Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Anonim1992 wrote:Uszkodzenie rogowki przez wrzod na oczku.
Nie polecam brachycefalikow jeśli jest się mocno wrażliwym na cierpienie psiaków 😔 ja powiedziałam że to napewno ostatni mój pies rasowy... musi być odchudzona bo kręgosłup ma wady genetyczne które są nie operacyjne i co jakiś czas traci władze w tylnych łapkach oczy narażone przez krótka kufe i wiecznie coś powbijane jak nie gałęzie to zdzblo trawki nawet
Życzę zdrówka dla psinki, mam nadzieję że operacja przebiegnie pomyślnie. Przykro mi, że musi cierpieć 🥹😘Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Rachelka23 wrote:Cześć dziewczęta
Trzymam kciuki za zwierzaki. Ja pamiętam jak z moim starszym kocurem pojechałam na szczepienie. A weterynarz na to: "Jakie wy macie wielkie koty w tej xxxxxxxxxx. Co jeden to większy". A darł się ile pary w płucach. A jak byłam z młodym na kastracji, to pół miasteczka chyba go słyszało. Tak się skarżył.
I zjadłabym takiego maczka. Oj zjadłabym.
Ja po zakupach. Zamarynowałam karkówkę na grilla. Zaraz ogarniam trochę dom i muszę jechać do znajomego mechanika. A później do rodziców. Mój tata ma Alzheimera, więc korzystam kiedy mogę, żeby go odwiedzić, dopóki jeszcze kojarzy nas. Także dzień z życia wyjęty. Nawet obiadu nie robię. Wyjęłam ostatnią porcję zamrożonych pierogów z kapustą i grzybami 🤣. Idę na łatwiznę dziś. Poza tym przyszła owulacja po Ovi. Jajnik lewy mnie nakur....(bo boli to za delikatne słowo). I prawy lekko pobolewa. Ale na prawym był za mały pęcherzyk w czwartek(14 mm), więc do tego nawet uwagi nie przykładam.
Dobrego dnia dla Was 🌞Prezesoowa, Rachelka23 lubią tę wiadomość
-
Przesylam troche kwiatków z ogrodka rodzicow🌼🤩🤗🧡💚🩷
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2024, 07:55
Prezesoowa, Suzie, MummyYummy, Rachelka23, notsobadd, Malinowysorbet, Zaczarowan, Anonim1992, Lauraa, Platynova55, Vienna, Dropsik, Majuna, Pati2804, Liyss🧚🏻, elektro96, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Rachelka23, notsobadd, Prezesoowa, Malinowysorbet, Zaczarowan, Anonim1992, Lauraa, Platynova55, Gregorka, Vienna, Dropsik, Majuna, Pati2804, Liyss🧚🏻, elektro96, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Prezesoowa, Gregorka lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
@Prezesoowa to na szczęście 🍀
@Gregorka pachnie wiosną 🌸🌸🌸
@Suzie mniam 😍
A jeśli chodzi o godziny wizyt, to ja życzyłbym sobie takie. A nie 10.15 albo 14… jak człowiek w pracy i trzeba kombinować 😔Gregorka, Majuna, KejtKa lubią tę wiadomość
🧑 37. 🧔 40
1 ciąża 2008 r.
17 cs o 🤱
AMH 7.02 przy normie 6.96
LH. 8.96
FSH. 5.55
4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
_________
📅
20.04 badania 7 dpo ✅
6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie -
Wróciłam od weta z opętanym kotem. Nie dała się kompletnie zbadać. Pani doktor opatrywała moją rękę, bo wariatka rozwaliła mi zębami kciuka i wróciłam do domu z bandażem uciskowym na dłoni 🫣
Czy ktoś ma pomysl jak przeprowadzić USG u szatańskiego pomiotu? Nie da sobie nawet podać narkozy w zastrzyku. w gabinecie zrobił się taki szał wokół mojej ręki, że się nawet nie dopytałam co robić dalej 😂 Może są jakieś spraya ogłuszające czy coś? 😂 Była jakaś inna lekarka niż zawsze i dała jej w ciemno sterydy, mam dzwonić czy jest poprawa i nie podoba mi się takie załatwienie sprawy 👀👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Prezesoowa lubi tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Prezesoowa wrote:Nie znam się totalnie na zwierzętach, ale czy nie można jej podać z jedzeniem środka uspokajającego i zawieźć do weta wtedy, żeby nie podawać sterydów, które mogą nie być tym czego potrzebuje?
I przytulam za rozwaloną rękę ten kotek zawsze był taki nieokiełznany?
Zawsze, od kiedy tego małego szatana przywiozlam do domu. Miała 5 tygodni, więc zdecydowanie za szybko została bez matki, ale nie było innego wyjścia - mogłam ją zabrać albo skończyłaby jako bezdomniak, długa historia. I na początku myślałam, że to po prostu taka „choroba sieroca” ale to jest po prostu indywidualistka, nigdy nie przyjdzie na kolana, ewentualnie położy się obok i łaskawie pozwoli się 3 razy pogłaskać.
Od jakiegoś czasu zrobiła się totalnie niedotykalska i pojawiło się to gryzienie sierści więc domyślam się, że cierpi. Ale nie da sobie pomóc zołza paskudna 😒
Ja oczywiście już fisiuje, bo kontakt krwi z kotem, starania, toksoplazmoza… a do tego niemiłosiernie mnie napieprza ta ręka. No chcialam dobrze, pomóc rodzicom… 😂👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Wróciłam od weta z opętanym kotem. Nie dała się kompletnie zbadać. Pani doktor opatrywała moją rękę, bo wariatka rozwaliła mi zębami kciuka i wróciłam do domu z bandażem uciskowym na dłoni 🫣
Czy ktoś ma pomysl jak przeprowadzić USG u szatańskiego pomiotu? Nie da sobie nawet podać narkozy w zastrzyku. w gabinecie zrobił się taki szał wokół mojej ręki, że się nawet nie dopytałam co robić dalej 😂 Może są jakieś spraya ogłuszające czy coś? 😂 Była jakaś inna lekarka niż zawsze i dała jej w ciemno sterydy, mam dzwonić czy jest poprawa i nie podoba mi się takie załatwienie sprawy 👀Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
No i przypomniałam sobie co chciałam Wam jeszcze powiedzieć apropo wczorajszej wizyty! Zawsze mnie martwiło to, że nie mogłam u siebie zaobserwować takiego typowo płodnego śluzu…
Wczoraj gin mi powiedziała, że mam piękny śluz, mówię skąd i gdzie 🧐 i okazuje się, że na zewnątrz go nie widzę, nawet przy badaniu w środku tak średnio, ale tam gdzie ma być - jest naprawdę przyzwoity😊
Także jeśli któraś ma tak samo i nie widzi go u siebie na zewnątrz to nie zawsze jest powód do obaw ♥️Prezesoowa, Anonim1992, MummyYummy, Platynova55, Lauraa, Majuna, Malinowysorbet, Liyss🧚🏻, Rachelka23, Pati2804, Gregorka, Zbuntowana lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Anonim1992 wrote:Maseczki tlenowe ? Klatka kannelowa mała że tylko podać zastrzyk od boku odwracając kota uwagę od przodu
Właśnie widziałam gdzieś takie mega ciasne klatki, muszę zobaczyć może któraś z lokalnych fundacji miałaby do pożyczenia, przecież dzikusy często też zawożą na badania👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Właśnie widziałam gdzieś takie mega ciasne klatki, muszę zobaczyć może któraś z lokalnych fundacji miałaby do pożyczenia, przecież dzikusy często też zawożą na badania
notsobadd lubi tę wiadomość
Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
Prezesoowa wrote:Biedna, musi strasznie cierpieć
Mojej przełożonej piesek stał się taki niedotykalski i zaczął gryźć jak go ktoś próbował pogłaskać po grzbiecie i się okazało, ze ma chory kręgosłup:( udało się go podleczyć, ale weta ponoć też prawie zeżarł
Co do toksoplazmozy to jak mieszkasz z kotkami to jest spora szansa, że masz już to za sobą. Badałaś przeciwciała?
Dlatego najchętniej to bym jej powyrywała wszystkie kończyny za to dzisiejsze zachowanie, ale rozumiem też to że się boi i cierpi.
Nie badałam, ale chyba zrobię teraz jak będę robić proga 7 dpo. Wystarczy że zrobię toxoplasme igG i igM, prawda? 🤔Dropsik lubi tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Moja ginekolog uważała że łatwiej się zarazić toksoplazmoza przez nie umyte produkty spożywcze niż przez posiadanie kotelkaHashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley