosłaś się i pomagasz do tego innym. Takich ludzi jak Ty potrzeba na świecie, a nie zapatrzonych w siebie. Mam nadzieję, że los Ci szybko wynagrodzi Twoje przejścia ❤️
Zaczarowan, jeśli lekarz tak mówi, to trzeba… trzymam mocne kciuki, żeby zabieg przebiegł bezproblemowo 🤞🏼🫂
Pati, ja pamiętam, że w ciąży nic „wielkiego” mi nie było, ale czułam się fatalnie. Nie miałam siły na nic, miałam kołatania serca, nie byłam w stanie się na niczym skupić, większość czasu przeleżałam, choć nie musiałam. Ja nawet się ginekologa pytałam, czy to na pewno przejdzie po porodzie, bo ja się przez całą ciążę tak czułam, moj neutralny stan, czyli jak niby wszystko jest ok, był po prostu nieprzyjemny. I też mi było głupio, że inne kobiety mają krwiaki, skracające się szyjki czy cokolwiek innego, a ja narzekam. Ciąża to specyficzny stan, i jeśli czujesz się źle, to po prostu narzekaj tak samo masz do tego prawo. Trzymam kciuki, żeby szybko przeszło 🤞🏼
Suzie, Leśneintro, mam nadzieję, że już Wam lepiej 🫂 w ogóle uważam, że nie powinno się komentować czyjegoś wyglądu i wagi, bez względu na to, czy naszym zdaniem to za mało czy za dużo. No chyba każdy ma lustro i widzi się codziennie, nie wiem, czemu takie komentarze mają służyć…
Lauraa, ta Twoja koleżanka to moim zdaniem o Tobie nic nie myślała. Wnioskuję z tego, co napisałaś, że za bardzo skupiona była na sobie i swojej zajebistości, żeby jeszcze o Tobie myśleć, no heloooł!Zaczarowan, Prezesoowa, Gregorka, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Hej dziewczyny, nadrobiłam Was, ale do każdej nie jestem w stanie się odnieść…
Prezesoowa, już chyba wszystko zostało powiedziane. Jesteś mega dzielną i silną babką, niejedna by się załamała, a Ty podniosłaś się i pomagasz do tego innym. Takich ludzi jak Ty potrzeba na świecie, a nie zapatrzonych w siebie. Mam nadzieję, że los Ci szybko wynagrodzi Twoje przejścia ❤️
Zaczarowan, jeśli lekarz tak mówi, to trzeba… trzymam mocne kciuki, żeby zabieg przebiegł bezproblemowo 🤞🏼🫂
Pati, ja pamiętam, że w ciąży nic „wielkiego” mi nie było, ale czułam się fatalnie. Nie miałam siły na nic, miałam kołatania serca, nie byłam w stanie się na niczym skupić, większość czasu przeleżałam, choć nie musiałam. Ja nawet się ginekologa pytałam, czy to na pewno przejdzie po porodzie, bo ja się przez całą ciążę tak czułam, moj neutralny stan, czyli jak niby wszystko jest ok, był po prostu nieprzyjemny. I też mi było głupio, że inne kobiety mają krwiaki, skracające się szyjki czy cokolwiek innego, a ja narzekam. Ciąża to specyficzny stan, i jeśli czujesz się źle, to po prostu narzekaj tak samo masz do tego prawo. Trzymam kciuki, żeby szybko przeszło 🤞🏼
Suzie, Leśneintro, mam nadzieję, że już Wam lepiej 🫂 w ogóle uważam, że nie powinno się komentować czyjegoś wyglądu i wagi, bez względu na to, czy naszym zdaniem to za mało czy za dużo. No chyba każdy ma lustro i widzi się codziennie, nie wiem, czemu takie komentarze mają służyć…
Lauraa, ta Twoja koleżanka to moim zdaniem o Tobie nic nie myślała. Wnioskuję z tego, co napisałaś, że za bardzo skupiona była na sobie i swojej zajebistości, żeby jeszcze o Tobie myśleć, no heloooł! -
Ja miałam kamyki w woreczku żółciowym ale pierwszą "kolkę" dostałam 3 miesiące po porodzie 😵💫PCOS cykle między 31 a 37 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - połowa lutego
🔹️wizyta u drugiego ginekologa od problemów z płodnością pod koniec stycznia (druga opinia)
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Zaczarowan wrote:Dziękuję ❤️ a wiesz co miałam ataki kołki, takie skurcze promieniujące od pleców na brzuch.. cholerstwo bardzo boli.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2024, 07:54
Dropsik, Prezesoowa, Zaczarowan, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Dziewczyny, ja mam jakiś kryzys ostatnio.. te złe samopoczucie I wracający ból migrenowy daje mi ostatnio popalić, dzisiaj to przegięcie, mam dość czasami , najgorsze jest to że w ciąży nie za dużo można brać I zostaje się męczyć 😧 musiałam się wyżalić, już mi lepiej 🙈
Wiem że przy problemach zdrowotnych niektórych osób moja migrena i mdłości to pikuś, dlatego mam wyrzuty sumienia że tak marudzę.. mam nadzieje że się poprawię 🙈 ale poskarżenie się i wygadanie naprawdę pomaga wiec korzystam 🙈
Spokojnej nocy , dobranoc 😴 -
Dzień doberek🤗
Wczoraj miałam mocno pracowite dzień,ale udało mi się z rana częściowo ponadrabiac 🧡☺️
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty 🤞❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2024, 07:54
Majuna, Prezesoowa, Monk@, Zaczarowan, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 18:42
Prezesoowa, Gregorka lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
12.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Dzień dobry, udanego dnia i kciuki dla potrzebujących 😚✊🏻
Majuna pewnie będą z jakiś czas ale mam wrażenie, że coraz później dodają te wyniki 🙈Prezesoowa, Majuna, Gregorka lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Dzień dobry! Dobrze że już piątek.
Platynova55, Leśneintro, Prezesoowa, Majuna, Gregorka, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Cześć dziewczęta
@zimozielona ✊ @notsobadd ✊
@prezesoowa jesteś mega babka. Podziwiam Cię za siłę, którą masz w sobie i za to, że się nie poddajesz pomimo przeciwności losu 😘 A jeśli chodzi o pracowników, to chyba wszędzie tak samo teraz. Jeden gorszy od drugiego. Albo nikt się nie zgłasza.
@Zaczarowan, ja chyba skonsultowałabym to z innym lekarzem. Jednak operacja to poważna sprawa. Ale jak trzeba, to trzeba.
@Pati 🫂 trzymam kciuki, żeby te mdłości szybko minęły. Na bóle głowy chyba ciężko coś poradzić. Sama się czasem z tym męczę 😔
@Chmurka, @elektro trzymam kciuki za mężów ♥️✊
@majuna super fotel. Mam uszaka ikeowskiego. No uwielbiam.
Odnośnie mojej wizyty, napiszę to samo, co w wątku kwietniowym. Po wizycie jestem rozczarowana. Nie dowiedziałam się niczego nowego. Wg lekarz mam się nie martwić stosunkiem LH do FSH, bo po to jest ta cała stymulacja i dupek, żeby tego nie brać pod uwagę 😔 Owulacja zawsze z jednego(lewego) jajnika też nie powinna mnie martwić. Po prostu jest dominujący 🤔 mam na lewym jajniku pęcherzyk 22 mm, a na prawym 14 mm. Endo 7 mm. Dostałam na dziś Ovitrelle. Tym razem aż 2 zastrzyki(ponad 400 zł zostawiłam w aptece). Ginekolog kazała mi zrobić w ramiona(jeden w prawe, a drugi w lewe). Ale stwierdziłam, że no way. Zrobiłam jak zawsze w brzuch. W ulotce nie ma nic o ramionach(można w brzuch lub uda). Ale nie powiedziałam jej tego, że i tak zrobię po swojemu. Jeśli nic nie wyjdzie, to czeka mnie 4 cykl z Clo. I później chyba zrobię przerwę, bo akurat jakby był czas monitoringu w lipcu i sierpniu nie będę mogła pójść do lekarza. I tak. Mam wrażenie, że jestem głupsza, niż byłam przed wizytą 😔
Życzę Wam kochane wspaniałego dnia. Oby dotrwać do końca pracy i weekend. Niech będzie 🌞🌞🌞Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2024, 07:26
Pati2804, Majuna lubią tę wiadomość
🧑 37. 🧔 40
1 ciąża 2008 r.
17 cs o 🤱
AMH 7.02 przy normie 6.96
LH. 8.96
FSH. 5.55
4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
_________
📅
20.04 badania 7 dpo ✅
6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie -
Dzień dobry, zaspałam dzisiaj do pracy 🤭
Miłego dnia kochane, dzięki za kciuki 😘
Dam znać po wizyciePati2804, Prezesoowa, Majuna, Zaczarowan, Gregorka, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Dzień dobry 💚
Dziewczyny @zimozielona ✊ @notsobadd kciuki za Was niech to będzie dobry dzień 😊
@Rachelka23 przykro mi, że lekarze zamiast dać worek nadziei podcięli Ci skrzydła. Mimo wszystko trzymam kciuki aby wszystko się udało ✊️
W końcu piąteczek ! 🙃Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2024, 07:41
Pati2804, Prezesoowa, Rachelka23, MummyYummy lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Pati2804 wrote:To weź już sobie wolne.. 😅 to znak 🤪
Mocno rozważałam, ale szkoda mi urlopu, a i tak po 12 już się zwalniam 🤪 ale kusiło….Prezesoowa, Monk@, Zaczarowan, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Hej
Kciuki za wizyty @zimozielona ✊ @notsobadd ✊
@Rachelka 🫂 kurczę, lipa z ta wizyta jak tak co do ovitrelle to faktycznie nie widziałam, żeby było coś o ramionach, bo wczoraj przewertowałam cała ulotkę- ogółem to się podaje podskórnie, a w ramie to chyba domięśniowo?
O cenie tych leków już sie nawet wypowiadać nie będę 😂 my wczoraj w aptece ponad 400 zł, ale na razie to kuracja na pół miesiąca 🤯 więcej ovitrelle pani nie miała na stanie, wiec i tak musimy poczekac
Buziaki i miłego dnia ☀️☀️☀️
Rachelka23 lubi tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Rachelka23 wrote:Cześć dziewczęta
@zimozielona ✊ @notsobadd ✊
@prezesoowa jesteś mega babka. Podziwiam Cię za siłę, którą masz w sobie i za to, że się nie poddajesz pomimo przeciwności losu 😘 A jeśli chodzi o pracowników, to chyba wszędzie tak samo teraz. Jeden gorszy od drugiego. Albo nikt się nie zgłasza.
@Zaczarowan, ja chyba skonsultowałabym to z innym lekarzem. Jednak operacja to poważna sprawa. Ale jak trzeba, to trzeba.
@Pati 🫂 trzymam kciuki, żeby te mdłości szybko minęły. Na bóle głowy chyba ciężko coś poradzić. Sama się czasem z tym męczę 😔
@Chmurka, @elektro trzymam kciuki za mężów ♥️✊
@majuna super fotel. Mam uszaka ikeowskiego. No uwielbiam.
Odnośnie mojej wizyty, napiszę to samo, co w wątku kwietniowym. Po wizycie jestem rozczarowana. Nie dowiedziałam się niczego nowego. Wg lekarz mam się nie martwić stosunkiem LH do FSH, bo po to jest ta cała stymulacja i dupek, żeby tego nie brać pod uwagę 😔 Owulacja zawsze z jednego(lewego) jajnika też nie powinna mnie martwić. Po prostu jest dominujący 🤔 mam na lewym jajniku pęcherzyk 22 mm, a na prawym 14 mm. Endo 7 mm. Dostałam na dziś Ovitrelle. Tym razem aż 2 zastrzyki(ponad 400 zł zostawiłam w aptece). Ginekolog kazała mi zrobić w ramiona(jeden w prawe, a drugi w lewe). Ale stwierdziłam, że no way. Zrobiłam jak zawsze w brzuch. W ulotce nie ma nic o ramionach(można w brzuch lub uda). Ale nie powiedziałam jej tego, że i tak zrobię po swojemu. Jeśli nic nie wyjdzie, to czeka mnie 4 cykl z Clo. I później chyba zrobię przerwę, bo akurat jakby był czas monitoringu w lipcu i sierpniu nie będę mogła pójść do lekarza. I tak. Mam wrażenie, że jestem głupsza, niż byłam przed wizytą 😔
Życzę Wam kochane wspaniałego dnia. Oby dotrwać do końca pracy i weekend. Niech będzie 🌞🌞🌞
Przykro mi, że nie jesteś zadowolonaRachelka23 lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog