Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Zaczarowan wrote:Ja miałam co miesiąc objawy ciążowe 😂 głęboka analiza i comiesięczne wnioski
😅😅🤭 szkoda tylko, że nie wyciągałam wniosków.. i co miesiąc odgrywałam ten sam scenariusz 🤯😂
30 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
KejtKa wrote:Uff, ja już po! Dziękuję wam za wsparcie! ♥️ w sumie cieszę, że poszłam, bo poczułam się spokojniejsza i zaopiekowana, aż tak mało luxmedowo, bo tam czasem taka fabryka. Pan doktor oczywiście potwierdził wasze słowa, dodał że ten progesteron przez te skoki nie jest zbyt kochany przez ginekologów 🙈 ale zbadał, zrobił USG - jest pęcherzyk w macicy i wszystko wygląda dobrze 🥹 pogadaliśmy też odnośnie prowadzenia, zaproponował to co chciałam zrobić, czyli chodzenie do mojego gina i badania z Luxmedu 😁 wypisał mi też skierowanie na cytologię za ~ 4 tygodnie i powiedział, że dobrze byłoby gdybym umówiła się na wizytę za ok. 2. Mówił też, że progesteron ok, ale dla spokojności (mojej głowy zwłaszcza xd) wypisał proga. No i że według niego już nie trzeba powtarzać badań 🤷🏼♀️
Super, na pewno jesteś spokojniejsza ❤️KejtKa lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76 cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
12/02 - cytologia
18/02 - endokrynolog
24/02 - USG piersi
26/02 - PAPP-A
03/03 - prenatalne
10/03 - ginekolog
-
Zbuntowana wrote:Jejku rocznik 00...
Boze jaka ja tu jestem stara 83.. ale lata z pierwszą liczba 4..matko...
Biologiczny na pewno masz mniejszy o 10 lat 💪Gregorka lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76 cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
12/02 - cytologia
18/02 - endokrynolog
24/02 - USG piersi
26/02 - PAPP-A
03/03 - prenatalne
10/03 - ginekolog
-
elektro96 wrote:A w szczęśliwym cyklu też widziałaś te same objawy? 😁
W szczęśliwym cyklu hm… to był pierwszy cykl kiedy dałam na luz, nawet już kochać mi się nie chciało 😂 ale pamietam, że dała mi do myślenia nitka krwi w śluzie, kilka dni po owulacji.. potem zrobiłam betę (jakieś kilka dni po tym xD) i wyszła negatywna 😂 podejrzewam, że był to jakiś 10dpo. Założyłam, że jak beta w 10dpo jest negatywna, to znaczy, że tak jest. O dziwo w 13dpo chciałam napić się red bulla, wiec tylko tak dla czystego sumienia zrobiłam test i BUM!wyszły piekne kreseczki 🥰
elektro96, Pati2804, Speranza :), notsobadd, Gregorka, Prezesoowa, MummyYummy, Vienna lubią tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:W szczęśliwym cyklu hm… to był pierwszy cykl kiedy dałam na luz, nawet już kochać mi się nie chciało 😂 ale pamietam, że dała mi do myślenia nitka krwi w śluzie, kilka dni po owulacji.. potem zrobiłam betę (jakieś kilka dni po tym xD) i wyszła negatywna 😂 podejrzewam, że był to jakiś 10dpo. Założyłam, że jak beta w 10dpo jest negatywna, to znaczy, że tak jest. O dziwo w 13dpo chciałam napić się red bulla, wiec tylko tak dla czystego sumienia zrobiłam test i BUM!
wyszły piekne kreseczki 🥰
No i widzę, że masz też starego starego… 🤪 witam w klubie młodych pięknych żon 🤣🤪Prezesoowa lubi tę wiadomość
30 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Pati2804 wrote:Ogólnie to mówią ze powinno się ta furagine wybrać do końca, żeby nie nawracalo. Ja kiedyś też często miałam problem z pęcherzem i poszłam nawet do urologa prywatnie że ja już nie mam sił b cały czas to wraca i on mi przepisal antybiotyk do wypicia i miałam brać jakieś leki profilaktycznie przez chyba 2 miesiące na bazie ziol z tego co kojarzę na pęcherz i powiem Tobie że od czasu tego antybiotyku problem z pęcherzem zniknął (odpukać) 🙂
Może Ty też spróbuj 😘
No właśnie kwestia tego pójścia do lekarza mnie bardzo gniecie. Zawsze staram się coś robić sama i ten lekarz No to w ostateczności♀️28 ♂️33
Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
Marzec 2024 - początek starań
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
➡️Starania "na poważnie "
• październik 2024
- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
- styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
- 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀
✨️2025 jest nasz!✨️ -
elektro96 wrote:Czytam teraz Twoją stopkę i widzę, że u Was zaskoczyło po HSG. Myślisz, że to przypadek, czy faktycznie zadziałało na plus? 😁
No i widzę, że masz też starego starego… 🤪 witam w klubie młodych pięknych żon 🤣🤪
Tak kochana, moim zdaniem to dzięki HSG, mimo że u mnie podczas badania wyszły dwa drożne. Dodatkowo od czasu owulacji miałam progesteron i być może on też pomógł w zagnieżdżeniu.
Dziewczyny- już to wiecie pewnie, ale z całego serca polecam poddać się zabiegowi, istnieje taka teoria, że HSG zwiększa szanse zapłodnienia do kilku msc po zabiegu (podobno). Badanie nic nie boli, jest tylko niekomfortowe i troszkę drogie, ale warto!zwłaszcza jak sie staracie już trochę czasu i nic nie idzie do przodu.
Stary stary wygrał ❤️😂😂Pati2804, Speranza :), Gregorka, Prezesoowa, elektro96 lubią tę wiadomość
-
elektro96 wrote:Czytam teraz Twoją stopkę i widzę, że u Was zaskoczyło po HSG. Myślisz, że to przypadek, czy faktycznie zadziałało na plus? 😁
No i widzę, że masz też starego starego… 🤪 witam w klubie młodych pięknych żon 🤣🤪
Stary stary jest moim dzisiejszym faworytem 😂🤪
Żegnam się z Wami na dzisiaj, czekam tylko aż mój staruszek wyjdzie spod prysznica i przyjdzie mnie trochę ugrzać, bo ewidentnie mnie coś bierze 🥶
Dobrej nocy kobietki 🫶🏻☺️Pati2804, Zaczarowan, Gregorka, Malinowysorbet, Prezesoowa, elektro96 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Zaczarowan wrote:Tak kochana, moim zdaniem to dzięki HSG, mimo że u mnie podczas badania wyszły dwa drożne. Dodatkowo od czasu owulacji miałam progesteron i być może on też pomógł w zagnieżdżeniu.
Dziewczyny- już to wiecie pewnie, ale z całego serca polecam poddać się zabiegowi, istnieje taka teoria, że HSG zwiększa szanse zapłodnienia do kilku msc po zabiegu (podobno). Badanie nic nie boli, jest tylko niekomfortowe i troszkę drogie, ale warto!zwłaszcza jak sie staracie już trochę czasu i nic nie idzie do przodu.
Stary stary wygrał ❤️😂😂Zaczarowan, Gregorka, Pati2804, Malinowysorbet, elektro96 lubią tę wiadomość
-
Zimozielona wrote:To samo mój gin powiedział i skierował mnie na sono HSG. Tyle że dopadła mnie infekcja a posiew z szyjki musi być przed okresem poprzedzającym badanie. Więc pewnie w następnym cyklu od razu po krwawieniu będę robić sono o ile posiew wyjdzie ok.
Trzymam kciuki kochana! 😘 jestem dobrej myśli!
W którym dc planujesz zrobić HSG? -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 19:46
Zaczarowan, Prezesoowa, elektro96 lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
12.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Zaczarowan wrote:Trzymam kciuki kochana! 😘 jestem dobrej myśli!
W którym dc planujesz zrobić HSG?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2024, 22:03
Zaczarowan, Pati2804, Malinowysorbet lubią tę wiadomość
-
I jeszcze sprawdziłam dziś że w grudniu jak zaszłam w ciążę to test blada kreska wyszła mi w 11dpo więc jutro i pojutrze są dla mnie wyrocznia:)
I dziewczyny jak nie wyjdzie w teście pozytyw to idę na badania. Bo drżenie całego ciała, słabość, “mrówki” na wargach i nogi z waty. To jest coś na serio nie spotykanego u mnieWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2024, 22:08
damrade, Speranza :) lubią tę wiadomość
-
Zimozielona wrote:I jeszcze sprawdziłam dziś że w grudniu jak zaszłam w ciążę to test blada kreska wyszła mi w 11dpo więc jutro i pojutrze są dla mnie wyrocznia:)
I dziewczyny jak nie wyjdzie w teście pozytyw to idę na badania. Bo drżenie całego ciała, słabość, “mrówki” na wargach i nogi z waty. To jest coś na serio nie spotykanego u mniePrezesoowa, Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Zimozielona wrote:No właśnie u mnie jest dość ciężko z kalkulacją. Bo owu w tym cyklu miałam w 6-7dc więc w sumie mam tylko jeden dzień na zrobienie. W 5dc bo okres też mam krótki koło 3dni ale 4jeszcze zdarza się plamienie. Więc wstrzelić się w 5dc, zrobić posiew i jeszcze dostać wynik i nie mieć dyżuru w tym dniu to tylko zabawa dupkiem mi zostaje:) pełna analiza matematyczna:)
O kurde, to brzmi skomplikowanie.. czekaj, dobrze rozumiem, że twoja pierwsza faza cyklu trwa 5 dni? A ile trwa twój cykl ogólnie? -
Speranza :) wrote:Od dwóch dni bolą mnie piersi, tak mocno, nigdy tak nie bolały przed okresem. Oczywiście nie chce sobie wmawiać objawów ciąży, bo to może być cokolwiek, ale trochę jednak nadziei jest...
Czy Wy macie z tym problem przed okresem?
Dobrej nocy ♥️Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2024, 22:22
Majuna, Zaczarowan, Prezesoowa, Speranza :) lubią tę wiadomość
🧑 37. 🧔 40
1 ciąża 2008 r.
17 cs o 🤱
AMH 7.02 przy normie 6.96
LH. 8.96
FSH. 5.55
4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
_________
📅
20.04 badania 7 dpo ✅
6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie -
Zimozielona trzymam kciuki żeby tym razem się udało ✊️
Uciekam też spać, pogadam jeszcze z moimi jajnikami zeby dały mi bobasa. Trzeba spróbować wszystkich metod 🤣
Dobrej nocy😘Pati2804, Majuna, Zaczarowan, CoffeeDream, Prezesoowa, Rachelka23, Dropsik, Zbuntowana, elektro96, Vienna lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Dobranoc wszystkim 🌸
Zaczarowan, Majuna, CoffeeDream, Prezesoowa, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76 cm 😍
📆 Kalendarz wizyt