Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Idę zaraz do sklepu, bo mój je razem ze mną 😆
    A wiesz może jak to jest z tą temperaturą?
    Bo jak teraz miałam ranną zmianę i wstawałam o 4 rano, a jutro wstanę o 8, to mam dodać sobie do wyniku 0,4? Bo szczerze to nigdy nie odejmowalam, ani nie dodawałam, jak wstawałam wcześniej lub później

Należy pamiętać, aby dokonywać pomiaru temperatury codziennie o tej samej godzinie. A jeśli z jakiegoś powodu zrobimy to 1h szybciej - wtedy dodajemy 0,1 stopnia, jeżeli 1h później - odejmujemy 0,1 stopnia.

Więc odejmij 0,4 od temperatury z godziny 8:00 :)

nick nieaktualny, Pati2804, Majlen lubią tę wiadomość

age.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Haha 😄 ja to samo. Jem po 2-3 plasterki, bo podobno można przesadzić?

Ja też tak jadłam 2-3 plasterki :)

CoffeeDream lubi tę wiadomość

age.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż w szoku się nie spodziewał, bardzo się cieszy .
    W ogóle ja też się nie spodziewałam. Nie no staraliśmy się tyle czasu ale się nie spodziewaliśmy 😂

Dziewczyny wszystko przeczytałam, ale dziś produkcja tutaj!

I że kejtka też II kreski!!! No super 🥹❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2024, 00:59

Leśneintro, Pati2804, MummyYummy, CoffeeDream, nick nieaktualny, Zaczarowan, Rachelka23, Vienna, nick nieaktualny, Chmurka21, Smerfetkaa, elektro96, nick nieaktualny, Zbuntowana, Malinowysorbet, Lauraa lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰
    04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
    12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️
    05.03 156 g dzidziusia 🥰
    25.03 292g kuleczki, widzieliśmy Twoją buźkę 🥰
    01.04 20cm i 344g malutkiego człowieczka 🫶🏻
    22.04 564g naszego cudu 🥰
    20.05 1197g ludzika 🥰

preg.png
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Ogólnie jest zasada, że każda godzina to +/- 0,1 stopnia, ale szczerze to nie wiem jak tu postąpić 🫤
    No ja przy tylu godzinach różnicy byłabym ostrożna z tym dodawaniem 0,1 za każdą godzinę. Nie może działać to w nieskończoność, nie jest przecież tak, że o 21 mamy o 1,4° więcej niż o 7 rano...

CoffeeDream, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    To ja też przyjadę nocnym 🚂😁😘 stopka na medal !

Ale gdzie jedziemy? 😻 Bo ja dzisiaj tyle nadrobiłam ale w głowie aż mi się miesza 😻

age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2024, 20:29

Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    No niestety, pink jest bezlitosny 😒
    Zobaczę jeszcze jutro bo jeszcze jeden mi został
    🫂🫂🫂

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Ja też tak jadłam 2-3 plasterki :)

U Ciebie to był ten szczęśliwy cykl jak jadłaś? 😛

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Dziewczyny dziękuję za gratulacje i miłe słowa! Powtórzyłam też pinka i pozytyw. Beta 122,9 🥹 w poniedziałek sprawdzę przyrost. Ja nie planowałam testować, sama się zaskoczyłam.

Idę Was nadrabiać a widzę, że sporo tego 😂

Piękna beta ♥️

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

• Majlen Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Haha 😄 ja to samo. Jem po 2-3 plasterki, bo podobno można przesadzić?
    No właśnie, za duzo tez nie można, ja jem niby jeden, ale kupuje świeżego ananasa i chyba grubo kroje, bo taki mój jeden, to jak dwa z puszki 😃

CoffeeDream, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    No ja przy tylu godzinach różnicy byłabym ostrożna z tym dodawaniem 0,1 za każdą godzinę. Nie może działać to w nieskończoność, nie jest przecież tak, że o 21 mamy o 1,4° więcej niż o 7 rano...

Dokładnie, dlatego ja nawet jak godzinę później zmierzę to nie do końca w to idę, że musiałoby być -0,1 i zawsze sobie w notatkach zapisuje ile zmierzyłam dokładnie i o której godzinie, żeby mi nie zniknął nigdzie ten pomiar ☺️

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Majlen Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    No właśnie, też mnie to trochę dziwi, żeby tak dodawać lub odejmować aż po 0,4 ,sama nie wiem..

♀️29
    PCOS

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    No właśnie, za duzo tez nie można, ja jem niby jeden, ale kupuje świeżego ananasa i chyba grubo kroje, bo taki mój jeden, to jak dwa z puszki 😃

A to ja zjadam takie na grubość jak robią w puszce ☺️ w ogóle to wiem, że to nie to samo co świeży, ale ostatnio do czegoś potrzebowałam ananasa na szybko i w Lidlu są w puszcze bez dodatku cukru, tylko te naturalnie występujące. Może późno to odkryłam, ale fajnie, że jest takie szybkie zastępstwo bez cukru ☺️

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już w domu. Tarczyca kota lekko powiększona (wiadomo), ale co najważniejsze bez zmian nowotworzeniowych 🥹 kurde, nie wiem czy to moja głowa mnie wkręca, czy tak rzeczywiście jest, ale mój obiad smakował mi dziś ZIEMIĄ XD znaczy na początku nie, ale potem fujka i już nie dojadłam 🙄 zaraz idę się okąpać i poczytać 😁 mam nadzieję, że mnie przynajmniej Heineken 0 % nie zawiedzie i będzie smakował normalnie 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2024, 18:34

Pati2804, Suzie, Majuna, nick nieaktualny, elektro96, nick nieaktualny, Liyss🧚🏻, Malinowysorbet, MummyYummy lubią tę wiadomość

• Smerfetkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    6 maja do MummyYummy na wizytę o 21.30 😁

Hahaha dziewczyny 06.05 to i do mnie jedziecie w takim razie 🤩 Okolo południa do mnie, a wieczorem wszystkie do MummyYummy 🤩

nick nieaktualny, elektro96, nick nieaktualny, Zbuntowana, Malinowysorbet, MummyYummy lubią tę wiadomość

age.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiadomo - na wsparcie fazy lutealnej tylko świeży ananas 🍍🩷

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• PaulaG Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuu ile emocji dzisiaaj.
    Zaczarowana gratulacje chłopca 🥰
    Gratuluje dwóch kreseczek 🥰🥰🥰

Co do latania samolotem też sie bałam. Leciałam z babcią do Egiptu i nie dobrze przeżylam tą podróż... aż musiałam sama leciec do Irlandii z dwójką małych dzieci i udawac przed nimi ze sie nie boje i jest całkiem fajnie. Teraz już luzzzzik..
    Dobra wracam na 320 strone 🤣

nick nieaktualny, elektro96, nick nieaktualny, Zbuntowana lubią tę wiadomość

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.

28cs - 05.2018 👱‍♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0

1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4

6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    No właśnie, też mnie to trochę dziwi, żeby tak dodawać lub odejmować aż po 0,4 ,sama nie wiem..

Majlen - możesz odjąć i tak jak Pati napisała zaznaczyć aby wykres nie brał tej temp pod uwage. Ale będziesz miała chociaż jakiekolwiek dane z tego dnia, skoro nie można inaczej :)

Pati2804, CoffeeDream, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

age.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    A to ja zjadam takie na grubość jak robią w puszce ☺️ w ogóle to wiem, że to nie to samo co świeży, ale ostatnio do czegoś potrzebowałam ananasa na szybko i w Lidlu są w puszcze bez dodatku cukru, tylko te naturalnie występujące. Może późno to odkryłam, ale fajnie, że jest takie szybkie zastępstwo bez cukru ☺️
    Ja się naczytałam, że z tym ananasem, to głównie chodzi o ten środek ananasa, który jest wycinany z tych w puszkach. On zawiera bromelaine, która niby wpływa, pozytywnie na zagnieżdżenie

CoffeeDream, Dropsik lubią tę wiadomość

♀️29
    PCOS

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    U Ciebie to był ten szczęśliwy cykl jak jadłaś? 😛

Taaak!!! 😀 właśnie w tym szczęśliwym cyklu zaczęłam jeść ananasa, ja i Mąż 😀🍍

CoffeeDream, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 269 270 271 272 273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ