X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 31 marca 2024, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 14:27

preg.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 31 marca 2024, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży zjadłam dwa cukierki z bombonierki. Akurat te z alkoholem ale nie takim lejącym likierem, tylko był tam po prostu spirytus jaki konserwant. Wyliczyłam szczegółowo ile tego alkoholu przyjęłam. Wyszło mi, że dwa gramy i przeplakałam kilka dni 😅 Hormony bardzo podbijają reakcje takie sytuacje.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 31 marca 2024, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 14:28

elektro96, notsobadd, Lauraa lubią tę wiadomość

preg.png
  • Platynova55 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2024, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Kochane, zaraz Was nadrobię, a teraz tak tylko paniczne pytanie na szybko:

Byliśmy na śniadaniu i obiedzie u Teściów. Bardzo posmakowały mi polędwiczki w sosie z pieczarkami i zajadalam się nimi na potęgę, sos oczywiście na ziemniaczki. Przy kolejnej dokładce zapytałam Teściową o przepis, a ona mi mówi, że to sos na bazie białego wina... No kurde 🙄🙄🙄🙄 Już więcej nie nakładałam, Teściowa niby twierdzi, że wino odparowało, ale wiecie, ja już mam schizę...

Internet przekopany, na dwoje babka wróżyła. Wiem, że to może wydawać się głupie, ale już się boję, że zaskoczyłam maluszkowi... 🥺🥺🥺 Co o tym sądzicie?

Mam wyrzuty sumienia i pluję sobie w brodę, że nie zapytałam wcześniej... A specjalnie omijałam szynkę parmeńską, wędzone mięso i łososia...
    Spokojnie, cały alkohol wyparował 🙂 maluszek na pewno ma się dobrze ❤️

starania od 10.2022
    01.2024- cb 💔
    31.03.2024 ⏸️
    05.2024 💔
    👩🏻29
    IO, PCOS
    🧔🏻‍♂️31
    badanie nasienia ✅️
    19.11.2024 ⏸️
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 31 marca 2024, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie jak pisze Fermina, tam już alko nie ma, nie musisz się przejmować :)
    Powoli Was nadrabiam i był temat alko i surowego mięsa/ryby we wczesnej ciąży. No ile osób tyle podejść, z jednej strony faktycznie nie ma bezpiecznej dawki alkoholu, ale na początku ciąży alko raczej nie zaszkodzi (nie mówię tu o całym pierwszym trymestrze ani o upijaniu się, tylko raczej tym czasie przed testem i o wypiciu lampki czy dwóch wina wieczorkiem). Za to jak się zje surową rybę i zachoruje, to na tak wczesnym etapie jest to niebezpieczne. Ale to trzeba mieć niezłego pecha, bo surowe mięso to nie jest automatycznie listerioza. A sushi w dobrej suszarni jest mrożone tak, żeby te bakterie wybić. Myślę, że ze wszystkim można spokojnie wyluzować i abstynencja między owulacją a testem nie jest konieczna, ale jeśli kogoś ma to uspokoić, to pewnie, niech rezygnuje :) ale nie ma co panikować, jeśli się przypadkiem zjadło coś z niewielką ilością alkoholu czy cos surowego, jakieś tiramisu czy co ;)

Prezesoowa, elektro96 lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 31 marca 2024, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 14:29

Malinowysorbet lubi tę wiadomość

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 31 marca 2024, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 14:29

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 31 marca 2024, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 15:39

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 31 marca 2024, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Platynova55, Zbuntowana lubią tę wiadomość

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 31 marca 2024, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 31 marca 2024, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Zbuntowana lubi tę wiadomość

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 31 marca 2024, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Fermina, Zbuntowana lubią tę wiadomość

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 15:40

Majlen, Majuna lubią tę wiadomość

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 15:40

Prezesoowa lubi tę wiadomość

preg.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 31 marca 2024, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    To nie PMS, to święta. Bez awantury ani rusz :D
    Prawda to, polać jej!
    Ja dziś robiłam mazurek i przypierdolilam się do starego, że sobie leży 🤪 już myślałam, że w związku z tym nie podziałamy, a tu zbliżają się dni płodne, ale chłop nie jest taki pamiętliwy jednak 😂

Prezesoowa lubi tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 31 marca 2024, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Dzień dobry! :D

@notsobad, trzymam kciuki za normalny, całkiem zwyczajny cykl!

@Lauraa witaj! Będzie Ci tu dobrze! :D

@Malinowsorbet, Majlen, Anonim, Coffee bardzo mi przykro, przytulam, mam nadzieję że to był ostatni taki test. :*

@Platynova! Piękna kreseczka! Trzymam kciuki, niech ciemnieje a beta rośnie!

@Prezesoowa, nieodmiennie, cały czas trzymam kciuki za tatę!

@MummyYummy, tam nie było już ani grama alkoholu! Grzańcowi nie wolno pozwolić się zagotować bo procenty odparowują błyskawicznie. Jestem pewna, że nie zaszkodziłaś maluszkowi! :*

Mi dziś kolejny raz odcięło energię z minuty na minutę i leżę bez sił. Do tego mam zatkany nos od jakiegoś przeziębienia, także w sumie przyda mi się ten odpoczynek bardzo. :D
    Mój to był dopiero 1 cykl starań, także jestem pełna nadziei że nam się uda, a w tym prawdę mówiąc ciężko tam było się złapać w domu, że się postarać na 100% , bo tak nam się zmiany w pracy ułożyły niestety

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2024, 17:46

Fermina lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka od marca 2024 🩷

♀️28 ♂️33

- po odstawieniu AH (8lat) brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna

Cykle z owulacją od 09.2024.
    Od 10.2014 przebyte 3 stymulowane cykle Lamettą, w każdym cyklu po 2 pęcherzyki, ale niestety nie udane.

➡️14.01.2025 - Drożność sono-hsg

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 31 marca 2024, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    @Majuna, ja te nie myłam okien, piąteczka 🤭
    @Majlen, do 🐒 jeszcze kawałek, także ✊✊✊
    @Prezesoowa, przykro mi z powodu taty... Nie kiejnzwdnucj wyrzutów sumienia, to cudowne, że tak stoisz na straży jego zdrowia, naprawdę chyba coraz mniejszą liczbę osób stać na tak oddaną opiekę nad rodzicami ♥️ Nie zapominaj, że Ty też potrzebujesz psychicznego resetu, żebyś nadal mogła być tak silna ♥️
    @Suzie, jak Twoje zdrówko? Nudności odpuściły?
    @CoffeeDreqm, wysyłam dużo siły ♥️ Mam nadzieję, że atmosfera przy stole jest ok.
    No właśnie, 🐒 niby we wtorek, zobaczymy, bo nie czuję aby miała nadejść 😄

Starania o pierwszego maluszka od marca 2024 🩷

♀️28 ♂️33

- po odstawieniu AH (8lat) brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna

Cykle z owulacją od 09.2024.
    Od 10.2014 przebyte 3 stymulowane cykle Lamettą, w każdym cyklu po 2 pęcherzyki, ale niestety nie udane.

➡️14.01.2025 - Drożność sono-hsg

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 31 marca 2024, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    damrade wrote:
    Jakie ciasta piekłyście w tym roku? Ja kocham piec ale w tym roku totalnie nie mam sił i zrobiłam tylko galaretkowiec Czerwony Kapturek ☺️ także chętnie się dowiem co dobrego zrobiliście w te święta 😍🥰
    U mnie mazurek malinowo-pistacjowy 😁

damrade lubi tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 31 marca 2024, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    @Prezesoowa, kuchenny spontan zawsze w cenie 🤭
    @elektro, ja też w ciasta tak średnio, szczególnie jeśli chodzi o biszkopty. Jedyne, co lubię piec i wychodzi mi za każdym razem, to szarlotka 🤤
    @Fermina, oooo, to ja poproszę przepis na wegańską babkę kokosową 😋 A co do uczucia słabości, to ja tylko przypomnę, że dzień przed pozytywnym testem filmowo zemdlałam 🤭✊✊✊
    @Dropsiku, to byłam ja 😉 Dzięki za odpowiedź! ♥️ U mnie właśnie też czasem takie uczucie napływania mleka się pojawia. No mój Mąż twierdzi, że jestem chodzącym objawem - podobno takie mam humory, ale nie mówi mi tego wprost 🤪
    @Lauraa, hej! 😉 Trzymam kicki za dobre wyniki ✊ Wiem, jak bardzo także czekanie potrafi być wkurzające, także życzę Ci, żebyś szybko mogła przystąpić do działania 💪
    @NiedoszlaWielodzietna, oby to było to 💪♥️
    @notsobadd, ta grafika jest specjalnie dla Ciebie:
    Messenger-creation-2f4b06b2-2207-4e9c-af92-1b705dd45c02.jpg
    Absolutnie nie czuj się jak leń!

@Pati, ojeju, biedna... Czyli jednak wieczorne mdłości? 😔 Próbowałaś herbaty z imbirem? Podobno pomaga 🙂

Babkę robiłam z OlgiSmile :)

A to osłabienie to wczoraj rzeczywiście myślałam, że zaraz padnę ale okazało się, że jestem przeziębiona więc stawiam jednak na to. W ogóle to przeziebiebie jest najdziwniejszym, jakie miałam bo wczoraj wyrażenie czułam, że rośnie mi gorączka, miałam wypieki, ból głowy i gardła, myślałam że się nieźle rozłożę ale to potrwało dosłownie godzinę i przeszło. 😅 Dziś mam tylko katar. :D

Majuna lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2024, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Babkę robiłam z OlgiSmile :)

A to osłabienie to wczoraj rzeczywiście myślałam, że zaraz padnę ale okazało się, że jestem przeziębiona więc stawiam jednak na to. W ogóle to przeziebiebie jest najdziwniejszym, jakie miałam bo wczoraj wyrażenie czułam, że rośnie mi gorączka, miałam wypieki, ból głowy i gardła, myślałam że się nieźle rozłożę ale to potrwało dosłownie godzinę i przeszło. 😅 Dziś mam tylko katar. :D
    To podobnie jak ja w zeszłym tygodniu 🤣 Tylko jeden dzień gorączki, dreszczy, a później został mi tylko katar i zawalone zatoki, bez żadnych innych objawów 🤣

29 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ