Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 18:04
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
12.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
PaulaG wrote:Siknęłam na clearblue z plusem i niestety nie ma drugiej kreski wcale. Taki mało śmieszny żart mi zrobił wczorajszy test....
-
PaulaG wrote:Siknęłam na clearblue z plusem i niestety nie ma drugiej kreski wcale. Taki mało śmieszny żart mi zrobił wczorajszy test....starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️
19.11.2024 ⏸️ -
@Platynova55 gratulacje 😘
@PaulaG przykro mi 😞 może poranny sik jutro rano będzie lepszy?
Ja się zastanawiam kiedy teraz ta małpa do mnie zawita... przed CB miałam cykle 28dniowe. Dzisiaj 31 dc i nic a test biały-.-Platynova55 lubi tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
PaulaG wrote:Siknęłam na clearblue z plusem i niestety nie ma drugiej kreski wcale. Taki mało śmieszny żart mi zrobił wczorajszy test....07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne -
Od mniej więcej miesiąca biorę Fertistim i zauważyłam taka różnice, że ten okres praktycznie w ogóle mnie nie boli. A zawsze bolało, czasem środki przeciwbólowe musiałam brać. Teraz jest dobrze, dzisiaj 2 dc i nawet nie pomyślałam o tabletkach, w te dwa pierwsze dni zawsze były najgorsze. pms też jakiś mniejszy był. Myślicie że to może być zasługa Fertistim?"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
-
@PaulaG mega mi przykro… ale to jest naprawdę strasznie przykre, to nie był cień tylko porządna kreska. Przytulam Cię 🫂
Speranza :) lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
PaulaG wrote:Siknęłam na clearblue z plusem i niestety nie ma drugiej kreski wcale. Taki mało śmieszny żart mi zrobił wczorajszy test....
Paula bardzo mi przykro. Najgorsze takie oszukańce..."Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza :) wrote:Od mniej więcej miesiąca biorę Fertistim i zauważyłam taka różnice, że ten okres praktycznie w ogóle mnie nie boli. A zawsze bolało, czasem środki przeciwbólowe musiałam brać. Teraz jest dobrze, dzisiaj 2 dc i nawet nie pomyślałam o tabletkach, w te dwa pierwsze dni zawsze były najgorsze. pms też jakiś mniejszy był. Myślicie że to może być zasługa Fertistim?
Speranza :), Zbuntowana, Prezesoowa lubią tę wiadomość
starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️
19.11.2024 ⏸️ -
Majuna wrote:@Suzie niektórym nie dogodzisz. Kumpel mojego męża obraził się za nieodebranie telefonu. Ogólnie mój mąż często nie odbiera, a potem oddzwania. Mój mąż oddzwaniał do niego 10 razy i ani razu nie odebrał i się w ogóle nie odzywa od tamtej pory. Od innych znajomych wiemy, że jest obrażony, bo jak to mówi mój często nie odbiera od niego. To się nazywa problem z du.py. A tydzień wcześniej przed tą sytuacją dzwonił jak gdyby nigdy nic. Cieszę się, że jesteś ponad to. Tak trzymać.
No właśnie to są problemy podobnego kalibru. Ja się zachowałam w porządku, nie czuję się winna. Życzenia złożyłam, a co sobie o tym myśli to niech spada.Majuna, Zbuntowana, Prezesoowa lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌problemy z tarczycą po zajściu w ciążę
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
13/01 - cytologia i badania do endokrynologa
14/01 - endokrynolog
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi -
No nie...👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌problemy z tarczycą po zajściu w ciążę
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
13/01 - cytologia i badania do endokrynologa
14/01 - endokrynolog
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi -
@PaulaG, przykro mi bardzo, ale może trzeba powtórzyć jutro z porannego sika, żeby było jak należy?
@elektro, nie przepraszaj za nic, masz prawo czuć absolutnie wszystko, co czujesz a tu jest miejsce, żeby o tym otwarcie i bez wstydu mówić (pisać). Myślę, że ta wizyta, to dobry pomysł a drożność warto sprawdzić, żeby być pewnym czy to nie tam leży problem. Przytulam. :*
@Speranza, ja nie mam ani bolesnych miesiączek ani bardzo dających w kość (fizycznie) PMSów, więc nie zauważam dużej różnicy ale inozytol rzeczywiście powinien działać łagodząco na napięcie przedmiesiączkowe.Speranza :), Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
Suzie wrote:No nie...
Sama se to zrobiłam.... kto wyciąga test ze śmietnika... tak wiem dużo kobiet. Ale wiadomo że nie jest to dobry pomysł....🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
[/url] -
Słyszałyście o tym wybuchu w Tychach ? Cała moja rodzina tam mieszka.... a w tym bloku była przyjaciółka... szwagierka tam mieszkała rok temu na szczęście... dramat 🤯🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
[/url] -
Fermina wrote:@MummyYummy ja mam taką bardzo pomocną zasadę życiową, że martwię się dopiero jak wiem, że jest czym i wtedy działam. Takie rozmyślanie nad tym co się może wydarzyć strasznego to jest bardzo powszechny błąd myślowy- katastrofizacja, nie dość że niczego nie wnosi to jeszcze nam zatruwa życie. Serio nie warto nad tym myśleć w tym momencie, zwłaszcza że rozważasz jakiś promil (nomen omen😅) szans na potencjalne rozwinięcie sytuacji z tym sosem. Znalazłam kiedyś taką sentencję, która bardzo do mnie przemawia: przyszłość może nam zaszkodzić tylko jeżeli będziemy się o nią martwić. Ciesz się maluszkiem w brzuszku. Tu i teraz jesteście bezpieczni i zdrowi, reszta to tylko lęk :*
Jeju, dziękuję że to napisałaś ❤️ ja mam dokładnie ten sam problem i zadręczam się zanim mam pewność, że coś się wydarzy. I staram się łapać na tym, żeby przestać. To co napisałaś to właśnie dla mnie takie otrząśnięcie 💪🏻Fermina, MummyYummy, Zbuntowana, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
Majuna wrote:@elektro96 ślę Ci tulaski, bo widzę, że potrzebujesz. ❤❤❤ pojojamy Cię trochę, ale wracaj szybciutko na właściwy tor myśli. 😘
@Paula widzę! Mamy kolejne wielkanocne jajeczko? 🥰
Dobrego kolejnego dnia świętowania! My jak zawsze objazdówka, powiem Wam, że czasem mam dość. Chyba musimy ustalić jakoś inaczej ten podział, może że dzień tutaj i dzień tutaj bez jeżdżenia w tą i z powrotem.
My to samo z tym jeżdżeniem i przez to po świętach jesteśmy tak zmęczeni, że się odechciewa 🙈 trzeba jakoś to inaczej rozwiązać, bo zaraz zamiast się tym cieszyć to człowiek będzie traktował tylko jako obowiązekMajuna, Zbuntowana, Prezesoowa lubią tę wiadomość