Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
MummyYummy wrote:Wiecie co, Dziewczyny, tak czytam i się nakręcam 🙄 W kilku źródłach znalazłam informację, że alkohol odparowuje dopiero po około trzech godzinach gotowania. A Teściowa na pewno tyle tego nie gotowała, no polędwiczka była już w plastrach...
Oczywiście nie przyszło mi do głowy, żeby zapytać, ile tego wina dała. Mam w planach do niej zadzwonić z prośbą o przepis, żeby wybadać teren.
Najbardziej to w tej sytuacji wkurza mnie fakt, że zamiast przestać wałkować ten temat w głowie, bo i tak nie cofnę czasu, to tak drążę i raz się pocieszam, a raz się łamie... 😡Prezesoowa, elektro96, Monk@, KejtKa, Lauraa lubią tę wiadomość
starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️
19.11.2024 ⏸️ -
MummyYummy wrote:Dzięki, Kochana 😘
Wiecie, ja wiem, że są kobiety, które piją na potęgę i mają zdrowe dzieci, że w latach 80. lampka wina była zalecana, o zgrozo, jako profilaktyka anemii, że nawet teraz niektóre kobiety uważają, że jak mają zachciankę na piwo, to znaczy, że tego potrzebują... Ale mam straszne wyrzuty sumienia.
Niby Mąż mi tłumaczy, że przecież skąd miałam wiedzieć, bo Teściowa raczej nie eksperymentuje w ten sposób w kuchni, pierwszy raz w ogóle zdarzyło mi się jeść u niej danie z alkoholem, które nie było nasączonym biszkoptem...
Dobrze, że jesteście ♥️♥️♥️Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2024, 18:47
Prezesoowa lubi tę wiadomość
starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️
19.11.2024 ⏸️ -
@MummyYummy ja mam taką bardzo pomocną zasadę życiową, że martwię się dopiero jak wiem, że jest czym i wtedy działam. Takie rozmyślanie nad tym co się może wydarzyć strasznego to jest bardzo powszechny błąd myślowy- katastrofizacja, nie dość że niczego nie wnosi to jeszcze nam zatruwa życie. Serio nie warto nad tym myśleć w tym momencie, zwłaszcza że rozważasz jakiś promil (nomen omen😅) szans na potencjalne rozwinięcie sytuacji z tym sosem. Znalazłam kiedyś taką sentencję, która bardzo do mnie przemawia: przyszłość może nam zaszkodzić tylko jeżeli będziemy się o nią martwić. Ciesz się maluszkiem w brzuszku. Tu i teraz jesteście bezpieczni i zdrowi, reszta to tylko lęk :*
Platynova55, Prezesoowa, MummyYummy, Monk@, Speranza :), Vienna, Chmurka21, notsobadd, Pati2804, Lauraa, blob lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:No ja wszystkim nowo poznanym ludziom mówię, że mam ciężki charakter i mówię co mi nie pasuje prosto w oczy jedna z moich najlepszych koleżanek nadal mi opowiada, że przez pierwszy rok jak mnie poznała to się mnie bała 🤣 🤣 🤣
Kochana, absolutnie tutaj tego nie widać, że masz trudny charakter 🤪
A mówienie tego, co nie pasuje, to jest po prostu szczerość - szlachetna i niestety coraz rzadziej spotykana cecha 😉Monk@, Prezesoowa, blob lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:W ogóle mam szalony plan, kupiłam zestaw 5 testów owulacyjnych i jutro na jeden siknę, zobaczę jak tam moje rozszalałe LH chciałam powtórzyć badania z 3dc, ale jak owulak będzie bardziej niż najpozytywniejszy z pozytywnych to nie będę wydawać kasy na te badania
To brzmi jak plan i wcale nie taki szalony 🤭 Ja wiem, że przy PCOS różnie bywa z wiarygodnością testów owu, ale myślę, że w takim momencie cyklu dużo Ci to powie. -
U mnie 🐒 się pojawiła na całego. Wiedziałam że będzie. Ruszam w nowy cykl z nowa nadzieja.
CoffeeDream lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
MummyYummy wrote:Lampka koniaku codziennie? 🤯 Przecież to brzmi jak przepis na problemy z alkoholem...
Kurczę, ale to tak właśnie jest, podobno do dziś można spotkać takich ginekologów...starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️
19.11.2024 ⏸️ -
Platynova55 wrote:No to jest dramat, fakt że sytuacja miała miejsce 30 lat temu no ale mimo wszystko 🙄
Mi 6 lat temu na anemię w ciąży moja szefowa polecała codzienne picie połowy szklanki czerwonego wina z surowym żółtkiem i cukrem twierdząc, że jej mama w ciąży tak sobie wspaniale podniosła parametry żelaza także takie myślenie ciągle krąży wśród ludzi. Ona to mówiła zupełnie serio i poza tym była naprawdę ogarniętą, inteligentną kobietą.
@Speranza, kciuki za nowy cykl :*Speranza :) lubi tę wiadomość
-
Fermina wrote:Mi 6 lat temu na anemię w ciąży moja szefowa polecała codzienne picie połowy szklanki czerwonego wina z surowym żółtkiem i cukrem twierdząc, że jej mama w ciąży tak sobie wspaniale podniosła parametry żelaza także takie myślenie ciągle krąży wśród ludzi. Ona to mówiła zupełnie serio i poza tym była naprawdę ogarniętą, inteligentną kobietą.
@Speranza, kciuki za nowy cykl :* -
nick nieaktualnyHeeej, dziewczyny! Życzę wam Wesołych Świąt ♥️
Prezesowa 🫂🫂🫂
Tulę również za biele i wstrętne małpy 🫂
Pati, jak samopoczucie?
MummyYummy, spokojnie kochana, dziewczyny mają rację 😘
Platynova ♥️
Majlen, no w ŚLA niektóre ceny zaporowe w porównaniu do np diagnostyki 🙄 ja tam chodzę na proga, bo mam 10 minut z buta, ale stwierdziłam, że jak za jakiś czas będę powtarzać badania z 1 strony to już gdzieś indziej, bo wychodzi kilka dych różnicy 🫨
Ja już w końcu w domu z moim kocim skarbem, mocno stęsknionym 🥹 na wejście miałam z kwadrans przytulania i miziania 🥹 samotność zdecydowanie mi nie służy, tęsknię mocno za K i odwala mi jeszcze bardziej, nie potrafię myśleć o niczym innym niż brak ciąży, a brzuszkowa klęska urodzaju w otoczeniu mi w tym nie pomaga. No ale staram się już myśleć o przyszłości w taki sposób, żeby nie podporządkowywać wszystkiego pod potencjalną ciążę i oglądam już apartamenty na Pag…Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2024, 19:33
MummyYummy, Platynova55, Rachelka23, Ovufen, elektro96, Prezesoowa, Pati2804, blob lubią tę wiadomość