X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2024, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynova55 wrote:
    Dziewczyny udało mi się ekspresowo zrobić badania, mam już wyniki.
    Beta 51,6
    Progesteron 35,20
    Nie wiem czy to ok że ten progesteron taki wysoki, nie wiem czy brać duphaston, nie bardzo mam możliwość kontaktu z moją ginekolog teraz.Trochę jestem przerażona

Wow!!!

Platynova55, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌problemy z tarczycą po zajściu w ciążę
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml

📆 Kalendarz wizyt
    13/01 - cytologia i badania do endokrynologa
    14/01 - endokrynolog
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
  • Platynova55 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2024, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Pięknie! 🥰 gratulacje 🥳

Progesteron piękny i beta również :) przy takim progesteronie nie ma potrzeby go dodatkowo brać, ale jeśli będziesz się czuła bezpieczniej to bierz do wizyty u lekarza :)
    A może będą dwa bobaski? ✊🏻🍀😊
    No właśnie były dwa pęcherzyki i ginekolog pytała czy idziemy w to czy się boje bliźniaków 😁 tak bym chciała żeby się udało i żeby wszystko było dobrze

Fermina, Rachelka23, Monk@, elektro96, Prezesoowa, Zbuntowana, notsobadd, Vienna, Majuna, MummyYummy, Liyss🧚🏻, Pati2804, Lauraa, damrade, bonmer, blob lubią tę wiadomość

starania od 10.2022
    01.2024- cb 💔
    31.03.2024 ⏸️
    05.2024 💔
    👩🏻29
    IO, PCOS
    🧔🏻‍♂️31
    badanie nasienia ✅️
    19.11.2024 ⏸️
  • Rachelka23 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2024, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Platynova raz jeszcze serdecznie gratuluję ♥️. Przesyłaj nam 🦠🦠🦠🦠

Speranza :), Platynova55, Zbuntowana, Majuna, MummyYummy, Lauraa lubią tę wiadomość

🧑 37. 🧔 40
    1 ciąża 2008 r.
    17 cs o 🤱
    AMH 7.02 przy normie 6.96
    LH. 8.96
    FSH. 5.55
    4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
    _________
    📅
    20.04 badania 7 dpo ✅
    6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
    9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2024, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynowa gratuluję!!! Piękne wyniki 🤩🥳😀
    Ale macie niespodziankę na święta :) Niech będzie książkowo :)
    Dobrego dnia kochane!

Rachelka23, Platynova55, Prezesoowa, Zbuntowana, Majuna, MummyYummy, Lauraa lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2024, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynova55 wrote:
    No właśnie były dwa pęcherzyki i ginekolog pytała czy idziemy w to czy się boje bliźniaków 😁 tak bym chciała żeby się udało i żeby wszystko było dobrze
    Oja, ale super by było 🤩 marzą mi się bliźniaki 😁

Speranza :), Platynova55, Zbuntowana, MummyYummy, Leśneintro, Lauraa, Chmurka21 lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2024, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynowa gratulacje 🥰

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2024, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynova55 wrote:

To by było dopiero otwarcie worka z kwietniowymi kreskami z przytupem! :D Trzymam kciuki, żeby było po prostu dobrze. :*

Monk@, Prezesoowa, Platynova55, Speranza :), MummyYummy, KejtKa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2024, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wszystkie dobre słowa.
    Czuję się dzisiaj psychicznie jak wrak człowieka… połowę łez wylałam wczoraj mężowi, a druga polowe w poduszkę… dzisiaj jestem też o włos od tego, żeby się nie rozkleić.
    Dużo spokoju miałam w sobie w tym cyklu, a teraz chyba wszystko uderzyło we mnie ze zdwojoną siłą. Przepraszam za wszystkie smęty. Muszę to po prostu przetrawić.

Chmurko, tak, ja też myślę o drożności. Problem męski to jedna sprawa, ale mimo wszystko chciałabym potwierdzić, czy u mnie jest ok. W tym miesiącu idę do nowego ginekologa i chciałabym poruszyć ten temat. Szczerze mówiąc jestem gotowa, żeby ktoś po prostu wziął mnie do szpitala i porządnie przebadał… chyba w tym momencie byłoby to dla mnie najlepsze rozwiązanie.

Chmurka21 lubi tę wiadomość

29 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 1 kwietnia 2024, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Czuję się dzisiaj psychicznie jak wrak człowieka… połowę łez wylałam wczoraj mężowi, a druga polowe w poduszkę… dzisiaj jestem też o włos od tego, żeby się nie rozkleić.
    Dużo spokoju miałam w sobie w tym cyklu, a teraz chyba wszystko uderzyło we mnie ze zdwojoną siłą. Przepraszam za wszystkie smęty. Muszę to po prostu przetrawić.

Chmurko, tak, ja też myślę o drożności. Problem męski to jedna sprawa, ale mimo wszystko chciałabym potwierdzić, czy u mnie jest ok. W tym miesiącu idę do nowego ginekologa i chciałabym poruszyć ten temat. Szczerze mówiąc jestem gotowa, żeby ktoś po prostu wziął mnie do szpitala i porządnie przebadał… chyba w tym momencie byłoby to dla mnie najlepsze rozwiązanie.
    Miśka, popłacz, jeśli tego potrzebujesz, serio ❤️ duszenie w sobie łez nie ma sensu, emocje w Tobie będą się piętrzyć, a łzy pozwolą je z Ciebie wypuścić. Ściskam mocno 🫂 mam nadzieję, że nowy ginekolog to będzie strzał w dziesiątkę i podejdzie do tematu od innej strony ❤️‍🩹

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2024, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Przytulam Cię Kochana :* miejmy nadzieję, że ten cykl będzie tym szczęśliwym :)
    Dziekuje mam nadzieje ze może...
    Trzymam.kciuki za twojego tatę...

Prezesoowa lubi tę wiadomość

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • Platynova55 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2024, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:

Płacz ile potrzebujesz 🫂 na pewno warto zrobić badania, im więcej wiecie tym lepiej i wiadomo na czym się skupić. Trzymam kciuki żeby nowy ginekolog dobrze wszystkim pokierował i żebyś jak najszybciej zobaczyła dwie kreski🤞wierzę że tak będzie ❤️

starania od 10.2022
    01.2024- cb 💔
    31.03.2024 ⏸️
    05.2024 💔
    👩🏻29
    IO, PCOS
    🧔🏻‍♂️31
    badanie nasienia ✅️
    19.11.2024 ⏸️
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2024, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:

Trzymaj się kochana przytulam...

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2024, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:

Nie masz za co przepraszać! Po to jesteśmy, żebyś mogła nam też posmęcić. I jeśli potrzebujesz, to płacz, nie dusić w sobie tych emocji. Trzymam kciuki, aby nowy gin był ogarnięty 🍀

• Vienna Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2024, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 12:21

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2024, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @elektro, kochana… jesteśmy tu dla Ciebie kiedy tylko potrzebujesz… 🫶🏻 Nowy lekarz może się okazać naprawdę dobrym pomysłem. Nakreślenie jakiegoś nowego planu działania potrafi dodać sił i powera do działania. A póki tylko masz na to ochotę - płacz i wyrzucaj z siebie te wszystkie brzydkie myśli. Jestem z Tobą myślami ♥️

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Rachelka23 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2024, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @elektro ja też myślę o drożności. Pęcherzyki są i w naturalnej owulacji i w stymulowanej. Co prawda tylko jeden odpowiedniej wielkości, ale jest. Stymulacja chyba nic nie zmienia.
    Jest zastrzyk z Ovi, jest owulacja, a nie ma efektów. Moja gin chce zrobić drożność dopiero za 3-4 cykle. Po 5-6 z Clo.

elektro96 lubi tę wiadomość

🧑 37. 🧔 40
    1 ciąża 2008 r.
    17 cs o 🤱
    AMH 7.02 przy normie 6.96
    LH. 8.96
    FSH. 5.55
    4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
    _________
    📅
    20.04 badania 7 dpo ✅
    6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
    9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2024, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem jestem ale musicie poczekać... nie miałam już testów więc musiałam po nie jechać a jeszcze dodatkowo byłam dziś w pracy więc dwa siuśki dzis były. Były tylko clearblue wzielam 2 paczki po 2 szt zapłaciłam 38 euro 😖😖😖😖 w każdym razie zrobie jak uzbieram i utrzymam kilka h siuśki....
    Boie się ze jednak to fałszywka....
    Taki wiecie prima aprilisowy żarcik od życia.
    No i co z moim rezonansem 🤣

W każdym razie wyciągnęłam ze śmietniczka wszystkie te testy i nie ma tam kresek nawet widmo.. tylko na tym jednym i wieczornym tylko pod światło

Platynova gratulacje 🥰🥰🥰🥰

Rachelka23, Platynova55, Monk@, Lauraa, Zbuntowana, blob lubią tę wiadomość

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
    Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
    preg.png[/url]
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2024, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siknęłam na clearblue z plusem i niestety nie ma drugiej kreski wcale. Taki mało śmieszny żart mi zrobił wczorajszy test....

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
    Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
    preg.png[/url]
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2024, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elektro, Rachelka - zróbcie drożność, to ważne badanie. Poza tym ma się też takie poczucie, że coś się dzieje, że idziecie do przodu z diagnostyka, a potem ewentualnie leczeniem
    Ja w środę idę do szpitala na kroplówkę i się cieszę, że może też mnie to przybliży do celu. Potem Jeszcze biopsja. Dopóki się coś da zrobić, to jest dobrze i działam. Nie poddam się!

Platynova55, Monk@, Zbuntowana, Rachelka23, Prezesoowa, blob lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2024, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 18:04

Platynova55, MummyYummy, elektro96, Zbuntowana, KejtKa, Prezesoowa lubią tę wiadomość

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    12.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ