X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Ale pięknie 🤩 aż sama chciałabym wypić kawkę z takim widokiem 😻
    Prezesowa pieknie.... Wow odpoczywaj...

Prezesoowa lubi tę wiadomość

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tez mam pytanie. U mnie dopiero 7dc a od wczoraj mam sporo rozciągliwego przezroczystego śluzu 🤔 temperatura od paru dni bez zmian, na teście ovu kreska jest ale słaba więc negatywny. Czy ten sluz oznacza,że na dniach będzie owulka? Nie wiem czy wierzyc aplikacji bo pokazuje na 21 kwietnia dopiero 😄

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 20:09

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Majlen Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @notsobadd
    Gratuluję znalezienia tego odpowiedniego lekarza 😘
    W moim przypadku też niestety trafiłam na takiego, który lubił przepisywać leki w ciemno.
    Poszłam do niego, zaraz po odstawieniu AH, to mi na 1 wizycie przepisał luteinę, nie wiedząc nawet kiedy man owulację. Poszłam po miesiącu, mówi że mam cystę/torbiel krwotoczną w prawym jajniku.
    Tak siedzi na tym stołku i mówi, wiesz co ja narazie nie wiem co ci jest .. w dodatku powinnaś mieć taką piękna owulację po tabletkach, a nie masz..przyjdź za miesiąc, to przepiszemy zastrzyki jeśli ta torbiel nadal będzie 🫨🫨
    No wiecie co, ja poczułam się jakaś zepsuta, milion myśli, że całe te starania na nic i jeszcze tak o tej owulacji powiedział . No 0 taktu i podejścia lekarza. I te zastrzyki nie wiadomo po co..
    Wyszłam płacząc, byłam rozwalona do końca dnia, ale umówiłam się następnego dnia do innego lekarza i to był właśnie TEN 🥰 Na wizycie po badaniu zmiana o 180stopni. Powiedzial, że to nic groźnego, nie bedzie mi nic przepisywał, że to cysta z tych prostych i sama się wchlonie po 1 miesiączce. Poszłam po miesiącu i tak też się stało, czyściutko 😊

Rachelka23 lubi tę wiadomość

♀️28 ♂️33

Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
    Marzec 2024 - początek starań
    • brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
    ⬇️
    • aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
    - badanie nasienia ✅️

➡️Starania "na poważnie "
    • październik 2024

- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
    - styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
    - 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @notsobadd
    Gratuluję znalezienia tego odpowiedniego lekarza 😘
    W moim przypadku też niestety trafiłam na takiego, który lubił przepisywać leki w ciemno.
    Poszłam do niego, zaraz po odstawieniu AH, to mi na 1 wizycie przepisał luteinę, nie wiedząc nawet kiedy man owulację. Poszłam po miesiącu, mówi że mam cystę/torbiel krwotoczną w prawym jajniku.
    Tak siedzi na tym stołku i mówi, wiesz co ja narazie nie wiem co ci jest .. w dodatku powinnaś mieć taką piękna owulację po tabletkach, a nie masz..przyjdź za miesiąc, to przepiszemy zastrzyki jeśli ta torbiel nadal będzie 🫨🫨
    No wiecie co, ja poczułam się jakaś zepsuta, milion myśli, że całe te starania na nic i jeszcze tak o tej owulacji powiedział . No 0 taktu i podejścia lekarza. I te zastrzyki nie wiadomo po co..
    Wyszłam płacząc, byłam rozwalona do końca dnia, ale umówiłam się następnego dnia do innego lekarza i to był właśnie TEN 🥰 Na wizycie po badaniu zmiana o 180stopni. Powiedzial, że to nic groźnego, nie bedzie mi nic przepisywał, że to cysta z tych prostych i sama się wchlonie po 1 miesiączce. Poszłam po miesiącu i tak też się stało, czyściutko 😊

notsobadd lubi tę wiadomość

♀️28 ♂️33

• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
    ⬇️
    • aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
    - badanie nasienia ✅️

• październik 2024

✨️2025 jest nasz!✨️
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

notsobadd lubi tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa, KejtKa, odpoczywajcie 😘

Suzie, brzmi jak dobry plan 💪🏼 trzymam mocne kciuki, żebyś dołożyła do tych badań faktycznie betę :) 🤞🏼

Notsobad, ale ekstra! Taki power bije z Twojej wiadomości, że od razu czuć, że zaiskrzyło między Wami 🤩 oby te wizyty były owocne :) u mnie też piątki ginekologiczne się zrobiły 😂 dziś udało mi się złapać szybką konsultację i mam przyjść za dwa tygodnie na monitoring. Zobaczymy, czy będzie termin, ale no 🤡

Prezesoowa lubi tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Monk@, Malinowysorbet lubią tę wiadomość

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Pewnie, dodaj do przyjaciółek to Ci podam namiary.
    Jeśli jesteś z trójmiasta to mogę naprawdę polecić już po pierwszej wizycie 😊
    Dodałam :) do Trójmiasta mi daleko, ale warto mieć dobry kontakt, jeżeli w moim mieście nie znajdę nikogo sensownego :)

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Kochana, no ja bym tak aplikacji nie wierzyła i sprawdzała testami 😉 Na ten moment pewnej wystarczy raz dziennie, a jak zacznie ciemnieć, to częściej 🙂
    Popieram 👍🏼

Malinowysorbet, MummyYummy lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Kochana, no ja bym tak aplikacji nie wierzyła i sprawdzała testami 😉 Na ten moment pewnej wystarczy raz dziennie, a jak zacznie ciemnieć, to częściej 🙂
    Niby się mówi właśnie, żeby częściej, ale przynajmniej 2h przed testem, nie wolno pić. To żeby tak robić testy, to trzeba pół dnia nie pić 😆
    Ja robię teraz 2x dnia, po 12 i po 20 . Dziś miałam ciemniejącą, ciekawe jak później. Bo temperatura dziwnie coś, tak to miałam 36,09 przez 2 dni, później 36,10 ,a dziś 35,95 . I o co tu chodzi .
    Niby znaczenie ma to, czy cały czas w tym samym miejscu. Mierzyłam na śpiocha,może nie włożyłam tak głęboko jak zawsze

♀️28 ♂️33

⬇️
    - badanie nasienia ✅️

• październik 2024

✨️2025 jest nasz!✨️

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Niby się mówi właśnie, żeby częściej, ale przynajmniej 2h przed testem, nie wolno pić. To żeby tak robić testy, to trzeba pół dnia nie pić 😆
    Ja robię teraz 2x dnia, po 12 i po 20 . Dziś miałam ciemniejącą, ciekawe jak później. Bo temperatura dziwnie coś, tak to miałam 36,09 przez 2 dni, później 36,10 ,a dziś 35,95 . I o co tu chodzi .
    Niby znaczenie ma to, czy cały czas w tym samym miejscu. Mierzyłam na śpiocha,może nie włożyłam tak głęboko jak zawsze
    Tez staram się robić już teraz 2xdziennie, ale ledwo daje rade zeby nie pic ani nie jesc 2h przed, już odruchowo po wodę ciagle siegam 😄

03.24 💔 07.24💔👼🏼

• Majlen Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Tez staram się robić już teraz 2xdziennie, ale ledwo daje rade zeby nie pic ani nie jesc 2h przed, już odruchowo po wodę ciagle siegam 😄
    Ja np tylko nie pije. Jem normalnie, bo z tego co czytałam, to chodzi o to, żeby mocz nie był rozwodniony przez picie

♀️28 ♂️33

⬇️
    - badanie nasienia ✅️

• październik 2024

✨️2025 jest nasz!✨️

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Możliwe :) ja w tym cyklu miałam 9 dni płodny śluz i nadal nie wiem czy owu była, bo czułam jednego dnia, a temperatura jeszcze nie odbiła :/
    Masakra z tymi cyklami 😆 ale testów nie robiłaś?

03.24 💔 07.24💔👼🏼

• Suzie Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w drodze do rodziców (znowu 😂). Tym razem tata ma urodziny 😄

Anonim1992, Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml

📆 Kalendarz wizyt
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
    18/02 - endokrynolog
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wiosenne jedzenie w pracy 😁
    20240412-181445.jpg

Paima, Anonim1992, Prezesoowa, Rachelka23, Suzie, notsobadd, Malinowysorbet, KejtKa, Dropsik, Leśneintro, Zaczarowan, Miś, Liyss🧚🏻, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość

♀️28 ♂️33

⬇️
    - badanie nasienia ✅️

• październik 2024

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Ja już w drodze do rodziców (znowu 😂). Tym razem tata ma urodziny 😄
    Wszystkiego dobrego dla taty😁

ja właśnie maluje pazurki u stóp na trawce kocham taki stan ptaszki śpiewają synek biega a ja chill przy zachodzącym słonku

Prezesoowa, Eniana, MummyYummy lubią tę wiadomość

Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023
    Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • Paima Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2024, 21:51

Majlen lubi tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ