Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w pierwszej ciąży zjadłam dwa cukierki z bombonierki. Akurat te z alkoholem ale nie takim lejącym likierem, tylko był tam po prostu spirytus jaki konserwant. Wyliczyłam szczegółowo ile tego alkoholu przyjęłam. Wyszło mi, że dwa gramy i przeplakałam kilka dni 😅 Hormony bardzo podbijają reakcje takie sytuacje.
-
MummyYummy wrote:Kochane, zaraz Was nadrobię, a teraz tak tylko paniczne pytanie na szybko:
Byliśmy na śniadaniu i obiedzie u Teściów. Bardzo posmakowały mi polędwiczki w sosie z pieczarkami i zajadalam się nimi na potęgę, sos oczywiście na ziemniaczki. Przy kolejnej dokładce zapytałam Teściową o przepis, a ona mi mówi, że to sos na bazie białego wina... No kurde 🙄🙄🙄🙄 Już więcej nie nakładałam, Teściowa niby twierdzi, że wino odparowało, ale wiecie, ja już mam schizę...
Internet przekopany, na dwoje babka wróżyła. Wiem, że to może wydawać się głupie, ale już się boję, że zaskoczyłam maluszkowi... 🥺🥺🥺 Co o tym sądzicie?
Mam wyrzuty sumienia i pluję sobie w brodę, że nie zapytałam wcześniej... A specjalnie omijałam szynkę parmeńską, wędzone mięso i łososia...starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️
19.11.2024 ⏸️ -
Dokładnie jak pisze Fermina, tam już alko nie ma, nie musisz się przejmować
Powoli Was nadrabiam i był temat alko i surowego mięsa/ryby we wczesnej ciąży. No ile osób tyle podejść, z jednej strony faktycznie nie ma bezpiecznej dawki alkoholu, ale na początku ciąży alko raczej nie zaszkodzi (nie mówię tu o całym pierwszym trymestrze ani o upijaniu się, tylko raczej tym czasie przed testem i o wypiciu lampki czy dwóch wina wieczorkiem). Za to jak się zje surową rybę i zachoruje, to na tak wczesnym etapie jest to niebezpieczne. Ale to trzeba mieć niezłego pecha, bo surowe mięso to nie jest automatycznie listerioza. A sushi w dobrej suszarni jest mrożone tak, żeby te bakterie wybić. Myślę, że ze wszystkim można spokojnie wyluzować i abstynencja między owulacją a testem nie jest konieczna, ale jeśli kogoś ma to uspokoić, to pewnie, niech rezygnuje ale nie ma co panikować, jeśli się przypadkiem zjadło coś z niewielką ilością alkoholu czy cos surowego, jakieś tiramisu czy coPrezesoowa, elektro96 lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:To nie PMS, to święta. Bez awantury ani rusz
Ja dziś robiłam mazurek i przypierdolilam się do starego, że sobie leży 🤪 już myślałam, że w związku z tym nie podziałamy, a tu zbliżają się dni płodne, ale chłop nie jest taki pamiętliwy jednak 😂Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Fermina wrote:Dzień dobry!
@notsobad, trzymam kciuki za normalny, całkiem zwyczajny cykl!
@Lauraa witaj! Będzie Ci tu dobrze!
@Malinowsorbet, Majlen, Anonim, Coffee bardzo mi przykro, przytulam, mam nadzieję że to był ostatni taki test. :*
@Platynova! Piękna kreseczka! Trzymam kciuki, niech ciemnieje a beta rośnie!
@Prezesoowa, nieodmiennie, cały czas trzymam kciuki za tatę!
@MummyYummy, tam nie było już ani grama alkoholu! Grzańcowi nie wolno pozwolić się zagotować bo procenty odparowują błyskawicznie. Jestem pewna, że nie zaszkodziłaś maluszkowi! :*
Mi dziś kolejny raz odcięło energię z minuty na minutę i leżę bez sił. Do tego mam zatkany nos od jakiegoś przeziębienia, także w sumie przyda mi się ten odpoczynek bardzo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2024, 17:46
Fermina lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka od marca 2024 🩷
♀️28 ♂️33
- po odstawieniu AH (8lat) brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna
Cykle z owulacją od 09.2024.
Od 10.2014 przebyte 3 stymulowane cykle Lamettą, w każdym cyklu po 2 pęcherzyki, ale niestety nie udane.
➡️14.01.2025 - Drożność sono-hsg
✨️2025 jest nasz!✨️ -
MummyYummy wrote:@Majuna, ja te nie myłam okien, piąteczka 🤭
@Majlen, do 🐒 jeszcze kawałek, także ✊✊✊
@Prezesoowa, przykro mi z powodu taty... Nie kiejnzwdnucj wyrzutów sumienia, to cudowne, że tak stoisz na straży jego zdrowia, naprawdę chyba coraz mniejszą liczbę osób stać na tak oddaną opiekę nad rodzicami ♥️ Nie zapominaj, że Ty też potrzebujesz psychicznego resetu, żebyś nadal mogła być tak silna ♥️
@Suzie, jak Twoje zdrówko? Nudności odpuściły?
@CoffeeDreqm, wysyłam dużo siły ♥️ Mam nadzieję, że atmosfera przy stole jest ok.Starania o pierwszego maluszka od marca 2024 🩷
♀️28 ♂️33
- po odstawieniu AH (8lat) brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna
Cykle z owulacją od 09.2024.
Od 10.2014 przebyte 3 stymulowane cykle Lamettą, w każdym cyklu po 2 pęcherzyki, ale niestety nie udane.
➡️14.01.2025 - Drożność sono-hsg
✨️2025 jest nasz!✨️ -
damrade wrote:Jakie ciasta piekłyście w tym roku? Ja kocham piec ale w tym roku totalnie nie mam sił i zrobiłam tylko galaretkowiec Czerwony Kapturek ☺️ także chętnie się dowiem co dobrego zrobiliście w te święta 😍🥰
damrade lubi tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:@Prezesoowa, kuchenny spontan zawsze w cenie 🤭
@elektro, ja też w ciasta tak średnio, szczególnie jeśli chodzi o biszkopty. Jedyne, co lubię piec i wychodzi mi za każdym razem, to szarlotka 🤤
@Fermina, oooo, to ja poproszę przepis na wegańską babkę kokosową 😋 A co do uczucia słabości, to ja tylko przypomnę, że dzień przed pozytywnym testem filmowo zemdlałam 🤭✊✊✊
@Dropsiku, to byłam ja 😉 Dzięki za odpowiedź! ♥️ U mnie właśnie też czasem takie uczucie napływania mleka się pojawia. No mój Mąż twierdzi, że jestem chodzącym objawem - podobno takie mam humory, ale nie mówi mi tego wprost 🤪
@Lauraa, hej! 😉 Trzymam kicki za dobre wyniki ✊ Wiem, jak bardzo także czekanie potrafi być wkurzające, także życzę Ci, żebyś szybko mogła przystąpić do działania 💪
@NiedoszlaWielodzietna, oby to było to 💪♥️
@notsobadd, ta grafika jest specjalnie dla Ciebie:
Absolutnie nie czuj się jak leń!
@Pati, ojeju, biedna... Czyli jednak wieczorne mdłości? 😔 Próbowałaś herbaty z imbirem? Podobno pomaga 🙂
Babkę robiłam z OlgiSmile
A to osłabienie to wczoraj rzeczywiście myślałam, że zaraz padnę ale okazało się, że jestem przeziębiona więc stawiam jednak na to. W ogóle to przeziebiebie jest najdziwniejszym, jakie miałam bo wczoraj wyrażenie czułam, że rośnie mi gorączka, miałam wypieki, ból głowy i gardła, myślałam że się nieźle rozłożę ale to potrwało dosłownie godzinę i przeszło. 😅 Dziś mam tylko katar.Majuna lubi tę wiadomość
-
Fermina wrote:Babkę robiłam z OlgiSmile
A to osłabienie to wczoraj rzeczywiście myślałam, że zaraz padnę ale okazało się, że jestem przeziębiona więc stawiam jednak na to. W ogóle to przeziebiebie jest najdziwniejszym, jakie miałam bo wczoraj wyrażenie czułam, że rośnie mi gorączka, miałam wypieki, ból głowy i gardła, myślałam że się nieźle rozłożę ale to potrwało dosłownie godzinę i przeszło. 😅 Dziś mam tylko katar.29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺