Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Piękny widoczek. Posiedziałabym tam w samotności 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2024, 18:53
Prezesoowa lubi tę wiadomość
🧑 37. 🧔 40
1 ciąża 2008 r.
17 cs o 🤱
AMH 7.02 przy normie 6.96
LH. 8.96
FSH. 5.55
4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
_________
📅
20.04 badania 7 dpo ✅
6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie -
Ale pysznie to wygląda 🥰 ja uwielbiam placki, naleśniki, wpadam na jedzenie do Ciebie 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2024, 19:17
Rachelka23, Eniana, Majlen lubią tę wiadomość
-
Paima wrote:Zostało coś jeszcze?
Zapraszasz na kawę?
Ale pysznie wyglądają placuchy 😊
Masz przepis?
Ostatnio pierwszy raz robiłam z jogurtem naturalnym. Smakowo były pyszne ale okropnie tłuste...
A Twoje wyglądają pięknie!
Przyjedź na kawę, ale do mojej pracy 😆
A przepis, to jajko rozbite ze szczyptą soli, do tego porcja białka o smaku ciasteczkowym, mąki i proszku do pieczenia- na oko, żeby rozrzedzić, to dolałam też na oko ,mleka ryżowo-kokosowego i łyżeczką cukru.
Smażyłam na oleju rzepakowym, ale tylko przed 1 porcją wlałam troszkę oleju 😊Paima, Prezesoowa lubią tę wiadomość
♀️28 ♂️33
Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
Marzec 2024 - początek starań
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
➡️Starania "na poważnie "
• październik 2024
- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
- styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
- 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Smerfetkaa wrote:Ale pysznie to wygląda 🥰 ja uwielbiam placki, naleśniki, wpadam na jedzenie do Ciebie 😁
Smerfetkaa lubi tę wiadomość
♀️28 ♂️33
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
• październik 2024
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Paima wrote:Ale byś miała imprezę w pracy, jakbyśmy się tam po placki zjechały 😎😎
Ovusiostry przyjechały na placki 😅♀️28 ♂️33
⬇️
- badanie nasienia ✅️
• październik 2024
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Leśneintro wrote:Ja już po psychologu. Ciekawe doświadczenie. Gdy szłam i czekałam na wizytę, to byłam spokojna i miałam ułożone w głowie wszystko co chce powiedzieć, po czym gdy weszłam i usiadłam i dostałam pierwsze pytanie 'co panią do mnie spraowadza' to wyłam przez 2 minuty i nie mogłam wydusić słowa 😂 jestem zadowolona, że poszłam i umówiliśmy się, że jak będę potrzebowała, to jeszcze przyjdę ale nie umawialiśmy się na kolejne spotkanie. Fajnie pokazała mi moje schematy myślenia, nazwała po imieniu moją bardzo wysoką wrażliwość, ale też dała jakieś pomysły jak sobie radzić w konkretnych sytuacjach. No i wspomniała też coś o aszwagandzie, czy któraś z Was miała jakąś styczność?
Cieszę się! Super, że zrobiłaś coś dla Siebie ❤️😘Leśneintro lubi tę wiadomość
-
Leśneintro wrote:Ja już po psychologu. Ciekawe doświadczenie. Gdy szłam i czekałam na wizytę, to byłam spokojna i miałam ułożone w głowie wszystko co chce powiedzieć, po czym gdy weszłam i usiadłam i dostałam pierwsze pytanie 'co panią do mnie spraowadza' to wyłam przez 2 minuty i nie mogłam wydusić słowa 😂 jestem zadowolona, że poszłam i umówiliśmy się, że jak będę potrzebowała, to jeszcze przyjdę ale nie umawialiśmy się na kolejne spotkanie. Fajnie pokazała mi moje schematy myślenia, nazwała po imieniu moją bardzo wysoką wrażliwość, ale też dała jakieś pomysły jak sobie radzić w konkretnych sytuacjach. No i wspomniała też coś o aszwagandzie, czy któraś z Was miała jakąś styczność?
Leśneintro lubi tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Majlen wrote:Noo to by było coś 😁
Ovusiostry przyjechały na placki 😅
To byłaby mega impreza 🥳Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2024, 20:29
Majlen lubi tę wiadomość
-
Mój mąż ją bierze. Mówi, że mniej się denerwuje i wkurza po niej.Leśneintro lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Ojojoj ciężko nadrobić dziewczyny. Nawet nie wiem kiedy zaglądałam. Myślami chce już i włączam apke i kończy się że coś już do roboty…
Ale patrzę że w miarę ok u Was… jak Pati się czujesz? prezesowa jak tata?Pati2804, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
Najważniejsze, że jesteś zadowolona 😊😘
Czasami warto skorzystać z fachowej pomocy, właśnie m.in. po to, żeby zwrócił uwagę na schematy naszego działania. Co do ashwagandy się nie wypowiem, bo - podobnie jak @Prezesowa - czytałam, że przy NT jest niewskazana. Znajoma sobie chwali i mówi, że ją wycisza.Prezesoowa lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Majlen, Malinowysorbet, Leśneintro, Pati2804, Majuna, Prezesoowa, Paima, KejtKa, MummyYummy, Vienna, Lauraa lubią tę wiadomość
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Prezesowa nam wywróży wysyp brzuszków bardzo duży.
Lecą gwiazdy, jest ich naście, spełnią wszystkie te życzenia własnie 💫 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2024, 21:09
notsobadd, Leśneintro, Zbuntowana, Majuna, Prezesoowa, MummyYummy, Vienna, Lauraa, bonmer lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Dzisiaj mnie naszła taka rozkmina. Pamiętam jak po jakimś czasie podczytywania zalogowałam się na forum i dołączyłam do wątku i patrzyłam na licznik postów - u mnie 1, u niektórych kilkaset. I myślę sobie szok, co one tu tyle produkują… Tymczasem ja po 3 miesiącach uzależniona od wątku na ovu 😂 wrażeniami z dzisiejszej wizyty podzieliłam się szybciej z Wami niż z mężem 😂 czy to się gdzieś leczy? 🤪
Zaczarowan, Zbuntowana, Rachelka23, Leśneintro, Anonim1992, Dropsik, Pati2804, Majuna, Prezesoowa, MummyYummy, Vienna, Lauraa, elektro96, bonmer lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻