Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Platynova55 wrote:Dziewczyny udało mi się ekspresowo zrobić badania, mam już wyniki.
Beta 51,6
Progesteron 35,20
Nie wiem czy to ok że ten progesteron taki wysoki, nie wiem czy brać duphaston, nie bardzo mam możliwość kontaktu z moją ginekolog teraz.Trochę jestem przerażona
Wow!!!Platynova55, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌problemy z tarczycą po zajściu w ciążę
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
13/01 - cytologia i badania do endokrynologa
14/01 - endokrynolog
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi -
Prezesoowa wrote:Pięknie! 🥰 gratulacje 🥳
Progesteron piękny i beta również przy takim progesteronie nie ma potrzeby go dodatkowo brać, ale jeśli będziesz się czuła bezpieczniej to bierz do wizyty u lekarza
A może będą dwa bobaski? ✊🏻🍀😊Fermina, Rachelka23, Monk@, elektro96, Prezesoowa, Zbuntowana, notsobadd, Vienna, Majuna, MummyYummy, Liyss🧚🏻, Pati2804, Lauraa, damrade, bonmer, blob lubią tę wiadomość
starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️
19.11.2024 ⏸️ -
@Platynova raz jeszcze serdecznie gratuluję ♥️. Przesyłaj nam 🦠🦠🦠🦠
Speranza :), Platynova55, Zbuntowana, Majuna, MummyYummy, Lauraa lubią tę wiadomość
🧑 37. 🧔 40
1 ciąża 2008 r.
17 cs o 🤱
AMH 7.02 przy normie 6.96
LH. 8.96
FSH. 5.55
4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
_________
📅
20.04 badania 7 dpo ✅
6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie -
Platynowa gratuluję!!! Piękne wyniki 🤩🥳😀
Ale macie niespodziankę na święta Niech będzie książkowo
Dobrego dnia kochane!Rachelka23, Platynova55, Prezesoowa, Zbuntowana, Majuna, MummyYummy, Lauraa lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Platynova55 wrote:No właśnie były dwa pęcherzyki i ginekolog pytała czy idziemy w to czy się boje bliźniaków 😁 tak bym chciała żeby się udało i żeby wszystko było dobrze
Speranza :), Platynova55, Zbuntowana, MummyYummy, Leśneintro, Lauraa, Chmurka21 lubią tę wiadomość
-
Platynowa gratulacje 🥰
Platynova55, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Platynova55 wrote:No właśnie były dwa pęcherzyki i ginekolog pytała czy idziemy w to czy się boje bliźniaków 😁 tak bym chciała żeby się udało i żeby wszystko było dobrze
To by było dopiero otwarcie worka z kwietniowymi kreskami z przytupem! Trzymam kciuki, żeby było po prostu dobrze. :*Monk@, Prezesoowa, Platynova55, Speranza :), MummyYummy, KejtKa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Dziękuję za wszystkie dobre słowa.
Czuję się dzisiaj psychicznie jak wrak człowieka… połowę łez wylałam wczoraj mężowi, a druga polowe w poduszkę… dzisiaj jestem też o włos od tego, żeby się nie rozkleić.
Dużo spokoju miałam w sobie w tym cyklu, a teraz chyba wszystko uderzyło we mnie ze zdwojoną siłą. Przepraszam za wszystkie smęty. Muszę to po prostu przetrawić.
Chmurko, tak, ja też myślę o drożności. Problem męski to jedna sprawa, ale mimo wszystko chciałabym potwierdzić, czy u mnie jest ok. W tym miesiącu idę do nowego ginekologa i chciałabym poruszyć ten temat. Szczerze mówiąc jestem gotowa, żeby ktoś po prostu wziął mnie do szpitala i porządnie przebadał… chyba w tym momencie byłoby to dla mnie najlepsze rozwiązanie.Chmurka21 lubi tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Czuję się dzisiaj psychicznie jak wrak człowieka… połowę łez wylałam wczoraj mężowi, a druga polowe w poduszkę… dzisiaj jestem też o włos od tego, żeby się nie rozkleić.
Dużo spokoju miałam w sobie w tym cyklu, a teraz chyba wszystko uderzyło we mnie ze zdwojoną siłą. Przepraszam za wszystkie smęty. Muszę to po prostu przetrawić.
Chmurko, tak, ja też myślę o drożności. Problem męski to jedna sprawa, ale mimo wszystko chciałabym potwierdzić, czy u mnie jest ok. W tym miesiącu idę do nowego ginekologa i chciałabym poruszyć ten temat. Szczerze mówiąc jestem gotowa, żeby ktoś po prostu wziął mnie do szpitala i porządnie przebadał… chyba w tym momencie byłoby to dla mnie najlepsze rozwiązanie. -
Prezesoowa wrote:Przytulam Cię Kochana :* miejmy nadzieję, że ten cykl będzie tym szczęśliwym
Trzymam.kciuki za twojego tatę...Prezesoowa lubi tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
elektro96 wrote:Dziękuję za wszystkie dobre słowa.
Chmurko, tak, ja też myślę o drożności. Problem męski to jedna sprawa, ale mimo wszystko chciałabym potwierdzić, czy u mnie jest ok. W tym miesiącu idę do nowego ginekologa i chciałabym poruszyć ten temat. Szczerze mówiąc jestem gotowa, żeby ktoś po prostu wziął mnie do szpitala i porządnie przebadał… chyba w tym momencie byłoby to dla mnie najlepsze rozwiązanie.starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️
19.11.2024 ⏸️ -
elektro96 wrote:Dziękuję za wszystkie dobre słowa.
Chmurko, tak, ja też myślę o drożności. Problem męski to jedna sprawa, ale mimo wszystko chciałabym potwierdzić, czy u mnie jest ok. W tym miesiącu idę do nowego ginekologa i chciałabym poruszyć ten temat. Szczerze mówiąc jestem gotowa, żeby ktoś po prostu wziął mnie do szpitala i porządnie przebadał… chyba w tym momencie byłoby to dla mnie najlepsze rozwiązanie.mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
nick nieaktualnyelektro96 wrote:Dziękuję za wszystkie dobre słowa.
Chmurko, tak, ja też myślę o drożności. Problem męski to jedna sprawa, ale mimo wszystko chciałabym potwierdzić, czy u mnie jest ok. W tym miesiącu idę do nowego ginekologa i chciałabym poruszyć ten temat. Szczerze mówiąc jestem gotowa, żeby ktoś po prostu wziął mnie do szpitala i porządnie przebadał… chyba w tym momencie byłoby to dla mnie najlepsze rozwiązanie.
Nie masz za co przepraszać! Po to jesteśmy, żebyś mogła nam też posmęcić. I jeśli potrzebujesz, to płacz, nie dusić w sobie tych emocji. Trzymam kciuki, aby nowy gin był ogarnięty 🍀Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
@elektro, kochana… jesteśmy tu dla Ciebie kiedy tylko potrzebujesz… 🫶🏻 Nowy lekarz może się okazać naprawdę dobrym pomysłem. Nakreślenie jakiegoś nowego planu działania potrafi dodać sił i powera do działania. A póki tylko masz na to ochotę - płacz i wyrzucaj z siebie te wszystkie brzydkie myśli. Jestem z Tobą myślami ♥️
Prezesoowa lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
@elektro ja też myślę o drożności. Pęcherzyki są i w naturalnej owulacji i w stymulowanej. Co prawda tylko jeden odpowiedniej wielkości, ale jest. Stymulacja chyba nic nie zmienia.
Jest zastrzyk z Ovi, jest owulacja, a nie ma efektów. Moja gin chce zrobić drożność dopiero za 3-4 cykle. Po 5-6 z Clo.elektro96 lubi tę wiadomość
🧑 37. 🧔 40
1 ciąża 2008 r.
17 cs o 🤱
AMH 7.02 przy normie 6.96
LH. 8.96
FSH. 5.55
4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
_________
📅
20.04 badania 7 dpo ✅
6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie -
Dziewczyny jestem jestem ale musicie poczekać... nie miałam już testów więc musiałam po nie jechać a jeszcze dodatkowo byłam dziś w pracy więc dwa siuśki dzis były. Były tylko clearblue wzielam 2 paczki po 2 szt zapłaciłam 38 euro 😖😖😖😖 w każdym razie zrobie jak uzbieram i utrzymam kilka h siuśki....
Boie się ze jednak to fałszywka....
Taki wiecie prima aprilisowy żarcik od życia.
No i co z moim rezonansem 🤣
W każdym razie wyciągnęłam ze śmietniczka wszystkie te testy i nie ma tam kresek nawet widmo.. tylko na tym jednym i wieczornym tylko pod światło
Platynova gratulacje 🥰🥰🥰🥰Rachelka23, Platynova55, Monk@, Lauraa, Zbuntowana, blob lubią tę wiadomość
🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
[/url] -
Siknęłam na clearblue z plusem i niestety nie ma drugiej kreski wcale. Taki mało śmieszny żart mi zrobił wczorajszy test....🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
[/url] -
Elektro, Rachelka - zróbcie drożność, to ważne badanie. Poza tym ma się też takie poczucie, że coś się dzieje, że idziecie do przodu z diagnostyka, a potem ewentualnie leczeniem
Ja w środę idę do szpitala na kroplówkę i się cieszę, że może też mnie to przybliży do celu. Potem Jeszcze biopsja. Dopóki się coś da zrobić, to jest dobrze i działam. Nie poddam się!Platynova55, Monk@, Zbuntowana, Rachelka23, Prezesoowa, blob lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 18:04
Platynova55, MummyYummy, elektro96, Zbuntowana, KejtKa, Prezesoowa lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
12.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀