X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 31 marca 2024, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    Heeej, dziewczyny! Życzę wam Wesołych Świąt ♥️

Prezesowa 🫂🫂🫂

Tulę również za biele i wstrętne małpy 🫂

Pati, jak samopoczucie?

MummyYummy, spokojnie kochana, dziewczyny mają rację 😘

Platynova ♥️

Majlen, no w ŚLA niektóre ceny zaporowe w porównaniu do np diagnostyki 🙄 ja tam chodzę na proga, bo mam 10 minut z buta, ale stwierdziłam, że jak za jakiś czas będę powtarzać badania z 1 strony to już gdzieś indziej, bo wychodzi kilka dych różnicy 🫨

Ja już w końcu w domu z moim kocim skarbem, mocno stęsknionym 🥹 na wejście miałam z kwadrans przytulania i miziania 🥹 samotność zdecydowanie mi nie służy, tęsknię mocno za K i odwala mi jeszcze bardziej, nie potrafię myśleć o niczym innym niż brak ciąży, a brzuszkowa klęska urodzaju w otoczeniu mi w tym nie pomaga. No ale staram się już myśleć o przyszłości w taki sposób, żeby nie podporządkowywać wszystkiego pod potencjalną ciążę i oglądam już apartamenty na Pag…

Dziękuję za pocieszające słowa 🥰

Oj, nie ma to jak w domu ♥️

Przykro mi, że musisz borykać się z tak trudnymi emocjami 🫂 Mam nadzieję, że planowanie wakacji pozwoli Ci trochę odpocząć psychicznie. A kiedy się wybieracie? Wyspa podobno piękna 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2024, 19:46

KejtKa lubi tę wiadomość

preg.png
  • Ovufen Koleżanka

Wysłany: 31 marca 2024, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Kochana, współczuję diagnozy IO, sama się z tym zmagam. Pamiętaj jednak, że dietą i ruchem da się bardzo dużo działać. Jako masz współczynnik HOMA?
    Mam 12.69, a Ty?

Widzę, że Tobie się udało ❤️ gratuluję 🥰😍 to daje nadzieję 😃😃😃

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2024, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Dziękuję za pocieszające słowa 🥰

Oj, nie ma to jak w domu ♥️

Przykro mi, że musisz borykać się z tak trudnymi emocjami 🫂 Mam nadzieję, że planowanie wakacji pozwoli Ci trochę odpocząć psychicznie. A kiedy się wybieracie? Wyspa podobno piękna 😍

Ostatni tydzień sierpnia i pierwszy tydzień września 😁 właśnie słyszałam, że cudna. Zawsze jeździliśmy na Krk, ostatni byliśmy pod Splitem i przy okazji zajechaliśmy na Hvar, za bąbla byłam na Brač, Rab i na Instrii więc z podróżniczych chorwacjowych marzeń został mi Pag i Dubrownik 😁

Rachelka23, MummyYummy, Prezesoowa, Zbuntowana, CoffeeDream lubią tę wiadomość

• Platynova55 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2024, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    U mnie 🐒 się pojawiła na całego. Wiedziałam że będzie. Ruszam w nowy cykl z nowa nadzieja.
    🫂 Trzymam kciuki żeby to był TEN cykl 🤞

Speranza :) lubi tę wiadomość

starania od 10.2022
    01.2024- cb 💔
    31.03.2024 ⏸️
    05.2024 💔
    👩🏻29
    IO, PCOS
    🧔🏻‍♂️31
    badanie nasienia ✅️
    19.11.2024 ⏸️
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 31 marca 2024, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovufen wrote:
    Mam 12.69, a Ty?

U mnie w momencie diagnozy było coś ponad 9, a dodatkowo stan przedcukrzycowy. Zaczęłam od diety i ruchu - efekty były super już po kilku miesiącach 😉 Wielokrotnie już tu pisałam, że mam problem z zakładaniem stresu, a to przy IO też jest zgubne. Ale naprawdę udało mi się samą dietą i regularną aktywnością wypracować super efekty.

Dziękuję 🥰 Przez jakiś czas, także z zalecenia ginekologa, stosowałam metforminę, która jest pomocna przy IO.

Planujesz wizytę u dietetyka? 🙂

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 31 marca 2024, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 16:21

preg.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2024, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, ja właśnie wróciłam do domku…
    Przytulam za wszystkie biele i małpy.
    Mummy, ja również przyłączam się do tego, co pisały dziewczyny. Myślę, że naprawdę nie masz się czym zamartwiać. Na pewno nie zaszkodzisz swojemu dzieciątku ♥️

MummyYummy, Rachelka23, Prezesoowa, Chmurka21, Pati2804 lubią tę wiadomość

29 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 31 marca 2024, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 16:21

preg.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 31 marca 2024, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    Heeej, dziewczyny! Życzę wam Wesołych Świąt ♥️

Prezesowa 🫂🫂🫂

Tulę również za biele i wstrętne małpy 🫂

Pati, jak samopoczucie?

MummyYummy, spokojnie kochana, dziewczyny mają rację 😘

Platynova ♥️

Majlen, no w ŚLA niektóre ceny zaporowe w porównaniu do np diagnostyki 🙄 ja tam chodzę na proga, bo mam 10 minut z buta, ale stwierdziłam, że jak za jakiś czas będę powtarzać badania z 1 strony to już gdzieś indziej, bo wychodzi kilka dych różnicy 🫨

Ja już w końcu w domu z moim kocim skarbem, mocno stęsknionym 🥹 na wejście miałam z kwadrans przytulania i miziania 🥹 samotność zdecydowanie mi nie służy, tęsknię mocno za K i odwala mi jeszcze bardziej, nie potrafię myśleć o niczym innym niż brak ciąży, a brzuszkowa klęska urodzaju w otoczeniu mi w tym nie pomaga. No ale staram się już myśleć o przyszłości w taki sposób, żeby nie podporządkowywać wszystkiego pod potencjalną ciążę i oglądam już apartamenty na Pag…
    Noo, będę musiała sie gdzieś indziej rozejrzeć, a ja SLA też mam bliziutko i chodzę na nogach.
    W SLA niby jest drożej, to fakt, ale gdybym miała gdzieś jechać specjalnie, to tą różnicę cen i tak wydam na przejechane km, stanie w korkach itp
    Nie wiem, zobaczę, jak będę musiała coś przebadać, to wtedy zrobię research

Starania o pierwszego maluszka od marca 2024 🩷

♀️28 ♂️33

- po odstawieniu AH (8lat) brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna

Cykle z owulacją od 09.2024.
    Od 10.2014 przebyte 3 stymulowane cykle Lamettą, w każdym cyklu po 2 pęcherzyki, ale niestety nie udane.

➡️14.01.2025 - Drożność sono-hsg

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Platynova55 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2024, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovufen wrote:
    Mam 12.69, a Ty?

Ja we wrześniu miałam 12,9. Aktualnie biorę metformine, zaczęłam trzymać dietę, trochę więcej się ruszać i przy ostatnich badaniach było coś koło 7 🙂jak najbardziej da się to ogarnąć 👍

Prezesoowa, damrade lubią tę wiadomość

starania od 10.2022
    01.2024- cb 💔
    31.03.2024 ⏸️
    05.2024 💔
    👩🏻29
    IO, PCOS
    🧔🏻‍♂️31
    badanie nasienia ✅️
    19.11.2024 ⏸️
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2024, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Dziękuję ♥️

Oooo, to rzeczywiście musisz być zmęczona. Ja padam, a wróciliśmy już kilka godzin temu. Najedzona? 😁
    Ojj, az za bardzo 🤣 na szczęście udało nam się jeszcze pójść na dłuższy spacer z psem, bo cały czas jest u nas bardzo cieplutko. Także dzięki temu trochę mi się wszystko uleżało w żołądku 🤣

Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość

29 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 31 marca 2024, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Noo, będę musiała sie gdzieś indziej rozejrzeć, a ja SLA też mam bliziutko i chodzę na nogach.
    W SLA niby jest drożej, to fakt, ale gdybym miała gdzieś jechać specjalnie, to tą różnicę cen i tak wydam na przejechane km, stanie w korkach itp
    Nie wiem, zobaczę, jak będę musiała coś przebadać, to wtedy zrobię research

Z tego samego założenia wychodzę przy tym progu, no bo tu około 10 ziko różnicy, ale przy większej ilości to już wychodzi grubsza kwota i nawet ten dojazd by tego nie równoważył. Znowu ŚLĄ mam czynne od 6 więc na luzie przed pracą idę, diagnostyka od 7 więc musiałabym później pracę zaczynać 🙄

Monk@ lubi tę wiadomość

• Vienna Autorytet

Wysłany: 31 marca 2024, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 12:20

MummyYummy lubi tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2024, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zauważyłam brązowy śluz, także to byłoby na tyle z mojej strony w tym cyklu… jestem załamana…
    Miałam ogromną nadzieję, że uda się uniknąć tych kontrolnych badań nasienia, bo to najgorsza rzecz, która przydarzyła nam się w ciągu starań… Jeżeli okaże się, że nie ma poprawy albo wyniki są gorsze, to nie wiem, czy damy radę dalej to dźwigać…

29 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 31 marca 2024, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny, ale drukujecie!

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌problemy z tarczycą po zajściu w ciążę
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml

📆 Kalendarz wizyt
    13/01 - cytologia i badania do endokrynologa
    14/01 - endokrynolog
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 31 marca 2024, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    @Majuna, ja te nie myłam okien, piąteczka 🤭
    @Majlen, do 🐒 jeszcze kawałek, także ✊✊✊
    @Prezesoowa, przykro mi z powodu taty... Nie kiejnzwdnucj wyrzutów sumienia, to cudowne, że tak stoisz na straży jego zdrowia, naprawdę chyba coraz mniejszą liczbę osób stać na tak oddaną opiekę nad rodzicami ♥️ Nie zapominaj, że Ty też potrzebujesz psychicznego resetu, żebyś nadal mogła być tak silna ♥️
    @Suzie, jak Twoje zdrówko? Nudności odpuściły?
    @CoffeeDreqm, wysyłam dużo siły ♥️ Mam nadzieję, że atmosfera przy stole jest ok.

Tak, przeszło mi już i w końcu mogłam pojeść. :D

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌problemy z tarczycą po zajściu w ciążę
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml

📆 Kalendarz wizyt
    13/01 - cytologia i badania do endokrynologa
    14/01 - endokrynolog
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
  • Kasia111 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2024, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Właśnie zauważyłam brązowy śluz, także to byłoby na tyle z mojej strony w tym cyklu… jestem załamana…
    Miałam ogromną nadzieję, że uda się uniknąć tych kontrolnych badań nasienia, bo to najgorsza rzecz, która przydarzyła nam się w ciągu starań… Jeżeli okaże się, że nie ma poprawy albo wyniki są gorsze, to nie wiem, czy damy radę dalej to dźwigać…
    W szczęśliwym cyklu trzy dni brązowego śluzu dały mi ciążę, więc to nie znaczy, że szanse przekreślone :) kciuki!

Prezesoowa, Speranza :), Majuna, Monk@, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość

1️⃣4️⃣cs

12.02. ⏸️ beta 10,7 ❤️
    14.02. beta 68 🎊
    16.02. beta 244

age.png
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 31 marca 2024, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Przytulam Cię mocno :* a jak Wasze plany podróży? Nie wiem czy mi coś nie umknęło :)

Właśnie się przymierzamy do zakupu urlopu. Przed chwilą złożyliśmy wnioski wizowe. We wtorek rano gnamy do biura podróży, mam nadzieję, że się uda i polecimy w totalnie dziki kierunek :). Na razie nie ma co jeszcze pisać, bo już raz przesuwaliśmy i nie wyszło. Teraz dzięki małpie można planować na szybko. Jak się uda, to lecimy w następną sobotę.

Fermina, Rachelka23, Monk@, Prezesoowa, bonmer, Pati2804, MummyYummy, CoffeeDream, blob lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"

Wysłany: 31 marca 2024, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:

Który dzień cyklu? Nie myśl o najgorszym. Nie takie cuda się tu działy na forum.

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"

Wysłany: 31 marca 2024, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam dzisiaj nowe suple - kurkuminę z piperyna i FeMe Complex (na te moja niska ferrytyne - całe 17...). Mam nadzieję, że szybko dojdą i wpłyną super na nowy cykl. Dzisiaj pierwszy dzień okresu, a ja już mam w sobie nową nadzieję. W sumie ryczalam po ostatniej wizycie u lekarza, więc może dlatego dzisiaj już nie ryczę

Prezesoowa lubi tę wiadomość

‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ