Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Leśneintro wrote:Dobra, dziewczyny, pod wpływem impulsu umówiłam się na dziś do psychologa. Od dłuższego czasu jest mi ze sobą nie tak i chce coś z tym zrobić. Chociaż jakiś wielkich nadziei w tym nie pokładam, ale mąż mnie namówił. Tylko teraz pytanie do Was, bo może kiedyś byłyście u psychologa. Jaka taka wizyta wygląda? Boje się pytania, Z czym do niej przychodzę, ponieważ nie jest w stanie tak jednoznacznie określić co jest nie tak
Super, że się umówiłaś, duma max 😍
Nic się nie martw - to jest specjalista, będzie wiedział jakie pytania zadać, żebyś poczuła się komfortowo i sprecyzowała swój problem. Poczujesz się lepiej, zobaczysz :*Gregorka, Majuna lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Leśneintro wrote:Dobra, dziewczyny, pod wpływem impulsu umówiłam się na dziś do psychologa. Od dłuższego czasu jest mi ze sobą nie tak i chce coś z tym zrobić. Chociaż jakiś wielkich nadziei w tym nie pokładam, ale mąż mnie namówił. Tylko teraz pytanie do Was, bo może kiedyś byłyście u psychologa. Jaka taka wizyta wygląda? Boje się pytania, Z czym do niej przychodzę, ponieważ nie jest w stanie tak jednoznacznie określić co jest nie tak
MummyYummy, Gregorka, Majuna lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Cudownie że robisz coś w kierunku aby poczuć się lepiej. Ja nie byłam nigdy u psychologa, ale kilku moich znajomych tak- i bardzo sobie chwala taką decyzję. Mam nadzieję że Ty również będziesz zadowolona -
Zgłosiłam się na ochotnika, by przyjść do pracy 2 maja 😂😂😂
Liyss🧚🏻, Majuna lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Suzie wrote:To nie jest mój tydzień, poirytowana dzisiaj znowu jestem
Mee too! 🥹 jeszcze tak mnie plecy pieką. Kogo jeszcze tak bolą? Między łopatkami? 🤔 -
Smerfetkaa wrote:Szalona 😻
Ale za to powiedziałam, że w zamian biorę wolne w okolicy Bożego Ciała 🤣Smerfetkaa, Pati2804, Prezesoowa, Gregorka, Majuna lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Smerfetkaa wrote:Mee too! 🥹 jeszcze tak mnie plecy pieką. Kogo jeszcze tak bolą? Między łopatkami? 🤔
Mnie bolały często, zazwyczaj od krzywego spania.👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Suzie wrote:Zgłosiłam się na ochotnika, by przyjść do pracy 2 maja 😂😂😂
Ja się zgłosiłam na ochotnika, by wziąć urlop w ten dzien
Ale za to ja siedze 31 po Bożym CieleWiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2024, 10:36
Start starania: Marzec 2024
11 cs ❔🍀
8 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
29.12 - 🩸
12.01 - 🥚
26.01 - testowanie (proszę 🙏)
🔜
10.02 - drożność
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Suzie wrote:Mnie bolały często, zazwyczaj od krzywego spania.
Może coś w tym być, bo obudziłam się z takim bólem, zmieniłam pościel wczoraj, niby fajnie ale nie było fajnie jakieś te poduszki płaskie się zrobiły 😅 -
grazka0022 wrote:Ja się zgłosiłam na ochotnika, by wziąć urlop w ten dzien
Ale za to ja siedze 31 po Bożym Ciele
Równowaga musi być zachowana👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Super, że się zdecydowałaś! Ja chodzę już długo, teraz po prostu dzwonię jak mam gorszy moment, ale zawsze czuję ulgę po spotkaniu. -
Smerfetkaa wrote:Mee too! 🥹 jeszcze tak mnie plecy pieką. Kogo jeszcze tak bolą? Między łopatkami? 🤔
Mi lędźwie wysiadły, wczoraj poszłam do fizjo i tak mnie uciskała, że myślałam że tam zejdę -
A ja sie zastanawiałam nad takim psychologiem okołoporodowym, chcieliśmy isć z moim, żeby porozmawiać o staraniach, ale jeszcze sie wstrzymam może ze 2 cykle (obym nie musiała )Start starania: Marzec 2024
11 cs ❔🍀
8 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
29.12 - 🩸
12.01 - 🥚
26.01 - testowanie (proszę 🙏)
🔜
10.02 - drożność
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Pewnie o to zapyta, ale na spokojnie mów, co czujesz. Oni wiedzą, jak jest i że czasem to jest jeden problem do przegadania, a czasem to kłębek wszystkiego i w trakcie kilku kolejnych spotkań wychodzi, bo pacjent sam nie umie tego opisać. Luzik! Pamiętaj, że to Twój czas i mów, co czujesz, nie bój się oceniania czy tego, że powiesz coś nie tak. Mów po prostu co Ci leży na serduchu. Trzymam mocne kciuki, żeby było Ci po spotkaniu lepiej i żebyś dostała wiatru w żagle ❤️ a gdyby się okazało, że z tym akurat psychologiem się nie dogadałaś, to serio, warto szukać dalej. Terapie są super, ale czasem trzeba dłużej szukać specjalisty, z którym nam kliknie. Ba, czasem jak chodzisz już jakiś czas na terapię, to po czasie, jak już się czuje, że niewiele ona daje, to fajnie zmienić terapeutę na innego i wtedy on jest w stanie zauważyć inne aspekty do pracy
Daj znać po konsultacji 😘Zaczarowan, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
notsobadd wrote:Bardzo przykro mi się czyta, ze nie możecie dojść do porozumienia w takiej kwestii ale chciałabym pokazać Ci na to spojrzenie trochę z innej strony - mam nadzieje, że się nie pogniewasz. Pytanie podstawowe czy Twój mąż tak naprawdę nadal chce kolejnego dziecka czy po prostu Ci przytakuje dla świętego spokoju. Pamiętam jak kiedyś też wspominałaś, że było między Wami w pewnym czasie mniej zbliżeń. Myślę, że on może odczuwać presję z Twojej strony, szczególnie kiedy od niego uciekasz, zamykasz się, wpędzasz go w takie poczucie winy.
Pisze tak, bo sama tak miałam. Ja nie od zawsze chciałam mieć dziecko, to przyszło z czasem. Mój mąż jest starszy ode mnie o 8 lat, ma w swoim życiu już wszystko i w pewnym momencie zaczęło mu brakować tego jednego puzzelka. A mi jeszcze nie do końca, nie czułam tego na 100%. I też zaczęłam odczuwać taki nacisk, a im częściej on mi pokazywał swoje parcie na dziecko tym bardziej ja się zamykałam, potakiwałam mu dla świętego spokoju a robiłam i myślałam swoje. Błędne koło, doszło do tego że kochaliśmy się 2-3 razy w miesiącu, bo ciągle czułam że czatuje na zrobienie bąbla 😂
Skoro mówisz, że odpuściłaś w głowie to już pół sukcesu. Powinnaś być spokojniejsza, a badać się zawsze warto. Może Twój mąż dorośnie do tego sam, żeby sprawdzić swoje wyniki :*Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Byłam u psychoterapeuty i powiedziałam na pierwszym spotkaniu ogólnie jakby z czym przychodzę, jaki mam problem itp. Ja sobie wszystko spisałam co chce poruszyć. No i chodziłam też potem w sumie jakieś 3 miesiące i po kolei poruszałam tematy, które chciałam poruszyć. Ona też zadawała pytania i ta rozmowa szła. Pamiętam że zawsze brakowało czasu 😁 Miło wspominam te spotkania i dużo się o sobie dowiedziałam. Polecam. Ja otwarcie powiedziałam że mam w telefonie notatki o czym chce pogadać bo bym zapomniała o większości 😁
Edit po tych 3 miesiącach już czułam, że wyczerpałam takie główne tematy. Psychoterapeutka powiedziała, że ona nie widzi aby potrzebowała psychoterapii ale wiadomo takie spotkania jeśli potrzebuje to jak najbardziej. Mam do niej kontakt w razie czego i powiedziała, że zawsze mogę się zgłosić.
Ja już na ostatnich spotkaniach czułam, że to koniec i nie potrzebuje już więcej tam iść 🥹Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2024, 11:14
Prezesoowa, Gregorka lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰