Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
notsobadd wrote:@Suzie zdrówka dla taty!
@Dropsik miłego wypoczynku! Przywieź troche słonka na powrocie do Trójmiasta 🤪☀️
@Anonim pokazuj tu szybko komisji do oceny 🤞🏻notsobadd, CoffeeDream, Prezesoowa, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
30 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
A jak długie masz zwykle cykle?
28-30. Już dawno nie miałam plamien szybciej niż 28dc👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
@elektro96 kiedy masz HSG? Ja tez muszę chyba zrobić, ale nie wiem czy nie iść na to sono prywatnie, bo i tak nie mam skąd wziąć skierowania👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Walczymy dalej! -
MummyYummy wrote:Ja właśnie muszę się zorientować, jak to wygląda w moim mieście, bo nie mam tu żadnej kliniki, ani placówek Medicover czy Luxmed, także nawet nie wiem, jak z pobraniem próbki, choć to chyba nie jest jakieś skomplikowane ☺️
Ostatnio mignęła mi promka właśnie na NIFTY pro - do końca kwietnia wychodzi jakoś niecałe 2000 zł. Tylko właśnie nie wiem, w jakich placówkach można je zrobić.
Napewno jakąś promkę wyłapiesz! Jak coś to dawaj znać 😘Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Chmurka21 wrote:@elektro96 kiedy masz HSG? Ja tez muszę chyba zrobić, ale nie wiem czy nie iść na to sono prywatnie, bo i tak nie mam skąd wziąć skierowania
A Twój ginekolog nie może Ci wystawić skierowania? Ja dostałam normalnie na prywatnej wizycie skierowanie do szpitala 😊
Gdyby się nie udało to też pewnie zdecydowałabym się zrobić sono prywatnie, bo chciałabym już to mieć sprawdzone, czy w tej kwestii wszystko jest ok.pp2018, Chmurka21, Prezesoowa lubią tę wiadomość
30 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Ja będę mieć zwykle HSG. Nie wiem, jaka jest różnica w odczuciach, ale powiem szczerze, że chyba nie będę nawet czytać i nakręcać się… Muszę to przeżyć 😊 Zrobie wszystko, byleby dało to jakieś nowe odpowiedzi…
Ja też miałam robioną drożność i powiem tylko tyle, że jest to badanie jak najbardziej do przeżycia. A diagnostycznie mega dużo wnosi, także powinno być zrobione przy przedłużających się staraniachelektro96, Chmurka21, Prezesoowa, Majuna lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza, ale śmiechłam z tej patelni
Speranza :) lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
11 cs
8 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
29.12 - 🩸
12.01 - 🥚
26.01 - testowanie - ❄️
🔜
Kolejny cykl -> Stymulacja Aromkiem 🍀
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
grazka0022 wrote:Speranza, ale śmiechłam z tej patelni
Lubię sadzone po prostuA co!
notsobadd, CoffeeDream lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza :) wrote:Ja też miałam robioną drożność i powiem tylko tyle, że jest to badanie jak najbardziej do przeżycia. A diagnostycznie mega dużo wnosi, także powinno być zrobione przy przedłużających się staraniach
Speranza :), Prezesoowa lubią tę wiadomość
30 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Tak, stresu było dużo. A zmieniłam tyle, ze biorę antydepresanty. Wiec może faktycznie.
Badałam, bo byłam w szpitalu na diagnostyce👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Walczymy dalej! -
Dropsik udanych wakacji ❤️ Korfu jest piękne, byliśmy kilka lat temu. Jedyne co mogę doradzić, to spray na komary , bo w maju mieli plagę wieczorami 😅 my w przyszłym tygodniu startujemy. Chcę już odpocząć.
Vienna jest cień ! Na obu! Kciukasy za betę ☺️🤞
Zimozielona mam wrażenie, że widzę na dole lekki cień ale faktycznie, czekamy na powtórkę jutro 🥰
Anonim1992 liczymy, że jutro pojawi się zdecydowany nie-oszukaniec.
Rachelka gdzie mieszkasz, że tak ciepło? U nas mróz 🙈😄
Ja w pracy piję herbatkę.
Coś mnie bolą plecy i nie planuję się tu dziś przemęczać 😄 dobrze, że w miarę spokojny dzień. Można nadrobić co u Was 😉Vienna, Prezesoowa, Dropsik lubią tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:Oj też uwielbiam 🥰
I ja teżCoffeeDream lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76 cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
12/02 - cytologia
18/02 - endokrynolog
24/02 - USG piersi
26/02 - PAPP-A
03/03 - prenatalne
10/03 - ginekolog
-
Aaa nie umiem zrobić zdjęcia wychodzi na biel... wrrrrrr..... jutro powtórzę zobaczymy.... dziś nie mogę wyjść nawet z domu bo remont drogi i nie da się poprostu 😔
Ale vienna robiłyśmy ten sam test i u Ciebie nawet jest troszkę ciemniejszy 😅🤞🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2024, 09:52
Zbuntowana lubi tę wiadomość
Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
Dziewczyny, bo sie zastanawiam czy badanie z 3dc: Estradiol, LH, FSH, Prolaktyna, Testosteron mogłabym zrobić w 6dc i będzie to miało sens? Bo bym wolała jechać w sobotę, a nie jutro... Bo wiecie robotaStart starania: Marzec 2024
11 cs
8 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
29.12 - 🩸
12.01 - 🥚
26.01 - testowanie - ❄️
🔜
Kolejny cykl -> Stymulacja Aromkiem 🍀