Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
KejtKa wrote:Heeej, dziewczyny! Życzę wam Wesołych Świąt ♥️
Prezesowa 🫂🫂🫂
Tulę również za biele i wstrętne małpy 🫂
Pati, jak samopoczucie?
MummyYummy, spokojnie kochana, dziewczyny mają rację 😘
Platynova ♥️
Majlen, no w ŚLA niektóre ceny zaporowe w porównaniu do np diagnostyki 🙄 ja tam chodzę na proga, bo mam 10 minut z buta, ale stwierdziłam, że jak za jakiś czas będę powtarzać badania z 1 strony to już gdzieś indziej, bo wychodzi kilka dych różnicy 🫨
Ja już w końcu w domu z moim kocim skarbem, mocno stęsknionym 🥹 na wejście miałam z kwadrans przytulania i miziania 🥹 samotność zdecydowanie mi nie służy, tęsknię mocno za K i odwala mi jeszcze bardziej, nie potrafię myśleć o niczym innym niż brak ciąży, a brzuszkowa klęska urodzaju w otoczeniu mi w tym nie pomaga. No ale staram się już myśleć o przyszłości w taki sposób, żeby nie podporządkowywać wszystkiego pod potencjalną ciążę i oglądam już apartamenty na Pag…
Dziękuję za pocieszające słowa 🥰
Oj, nie ma to jak w domu ♥️
Przykro mi, że musisz borykać się z tak trudnymi emocjami 🫂 Mam nadzieję, że planowanie wakacji pozwoli Ci trochę odpocząć psychicznie. A kiedy się wybieracie? Wyspa podobno piękna 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2024, 19:46
KejtKa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMummyYummy wrote:Dziękuję za pocieszające słowa 🥰
Oj, nie ma to jak w domu ♥️
Przykro mi, że musisz borykać się z tak trudnymi emocjami 🫂 Mam nadzieję, że planowanie wakacji pozwoli Ci trochę odpocząć psychicznie. A kiedy się wybieracie? Wyspa podobno piękna 😍
Ostatni tydzień sierpnia i pierwszy tydzień września 😁 właśnie słyszałam, że cudna. Zawsze jeździliśmy na Krk, ostatni byliśmy pod Splitem i przy okazji zajechaliśmy na Hvar, za bąbla byłam na Brač, Rab i na Instrii więc z podróżniczych chorwacjowych marzeń został mi Pag i Dubrownik 😁Rachelka23, MummyYummy, Prezesoowa, Zbuntowana, CoffeeDream lubią tę wiadomość
-
Speranza :) wrote:U mnie 🐒 się pojawiła na całego. Wiedziałam że będzie. Ruszam w nowy cykl z nowa nadzieja.
Speranza :) lubi tę wiadomość
starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️
19.11.2024 ⏸️ -
Ovufen wrote:Mam 12.69, a Ty?
Widzę, że Tobie się udało ❤️ gratuluję 🥰😍 to daje nadzieję 😃😃😃
U mnie w momencie diagnozy było coś ponad 9, a dodatkowo stan przedcukrzycowy. Zaczęłam od diety i ruchu - efekty były super już po kilku miesiącach 😉 Wielokrotnie już tu pisałam, że mam problem z zakładaniem stresu, a to przy IO też jest zgubne. Ale naprawdę udało mi się samą dietą i regularną aktywnością wypracować super efekty.
Dziękuję 🥰 Przez jakiś czas, także z zalecenia ginekologa, stosowałam metforminę, która jest pomocna przy IO.
Planujesz wizytę u dietetyka? 🙂 -
Uff, ja właśnie wróciłam do domku…
Przytulam za wszystkie biele i małpy.
Mummy, ja również przyłączam się do tego, co pisały dziewczyny. Myślę, że naprawdę nie masz się czym zamartwiać. Na pewno nie zaszkodzisz swojemu dzieciątku ♥️MummyYummy, Rachelka23, Prezesoowa, Chmurka21, Pati2804 lubią tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Prezesowa 🫂🫂🫂
Tulę również za biele i wstrętne małpy 🫂
Pati, jak samopoczucie?
MummyYummy, spokojnie kochana, dziewczyny mają rację 😘
Platynova ♥️
Majlen, no w ŚLA niektóre ceny zaporowe w porównaniu do np diagnostyki 🙄 ja tam chodzę na proga, bo mam 10 minut z buta, ale stwierdziłam, że jak za jakiś czas będę powtarzać badania z 1 strony to już gdzieś indziej, bo wychodzi kilka dych różnicy 🫨
Ja już w końcu w domu z moim kocim skarbem, mocno stęsknionym 🥹 na wejście miałam z kwadrans przytulania i miziania 🥹 samotność zdecydowanie mi nie służy, tęsknię mocno za K i odwala mi jeszcze bardziej, nie potrafię myśleć o niczym innym niż brak ciąży, a brzuszkowa klęska urodzaju w otoczeniu mi w tym nie pomaga. No ale staram się już myśleć o przyszłości w taki sposób, żeby nie podporządkowywać wszystkiego pod potencjalną ciążę i oglądam już apartamenty na Pag…
W SLA niby jest drożej, to fakt, ale gdybym miała gdzieś jechać specjalnie, to tą różnicę cen i tak wydam na przejechane km, stanie w korkach itp
Nie wiem, zobaczę, jak będę musiała coś przebadać, to wtedy zrobię researchStarania o pierwszego maluszka od marca 2024 🩷
♀️28 ♂️33
- po odstawieniu AH (8lat) brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna
Cykle z owulacją od 09.2024.
Od 10.2014 przebyte 3 stymulowane cykle Lamettą, w każdym cyklu po 2 pęcherzyki, ale niestety nie udane.
➡️14.01.2025 - Drożność sono-hsg
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Ovufen wrote:Mam 12.69, a Ty?
Widzę, że Tobie się udało ❤️ gratuluję 🥰😍 to daje nadzieję 😃😃😃Prezesoowa, damrade lubią tę wiadomość
starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️
19.11.2024 ⏸️ -
MummyYummy wrote:Dziękuję ♥️
Oooo, to rzeczywiście musisz być zmęczona. Ja padam, a wróciliśmy już kilka godzin temu. Najedzona? 😁Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość
29 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
W SLA niby jest drożej, to fakt, ale gdybym miała gdzieś jechać specjalnie, to tą różnicę cen i tak wydam na przejechane km, stanie w korkach itp
Nie wiem, zobaczę, jak będę musiała coś przebadać, to wtedy zrobię research
Z tego samego założenia wychodzę przy tym progu, no bo tu około 10 ziko różnicy, ale przy większej ilości to już wychodzi grubsza kwota i nawet ten dojazd by tego nie równoważył. Znowu ŚLĄ mam czynne od 6 więc na luzie przed pracą idę, diagnostyka od 7 więc musiałabym później pracę zaczynać 🙄Monk@ lubi tę wiadomość
-
Właśnie zauważyłam brązowy śluz, także to byłoby na tyle z mojej strony w tym cyklu… jestem załamana…
Miałam ogromną nadzieję, że uda się uniknąć tych kontrolnych badań nasienia, bo to najgorsza rzecz, która przydarzyła nam się w ciągu starań… Jeżeli okaże się, że nie ma poprawy albo wyniki są gorsze, to nie wiem, czy damy radę dalej to dźwigać…29 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌problemy z tarczycą po zajściu w ciążę
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
13/01 - cytologia i badania do endokrynologa
14/01 - endokrynolog
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi -
MummyYummy wrote:@Majuna, ja te nie myłam okien, piąteczka 🤭
@Majlen, do 🐒 jeszcze kawałek, także ✊✊✊
@Prezesoowa, przykro mi z powodu taty... Nie kiejnzwdnucj wyrzutów sumienia, to cudowne, że tak stoisz na straży jego zdrowia, naprawdę chyba coraz mniejszą liczbę osób stać na tak oddaną opiekę nad rodzicami ♥️ Nie zapominaj, że Ty też potrzebujesz psychicznego resetu, żebyś nadal mogła być tak silna ♥️
@Suzie, jak Twoje zdrówko? Nudności odpuściły?
@CoffeeDreqm, wysyłam dużo siły ♥️ Mam nadzieję, że atmosfera przy stole jest ok.
Tak, przeszło mi już i w końcu mogłam pojeść.👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌problemy z tarczycą po zajściu w ciążę
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
13/01 - cytologia i badania do endokrynologa
14/01 - endokrynolog
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi -
elektro96 wrote:Właśnie zauważyłam brązowy śluz, także to byłoby na tyle z mojej strony w tym cyklu… jestem załamana…
Miałam ogromną nadzieję, że uda się uniknąć tych kontrolnych badań nasienia, bo to najgorsza rzecz, która przydarzyła nam się w ciągu starań… Jeżeli okaże się, że nie ma poprawy albo wyniki są gorsze, to nie wiem, czy damy radę dalej to dźwigać…Prezesoowa, Speranza :), Majuna, Monk@, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Przytulam Cię mocno :* a jak Wasze plany podróży? Nie wiem czy mi coś nie umknęło
Właśnie się przymierzamy do zakupu urlopu. Przed chwilą złożyliśmy wnioski wizowe. We wtorek rano gnamy do biura podróży, mam nadzieję, że się uda i polecimy w totalnie dziki kierunek . Na razie nie ma co jeszcze pisać, bo już raz przesuwaliśmy i nie wyszło. Teraz dzięki małpie można planować na szybko. Jak się uda, to lecimy w następną sobotę.Fermina, Rachelka23, Monk@, Prezesoowa, bonmer, Pati2804, MummyYummy, CoffeeDream, blob lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
elektro96 wrote:Właśnie zauważyłam brązowy śluz, także to byłoby na tyle z mojej strony w tym cyklu… jestem załamana…
Miałam ogromną nadzieję, że uda się uniknąć tych kontrolnych badań nasienia, bo to najgorsza rzecz, która przydarzyła nam się w ciągu starań… Jeżeli okaże się, że nie ma poprawy albo wyniki są gorsze, to nie wiem, czy damy radę dalej to dźwigać…
Który dzień cyklu? Nie myśl o najgorszym. Nie takie cuda się tu działy na forum."Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Zamówiłam dzisiaj nowe suple - kurkuminę z piperyna i FeMe Complex (na te moja niska ferrytyne - całe 17...). Mam nadzieję, że szybko dojdą i wpłyną super na nowy cykl. Dzisiaj pierwszy dzień okresu, a ja już mam w sobie nową nadzieję. W sumie ryczalam po ostatniej wizycie u lekarza, więc może dlatego dzisiaj już nie ryczę
Prezesoowa lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"