Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Smerfetkaa wrote:Ale pięknie 🤩 aż sama chciałabym wypić kawkę z takim widokiem 😻
Prezesoowa lubi tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Dziewczyny tez mam pytanie. U mnie dopiero 7dc a od wczoraj mam sporo rozciągliwego przezroczystego śluzu 🤔 temperatura od paru dni bez zmian, na teście ovu kreska jest ale słaba więc negatywny. Czy ten sluz oznacza,że na dniach będzie owulka? Nie wiem czy wierzyc aplikacji bo pokazuje na 21 kwietnia dopiero 😄03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
@notsobadd
Gratuluję znalezienia tego odpowiedniego lekarza 😘
W moim przypadku też niestety trafiłam na takiego, który lubił przepisywać leki w ciemno.
Poszłam do niego, zaraz po odstawieniu AH, to mi na 1 wizycie przepisał luteinę, nie wiedząc nawet kiedy man owulację. Poszłam po miesiącu, mówi że mam cystę/torbiel krwotoczną w prawym jajniku.
Tak siedzi na tym stołku i mówi, wiesz co ja narazie nie wiem co ci jest .. w dodatku powinnaś mieć taką piękna owulację po tabletkach, a nie masz..przyjdź za miesiąc, to przepiszemy zastrzyki jeśli ta torbiel nadal będzie 🫨🫨
No wiecie co, ja poczułam się jakaś zepsuta, milion myśli, że całe te starania na nic i jeszcze tak o tej owulacji powiedział . No 0 taktu i podejścia lekarza. I te zastrzyki nie wiadomo po co..
Wyszłam płacząc, byłam rozwalona do końca dnia, ale umówiłam się następnego dnia do innego lekarza i to był właśnie TEN 🥰 Na wizycie po badaniu zmiana o 180stopni. Powiedzial, że to nic groźnego, nie bedzie mi nic przepisywał, że to cysta z tych prostych i sama się wchlonie po 1 miesiączce. Poszłam po miesiącu i tak też się stało, czyściutko 😊
Rachelka23 lubi tę wiadomość
♀️28 ♂️33
Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
Marzec 2024 - początek starań
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
➡️Starania "na poważnie "
• październik 2024
- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
- styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
- 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀
✨️2025 jest nasz!✨️ -
@notsobadd
Gratuluję znalezienia tego odpowiedniego lekarza 😘
W moim przypadku też niestety trafiłam na takiego, który lubił przepisywać leki w ciemno.
Poszłam do niego, zaraz po odstawieniu AH, to mi na 1 wizycie przepisał luteinę, nie wiedząc nawet kiedy man owulację. Poszłam po miesiącu, mówi że mam cystę/torbiel krwotoczną w prawym jajniku.
Tak siedzi na tym stołku i mówi, wiesz co ja narazie nie wiem co ci jest .. w dodatku powinnaś mieć taką piękna owulację po tabletkach, a nie masz..przyjdź za miesiąc, to przepiszemy zastrzyki jeśli ta torbiel nadal będzie 🫨🫨
No wiecie co, ja poczułam się jakaś zepsuta, milion myśli, że całe te starania na nic i jeszcze tak o tej owulacji powiedział . No 0 taktu i podejścia lekarza. I te zastrzyki nie wiadomo po co..
Wyszłam płacząc, byłam rozwalona do końca dnia, ale umówiłam się następnego dnia do innego lekarza i to był właśnie TEN 🥰 Na wizycie po badaniu zmiana o 180stopni. Powiedzial, że to nic groźnego, nie bedzie mi nic przepisywał, że to cysta z tych prostych i sama się wchlonie po 1 miesiączce. Poszłam po miesiącu i tak też się stało, czyściutko 😊
notsobadd lubi tę wiadomość
♀️28 ♂️33
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
• październik 2024
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Prezesowa, KejtKa, odpoczywajcie 😘
Suzie, brzmi jak dobry plan 💪🏼 trzymam mocne kciuki, żebyś dołożyła do tych badań faktycznie betę 🤞🏼
Notsobad, ale ekstra! Taki power bije z Twojej wiadomości, że od razu czuć, że zaiskrzyło między Wami 🤩 oby te wizyty były owocne u mnie też piątki ginekologiczne się zrobiły 😂 dziś udało mi się złapać szybką konsultację i mam przyjść za dwa tygodnie na monitoring. Zobaczymy, czy będzie termin, ale no 🤡
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
notsobadd wrote:Pewnie, dodaj do przyjaciółek to Ci podam namiary.
Jeśli jesteś z trójmiasta to mogę naprawdę polecić już po pierwszej wizycie 😊 -
MummyYummy wrote:Kochana, no ja bym tak aplikacji nie wierzyła i sprawdzała testami 😉 Na ten moment pewnej wystarczy raz dziennie, a jak zacznie ciemnieć, to częściej 🙂
Malinowysorbet, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:Kochana, no ja bym tak aplikacji nie wierzyła i sprawdzała testami 😉 Na ten moment pewnej wystarczy raz dziennie, a jak zacznie ciemnieć, to częściej 🙂
Ja robię teraz 2x dnia, po 12 i po 20 . Dziś miałam ciemniejącą, ciekawe jak później. Bo temperatura dziwnie coś, tak to miałam 36,09 przez 2 dni, później 36,10 ,a dziś 35,95 . I o co tu chodzi .
Niby znaczenie ma to, czy cały czas w tym samym miejscu. Mierzyłam na śpiocha,może nie włożyłam tak głęboko jak zawsze♀️28 ♂️33
⬇️
- badanie nasienia ✅️
• październik 2024
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Majlen wrote:Niby się mówi właśnie, żeby częściej, ale przynajmniej 2h przed testem, nie wolno pić. To żeby tak robić testy, to trzeba pół dnia nie pić 😆
Ja robię teraz 2x dnia, po 12 i po 20 . Dziś miałam ciemniejącą, ciekawe jak później. Bo temperatura dziwnie coś, tak to miałam 36,09 przez 2 dni, później 36,10 ,a dziś 35,95 . I o co tu chodzi .
Niby znaczenie ma to, czy cały czas w tym samym miejscu. Mierzyłam na śpiocha,może nie włożyłam tak głęboko jak zawsze03.24 💔 07.24💔👼🏼
Malinowysorbet wrote:Tez staram się robić już teraz 2xdziennie, ale ledwo daje rade zeby nie pic ani nie jesc 2h przed, już odruchowo po wodę ciagle siegam 😄♀️28 ♂️33
⬇️
- badanie nasienia ✅️
• październik 2024
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Prezesoowa wrote:Możliwe ja w tym cyklu miałam 9 dni płodny śluz i nadal nie wiem czy owu była, bo czułam jednego dnia, a temperatura jeszcze nie odbiła03.24 💔 07.24💔👼🏼
Ja już w drodze do rodziców (znowu 😂). Tym razem tata ma urodziny 😄
Anonim1992, Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Paima, Anonim1992, Prezesoowa, Rachelka23, Suzie, notsobadd, Malinowysorbet, KejtKa, Dropsik, Leśneintro, Zaczarowan, Miś, Liyss🧚🏻, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość
♀️28 ♂️33
⬇️
- badanie nasienia ✅️
• październik 2024
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Suzie wrote:Ja już w drodze do rodziców (znowu 😂). Tym razem tata ma urodziny 😄
ja właśnie maluje pazurki u stóp na trawce kocham taki stan ptaszki śpiewają synek biega a ja chill przy zachodzącym słonkuPrezesoowa, Eniana, MummyYummy lubią tę wiadomość
Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley