Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Chmurka21 wrote:Tak, stresu było dużo. A zmieniłam tyle, ze biorę antydepresanty. Wiec może faktycznie.
Badałam, bo byłam w szpitalu na diagnostyce
Chmurko, a może tak jak pisze Prezesowa - plamienia nie zawsze muszą źle wróżyć 🍀
Ewentualnie, może faktycznie coś się przesunęło przez nadmierny stres.Prezesoowa, Chmurka21, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
grazka0022 wrote:Dziewczyny, bo sie zastanawiam czy badanie z 3dc: Estradiol, LH, FSH, Prolaktyna, Testosteron mogłabym zrobić w 6dc i będzie to miało sens? Bo bym wolała jechać w sobotę, a nie jutro... Bo wiecie robota
notsobadd, Zaczarowan, Majuna lubią tę wiadomość
-
Leśneintro wrote:Powinno je się wykonywać 3-5 DC i tego bym się trzymała
Też tak uważam, nie bez powodu wszyscy lekarze tak zalecają. Wiem, że to upierdliwe ale lepiej zrobić zgodnie z zaleceniami niż potem rozkminiac czy wynik nie wyszedł zakłamany przez inny dzień cyklu.
@grazka dla swojego spokoju zrób tak jak zalecanePrezesoowa, Speranza :) lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Nie mam jak lazic po domu bo mąż jest i pomyśli że wariatka 🤣🤣
CoffeeDream, Vienna lubią tę wiadomość
Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
Najlepiej wykonać w 3 dc i tego bym wolała się trzymać mogą wyjść głupoty a tego nie chcesz
grazka0022 lubi tę wiadomość
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
Pappa ma sens jeśli jest wykonany w tym samym dniu co usg przynajmniej tak mi tłumaczył gin poprzedniHashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Na jutro mam nordtest zobaczymy co mi powie
Vienna, ultramaryna_, Majuna lubią tę wiadomość
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
To dzięki dziewczyny, w takim razie pójdę jutro lub pojutrze
Prezesoowa, notsobadd, Vienna, Zaczarowan, Gregorka lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
11 cs
8 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
29.12 - 🩸
12.01 - 🥚
26.01 - testowanie - ❄️
🔜
Kolejny cykl -> Stymulacja Aromkiem 🍀
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Co tam na śniadanko dzisiaj? Ja właśnie jestem po owsiance.
CoffeeDream, Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76 cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
12/02 - cytologia
18/02 - endokrynolog
24/02 - USG piersi
26/02 - PAPP-A
03/03 - prenatalne
10/03 - ginekolog
-
Prezesoowa wrote:Ojoj
a druga kawa albo jakieś ciacho na podniesienie energii?
Było też ciacho z Vikinga (jogurtowo-cytrynowe), bo dwa dni teraz jestem na pudełkach. A i to nic nie dało. Druga kawka zawsze wjeżdża najwcześniej po 12, więc jeszcze trochę 🙄😝Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnynotsobadd wrote:Też tak uważam, nie bez powodu wszyscy lekarze tak zalecają. Wiem, że to upierdliwe ale lepiej zrobić zgodnie z zaleceniami niż potem rozkminiac czy wynik nie wyszedł zakłamany przez inny dzień cyklu.
@grazka dla swojego spokoju zrób tak jak zalecane
Też uważam, że lepiej w któryś z tych dni -
Suzie wrote:Co tam na śniadanko dzisiaj? Ja właśnie jestem po owsiance.
Ja już zjadłam dwa śniadanka, a teraz dopycham banoffee 😂 Generalnie w pracy mam dietę obrotową, gdzie się nie obrócę na tym krześle tam coś zeżre 😂
Na pierwsze śniadanie twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, na drugie jajo na miękko, a teraz ciacho 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2024, 10:20
Prezesoowa, elektro96, MummyYummy, KejtKa, Liyss🧚🏻, ultramaryna_, Majuna, Zbuntowana, Rachelka23 lubią tę wiadomość
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualnyPrezesoowa wrote:A ja mam taki spokój, że nawet nie mam do kogo gęby otworzyć
słucham sobie rozmowy na YT i pracuję, cud miód
to co u Ciebie tacy rozdarci dziś?
A ja dobrze kojarzę, że u Ciebie były takie zwolnienia w pracy i bałaś się czy zdążysz z bobaskiem? Jak u Ciebie teraz wygląda sytuacja? Do kiedy myślisz pracować?
Zazdroszczę! Zazwyczaj są rozdarci bez jakiegoś konkretnego powodu 🙈 ale dzis cały zespół na pokładzie 🙄 no ale jeszcze środa i mam nadzieję, że następnym razem będę tu po majówce jak ludzcy państwo pozwolą 30 zostać w domu.
Taaak u mnie 🙄 na razie coś ucichło, ale w sumie to nikt nie zna dnia ani godziny 🤔 hmmm na przełomie sierpnia i września planujemy urlop i myślę, że po bym poszła. Jestem też teraz po podwyżce i chciałabym zeby choć częściowo się to podliczyło do tej średniej. Generalnie mam też tą opcję, ze jak będę czuła potrzebę to częściej będę korzystać z HO.Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Bogactwo
oprócz koktajlu właśnie miałam to banoffee, a teraz jeszcze dostałam ciacho od koleżanki, która ma urodziny
także drugie śniadanie sobie podaruję, a w domu na obiad botwinka
Urodziny koleżanek to najlepsze dni w pracy 🤪 zawsze coś dobrego wjedzie 🤪
Botwinka 🤤 sama robiłaś?elektro96, Zbuntowana lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Prezesoowa wrote:Bogactwo
oprócz koktajlu właśnie miałam to banoffee, a teraz jeszcze dostałam ciacho od koleżanki, która ma urodziny
także drugie śniadanie sobie podaruję, a w domu na obiad botwinka
Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość