X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Ja miałam co miesiąc objawy ciążowe 😂 głęboka analiza i comiesięczne wnioski :) 😅😅🤭 szkoda tylko, że nie wyciągałam wniosków.. i co miesiąc odgrywałam ten sam scenariusz 🤯😂
    A w szczęśliwym cyklu też widziałaś te same objawy? 😁

30 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    Uff, ja już po! Dziękuję wam za wsparcie! ♥️ w sumie cieszę, że poszłam, bo poczułam się spokojniejsza i zaopiekowana, aż tak mało luxmedowo, bo tam czasem taka fabryka. Pan doktor oczywiście potwierdził wasze słowa, dodał że ten progesteron przez te skoki nie jest zbyt kochany przez ginekologów 🙈 ale zbadał, zrobił USG - jest pęcherzyk w macicy i wszystko wygląda dobrze 🥹 pogadaliśmy też odnośnie prowadzenia, zaproponował to co chciałam zrobić, czyli chodzenie do mojego gina i badania z Luxmedu 😁 wypisał mi też skierowanie na cytologię za ~ 4 tygodnie i powiedział, że dobrze byłoby gdybym umówiła się na wizytę za ok. 2. Mówił też, że progesteron ok, ale dla spokojności (mojej głowy zwłaszcza xd) wypisał proga. No i że według niego już nie trzeba powtarzać badań 🤷🏼‍♀️

Super, na pewno jesteś spokojniejsza ❤️

KejtKa lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
    ✅ jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76 cm 😍

📆 Kalendarz wizyt
    12/02 - cytologia
    18/02 - endokrynolog
    24/02 - USG piersi
    26/02 - PAPP-A
    03/03 - prenatalne
    10/03 - ginekolog
    preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbuntowana wrote:
    Jejku rocznik 00...
    Boze jaka ja tu jestem stara 83.. ale lata z pierwszą liczba 4..matko...

Biologiczny na pewno masz mniejszy o 10 lat 💪

Gregorka lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne

⏸️05/01 🥰
    10/02 9+4, CRL 2,76 cm 😍

📆 Kalendarz wizyt
    12/02 - cytologia
    18/02 - endokrynolog
    24/02 - USG piersi
    26/02 - PAPP-A
    03/03 - prenatalne
    10/03 - ginekolog
    preg.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    A w szczęśliwym cyklu też widziałaś te same objawy? 😁

W szczęśliwym cyklu hm… to był pierwszy cykl kiedy dałam na luz, nawet już kochać mi się nie chciało 😂 ale pamietam, że dała mi do myślenia nitka krwi w śluzie, kilka dni po owulacji.. potem zrobiłam betę (jakieś kilka dni po tym xD) i wyszła negatywna 😂 podejrzewam, że był to jakiś 10dpo. Założyłam, że jak beta w 10dpo jest negatywna, to znaczy, że tak jest. O dziwo w 13dpo chciałam napić się red bulla, wiec tylko tak dla czystego sumienia zrobiłam test i BUM! :) wyszły piekne kreseczki 🥰

elektro96, Pati2804, Speranza :), notsobadd, Gregorka, Prezesoowa, MummyYummy, Vienna lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    W szczęśliwym cyklu hm… to był pierwszy cykl kiedy dałam na luz, nawet już kochać mi się nie chciało 😂 ale pamietam, że dała mi do myślenia nitka krwi w śluzie, kilka dni po owulacji.. potem zrobiłam betę (jakieś kilka dni po tym xD) i wyszła negatywna 😂 podejrzewam, że był to jakiś 10dpo. Założyłam, że jak beta w 10dpo jest negatywna, to znaczy, że tak jest. O dziwo w 13dpo chciałam napić się red bulla, wiec tylko tak dla czystego sumienia zrobiłam test i BUM! :) wyszły piekne kreseczki 🥰
    Czytam teraz Twoją stopkę i widzę, że u Was zaskoczyło po HSG. Myślisz, że to przypadek, czy faktycznie zadziałało na plus? 😁
    No i widzę, że masz też starego starego… 🤪 witam w klubie młodych pięknych żon 🤣🤪

Prezesoowa lubi tę wiadomość

30 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Masz tyle lat na ile się czujesz 😁🤪

To prawda! 😘

Pati2804 lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ogólnie to mówią ze powinno się ta furagine wybrać do końca, żeby nie nawracalo. Ja kiedyś też często miałam problem z pęcherzem i poszłam nawet do urologa prywatnie że ja już nie mam sił b cały czas to wraca i on mi przepisal antybiotyk do wypicia i miałam brać jakieś leki profilaktycznie przez chyba 2 miesiące na bazie ziol z tego co kojarzę na pęcherz i powiem Tobie że od czasu tego antybiotyku problem z pęcherzem zniknął (odpukać) 🙂
    Może Ty też spróbuj 😘
    No dziś wypije 8 tabletek, bo na ulotce piszą, że w 1 dniu leczenia 2 tabl 4x na dobę, w kolejnych dniach 3x na dobę 2 tabl i przez 7 dni brać.
    No właśnie kwestia tego pójścia do lekarza mnie bardzo gniecie. Zawsze staram się coś robić sama i ten lekarz No to w ostateczności

♀️28 ♂️33

Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
    Marzec 2024 - początek starań
    • brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
    ⬇️
    • aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
    - badanie nasienia ✅️

➡️Starania "na poważnie "
    • październik 2024

- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
    - styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
    - 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Czytam teraz Twoją stopkę i widzę, że u Was zaskoczyło po HSG. Myślisz, że to przypadek, czy faktycznie zadziałało na plus? 😁
    No i widzę, że masz też starego starego… 🤪 witam w klubie młodych pięknych żon 🤣🤪

Tak kochana, moim zdaniem to dzięki HSG, mimo że u mnie podczas badania wyszły dwa drożne. Dodatkowo od czasu owulacji miałam progesteron i być może on też pomógł w zagnieżdżeniu.

Dziewczyny- już to wiecie pewnie, ale z całego serca polecam poddać się zabiegowi, istnieje taka teoria, że HSG zwiększa szanse zapłodnienia do kilku msc po zabiegu (podobno). Badanie nic nie boli, jest tylko niekomfortowe i troszkę drogie, ale warto! :) zwłaszcza jak sie staracie już trochę czasu i nic nie idzie do przodu.

Stary stary wygrał ❤️😂😂

Pati2804, Speranza :), Gregorka, Prezesoowa, elektro96 lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:

Stary stary jest moim dzisiejszym faworytem 😂🤪

Żegnam się z Wami na dzisiaj, czekam tylko aż mój staruszek wyjdzie spod prysznica i przyjdzie mnie trochę ugrzać, bo ewidentnie mnie coś bierze 🥶
    Dobrej nocy kobietki 🫶🏻☺️

Pati2804, Zaczarowan, Gregorka, Malinowysorbet, Prezesoowa, elektro96 lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Tak kochana, moim zdaniem to dzięki HSG, mimo że u mnie podczas badania wyszły dwa drożne. Dodatkowo od czasu owulacji miałam progesteron i być może on też pomógł w zagnieżdżeniu.

Dziewczyny- już to wiecie pewnie, ale z całego serca polecam poddać się zabiegowi, istnieje taka teoria, że HSG zwiększa szanse zapłodnienia do kilku msc po zabiegu (podobno). Badanie nic nie boli, jest tylko niekomfortowe i troszkę drogie, ale warto! :) zwłaszcza jak sie staracie już trochę czasu i nic nie idzie do przodu.

Stary stary wygrał ❤️😂😂
    To samo mój gin powiedział i skierował mnie na sono HSG. Tyle że dopadła mnie infekcja a posiew z szyjki musi być przed okresem poprzedzającym badanie. Więc pewnie w następnym cyklu od razu po krwawieniu będę robić sono o ile posiew wyjdzie ok.

Zaczarowan, Gregorka, Pati2804, Malinowysorbet, elektro96 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    To samo mój gin powiedział i skierował mnie na sono HSG. Tyle że dopadła mnie infekcja a posiew z szyjki musi być przed okresem poprzedzającym badanie. Więc pewnie w następnym cyklu od razu po krwawieniu będę robić sono o ile posiew wyjdzie ok.

Trzymam kciuki kochana! 😘 jestem dobrej myśli!
    W którym dc planujesz zrobić HSG?

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 19:46

Zaczarowan, Prezesoowa, elektro96 lubią tę wiadomość

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    12.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Trzymam kciuki kochana! 😘 jestem dobrej myśli!
    W którym dc planujesz zrobić HSG?
    No właśnie u mnie jest dość ciężko z kalkulacją. Bo owu w tym cyklu miałam w 6-7dc więc w sumie mam tylko jeden dzień na zrobienie. W 5dc bo okres też mam krótki koło 3dni ale 4jeszcze zdarza się plamienie. Więc wstrzelić się w 5dc, zrobić posiew i jeszcze dostać wynik i nie mieć dyżuru w tym dniu to tylko zabawa dupkiem mi zostaje:) pełna analiza matematyczna:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2024, 22:03

Zaczarowan, Pati2804, Malinowysorbet lubią tę wiadomość

preg.png
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze sprawdziłam dziś że w grudniu jak zaszłam w ciążę to test blada kreska wyszła mi w 11dpo więc jutro i pojutrze są dla mnie wyrocznia:)

I dziewczyny jak nie wyjdzie w teście pozytyw to idę na badania. Bo drżenie całego ciała, słabość, “mrówki” na wargach i nogi z waty. To jest coś na serio nie spotykanego u mnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2024, 22:08

damrade, Speranza :) lubią tę wiadomość

preg.png
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    I jeszcze sprawdziłam dziś że w grudniu jak zaszłam w ciążę to test blada kreska wyszła mi w 11dpo więc jutro i pojutrze są dla mnie wyrocznia:)

I dziewczyny jak nie wyjdzie w teście pozytyw to idę na badania. Bo drżenie całego ciała, słabość, “mrówki” na wargach i nogi z waty. To jest coś na serio nie spotykanego u mnie
    Trzymam kciuki, żeby tym razem to było to 🤞🏻

Prezesoowa, Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    No właśnie u mnie jest dość ciężko z kalkulacją. Bo owu w tym cyklu miałam w 6-7dc więc w sumie mam tylko jeden dzień na zrobienie. W 5dc bo okres też mam krótki koło 3dni ale 4jeszcze zdarza się plamienie. Więc wstrzelić się w 5dc, zrobić posiew i jeszcze dostać wynik i nie mieć dyżuru w tym dniu to tylko zabawa dupkiem mi zostaje:) pełna analiza matematyczna:)

O kurde, to brzmi skomplikowanie.. czekaj, dobrze rozumiem, że twoja pierwsza faza cyklu trwa 5 dni? A ile trwa twój cykl ogólnie?

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Rachelka23 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Od dwóch dni bolą mnie piersi, tak mocno, nigdy tak nie bolały przed okresem. Oczywiście nie chce sobie wmawiać objawów ciąży, bo to może być cokolwiek, ale trochę jednak nadziei jest... :) Czy Wy macie z tym problem przed okresem?
    Też to dzisiaj mam. Właśnie miałam napisać, że mnie bolą mocno. A 🙈 za 6 dni wg rozkładu jazdy.

Dobrej nocy ♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2024, 22:22

Majuna, Zaczarowan, Prezesoowa, Speranza :) lubią tę wiadomość

🧑 37. 🧔 40
    1 ciąża 2008 r.
    17 cs o 🤱
    AMH 7.02 przy normie 6.96
    LH. 8.96
    FSH. 5.55
    4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
    _________
    📅
    20.04 badania 7 dpo ✅
    6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
    9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona trzymam kciuki żeby tym razem się udało ✊️
    Uciekam też spać, pogadam jeszcze z moimi jajnikami zeby dały mi bobasa. Trzeba spróbować wszystkich metod 🤣
    Dobrej nocy😘

Pati2804, Majuna, Zaczarowan, CoffeeDream, Prezesoowa, Rachelka23, Dropsik, Zbuntowana, elektro96, Vienna lubią tę wiadomość

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Majlen Do kiedy masz zamiar jeść tego ananasa?😄 Tak czytam i chyba max 7/8dpo powinno się przestać?

Speranza :) lubi tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc wszystkim 🌸

Zaczarowan, Majuna, CoffeeDream, Prezesoowa, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩29👨30
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne

⏸️05/01 🥰
    10/02 9+4, CRL 2,76 cm 😍

📆 Kalendarz wizyt
    12/02 - cytologia
    18/02 - endokrynolog
    24/02 - USG piersi
    26/02 - PAPP-A
    03/03 - prenatalne
    10/03 - ginekolog
    preg.png
‹‹ 324 325 326 327 328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ