X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany jak ciężko Was dzisiaj nadrobić 🤣 wczoraj cisza, a dzisiaj nie nadążam

Mummy, przytulam Cię mocno. Trudna sytuacja. Nie wiem nawet, co Ci doradzić… pamiętaj że zawsze masz nas i możesz ponarzekać na chłopa 😊 całą resztę dziewczyny napisały już wcześniej

notsobadd, MummyYummy, Prezesoowa, Chmurka21 lubią tę wiadomość

29 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Mnie najbardziej rozwalają takie tiktoki pt. zaplanuj kiedy zajdziesz w ciążę, żeby urodzić wiosną, czy latem… rany, jak ja bym chciała móc tak planować 🤣

Mam taką koleżankę co koniecznie chciała urodzić w konkretnym miesiącu. Jakie było jej zdziwienie jak odstawiła tabletki miesiąc przed planowanym terminem zajścia i się nie udało 😂 no szok w trampkach, naprawdę 🤪

KejtKa, Dropsik, Anonim1992, Malinowysorbet, elektro96, Vienna, Pati2804, Zaczarowan, MummyYummy, Prezesoowa, Majuna, Liyss🧚🏻, Chmurka21, Lauraa lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    @grazka0022 @Liyss🧚🏻 trzymam kciuki za Wasze wizyty i czekam na dobre wieści! 🤞

@Platynova55 wieczór spedzamy pod Twoim gabinetem 🤞

Jestem, wróciłam, wszystko dobrze mam dalej brać eutyrox na tarczyce i powiedziała, że jak chcemy to warto zrobić badania nasienia, żeby zaoszczędzić czas wrazie w. A poza tym wszytsko jest okej 🥰 Trochę odzyskałam energii i nadziei po tej wizycie

Anonim1992, notsobadd, Malinowysorbet, Platynova55, elektro96, Vienna, Gregorka, Pati2804, MummyYummy, CoffeeDream, Prezesoowa, Majuna, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024

11 cs ❔🍀
    8 cykli naturalnych ❌
    2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶4 lata

✨Euthyrox 25 + Glucophage

29.12 - 🩸
    12.01 - 🥚
    26.01 - testowanie (proszę 🙏)

🔜
    10.02 - drożność

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Mam taką koleżankę co koniecznie chciała urodzić w konkretnym miesiącu. Jakie było jej zdziwienie jak odstawiła tabletki miesiąc przed planowanym terminem zajścia i się nie udało 😂 no szok w trampkach, naprawdę 🤪

Żodyn się nie spodziewał, żodyn 🥲

notsobadd, elektro96, MummyYummy, Prezesoowa lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ podstawowe badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️

📆 Kalendarz wizyt
    10/02 - ginekolog
    18/02 - endokrynolog

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @MummyYummy, przede wszystkim nie przepraszaj, bo masz prawo się tak czuć. Mam nadzieję, że Twój mąż po prostu potrzebuje czasu i się ogarnie.

@Amira, tulę za biel i wieści… 🫂 z jednej strony wiadomo… a z drugiej sama reaguje tak na ciążę w otoczeniu. I zawsze rozkminiam jak ci ludzie to robią, że wpadają, no jak?

@Sikoreczka, mam to samo… też 9 cykl, 10 za rogiem i coraz większa rezygnacja się pojawia…

@Coffe, dobrze, że jesteś!

@Prezesowa, no to mam nadzieję, że chłop się ogarnie, bo drugiej takiej Ciebie nie znajdzie 😁 i że się jakoś to poukłada 🤞🏻

Pierwszy dzień po urlopie przetrwany i już nie mam ochoty na kolejne. No ale jeszcze 12 dni i majówka - na jej część jedziemy w góry ♥️ mam nadzieję, że ten tydzień szybko przeleci, przyznam, że te dni biurowe ciągną mi się strasznie, w domu to jakoś szybko przelatuje 😅 w piątek proszę o trzymanie kciuków za Pana Kota, bo ma USG tarczycy 🥺 z niewiadomych przyczyn, mimo stosowania leków, po chwilowym spadku znowu mu wyniki poszły do góry 🥺

Anonim1992, notsobadd, Zaczarowan, MummyYummy, CoffeeDream, Prezesoowa, Majuna, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Jestem, wróciłam, wszystko dobrze mam dalej brać eutyrox na tarczyce i powiedziała, że jak chcemy to warto zrobić badania nasienia, żeby zaoszczędzić czas wrazie w. A poza tym wszytsko jest okej 🥰 Trochę odzyskałam energii i nadziei po tej wizycie

Super, że nabrałaś energii ☺️
    Co myślicie o badaniu nasienia?

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtka trzymamy kciuki za kicię 🤞🤞
    CoffeeDream dobrze ze wróciłaś
    Pinkflowers gratki i trzymamy kciuki🤞🤞
    Dropsik wow super ze pomyślałaś o fizjo

Pink_Flowers, KejtKa, CoffeeDream lubią tę wiadomość

Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023
    Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    @MummyYummy, przede wszystkim nie przepraszaj, bo masz prawo się tak czuć. Mam nadzieję, że Twój mąż po prostu potrzebuje czasu i się ogarnie.

@Amira, tulę za biel i wieści… 🫂 z jednej strony wiadomo… a z drugiej sama reaguje tak na ciążę w otoczeniu. I zawsze rozkminiam jak ci ludzie to robią, że wpadają, no jak?

@Sikoreczka, mam to samo… też 9 cykl, 10 za rogiem i coraz większa rezygnacja się pojawia…

@Coffe, dobrze, że jesteś!

@Prezesowa, no to mam nadzieję, że chłop się ogarnie, bo drugiej takiej Ciebie nie znajdzie 😁 i że się jakoś to poukłada 🤞🏻

Pierwszy dzień po urlopie przetrwany i już nie mam ochoty na kolejne. No ale jeszcze 12 dni i majówka - na jej część jedziemy w góry ♥️ mam nadzieję, że ten tydzień szybko przeleci, przyznam, że te dni biurowe ciągną mi się strasznie, w domu to jakoś szybko przelatuje 😅 w piątek proszę o trzymanie kciuków za Pana Kota, bo ma USG tarczycy 🥺 z niewiadomych przyczyn, mimo stosowania leków, po chwilowym spadku znowu mu wyniki poszły do góry 🥺

Widzę że nawet jesteśmy w tym samym wieku. :)

Mój mąż idzie do "pokoju uciech" badać nasienie w piątek. Mam nadzieję że wyjdzie wszystko ok. A poprostu ciąża do Nas przyjdzie ale troszkę później niż u wszystkich :).

Ja w ogóle wolałabym żeby u mnie coś wyszło a nie u niego bo ja wiem że ogarnę to jakoś. :) ale póki co nic nie wiemy poza tym że u mnie hormony ok, owulację są wiec czekamy.

KejtKa, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Mummy kochana mocno przytulam🫂❤️
    Mężczyźni mają duża trudnośc w mówieniu o uczuciach ❤️ dla nich kwestie materialne są istotne 🤔
    Mam nadzieję,że niebawem odważy Ci się zwierzyć i atmosfera się oczyści 🧡💚❤️🩷

@prezesoowa kciuki za tatkę❤️❤️❤️❤️ zasługujesz na odpoczynek 🩷💚🧡 odliczaj kochana 🤩🤗🩷

@Amira tule za biel🫂 temperatura ładnie Ci się utrzymuje ❤️ kciukow nie puszczam 🤞😘

@Coffe super,że wypoczelas i masz cudną aurę ☺️🤗🤩❤️

@grazka super,że jesteś zadowolona z wizyty i kciuki za badanko nasienia 🧡😎🤞

@Dropsik moja siostra też chwaliła fizjouro wizyty,takie must have dla mamuś😁❤️ trzymam kciuki za werwe do ćwiczonek

@pinkflowers gratulacje prawilnych kreseczek 🤗💚🍀

@Kejtka Mam nadzieję,że łaskawy będzie dla Ciebie ten okres po urlopowy ☺️🩷

Pink_Flowers, MummyYummy, KejtKa, CoffeeDream, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 20:13

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

elektro96, KejtKa, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Prezesoowa, Dropsik lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 20:14

Pati2804 lubi tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    I powiem Wam, że planuję chorobowe w maju na regenerację sił :P i tak uważam, że to sukces, że jeszcze nie byłam w tym roku :D

…i to mi się podoba! 😘😂

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ja melduje brak sił dzisiaj, wstałam rano , zjadłam, poszłam spać, wstałam, zjadłam I teraz znowu mnie muli I zaraz chyba zasnę..😴
    Nie umiem dziś nic sensownego napisać Wam 🙈

Odpoczywaj jak potrzebujecie! 😘

Pati2804 lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 20:14

grazka0022 lubi tę wiadomość

‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ