X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    B

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2024, 10:09

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Dzwoń po straż, przyjadą.
    Pewnie puszą osp, ale spokojnie mozesz dzwonic. :D

Potwierdzam, koniecznie po straż. Lepiej ich nie rozjuszać samemu 🙊
    Ja już czekam pod gabinetem, ostatnio mam wrażenie, że moje piątki kręca się wokół czekania pod gabinetem ginekologa 😂 Zamiast w piątek uciekać z pracy szybciej na długi weekend to jakoś mi zawsze wypada wyjście do gina 😂

Dropsik, Prezesoowa, Gregorka, Majuna, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachelka23 wrote:
    Jeśli do września się nie uda, to raczej rozważę klinikę. Teraz nie będę miała możliwości na częste wizyty u lekarzy 😔
    Lub tak jak mówi Prezesowa lekarz niekoniecznie w klinice, ale z kliniki :)
    Do września to może już nie będzie trzeba :D 🤞

Prezesoowa, Gregorka, Rachelka23 lubią tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz idę gotować kapuśniaczek z młodej kapusty 😍😍 Kto wpada? Bo najpewniej zrobię porcje dla wojska 🤣

Zaczarowan, Anonim1992, Gregorka, notsobadd, KejtKa, Majuna, MummyYummy, Lauraa, Pati2804 lubią tę wiadomość

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Potwierdzam, koniecznie po straż. Lepiej ich nie rozjuszać samemu 🙊
    Ja już czekam pod gabinetem, ostatnio mam wrażenie, że moje piątki kręca się wokół czekania pod gabinetem ginekologa 😂 Zamiast w piątek uciekać z pracy szybciej na długi weekend to jakoś mi zawsze wypada wyjście do gina 😂

Siedze w pracy, ale tuptam z tobą!!! <3
    I tak, nam kiedyś gniazdo os spadło na auto to nie było miło, a mój jest w osp i też często jeżdżą.

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam dziewczyny za te miłe słowa ❤️

Prezesowa zaaazdro widoków 🤩

• Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moje tsh spadło ft4 wywalilo do góry mam zmieniona dawkę euthyroxu. Endo stwierdzila że to przez clo

Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023
    Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonim1992 wrote:
    Dziewczyny moje tsh spadło ft4 wywalilo do góry mam zmieniona dawkę euthyroxu. Endo stwierdzila że to przez clo

Kurczę :/

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem po wizycie. Chyba wreszcie trafiłam TEGO lekarza, aż mnie naładowało jakąś energią 🤩 opowiem Wam jak wrócę do domu

Prezesoowa, grazka0022, Anonim1992, Dropsik, Leśneintro, Vienna, Rachelka23, Malinowysorbet, Gregorka, KejtKa, Majuna, Zbuntowana, Monk@, MummyYummy, Lauraa, Liyss🧚🏻, Pati2804 lubią tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TSH 0.026
    Ft4-25.3 przy normie do 22.0
    Ft3 5.41

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Stymulacja nigdy nie jest bez konsekwencji niestety :(

No hashi chyba się odzywa ehhh...Jak nie urok to sraczka... 😅

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023

• Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa cóż za widok 🥰🥰🥰
    Notsobadd czekamy na relacje😁😁

Prezesoowa, notsobadd lubią tę wiadomość

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Zaraz idę gotować kapuśniaczek z młodej kapusty 😍😍 Kto wpada? Bo najpewniej zrobię porcje dla wojska 🤣
    Ja! Wczoraj moja mama robiła i udało mi się na miseczkę wpaść🤩 uwielbiam! Zawsze taki obiadek kojarzymy mi się z ciepłem 🤩☀️

Dropsik, Zbuntowana lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2024, 10:09

notsobadd lubi tę wiadomość

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    No niestety nicnierobienie to może jutro jak się dziś uporam ze wszystkim, póki co trawa do kolan woła o koszenie i widzę że osy się gdzieś zalęgły, tyle że sama się boję ich pozbywać :)
    Lepiej fachowców wezwać, bo mój tata tak sam gniazdo trzmieli rozwalał🙈 na szczęście beż żadnych nieszczęść się powiodło 🙈🤞

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podjęłam decyzję, że w maju zbadam hormony do końca. Powtórzę też shbg, czy fsh i lh (miałam stosunek powyżej 1, ale powyżej 1.5 nie było... Sprawdzę czy się coś poprawiło) plus prolaktyna. Wezmę pakiet z diagnostyki. A później jeszcze badania przed kontrolą u endo. Będzie się działo...

Anonim1992, Prezesoowa, Dropsik, Malinowysorbet, notsobadd, Gregorka, Majuna, Zbuntowana, MummyYummy, Rachelka23, Lauraa, Liyss🧚🏻, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Podjęłam decyzję, że w maju zbadam hormony do końca. Powtórzę też shbg, czy fsh i lh (miałam stosunek powyżej 1, ale powyżej 1.5 nie było... Sprawdzę czy się coś poprawiło) plus prolaktyna. Wezmę pakiet z diagnostyki. A później jeszcze badania przed kontrolą u endo. Będzie się działo...
    No i super, będziesz miała pełny obraz stanu zdrowia

Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Rachelka23 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Lub tak jak mówi Prezesowa lekarz niekoniecznie w klinice, ale z kliniki :)
    Do września to może już nie będzie trzeba :D 🤞
    Chciałabym, ale jakoś przy 16 CS już nie wierzę 🤣

@Dropsik, zjadłabym 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2024, 14:11

Prezesoowa, Dropsik lubią tę wiadomość

🧑 38. 🧔 41
    1 ciąża 2008 r.
    30 cs o 🤱
    AMH 7.02 przy normie 6.96
    LH. 8.96
    FSH. 5.55
    Drożny jeden jajodów - lewy.
    21.06.2025 ⏸️
    _________
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    No i super, będziesz miała pełny obraz stanu zdrowia

Chyba że stchórzę 😂

Zbuntowana lubi tę wiadomość

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc tak, jak zwykle będzie z mojej strony długo 😂
    Prze zupełny przypadek trafiłam do kobietki, która mówi, że jej konikiem jest prowadzenie PCOS-ek do ciąży 🤪 Poerwszy raz spotkałam tak empatycznego i kompetentnego lekarza. Nad moimi wynikami spędziła 15 min, do tego bardzo szczegółowy wywiad i cała historia choć poszłam głównie z infekcja. Dostałam 3 kartki A4 zaleceń, poleceń podcastów i diet które powinnam stosować. Zapytała czy mi opowiedzieć jak powinnam holistycznie podejść do trybu życia w przypadku moich problemów z hormonami.
    Poza tym zaproponowała oczywiście stymulację, ale dostałam od razu skierowanie na drożność. Sprawdziła wyniki męża i powiedziała, że bez zarzutów, sprawdzić jeśli się nie uda za 3 msc jak wygląda dalej to ph.
    A z kolejnych dobrych wiadomości to podobno nie widać nic niepokojąco infekcyjnego, ta wydzielina to pozostałości globulki i UWAGA, jest pęcherzyk na lewym jajniku - 15 mm 🥹 endometrium prawie 8 mm 🥹 Powiedziała, że mam nie marnować cyklu skoro nie mam już dokuczliwych objawów i się starać, a po pęknięciu pęcherzyka jakieś bezpieczne globulki jeszcze dostałam na „przeleczenie”.
    Także jestem totalnie szczęśliwa, że trafiłam do takiej osoby. Pracuje niestety w nieludzkich dla mnie porach 9-14, więc w pracy będą psioczyć na zwalnianie się, ale chyba nie mam innego wyjścia, zaufałam jej od razu i pierwszy raz czuję że mogę komuś oddać stery.
    7 dpo mam zbadać proga i estradiol, dostałam też receptę na żelazo bo chciałaby podnieść ferrytyne.
    Aaaa no i przeanalizowała cała moja listę supli i zaaprobowała, choć mówi że ilość przerażająca i mogłabym się pozbyć kilku na upartego 🤪
    I jeszcze skrytykowała branie dupka w ciemno, podejmie decyzję po wyniku proga w tym cyklu.
    Także chyba wasze kciuki mają jakieś wyjątkowe moce, dziękuję za Wasze wsparcie ♥️

Prezesoowa, Malinowysorbet, Suzie, Gregorka, Dropsik, Zaczarowan, Anonim1992, KejtKa, Vienna, Majuna, Zbuntowana, Platynova55, Monk@, MummyYummy, Rachelka23, Lauraa, Liyss🧚🏻, Pati2804, elektro96 lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ