X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 20:14

Pati2804, Prezesoowa, elektro96 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Widzę że nawet jesteśmy w tym samym wieku. :)

Mój mąż idzie do "pokoju uciech" badać nasienie w piątek. Mam nadzieję że wyjdzie wszystko ok. A poprostu ciąża do Nas przyjdzie ale troszkę później niż u wszystkich :).

Ja w ogóle wolałabym żeby u mnie coś wyszło a nie u niego bo ja wiem że ogarnę to jakoś. :) ale póki co nic nie wiemy poza tym że u mnie hormony ok, owulację są wiec czekamy.

Trzymam kciuki za badanie męża 🤞🏻i za was ogólnie ♥️ mój już był, wyszło mu „tylko” podwyższone pH (8.1), ale niby nie wpływa… i tak uważam, że powinien to zbadać, no ale on ma czas. Szkoda, że przy swoich wymyślonych chorobach leciał do lekarza od razu 🙄

Ja ogólnie wiem, że nic nie wiem 😅 nad niedoborami pracuje dieta i supłami, wyszedł mi też niski stosunek LH do FSH, ale na którejś rolce przewinęło mi się, że to może być wina jałowej diety i niedoborów więc liczę, że się poprawi.

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    Trzymam kciuki za badanie męża 🤞🏻i za was ogólnie ♥️ mój już był, wyszło mu „tylko” podwyższone pH (8.1), ale niby nie wpływa… i tak uważam, że powinien to zbadać, no ale on ma czas. Szkoda, że przy swoich wymyślonych chorobach leciał do lekarza od razu 🙄

Ja ogólnie wiem, że nic nie wiem 😅 nad niedoborami pracuje dieta i supłami, wyszedł mi też niski stosunek LH do FSH, ale na którejś rolce przewinęło mi się, że to może być wina jałowej diety i niedoborów więc liczę, że się poprawi.

Dziękuję! :) u mnie za to wysoki stosunek LH do FSH ale bez PCOS i bądź tu mądry.. udało mi się znaleźć gina co pracuje w klinikach niepłodności więc może z nim coś zdziałam. Nie lubię siedzieć i czekać bez planu jak coś robię to czuje że działam choć wiem że na powodzenie ciazy nie mam wpływu to się dzieje. :P

Dropsik lubi tę wiadomość

• Platynova55 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Platynova wizyta o 20.30 dzisiaj ? Dobrze pamiętam? 😘 Bo.musze przekąski przygotować na czekanie pod gabinetem 😅😘

Dzięki dziewczyny 😘 dla mnie po prostu jest to dziwne bo ja zawsze wulkan energii, wszędzie mnie pełno było a teraz mam zjazdy i to często, nie umiem usiedzieć w miejscu , zawsze coś robiłam a teraz taka zmiana , ciężko się przyzwyczaić 🙈
    Tak, dokładnie 20:30, już sama nie wiem co ze sobą zrobić z nerwów.
    A co do Twojego samopoczucia to masz prawo teraz leżeć i wypoczywać ile masz ochotę 😉 ja też ostatnio mało siły mam na cokolwiek, dziś przeleżałam cały dzień na kanapie oglądając seriale, ale jutro muszę iść do pracy i już sobie współczuję 😆

Pati2804, Prezesoowa lubią tę wiadomość

starania od 10.2022
    01.2024- cb 💔
    31.03.2024 ⏸️
    05.2024 💔
    👩🏻29
    IO, PCOS
    🧔🏻‍♂️31
    badanie nasienia ✅️
    19.11.2024 ⏸️
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Chciałabym po korzystać z pogody bo dzisiaj w miarę ładnie u nas ale ciągnie mnie do spania, także dzisiaj cały dzień pilnuje łóżka.. 🤪
    A Ty jak się czujesz ?

A wiesz dobrze, często mam przysłowiowego lenia. Zrobię coś i klade się na kanapę😂 początkowo miałam wyrzuty sumienia, a teraz to już w sumie.. cieszę się, że leżę i odpoczywam 😂 wiesz Pati, ja sobie mówię, że to jest Nasz czas.. trzeba z niego korzystać :)

Dzisiaj dużo się działo, wstałam bardzo wcześnie i już mnie zbiera na sen.. może strzelę sobie drugą 🫣 małą kawę. W ogóle…. 🥁 dzisiaj doszedł do mnie detektor tętna i szukaliśmy naszego maluszka 😂 Bardzo ciekawe doświadczenie, nie słyszałam tak stricte serduszka, ale tętno wyczuliśmy. O ile to było to 🤔🤪

Platynova55, Pati2804, Prezesoowa, elektro96, Malinowysorbet, Gregorka, MummyYummy lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    To u nas niestety nie ma czegoś takiego, ale na szczęście mam zaświadczenie od mojego głównego lekarza, że lekarz rodzinny raz na kwartał może mi wystawić zwolnienie do 30 dni na regenerację i odzyskanie sił :D

Prawidłowo! Zdrowie najważniejsze ✊ Nawet nie wiedziałam, że można dostać L4 na regenerację 🤔

• Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Trzymam ✊🏻✊🏻 za wyniki męża :)

Nie dziękuję żeby nie zapeszyć! 😀

Prezesoowa, Zaczarowan lubią tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ja teraz wiem jak szukać tętna , choć czasami nie wystarczy łatwo bo bobo się przemieszcza w trakcie , ale to taki szybki dźwięk, ja już teraz bym nie pomyliła z niczym innym odkąd znalazłam je pierwszy raz 😊 nawet raz mężowi nagrałam 😁 ja to porównuje do galopu koni 🙈
    Tak, to nasz czas 😊
    Edit: właśnie włączyłam detektor, pierwszy raz pokazał mi ile wynosi tętno dziecka wychodziło 170/175 , wcześniej było słychać bicie serca ale nie zawsze chciał policzyć uderzenia, teraz już od razu policzył, pierwszy raz 😊 u Ciebie ile wyszło uderzeń na minutę ?

A ty mocno przyciskasz czy tak delikatnie jeździsz?
    Wiesz co u nas się zmieniało 120-140 😂 ale ja nie wiem czy to dobrze robiłam, pierwszy raz miałam do czynienia z takim sprzętem.

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynova55 wrote:
    Tak, dokładnie 20:30, już sama nie wiem co ze sobą zrobić z nerwów. 😆

Czekamy z Tobą 🫂

Platynova55 lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOT

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2024, 12:52

MummyYummy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Oo 12 dni do majowki brzmi superancko :D to już niedługo i zleci ani się obejrzymy :)

Trzymam mocno ✊🏻 za Kotka :) daj znać po wizycie co z nim 😊

Specjalnie policzyłam w dniach roboczych żeby lepiej brzmiało 🤣

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• Rachelka23 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Platynova wizyta o 20.30 dzisiaj ? Dobrze pamiętam? 😘 Bo.musze przekąski przygotować na czekanie pod gabinetem 😅😘

Dzięki dziewczyny 😘 dla mnie po prostu jest to dziwne bo ja zawsze wulkan energii, wszędzie mnie pełno było a teraz mam zjazdy i to często, nie umiem usiedzieć w miejscu , zawsze coś robiłam a teraz taka zmiana , ciężko się przyzwyczaić 🙈
    Ja w ciąży tak miałam. Kiedyś nie robiłam drzemek w ciągu dnia, mogłam siedzieć do późna. A w ciąży masakra. Kiedyś nawet znajomi przyszli na grilla( byłam jakoś w 5 mc), a ja poszłam spać. Nie byłam w stanie z nimi siedzieć. Ale po ciąży mi nie przeszło. Jak mam dzień wolny to drzemka musi być grana.

Pati2804, Gregorka lubią tę wiadomość

🧑 37. 🧔 40
    1 ciąża 2008 r.
    17 cs o 🤱
    AMH 7.02 przy normie 6.96
    LH. 8.96
    FSH. 5.55
    4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
    _________
    📅
    20.04 badania 7 dpo ✅
    6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
    9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, odpoczywaj, należy Ci się 😘

Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Rachelka23 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Dziękuję! :) u mnie za to wysoki stosunek LH do FSH ale bez PCOS i bądź tu mądry.. udało mi się znaleźć gina co pracuje w klinikach niepłodności więc może z nim coś zdziałam. Nie lubię siedzieć i czekać bez planu jak coś robię to czuje że działam choć wiem że na powodzenie ciazy nie mam wpływu to się dzieje. :P
    A co może być tego przyczyną? Jak Twoje AMH?

🧑 37. 🧔 40
    1 ciąża 2008 r.
    17 cs o 🤱
    LH. 8.96
    FSH. 5.55
    _________
    📅
    20.04 badania 7 dpo ✅
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynova trzymamy mocno kciuki, odpalamy nasz autobus i jedziemy pod gabinet 😁

Pati, Zaczarowan miło się czyta o waszych nowych uroczych doświadczeniach ze światem bąbelków 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2024, 19:14

Pati2804, Prezesoowa, Gregorka, notsobadd, Platynova55, elektro96, Zaczarowan, Vienna, MummyYummy, Lauraa lubią tę wiadomość

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Rachelka23 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynova ✊✊

Platynova55 lubi tę wiadomość

🧑 37. 🧔 40
    1 ciąża 2008 r.
    17 cs o 🤱
    LH. 8.96
    FSH. 5.55
    _________
    📅
    20.04 badania 7 dpo ✅
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałyście o to badanie nasienia, jak mu powiedziałam to od razu się zgodził, ale myślę że w maju jeszcze spróbujemy i jak się nie uda to w czerwcu zrobimy te badania. Jutro w pracy sobie trochę poczytam to się dowiem co i jak i jakie są terminy 😅

Ale mój nie ma problemu z badaniami, trochę się tylko śmiał czy musi to zrobić na miejscu czy może wziąć z domu 😅

Prezesoowa, Gregorka, KejtKa lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024

11 cs ❔🍀
    8 cykli naturalnych ❌
    2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶4 lata

✨Euthyrox 25 + Glucophage

29.12 - 🩸
    12.01 - 🥚
    26.01 - testowanie (proszę 🙏)

🔜
    10.02 - drożność

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Hm, ja tak robię nawet bez ciąży, więc co będzie dalej jak kiedyś zdarzy się ten cud 😂
    To samo miałam napisać😂😁🩷 U mnie power napy jak tylko mogę to od razu pod kocyk i pyk sen 🙈😁☺️

Prezesoowa, Pati2804, elektro96 lubią tę wiadomość

• Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachelka23 wrote:
    A co może być tego przyczyną? Jak Twoje AMH?

Jeszcze nie badałam. Nie wiem skąd taki stosunek LH do FSH wysoki kolo 1,7. Zdaniem ginekologów hormony są w normie i jeżeli nie ma obrazu PCOS na usg to nie przejmować się stosunkiem tych hormonów. Dwa razy byłam na monitoringu i zawsze był pecherzyk dominujący.

Przymierzam się do AMH ale trochę się cykam.. :P czekam narazie na wyniki męża i będę myśleć :)

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo krótkiego spanka😂
    Screenshot-20240415-193321-Chrome.jpg
    Screenshot-20240415-193335-Chrome.jpg
    Screenshot-20240415-193354-Chrome.jpg

Sikoreczkaaa, Rachelka23, Prezesoowa, Malinowysorbet, Dropsik, KejtKa, notsobadd, Pati2804, Liyss🧚🏻, Platynova55, elektro96, Vienna, MummyYummy, Majuna, Paima, Leśneintro, Lauraa lubią tę wiadomość

‹‹ 197 198 199 200 201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ