Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry 😊
Zapowiada się piękny dzień dzisiaj, w sensie pogody.
Ja czekam na 🐒, standardowo nawet się na nic nie nastawiałam. Odpuściłam już całkowicie bo czuję że już nigdy więcej nie zostanę mamą. Nawet gdyby załóżmy z mojej strony było wszystko w porządku po diagnostyce, to mój mąż nie podda się żadnym badaniom. To jest typ człowieka który nie chodzi do lekarzy a jak już mu powiem żeby się przebadał pod kątem nasienia itd to podejrzewam że bardzo go tym urażę, jego dumę i tym bardziej nie pójdzie.
Więc ja jestem na trudnej dla mnie drodze do pogodzenia się z tym ale nie mam na to wpływu.
Umówię się w maju/czerwcu do gina, zrobię podstawy badań na początek i zobaczymy bo mimo wszystko chce wiedzieć co i jak, może wina leżeć po mojej stronie ale jeśli to wszystko będzie dużym kosztem, obciążeniem finansowym dla nas to też będę musiała zrezygnować bo nie jestem w stanie tego ogarnąć.
Musiałam się wygadać trochę, co jakiś czas łapie mnie lekki kryzys 🥲 -
No dzień dobry 🤩 dziś piąteczek 🤩🥳
Presesoowa; dziękuję za pamięć, synek wciąż chory, wczoraj dołączył do niego tata, więc mam dwójkę chorych dzieci na stanie 😝 ja tylko czuję spływający po gardle katar, więc nie wykluczam, że coś jeszcze się rozwinie 😵💫
Majuna, no co za dziady!
Notsobad, zimozielona 🤞🏼🤞🏼
Udanego piątku! ❤️Majuna, Gregorka, MummyYummy, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:Dzień dobry 😊
Ja czekam na 🐒, standardowo nawet się na nic nie nastawiałam. Odpuściłam już całkowicie bo czuję że już nigdy więcej nie zostanę mamą. Nawet gdyby załóżmy z mojej strony było wszystko w porządku po diagnostyce, to mój mąż nie podda się żadnym badaniom. To jest typ człowieka który nie chodzi do lekarzy a jak już mu powiem żeby się przebadał pod kątem nasienia itd to podejrzewam że bardzo go tym urażę, jego dumę i tym bardziej nie pójdzie.
Więc ja jestem na trudnej dla mnie drodze do pogodzenia się z tym ale nie mam na to wpływu.
Umówię się w maju/czerwcu do gina, zrobię podstawy badań na początek i zobaczymy bo mimo wszystko chce wiedzieć co i jak, może wina leżeć po mojej stronie ale jeśli to wszystko będzie dużym kosztem, obciążeniem finansowym dla nas to też będę musiała zrezygnować bo nie jestem w stanie tego ogarnąć.
Dzięki, dziewczęta 😘
@Pati na 6 maja mam wizytę na NFZ tym razem. Chociaż dziewczyny u nas bardzo chwalą tę ginekolog, to na nic się nie nastawiam. Raczej na: proszę udać się do kliniki 😔
Bo moja na ten wizycie jak zawsze: proszę pamiętać, że ja muszę wspomnieć o invitro. Ale proszę też rozważyć IUI. Ale jakoś nie przekonuje mnie to.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2024, 08:17
🧑 37. 🧔 40
1 ciąża 2008 r.
17 cs o 🤱
AMH 7.02 przy normie 6.96
LH. 8.96
FSH. 5.55
4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
_________
📅
20.04 badania 7 dpo ✅
6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 18:42
Prezesoowa lubi tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
12.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
@Majuna, tak. Chodzę do niej od lat. Ma bardzo dobre opinie.
@magdalena321 może spróbuj to przegadać z mężem. Takie sprawy i rozmowy nigdy nie są łatwe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2024, 08:27
🧑 37. 🧔 40
1 ciąża 2008 r.
17 cs o 🤱
LH. 8.96
FSH. 5.55
_________
📅
20.04 badania 7 dpo ✅
On już ma taką „alergię” jak ja zaczynam ten temat. Jak dla mnie on ma takie podejście „jak będzie to będzie a jak nie to on się przez to nie zabije przecież”. No i tyle by było w tym temacie. Musiałabym chyba go postraszyć wtedy że skoro nie chce współpracować, szukać przyczyny to że będziemy musieli się rozstać. Choć wolałabym uniknąć takiego zastraszania 😔
Rachelka23 lubi tę wiadomość
-
Musiałam się wygadać trochę, co jakiś czas łapie mnie lekki kryzys 🥲
Nie wiem co powiedzieć, przytulam👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Hej dziewczyny! 😘
Rachelka- plusem z tej całej sytuacji jest to, że masz dwa jajeczka! ❤️ to brzmi obiecująco! Trzymam bardzo kciuki!
Pati- cieszę się, że się lepiej czujesz! 😘
Majuna- a gdzie robiłaś proga? U mnie był taki problem z alabem i podobno w nocy były już wyniki, a ja je widziałam dopiero kolejnego dnia w południe 😂 wystarczył telefon do nich i mi podawały wynik 🤭
Kciuki za notsobadd i Zimozielona! 🍀🍀
Magdalena tak mi przykro.. ;( 🫂 mimo wszystko wierzę, że dojdziecie do porozumienia 🫂
Tak jeszcze wrócę do mojej sytuacji, że to właśnie mój ginekolog mnie tam wysłał 😂 w pon będę dzwoniła, by się umówić na kolejna konsultacje i zobaczymy co mi powiedzą. Oczywiście posłucham ich, wszystko dla dzieciątka ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2024, 08:30
Rachelka23, Pati2804, Dropsik lubią tę wiadomość
-
Musiałam się wygadać trochę, co jakiś czas łapie mnie lekki kryzys 🥲
🫂🫂 ten typ tak ma.. ciężko przekonać kogoś jak ktoś nie chce zmienić podejścia. Do tanga trzeba dwojga. Trzymam kciuki, żeby się poukładało u Ciebie 🥹✊🏻
Ja zawsze powtarzam mężowi, że dla mnie jest bardzo męski i jeszcze bardziej po tym, jak zrobił badanie nasienia. I bardzo go za to chwalę i podziwiam 😁 bo wiem, że dla mężczyzn nie jest to łatwe ale ze wsparciem kobiety myślę, że jakoś chyba łatwiej im przez to przejść. A to wszystko mam wrażenie, przez standardy i schematy w których się żyje. Wiecie facet głową rodziny, musi spłodzić syna, zasadzić drzewo, mężczyźni nie płaczą, „nie bądź jak baba” ( cokolwiek to znaczy bo dla mnie „baba” to siła, wytrwałość) tak więc dobrze, że powoli się odchodzi od tego schematu 🤞🏻
Majuna, Malinowysorbet, Monk@, Miś, Pati2804, Prezesoowa lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
.
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
12.2024 💔
_____
.
Zaczarowan, notsobadd, Rachelka23, Chmurka21, Malinowysorbet, MummyYummy, Monk@, Liyss🧚🏻, Miś, Pati2804, Prezesoowa, Gregorka lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
12.2024 💔
_____
Vienna wrote:Hejka 🌼 miłego dnia
Trzymam kciuki 🤞i przesyłam przytulasy dla każdej która tego potrzebuje 🫂🫂🫂
U mnie bardzo ciężki tydzień w pracy i ogólnie, niestety odczuwam ostatnio nasilenie objawów depresji. Jestem z Wami na bieżąco, ale jakoś nie mam siły się udzielać. We wtorek mam wizytę u lekarza, mam nadzieję że jak przegadam z nią pewne kwestie to poczuję się lepiej 😊Vienna lubi tę wiadomość
🧑 37. 🧔 40
1 ciąża 2008 r.
17 cs o 🤱
LH. 8.96
FSH. 5.55
_________
📅
20.04 badania 7 dpo ✅
Majuna wrote:Pięknie to opisałaś. Dla mnie mężczyzna to również nie siła, kasa, płodzenie dzieci. Najważniejsze jest dla mnie jak traktuje mnie, swoją i moją rodzinę, a w przyszłości jaki będzie dla naszych dzieci. I to, czy mogę na nim polegać. Masz rację z tym, że przez narzucone schematy część mężczyzn czuje się źle, gdy coś jest nie tak...
Dlatego to my teraz musimy swoich synów wychować w ten sposób, pozwalać im na emocje, płacz, a nie wychowywać na silną skałę, bo to chłop...Zaczarowan, notsobadd, Majuna, MummyYummy, Monk@, Liyss🧚🏻, Pati2804, Prezesoowa lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Zaczarowan wrote:Hej dziewczyny! 😘
Rachelka- plusem z tej całej sytuacji jest to, że masz dwa jajeczka! ❤️ to brzmi obiecująco! Trzymam bardzo kciuki!
Pati- cieszę się, że się lepiej czujesz! 😘
Majuna- a gdzie robiłaś proga? U mnie był taki problem z alabem i podobno w nocy były już wyniki, a ja je widziałam dopiero kolejnego dnia w południe 😂 wystarczył telefon do nich i mi podawały wynik 🤭
Kciuki za notsobadd i Zimozielona! 🍀🍀
Magdalena tak mi przykro.. ;( 🫂 mimo wszystko wierzę, że dojdziecie do porozumienia 🫂
Tak jeszcze wrócę do mojej sytuacji, że to właśnie mój ginekolog mnie tam wysłał 😂 w pon będę dzwoniła, by się umówić na kolejna konsultacje i zobaczymy co mi powiedzą. Oczywiście posłucham ich, wszystko dla dzieciątka ❤️
🧑 37. 🧔 40
1 ciąża 2008 r.
17 cs o 🤱
LH. 8.96
FSH. 5.55
_________
📅
20.04 badania 7 dpo ✅
Hej 🩷 nie odzywałam się tu wczoraj, bo ta moja południowa praca..ehh jeszcze dziś i chill .
Przytulam was mocno wszystkie 🥰
Ściągnięlam wczoraj nową aplikację i podoba mi się. Jest ładna, przejrzysta i wszystko fajnie opisane. A owulację mi wyznaczyła na środę, a ovu mi przeskakuje ostatnio z dzień na dzień 😅 coś fisiuje. Najpierw miałam mieć niby w poniedziałek, potem na wtorek, a wczoraj przesunęła na sobotęWiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2024, 08:48
Rachelka23 lubi tę wiadomość
♀️28 ♂️33
Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
Marzec 2024 - początek starań
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
➡️Starania "na poważnie "
• październik 2024
- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
- styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
- 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Suzie wrote:Dlatego to my teraz musimy swoich synów wychować w ten sposób, pozwalać im na emocje, płacz, a nie wychowywać na silną skałę, bo to chłop...
Wiecie co, ogólnie to jestem teraz na zwolnieniu, ale na codzień pracuje jako nauczyciel w przedszkolu. Niestety już od najmłodszych lat widać, jak chłopcy tłumią w sobie emocje, nie potrafią płakać. Dosłownie są zaprogramowani, że „On nie może płakać, bo On jest silny”. Nieraz słyszałam takie słowa z ust dziecka.. bardzo przykre! Nie chce oceniać metod wychowania, ale wg mnie to istna krzywda..