Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
MummyYummy wrote:Dziękuję 😘 Właśnie dzwoniłam i na szczęście jest u mnie placówka, w której mogą mi pobrać krew 💪
Dziś jeszcze przysiądę do przełożenia tych badań z medycznego na nasze 🤭 I podoba mi się Twój argument z tym, że USG to 60% pewności, z testem Pappa - 80%, a przy NIFTY praktycznie 100%.
Umówiłam się też na prenatalne na 20 maja - to będzie 11+6, także chyba może być.
O super, że znalazłaś placówkę!
A wiek ciąży zgadza się z tym co jest na usg? Jak tak, to powinno być dobrze! 😘
Prezesowa w sumie dobrze, że poruszasz ten temat, rzeczywiście kobietki po 35 automatycznie mają już zwiększone ryzyko, co niepotrzebnie wprowadza niepokójMummyYummy, Prezesoowa, Majuna lubią tę wiadomość
-
Ja właśnie jem moją pieczoną owsiankę z jogurtem i borówkami 😊 na drugie mam bułeczkę z serkiem śmietankowym, szpinakiem i łososiem wędzonym. A na obiad robię dzisiaj faszerowane cukinie z soczewicą i mięsem mielonym 😊
Prezesoowa, CoffeeDream, Suzie, MummyYummy, notsobadd, Dropsik, Liyss🧚🏻, Majuna, Zbuntowana lubią tę wiadomość
30 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Dziewczyny, a tak z innej beczki, macie może doświadczenie z takimi specjalnymi naklejkami na okno, które daje efekt lustra weneckiego? Myślę nad zakupem i zastanawiam się czy to jakiś kicz, czy rzeczywiście jest sens kupić 😂
Majuna lubi tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:U mnie na obiad płatki Kanguski z mlekiem ^^ i kawka 😂 na obiadek chętnie zainspiruje się wami 😘
Dziewczyny, a tak z innej beczki, macie może doświadczenie z takimi specjalnymi naklejkami na okno, które daje efekt lustra weneckiego? Myślę nad zakupem i zastanawiam się czy to jakiś kicz, czy rzeczywiście jest sens kupić 😂
Ale to w celu termoochrony? Dobrze myślę?
Niestety doświadczenia nie mam. Zamawiamy właśnie plisy termo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2024, 10:37
Zaczarowan lubi tę wiadomość
-
elektro96 wrote:Ja właśnie jem moją pieczoną owsiankę z jogurtem i borówkami 😊 na drugie mam bułeczkę z serkiem śmietankowym, szpinakiem i łososiem wędzonym. A na obiad robię dzisiaj faszerowane cukinie z soczewicą i mięsem mielonym 😊
Ja na drugie mam gnocchi z pesto i kurczakiem, a obiad dzisiaj wypada przez intensywne plany, więc kupię sobie precla w ulubionej preclowni.CoffeeDream, Prezesoowa lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76 cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
12/02 - cytologia
18/02 - endokrynolog
24/02 - USG piersi
26/02 - PAPP-A
03/03 - prenatalne
10/03 - ginekolog
-
Suzie wrote:Ja na drugie mam gnocchi z pesto i kurczakiem, a obiad dzisiaj wypada przez intensywne plany, więc kupię sobie precla w ulubionej preclowni.
Majuna, Zbuntowana lubią tę wiadomość
30 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Niestety doświadczenia nie mam. Zamawiamy właśnie plisy termo.
Kurczę nie.. chodzi mi o takie folie, dzięki którym na zewnątrz nie widać, co się dzieje w mieszkaniu 😂 xo prawda mam firanki i zasłony, ale chciałabym wieczorem np mieć zapaloną lampkę i nie zasłaniać okien, a z drugiej strony obawiam się, że wtedy będę czuła się obserwowana 😂😂 sorry tak pokrętnie to napisałam, że sama się gubięMummyYummy, CoffeeDream lubią tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:Teoretycznie różnica jest maksymalnie 1-2 dni. Jeśli lekarz jednak uzna, że to że wcześnie, to po prostu przełożę, może się uda.
Ogólnie pozytywnie zaskoczyła mnie cena badania, bo USG+Pappa to w tej placówce 450 złotych - 5 lat temu z córką płaciłam podobną cenę i spodziewałam się, że po takim czasie będzie sporo więcej.
Tak jak mówicie, Pappa to statystyka, ale słyszałam, że warto zbadać też z uwagi na możliwość oceny funkcji łożyska. Co nie zmienia faktu, że NIFTY nadal chodzą mi po głowie 😉
A to na luzie, bo tam chodzi chyba o rozmiar maluszka.. ale mogę się mylić 😂 Warto, warto. Trzymam kciuki żeby mąż się przekonał do badania rozszerzonego ;*MummyYummy lubi tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:Jeżeli zależy Ci rzeczywiście na efekcie lustra weneckiego, to może być ciężko, ale chyba jest kilka takich folii, które mogłyby dać satysfakcjonujący efekt. Mam znajomego, który ogarnia ten temat, a tak się składa, że popołudniu wpada do nas ma chwilę, to podpytam 💪
Tylko powiedz, co chcesz wiedzieć 😉 Chodzi Ci bardziej o to, żeby nic nie było widać, tak? Czy o formę filtru przed nadmiernym nasłonecznieniem? Do tego są też specjalne folie.
O jejku.. ale to nie czuj się zobowiązana, kurde! Aż mi glupio.. dziękuje! ❤️ jakbyście znaleźli czas, to mogłabyś spytać o te folie, mi nie chodzi o nasłonecznienie, tylko o te anty szpiegowskie xdMummyYummy lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny !
Jaki termometr owulacyjny polecacie ?Starania od 11.2022
12.2023 CP metotreksat
04.2024 pierwszy cykl po cp
05.2024 bakteria ureaplasma antybiotyk
06.2024 drożność jajowodów prawy niedrożny 😞
07.2024 owulacja z lewej strony
08.2024 owulacja z prawej strony
19.08 II test ciążowy 😧
22.08 beta HCG 647
24.08 beta 1517
26.08 3600
27.08 zarodek w macicy 🥹♥️ -
MummyYummy wrote:Ooo, no ja Cię doskonale rozumiem, bo mam tak samo 🤭 Nie potrafię funkcjonować, gdy mam odsłonięte zasłony lub rolety i jednocześnie zapalone światło 😅
Ja mam to samo... A wyobraźcie sobie, że zaczynają remontować teraz u mnie balkon 🙈 A ja bez rolet... Tylko prowizoryczne zasłony 😅 więc mamy ciemnię w ciągu dnia 😅
Edit: zamówiłam firany i zasłony, plisy też, ale czekam 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2024, 10:53
-
CoffeeDream wrote:Ja mam to samo... A wyobraźcie sobie, że zaczynają remontować teraz u mnie balkon 🙈 A ja bez rolet... Tylko prowizoryczne zasłony 😅 więc mamy ciemnię w ciągu dnia 😅
Edit: zamówiłam firany i zasłony, plisy też, ale czekam 😄
Hahaha jak ja cię rozumiem i wspieram, wiem że ”boli” 😂😂🤭🫂MummyYummy, CoffeeDream lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MummyYummy wrote:Ja właśnie muszę się zorientować, jak to wygląda w moim mieście, bo nie mam tu żadnej kliniki, ani placówek Medicover czy Luxmed, także nawet nie wiem, jak z pobraniem próbki, choć to chyba nie jest jakieś skomplikowane ☺️
Ostatnio mignęła mi promka właśnie na NIFTY pro - do końca kwietnia wychodzi jakoś niecałe 2000 zł. Tylko właśnie nie wiem, w jakich placówkach można je zrobić.
Ja polecam NIFTY PRO. Jeśli będę jeszcze kiedyś w ciąży to też je zrobię. Na wynik czekałam coś koło tygodnia ale ja robiłam w dużym mieście w prywatnej przychodni. Robiłam chyba w 12 albo 13 tygodniu ciąży.MummyYummy, CoffeeDream lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
nasz Cud 👼💔
Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
12/2024 8 tc. 👼💔