Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Majuna wrote:To ja się idę ludziom podstawiać, co by mnie oblewali. 😂
Życzę Ci by Twoja sprawa szybko się pozytywnie rozwiązała i przestała "siedzieć" na głowie. W razie co jesteśmy i służymy radą, a jak trzeba to dobrym słowem. 🥰
To samo pomyślałam, idę się podstawić pod oblewanie w takim razie 😂😂😂
My jemy śniadanko, uciekamy na rower, a potem obiad u mamy. Trochę też już odczuwam zmęczenie tymi świętami, nawet jutrzejsza perspektywa powrotu do pracy jakoś tak nie boli 🤪
Cudownego słonecznego dnia 😘Majuna, Pati2804, Prezesoowa, MummyYummy, Lauraa lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Ewidentnie ciemnieje 🤞🏻wybierasz się jutro na betę? ☺️Lauraa lubi tę wiadomość
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Dzień dobry 🤩
Paula, sikałaś? 🧐 czekamy tu!
Platynova, chyba lekko ciemniejsza, ale pinki się kiepsko wybarwiają, więc pewnie dlatego taka słaba. No i wcześnie jeszcze nie puszczamy kciuków 🤞🏼
Suzie, mam nadzieję, że będzie dziś lepiej, pewne rzeczy faktycznie dobrze przepracować, żeby było nam lżej 🫂Suzie, Platynova55, Zbuntowana, Majuna, Pati2804, Prezesoowa, MummyYummy, Lauraa lubią tę wiadomość
-
Majlen wrote:Dzień dobry! 🌸🌼
Uważajcie, żeby Was nikt nie oblał 🤭
Ja idę na spacer z pieskiem, czuję, że jakiś maluch wyskoczy w pistoletem na wodę 😄
U mnie @ ma być jutro, a żadnych objawów, temperatura też nie spadła, ciekawe czy mi się spóźni
Za późno, mąż to już zrobił 🤣Zbuntowana, Prezesoowa, Fermina, Majuna lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌problemy z tarczycą po zajściu w ciążę
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
13/01 - cytologia i badania do endokrynologa
14/01 - endokrynolog
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi -
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌problemy z tarczycą po zajściu w ciążę
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
13/01 - cytologia i badania do endokrynologa
14/01 - endokrynolog
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi -
notsobadd wrote:Ewidentnie ciemnieje 🤞🏻wybierasz się jutro na betę? ☺️
@PaulaG kiedy Twój test?
Monk@, notsobadd, KejtKa, Pati2804, MummyYummy, Fermina, Majuna, Lauraa, damrade lubią tę wiadomość
starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️
19.11.2024 ⏸️ -
Dzien dobry
Mokrego dyngusa życzę
Platynowa ooo jest coś na rzeczy widzę... gratulacje
Przytulam za biele I trzymam kciuki za testujące...
Ja melduje dziś z rana królowa @ sie pojawiła dopiero się rozkręca zobaczacie wprosił się na święta przyszła 2 dni za wcześnie czyli cykl stracony...zaczyna się nowy... dziś cykl.... ehhh dziś mam taki dzień..hmmm w zeszłym roku właśnie o tym czasie rozpoczęło się krwawienie I straciłam ciaze w 7 tc... eehhh...noo to ocieram łzy i dalej do przodu...Platynova55, Majuna, Pati2804, Lauraa lubią tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Platynova55 wrote:Pojadę na betę i sprawdzę progesteron chyba jeszcze dzisiaj. Akurat będziemy jechać koło laboratorium całodobowego. A jutro najwyżej zrobię jeszcze raz w moim labie i w czwartek powtórzę żeby było te 48h. Nie wiem czy to dobry plan, ale bez tego po moich doświadczeniach to chyba oszaleje.
@PaulaG kiedy Twój test?Platynova55, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Zbuntowana wrote:Dzien dobry
Mokrego dyngusa życzę
Ja melduje dziś z rana królowa @ sie pojawiła dopiero się rozkręca zobaczacie wprosił się na święta przyszła 2 dni za wcześnie czyli cykl stracony...zaczyna się nowy... dziś cykl.... ehhh dziś mam taki dzień..hmmm w zeszłym roku właśnie o tym czasie rozpoczęło się krwawienie I straciłam ciaze w 7 tc... eehhh...noo to ocieram łzy i dalej do przodu... -
Zbuntowana wrote:Dzien dobry
Mokrego dyngusa życzę
Ja melduje dziś z rana królowa @ sie pojawiła dopiero się rozkręca zobaczacie wprosił się na święta przyszła 2 dni za wcześnie czyli cykl stracony...zaczyna się nowy... dziś cykl.... ehhh dziś mam taki dzień..hmmm w zeszłym roku właśnie o tym czasie rozpoczęło się krwawienie I straciłam ciaze w 7 tc... eehhh...noo to ocieram łzy i dalej do przodu...starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️
19.11.2024 ⏸️ -
Suzie wrote:Za późno, mąż to już zrobił 🤣
Mój jeszcze śpi, to mogę być spokojna, na dworze tez ciszaZbuntowana lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka od marca 2024 🩷
♀️28 ♂️33
- po odstawieniu AH (8lat) brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna
Cykle z owulacją od 09.2024.
Od 10.2014 przebyte 3 stymulowane cykle Lamettą, w każdym cyklu po 2 pęcherzyki, ale niestety nie udane.
➡️14.01.2025 - Drożność sono-hsg
✨️2025 jest nasz!✨️ -
@Platynova w takim razie mocne kciuki za betę 🤞🏻😘
@Zbuntowana przytulam Cię mocno 🥹🫂🫂🫂Platynova55, Zbuntowana lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 18:03
Platynova55, pp2018, damrade lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
12.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, u Was faktycznie oblewają jeszcze wodą? Bo ja się z tym już z 10 lat nie spotkałam, może jedynie w rodzinie tak symbolicznie, no ale nie u mnie. A pamiętam za dzieciaka, to z psem tylko brat chodził w dyngusa, szczególnie rano, bo polewali konkretnie. Z wiadrami chodzili chłopacy, oblewali wszystkich jak leci. A już od lat nic i to bez względu na to, gdzie mieszkam. Nie żeby mi to przeszkadzało, po prostu w nocy spać nie mogłam i tak sobie wspominałam 😁
Zbuntowana, MummyYummy, Lauraa lubią tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Ściskam Cię mocno, kochana 🫂 czasem trzeba pozwolić sinienia łzy, by za chwilę się podnieść i iść dalej ❤️mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
Platynova55 wrote:Przytulam 🫂 jeszcze będzie pięknie!❤️
Platynova55 lubi tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
Monk@ wrote:Dziewczyny, u Was faktycznie oblewają jeszcze wodą? Bo ja się z tym już z 10 lat nie spotkałam, może jedynie w rodzinie tak symbolicznie, no ale nie u mnie. A pamiętam za dzieciaka, to z psem tylko brat chodził w dyngusa, szczególnie rano, bo polewali konkretnie. Z wiadrami chodzili chłopacy, oblewali wszystkich jak leci. A już od lat nic i to bez względu na to, gdzie mieszkam. Nie żeby mi to przeszkadzało, po prostu w nocy spać nie mogłam i tak sobie wspominałam 😁mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
@Platynova, gratulacje ♥️
Zbuntowana, Platynova55 lubią tę wiadomość
🧑 37. 🧔 40
1 ciąża 2008 r.
17 cs o 🤱
AMH 7.02 przy normie 6.96
LH. 8.96
FSH. 5.55
4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
_________
📅
20.04 badania 7 dpo ✅
6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie -
Hej dziewczyny! Piękny słoneczny dzionek nas wita 🌞🌞
Platynova super kochana, trzymam kciuki! 🐣❤️Majuna, Pati2804, Platynova55, Prezesoowa, MummyYummy, Zbuntowana, Lauraa, blob lubią tę wiadomość