X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😊
    Zapowiada się piękny dzień dzisiaj, w sensie pogody.

Ja czekam na 🐒, standardowo nawet się na nic nie nastawiałam. Odpuściłam już całkowicie bo czuję że już nigdy więcej nie zostanę mamą. Nawet gdyby załóżmy z mojej strony było wszystko w porządku po diagnostyce, to mój mąż nie podda się żadnym badaniom. To jest typ człowieka który nie chodzi do lekarzy a jak już mu powiem żeby się przebadał pod kątem nasienia itd to podejrzewam że bardzo go tym urażę, jego dumę i tym bardziej nie pójdzie.
    Więc ja jestem na trudnej dla mnie drodze do pogodzenia się z tym ale nie mam na to wpływu.
    Umówię się w maju/czerwcu do gina, zrobię podstawy badań na początek i zobaczymy bo mimo wszystko chce wiedzieć co i jak, może wina leżeć po mojej stronie ale jeśli to wszystko będzie dużym kosztem, obciążeniem finansowym dla nas to też będę musiała zrezygnować bo nie jestem w stanie tego ogarnąć.

Musiałam się wygadać trochę, co jakiś czas łapie mnie lekki kryzys 🥲

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dzień dobry 🤩 dziś piąteczek 🤩🥳

Presesoowa; dziękuję za pamięć, synek wciąż chory, wczoraj dołączył do niego tata, więc mam dwójkę chorych dzieci na stanie 😝 ja tylko czuję spływający po gardle katar, więc nie wykluczam, że coś jeszcze się rozwinie 😵‍💫

Majuna, no co za dziady!

Notsobad, zimozielona 🤞🏼🤞🏼

Udanego piątku! ❤️

Majuna, Gregorka, MummyYummy, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Dzień dobry 😊

Ja czekam na 🐒, standardowo nawet się na nic nie nastawiałam. Odpuściłam już całkowicie bo czuję że już nigdy więcej nie zostanę mamą. Nawet gdyby załóżmy z mojej strony było wszystko w porządku po diagnostyce, to mój mąż nie podda się żadnym badaniom. To jest typ człowieka który nie chodzi do lekarzy a jak już mu powiem żeby się przebadał pod kątem nasienia itd to podejrzewam że bardzo go tym urażę, jego dumę i tym bardziej nie pójdzie.
    Więc ja jestem na trudnej dla mnie drodze do pogodzenia się z tym ale nie mam na to wpływu.
    Umówię się w maju/czerwcu do gina, zrobię podstawy badań na początek i zobaczymy bo mimo wszystko chce wiedzieć co i jak, może wina leżeć po mojej stronie ale jeśli to wszystko będzie dużym kosztem, obciążeniem finansowym dla nas to też będę musiała zrezygnować bo nie jestem w stanie tego ogarnąć.

Przytulam Ci bardzo mocno 🫂🫂 ciężko z takim typem… ja uważam, że do badań się nie zmusi, samemu trzeba dojrzeć i chcieć… ale może przy rozmowie jakoś nieco inaczej poprowadzonej udało by się skierować temat na takie badania?

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Rachelka przykro, że jesteś skołowana po lekarzu. Ten lekarz zajmuje się na codzien niepłodnością czy ogólnie wszystkim?

• Rachelka23 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, dziewczęta 😘

@Pati na 6 maja mam wizytę na NFZ tym razem. Chociaż dziewczyny u nas bardzo chwalą tę ginekolog, to na nic się nie nastawiam. Raczej na: proszę udać się do kliniki 😔

Bo moja na ten wizycie jak zawsze: proszę pamiętać, że ja muszę wspomnieć o invitro. Ale proszę też rozważyć IUI. Ale jakoś nie przekonuje mnie to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2024, 08:17

🧑 38. 🧔 41
    1 ciąża 2008 r.
    30 cs o 🤱
    AMH 7.02 przy normie 6.96
    LH. 8.96
    FSH. 5.55
    Drożny jeden jajodów - lewy.
    21.06.2025 ⏸️
    _________
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 18:42

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Rachelka23 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Majuna, tak. Chodzę do niej od lat. Ma bardzo dobre opinie.

@magdalena321 może spróbuj to przegadać z mężem. Takie sprawy i rozmowy nigdy nie są łatwe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2024, 08:27

🧑 38. 🧔 41
    1 ciąża 2008 r.
    30 cs o 🤱
    LH. 8.96
    FSH. 5.55
    21.06.2025 ⏸️
    _________
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2025, 12:42

Rachelka23 lubi tę wiadomość

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On już ma taką „alergię” jak ja zaczynam ten temat. Jak dla mnie on ma takie podejście „jak będzie to będzie a jak nie to on się przez to nie zabije przecież”. No i tyle by było w tym temacie. Musiałabym chyba go postraszyć wtedy że skoro nie chce współpracować, szukać przyczyny to że będziemy musieli się rozstać. Choć wolałabym uniknąć takiego zastraszania 😔

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Dzień dobry 😊

A czy Twój mąż też chce drugiego dziecka?

• Suzie Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Dzień dobry 😊

Nie wiem co powiedzieć, przytulam :(

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! 😘

Rachelka- plusem z tej całej sytuacji jest to, że masz dwa jajeczka! ❤️ to brzmi obiecująco! Trzymam bardzo kciuki!

Pati- cieszę się, że się lepiej czujesz! 😘

Majuna- a gdzie robiłaś proga? U mnie był taki problem z alabem i podobno w nocy były już wyniki, a ja je widziałam dopiero kolejnego dnia w południe 😂 wystarczył telefon do nich i mi podawały wynik 🤭

Kciuki za notsobadd i Zimozielona! 🍀🍀

Magdalena tak mi przykro.. ;( 🫂 mimo wszystko wierzę, że dojdziecie do porozumienia 🫂

Tak jeszcze wrócę do mojej sytuacji, że to właśnie mój ginekolog mnie tam wysłał 😂 w pon będę dzwoniła, by się umówić na kolejna konsultacje i zobaczymy co mi powiedzą. Oczywiście posłucham ich, wszystko dla dzieciątka ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2024, 08:30

Rachelka23, Pati2804, Dropsik lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Dzień dobry 😊

🫂🫂 ten typ tak ma.. ciężko przekonać kogoś jak ktoś nie chce zmienić podejścia. Do tanga trzeba dwojga. Trzymam kciuki, żeby się poukładało u Ciebie 🥹✊🏻

Ja zawsze powtarzam mężowi, że dla mnie jest bardzo męski i jeszcze bardziej po tym, jak zrobił badanie nasienia. I bardzo go za to chwalę i podziwiam 😁 bo wiem, że dla mężczyzn nie jest to łatwe ale ze wsparciem kobiety myślę, że jakoś chyba łatwiej im przez to przejść. A to wszystko mam wrażenie, przez standardy i schematy w których się żyje. Wiecie facet głową rodziny, musi spłodzić syna, zasadzić drzewo, mężczyźni nie płaczą, „nie bądź jak baba” ( cokolwiek to znaczy bo dla mnie „baba” to siła, wytrwałość) tak więc dobrze, że powoli się odchodzi od tego schematu 🤞🏻

Majuna, Malinowysorbet, Monk@, Miś, Pati2804, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰
    04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
    12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️
    05.03 156 g dzidziusia 🥰
    25.03 292g kuleczki, widzieliśmy Twoją buźkę 🥰
    01.04 20cm i 344g malutkiego człowieczka 🫶🏻

preg.png
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Majuna Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Zaczarowan, notsobadd, Rachelka23, Chmurka21, Malinowysorbet, MummyYummy, Monk@, Liyss🧚🏻, Miś, Pati2804, nick nieaktualny, Gregorka lubią tę wiadomość

• Rachelka23 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Hejka 🌼 miłego dnia

Trzymam kciuki 🤞i przesyłam przytulasy dla każdej która tego potrzebuje 🫂🫂🫂

U mnie bardzo ciężki tydzień w pracy i ogólnie, niestety odczuwam ostatnio nasilenie objawów depresji. Jestem z Wami na bieżąco, ale jakoś nie mam siły się udzielać. We wtorek mam wizytę u lekarza, mam nadzieję że jak przegadam z nią pewne kwestie to poczuję się lepiej 😊
    Przytulam mocno 🫂 Rozmowa z kimś na temat problemów na pewno jest dobrym krokiem.

Vienna lubi tę wiadomość

🧑 38. 🧔 41
    1 ciąża 2008 r.
    30 cs o 🤱
    LH. 8.96
    FSH. 5.55
    21.06.2025 ⏸️
    _________
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    Pięknie to opisałaś. Dla mnie mężczyzna to również nie siła, kasa, płodzenie dzieci. Najważniejsze jest dla mnie jak traktuje mnie, swoją i moją rodzinę, a w przyszłości jaki będzie dla naszych dzieci. I to, czy mogę na nim polegać. Masz rację z tym, że przez narzucone schematy część mężczyzn czuje się źle, gdy coś jest nie tak...

Dlatego to my teraz musimy swoich synów wychować w ten sposób, pozwalać im na emocje, płacz, a nie wychowywać na silną skałę, bo to chłop...

Zaczarowan, notsobadd, Majuna, MummyYummy, Monk@, Liyss🧚🏻, Pati2804, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Rachelka23 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Hej dziewczyny! 😘

Rachelka- plusem z tej całej sytuacji jest to, że masz dwa jajeczka! ❤️ to brzmi obiecująco! Trzymam bardzo kciuki!

Pati- cieszę się, że się lepiej czujesz! 😘

Majuna- a gdzie robiłaś proga? U mnie był taki problem z alabem i podobno w nocy były już wyniki, a ja je widziałam dopiero kolejnego dnia w południe 😂 wystarczył telefon do nich i mi podawały wynik 🤭

Kciuki za notsobadd i Zimozielona! 🍀🍀

Magdalena tak mi przykro.. ;( 🫂 mimo wszystko wierzę, że dojdziecie do porozumienia 🫂

Tak jeszcze wrócę do mojej sytuacji, że to właśnie mój ginekolog mnie tam wysłał 😂 w pon będę dzwoniła, by się umówić na kolejna konsultacje i zobaczymy co mi powiedzą. Oczywiście posłucham ich, wszystko dla dzieciątka ❤️
    Myślisz, że z tego 14 mm może coś być, skoro już wczoraj robiłam zastrzyki?

🧑 38. 🧔 41
    1 ciąża 2008 r.
    30 cs o 🤱
    LH. 8.96
    FSH. 5.55
    21.06.2025 ⏸️
    _________
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 🩷 nie odzywałam się tu wczoraj, bo ta moja południowa praca..ehh jeszcze dziś i chill .
    Przytulam was mocno wszystkie 🥰

Ściągnięlam wczoraj nową aplikację i podoba mi się. Jest ładna, przejrzysta i wszystko fajnie opisane. A owulację mi wyznaczyła na środę, a ovu mi przeskakuje ostatnio z dzień na dzień 😅 coś fisiuje. Najpierw miałam mieć niby w poniedziałek, potem na wtorek, a wczoraj przesunęła na sobotę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2024, 08:48

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Dlatego to my teraz musimy swoich synów wychować w ten sposób, pozwalać im na emocje, płacz, a nie wychowywać na silną skałę, bo to chłop...

Wiecie co, ogólnie to jestem teraz na zwolnieniu, ale na codzień pracuje jako nauczyciel w przedszkolu. Niestety już od najmłodszych lat widać, jak chłopcy tłumią w sobie emocje, nie potrafią płakać. Dosłownie są zaprogramowani, że „On nie może płakać, bo On jest silny”. Nieraz słyszałam takie słowa z ust dziecka.. bardzo przykre! Nie chce oceniać metod wychowania, ale wg mnie to istna krzywda.. :(

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ