Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySikoreczkaaa wrote:Widzę że nawet jesteśmy w tym samym wieku.
Mój mąż idzie do "pokoju uciech" badać nasienie w piątek. Mam nadzieję że wyjdzie wszystko ok. A poprostu ciąża do Nas przyjdzie ale troszkę później niż u wszystkich .
Ja w ogóle wolałabym żeby u mnie coś wyszło a nie u niego bo ja wiem że ogarnę to jakoś. ale póki co nic nie wiemy poza tym że u mnie hormony ok, owulację są wiec czekamy.
Trzymam kciuki za badanie męża 🤞🏻i za was ogólnie ♥️ mój już był, wyszło mu „tylko” podwyższone pH (8.1), ale niby nie wpływa… i tak uważam, że powinien to zbadać, no ale on ma czas. Szkoda, że przy swoich wymyślonych chorobach leciał do lekarza od razu 🙄
Ja ogólnie wiem, że nic nie wiem 😅 nad niedoborami pracuje dieta i supłami, wyszedł mi też niski stosunek LH do FSH, ale na którejś rolce przewinęło mi się, że to może być wina jałowej diety i niedoborów więc liczę, że się poprawi.
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
KejtKa wrote:Trzymam kciuki za badanie męża 🤞🏻i za was ogólnie ♥️ mój już był, wyszło mu „tylko” podwyższone pH (8.1), ale niby nie wpływa… i tak uważam, że powinien to zbadać, no ale on ma czas. Szkoda, że przy swoich wymyślonych chorobach leciał do lekarza od razu 🙄
Ja ogólnie wiem, że nic nie wiem 😅 nad niedoborami pracuje dieta i supłami, wyszedł mi też niski stosunek LH do FSH, ale na którejś rolce przewinęło mi się, że to może być wina jałowej diety i niedoborów więc liczę, że się poprawi.
Dziękuję! u mnie za to wysoki stosunek LH do FSH ale bez PCOS i bądź tu mądry.. udało mi się znaleźć gina co pracuje w klinikach niepłodności więc może z nim coś zdziałam. Nie lubię siedzieć i czekać bez planu jak coś robię to czuje że działam choć wiem że na powodzenie ciazy nie mam wpływu to się dzieje.Dropsik lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Platynova wizyta o 20.30 dzisiaj ? Dobrze pamiętam? 😘 Bo.musze przekąski przygotować na czekanie pod gabinetem 😅😘
Dzięki dziewczyny 😘 dla mnie po prostu jest to dziwne bo ja zawsze wulkan energii, wszędzie mnie pełno było a teraz mam zjazdy i to często, nie umiem usiedzieć w miejscu , zawsze coś robiłam a teraz taka zmiana , ciężko się przyzwyczaić 🙈
A co do Twojego samopoczucia to masz prawo teraz leżeć i wypoczywać ile masz ochotę 😉 ja też ostatnio mało siły mam na cokolwiek, dziś przeleżałam cały dzień na kanapie oglądając seriale, ale jutro muszę iść do pracy i już sobie współczuję 😆Pati2804, Prezesoowa lubią tę wiadomość
starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️
19.11.2024 ⏸️ -
Pati2804 wrote:Chciałabym po korzystać z pogody bo dzisiaj w miarę ładnie u nas ale ciągnie mnie do spania, także dzisiaj cały dzień pilnuje łóżka.. 🤪
A Ty jak się czujesz ?
A wiesz dobrze, często mam przysłowiowego lenia. Zrobię coś i klade się na kanapę😂 początkowo miałam wyrzuty sumienia, a teraz to już w sumie.. cieszę się, że leżę i odpoczywam 😂 wiesz Pati, ja sobie mówię, że to jest Nasz czas.. trzeba z niego korzystać
Dzisiaj dużo się działo, wstałam bardzo wcześnie i już mnie zbiera na sen.. może strzelę sobie drugą 🫣 małą kawę. W ogóle…. 🥁 dzisiaj doszedł do mnie detektor tętna i szukaliśmy naszego maluszka 😂 Bardzo ciekawe doświadczenie, nie słyszałam tak stricte serduszka, ale tętno wyczuliśmy. O ile to było to 🤔🤪Platynova55, Pati2804, Prezesoowa, elektro96, Malinowysorbet, Gregorka, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:To u nas niestety nie ma czegoś takiego, ale na szczęście mam zaświadczenie od mojego głównego lekarza, że lekarz rodzinny raz na kwartał może mi wystawić zwolnienie do 30 dni na regenerację i odzyskanie sił
Prawidłowo! Zdrowie najważniejsze ✊ Nawet nie wiedziałam, że można dostać L4 na regenerację 🤔 -
Pati2804 wrote:Ja teraz wiem jak szukać tętna , choć czasami nie wystarczy łatwo bo bobo się przemieszcza w trakcie , ale to taki szybki dźwięk, ja już teraz bym nie pomyliła z niczym innym odkąd znalazłam je pierwszy raz 😊 nawet raz mężowi nagrałam 😁 ja to porównuje do galopu koni 🙈
Tak, to nasz czas 😊
Edit: właśnie włączyłam detektor, pierwszy raz pokazał mi ile wynosi tętno dziecka wychodziło 170/175 , wcześniej było słychać bicie serca ale nie zawsze chciał policzyć uderzenia, teraz już od razu policzył, pierwszy raz 😊 u Ciebie ile wyszło uderzeń na minutę ?
A ty mocno przyciskasz czy tak delikatnie jeździsz?
Wiesz co u nas się zmieniało 120-140 😂 ale ja nie wiem czy to dobrze robiłam, pierwszy raz miałam do czynienia z takim sprzętem. -
nick nieaktualnyPrezesoowa wrote:Oo 12 dni do majowki brzmi superancko to już niedługo i zleci ani się obejrzymy
Trzymam mocno ✊🏻 za Kotka daj znać po wizycie co z nim 😊
Specjalnie policzyłam w dniach roboczych żeby lepiej brzmiało 🤣Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Platynova wizyta o 20.30 dzisiaj ? Dobrze pamiętam? 😘 Bo.musze przekąski przygotować na czekanie pod gabinetem 😅😘
Dzięki dziewczyny 😘 dla mnie po prostu jest to dziwne bo ja zawsze wulkan energii, wszędzie mnie pełno było a teraz mam zjazdy i to często, nie umiem usiedzieć w miejscu , zawsze coś robiłam a teraz taka zmiana , ciężko się przyzwyczaić 🙈Pati2804, Gregorka lubią tę wiadomość
🧑 37. 🧔 40
1 ciąża 2008 r.
17 cs o 🤱
AMH 7.02 przy normie 6.96
LH. 8.96
FSH. 5.55
4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
_________
📅
20.04 badania 7 dpo ✅
6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie -
nick nieaktualny
-
Sikoreczkaaa wrote:Dziękuję! u mnie za to wysoki stosunek LH do FSH ale bez PCOS i bądź tu mądry.. udało mi się znaleźć gina co pracuje w klinikach niepłodności więc może z nim coś zdziałam. Nie lubię siedzieć i czekać bez planu jak coś robię to czuje że działam choć wiem że na powodzenie ciazy nie mam wpływu to się dzieje.🧑 37. 🧔 40
1 ciąża 2008 r.
17 cs o 🤱
LH. 8.96
FSH. 5.55
_________
📅
20.04 badania 7 dpo ✅
Platynova trzymamy mocno kciuki, odpalamy nasz autobus i jedziemy pod gabinet 😁
Pati, Zaczarowan miło się czyta o waszych nowych uroczych doświadczeniach ze światem bąbelków 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2024, 19:14
Pati2804, Prezesoowa, Gregorka, notsobadd, Platynova55, elektro96, Zaczarowan, Vienna, MummyYummy, Lauraa lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Platynova ✊✊
Platynova55 lubi tę wiadomość
🧑 37. 🧔 40
1 ciąża 2008 r.
17 cs o 🤱
LH. 8.96
FSH. 5.55
_________
📅
20.04 badania 7 dpo ✅
Pytałyście o to badanie nasienia, jak mu powiedziałam to od razu się zgodził, ale myślę że w maju jeszcze spróbujemy i jak się nie uda to w czerwcu zrobimy te badania. Jutro w pracy sobie trochę poczytam to się dowiem co i jak i jakie są terminy 😅
Ale mój nie ma problemu z badaniami, trochę się tylko śmiał czy musi to zrobić na miejscu czy może wziąć z domu 😅
Prezesoowa, Gregorka, KejtKa lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
11 cs ❔🍀
8 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
29.12 - 🩸
12.01 - 🥚
26.01 - testowanie (proszę 🙏)
🔜
10.02 - drożność
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Prezesoowa wrote:Hm, ja tak robię nawet bez ciąży, więc co będzie dalej jak kiedyś zdarzy się ten cud 😂
Prezesoowa, Pati2804, elektro96 lubią tę wiadomość
-
Rachelka23 wrote:A co może być tego przyczyną? Jak Twoje AMH?
Jeszcze nie badałam. Nie wiem skąd taki stosunek LH do FSH wysoki kolo 1,7. Zdaniem ginekologów hormony są w normie i jeżeli nie ma obrazu PCOS na usg to nie przejmować się stosunkiem tych hormonów. Dwa razy byłam na monitoringu i zawsze był pecherzyk dominujący.
Przymierzam się do AMH ale trochę się cykam.. czekam narazie na wyniki męża i będę myśleć